Şimdi Ara

Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ (373. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.928
Cevap
121
Favori
626.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 371372373374375
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kolaygelsin 600d makinam için yazılım güncellemesi yapmak istiyorum ama başaramadım şu anki sürümüm 1.0.2 ve daha üst yazılımlar gördüm he bide bu nederece doğru bilemiyorum acıkcası. Üst seviye yazılım varmı varsada nasıl yüklerim makinaya yardımcı olursanız sevinirim. iyi günler
  • arkadaşlar photoshop bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilir mi ? bir kaç fotoğraf var işlenecek.
  •  Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ
    IMG_4014 by Cemal Mukiyen, on Flickr

Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ
    IMG_4078 by Cemal Mukiyen, on Flickr

IMG_3968 by Cemal Mukiyen, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jemalizm1 -- 28 Mayıs 2014; 2:36:02 >

• Arkadaşlar yakın zamanda bir hafıza kartı almayı planlıyorum. Almısken 32 ya da 64 sececegim.
    Ancak bu kartların fotoğraf çekmekle doldurulamayacağı malum. Bu sebeple aynı kartı aynı zamanda flash depolama olarak da kullanacagim kart okuyucusu ile.

Soruma gelince; Bu kartı, dslr makinenin yarattığı dosya ve klasörlere dokunmadan Pc'den ve telefondan dosya taşıma, saklama maksadıyla da kullanmam mumkun mu?
    Örnek vermek gerekirse, makineden kartı söküp kart okuyucuya taktıktan ve 15 GB veri kopyaladıktan sonra yeniden dslr'a takıp kaldıgım yerden sorunsuzca kullanmaya ve içerisindeki fotoğraf ve videolarımı göruntulemeye devam etmem mumkun mu? Bu konuda tecrubeli arkadasların kesin yorumlarına ihtiyacım var, olasılıklar uzerine konusmayalım. Kararımı ona gore verecegim, yoksa bir 8 ya da 16 gb kart da yetecektir.

ve son olarak, cihaz NTFS dosya biçimini destekliyor mu? Çünkü FAT dosya formatında karta MKV film dosyaları yüklemem mümkün olmayacaktır.

Şimdiden yanıt verecek arkadaslarıma tesekkür ederim.

• Ekle hocam... Spotterlık yani uçak fotoğrafı çekiyorum :)

• Arkadaşlar ben Video çekerken bir şey dikkatimi çekti. Mesela deklanşöre yarım basarak netleme yapıyorsun ve çekmeye başlıyorsun diyelim. Bilgisayara attığımızda netlemenin tam olmadığını ve blur bir görüntü ile karşılaşıyoruz. Internette sürekli makinenin kendi kendine netleme yaptığı hatta bu netleme sebebi ile videoya ses karıştığı yazıyor ama benimkinde böyle birşey 1 senedir hiç başıma gelmedi. Açıkçası bulanık bir video yerine az biraz netleme sesini tercih ederim. bana bu konuda yardımcı olabailir misiniz?

teşekkürler
  • arkadaşlar,aranızda 50mm 1.8 lensini satmak isteyen var ise pm atarsa alabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Airbus-

Ekle hocam... Spotterlık yani uçak fotoğrafı çekiyorum :)

Hocam hangi lens kullandın?
    Bir de netleme sorunları olmuş biraz. Sanırım beyaz dengesi çok yüksek..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Beograd

quote:

Orijinalden alıntı: -Airbus-

Ekle hocam... Spotterlık yani uçak fotoğrafı çekiyorum :)

Hocam hangi lens kullandın?
    Bir de netleme sorunları olmuş biraz. Sanırım beyaz dengesi çok yüksek..

75-300 ile 18-55 lens kullanıldı. Her ikisinde de IS yok. Beyaz söyle oldu ;
    Yeni yağmur yağmıştı. Güneş arkamdan vurunca ileride gördüğünüz bulutlar da kapkara olunca öyle nur gibi parladı.

Bu arada yeni bir tane daha. Uçağın motoru.

• Abiler şu ışık olayını nasıl yapıyoruz ? Benzer ışık ve duruşta makine tam odaklanırken her şey iyi diyorum ardından bir netliyor her şey simsiyah oluyor.Yardımcı oollan olursa çok hayra geçer ?

LİNK

• quote:

Orijinalden alıntı: pixelboy

Abiler şu ışık olayını nasıl yapıyoruz ? Benzer ışık ve duruşta makine tam odaklanırken her şey iyi diyorum ardından bir netliyor her şey simsiyah oluyor.Yardımcı oollan olursa çok hayra geçer ?

LİNK

yok mu bilen abiler ablalar ?

• Arkadaşlar merhaba bende de 600 d var
    makine de video çekerken video nasil duraklatiliyor acaba.?
    Birde 18-55 optik lens kullanıyorum video çekerken yakinlastirma yapiyorum görüntü bulaniklasiyor onun çözümü nedir acaba?
    Cevap verecek olanlara şimdiden tesekkur ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-89BFBB665 -- 4 Haziran 2014; 22:16:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: frodo1one

en sonunda almaya karar verdim, linkteki seti , nasıldır önerileriniz varmıdır ?
    http://www.hepsiburada.com/liste/canon-eos-600d-18-55-75-300-ef-50mm-f-18-lens-is-18-mp-30-lcd-slr-dijital-fotograf-makinesi/productDetails.aspx?productId=ftslrcan600dbund&categoryId=1100301

lenslerle beraber baya güzel bir set dostum,şimdiden hayırlı olsun...

• Merhaba 4,5 aylık 600D model ISII lens ile birlikte satıyorum.Makinemde en ufak bir çizik Bozulma yoktur.Makinem ilk alındığı günkü gibidir.Yaklaşık 18 Ay garantisi vardır.Makinem ile birlikte Crafter Galaxy model çanta ve Toshıba 8GB hafıza kartını hediye olarak vereceğim.İlgisi olanalar mesaj atabilirler. Fiyat 1200 TL dir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bada38

quote:

Orijinalden alıntı: frodo1one

en sonunda almaya karar verdim, linkteki seti , nasıldır önerileriniz varmıdır ?
    http://www.hepsiburada.com/liste/canon-eos-600d-18-55-75-300-ef-50mm-f-18-lens-is-18-mp-30-lcd-slr-dijital-fotograf-makinesi/productDetails.aspx?productId=ftslrcan600dbund&categoryId=1100301

lenslerle beraber baya güzel bir set dostum,şimdiden hayırlı olsun...

Saol da son anda bir u dönüşü yaptım lenslerinden vazgeçip 650 d 18 - 55 lens ile almaya karar verdim.Umarım pişman olmam ..Lensleride zamanla alırım artık.

• quote:

quote:

Abiler şu ışık olayını nasıl yapıyoruz ? Benzer ışık ve duruşta makine tam odaklanırken her şey iyi diyorum ardından bir netliyor her şey simsiyah oluyor.Yardımcı oollan olursa çok hayra geçer ?

LİNK

yok mu bilen abiler ablalar ?

biraz google ile bulabilirsiniz aslında "arkadan aydınlanan nesne fotoğraf çekimi" şeklinde,
    tavsiyem, harici flaş kullanmak ve makinenizdeki ışık ölçüm modlarından "noktasal ölçüm"ü kullanmak

• Ben de 600D almayı düşünüyorum ama sizce 100D den daha mı iyidir 600D?Yoksa 100D mi alayım?
  • 100d nin body boyutlari kucuk. Ellerin benim gibi buyukse, 600d degil 60d bile dusunebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sazan84 -- 9 Haziran 2014; 19:22:53 >
  • 
Sayfa: önceki 371372373374375
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.