Şimdi Ara

Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ (375. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
7.928
Cevap
121
Favori
626.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 373374375376377
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forestgump03 -- 18 Haziran 2014; 0:48:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikinci el 600d ve 55 250 lens arayan var mı? (istanbul elden 1200)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bab7 -- 19 Haziran 2014; 14:12:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: forestgump03

İlk fotoğraflarımdan birini paylaşmak istedim. Makineden çok memnunum bu arada. Ayrıca photoshop ile ilgilenmeye başladım yavaş yavaş öğreniyorum. İlk işim imza atabilmek oldu. 3 gün uğraştım imzayı yapabilmek için. Amacım kendi el yazımla bir imza oluşturabilmekti. İlgilenenler olursa diye yazıyorum.

İlk önce Note 2 telefonumda S Not programında boş beyaz bir sayfaya yaklaşık 25-30 deneme sonrasında istediğim yazıyı buldum. Ardından JPEG olarak kaydedip PS Touch (Android için Photoshop) ile açıp kesip biçme olayına girdim. Daha sonra amacım sadece imzayı kesebilmekti bunu yapabilmek için Adobe Lightroom, Picasa, Photoscape gibi programları denedim fakat başaramadım. Son çare Adobe Creative Cloud ile istediğimi başardım fakat halletmesi uzun zaman aldı. Magic Wand Tool ile çok rahat kesme yapıp ardından renklendirme işine geçtim. Fotoğrafta da gördüğünüz gibi en önemli amacım imzadaki z ve g harflerinin kuyruğunu kırmızı yapabilmekti başardım ve çok mutluyum :) Daha sonra bu oluşturduğum imzayı layer (katman) olarak kaydettim ve imza eklemek istediğim fotoğraflara kopyala/yapıştır yoluyla uygulayıp üzerinde son rötuşları yaptım (transparan yapma, gölge ekleme gibi).

Not: Paylaştığım fotoğrafta imzayı küçülttüğüm yazının şekli biraz bozuk çıkıyor. Orijinal boyutunda gayet kaliteli. İstenirse onu da paylaşabilirim.

Not 2: Bunu yapmamdaki amaç hem kişisel bir imza olması hem de mevcut yazı FONTlarını hiç beğenmemem.

Edit: Yüksek çözünürlükte bakınız :)
     Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ

• 600D makineme henüz kavuştum fakat tutma bölümünde kavramayla oluşan bir gıcırdama var,yumuşak plastik yüzeyde bir gevşeklikten kaynaklanıyor.
    Ayrıca bu plastik yüzey ağır bir koku yayıyor,bildiğiniz kalitesiz plastik kokusu...Tüm 600D lerde olan ve "giriş seviyesidir olur bunlar" denilen durum mu yoksa bir üretim hatası mı sizce bu gevşeklik/gıcırdama?

Canon'un bir serisinde allerjik durumlara sebep olan plastik kullanıldığını duymuştum,yoksa bu mu denk geldi
  • merhabalar canoncu abiler :D bende bu gün yarın 600d ile aranıza katılacam inş fakat bnim size bir sorum olacak 75-300 vs lenslerde is/vc/vr işte önemli mi ? herkes önemli diyor fakat onun bi çaresi olmazmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardesenli -- 2 Temmuz 2014; 0:15:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardesenli

merhabalar canoncu abiler :D bende bu gün yarın 600d ile aranıza katılacam inş fakat bnim size bir sorum olacak 75-300 vs lenslerde is/vc/vr işte önemli mi ? herkes önemli diyor fakat onun bi çaresi olmazmı ?

Hocam 75 mm de foto cekerken olmaz ama 300 mm zoom yaparken farki anlarsin. Yuksek zoomlu lenslerde mutlaka is/vc/vr olmasi gerekir.

Bende 55-250 var, 250 mm e cekince, bi anda netlestiriyor cektigim pozu.

Sakin is/vr/vc siz almayin. Hatta benden tavsiye alin bi 55-250, 75-300 felan hikaye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ardesenli A kullanıcısına yanıt
    Hocam o tarz önerileri hep alıyoruz. Ama ıs olan 55-250 aldım ıs i kapatınca da çok da fazla fark göremedim. Belki gözden kaçırdığım noktalar olmuş olabilir yada ben makinayı sabit tutmuş olabilirim her iki çekimde de. Yalnız titreşim fazlaysa zate IS den de performans almanız zor 250 odakta iken. Yani mucie yaratmasını beklemeyin derim.
    Bunun yanında acele etmeyin makınanız kit lensle geliyorsa kullanıp öyle karar verin lens konusunda. 22-250 standart kullanım için hem ekonomik hemde gayet yeterli. Ancak uçak kuşu resimlemek isterseniz 200 yada 250 odak kullanarak kuştaki detayı kaybedersiniz. O yüzden aceleci davranmayıp isteklerinizi karşılayacak lensi tercih etmeniz önemli.
    @ardesenli
  • quote:

Orijinalden alıntı: blakey

600D makineme henüz kavuştum fakat tutma bölümünde kavramayla oluşan bir gıcırdama var,yumuşak plastik yüzeyde bir gevşeklikten kaynaklanıyor.
    Ayrıca bu plastik yüzey ağır bir koku yayıyor,bildiğiniz kalitesiz plastik kokusu...Tüm 600D lerde olan ve "giriş seviyesidir olur bunlar" denilen durum mu yoksa bir üretim hatası mı sizce bu gevşeklik/gıcırdama?

Canon'un bir serisinde allerjik durumlara sebep olan plastik kullanıldığını duymuştum,yoksa bu mu denk geldi

Nereden aldıysan iade et ve değiştir bence. İleride sorun yaratabilir. 600D kullanmıyorum ama daha önce 2-3 kez kullanmışlığım var ve kullanırken hiç öyle bir sorunla karşılaşmadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafalkoc123

quote:

Orijinalden alıntı: blakey

600D makineme henüz kavuştum fakat tutma bölümünde kavramayla oluşan bir gıcırdama var,yumuşak plastik yüzeyde bir gevşeklikten kaynaklanıyor.

Nereden aldıysan iade et ve değiştir bence. İleride sorun yaratabilir. 600D kullanmıyorum ama daha önce 2-3 kez kullanmışlığım var ve kullanırken hiç öyle bir sorunla karşılaşmadım.

Hepsiburada kanalıyla Erkayalar'a gönderdim...Hiç kullanmadığım yepyeni cihazın servise gitmiş olması gerçekten can sıkıcı ama geç olsun güç olmasın diyelim.
    İleride sorun yaratacağından endişelendiğim için umarım tamir yerine değişim yapılır,epey indirimle aldığım cihazı iade etmek istemiyorum.
    Benzer sorunlarla karşılaşabilecek arkadaşlar için sonucu paylaşacağım.Tavsiye için teşekkürler.

• ANTHYPATHY kullanıcısına yanıt
    hocam aslında benim ihtiyacımı karşılayacak olan tamron 18-270 varyaişte o :D ama onlarda aşırı pahalı benim max . 450 tl lense verebilme ihtimalim var . lise öğrencisiyizz maaşımız belli yani okul harçlıklarından kısıyorum :D 450 tl ye kadar zoom lens almak istiyordum ( makineden sonra - 1 ay sonra yani ) onun için is vc vs aşırı etkisi varmı diye sordum . Birde ben 120-150 den öteye kullanacağımı zannetmiyorum çünkü okadar zoom yapacak yer yok burada ara sıra kullanmak için yani :)
  • ardesenli A kullanıcısına yanıt
    Tavsiyem bahsi geçen lensleri makinanızla beraber bi teknoloji mağazasına gidip denemeniz. Hatta is kapalı açık iki türlüde çekim yapın inceleyin ama bendeki 55-250 de çok kayda değer fark yok. Kit lensin varsa çok da acele etme zaten deneyerek gör öyle al önerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANTHYPATHY -- 3 Temmuz 2014; 2:23:47 >
  • ANTHYPATHY kullanıcısına yanıt
    valla hocam bi makine elime ulaşsın çok az kaldı 1 hafta daha :D sonra rize merkez veya trabzona gidip bakacam nasipse :D sağolun önerileriniz için . ( benide şu sayfaya yazsanız sevinirim sayın yöneticim :) )
  • Merhaba Arkadaşlar bende bir Canon 600D kullanıcısıyım.Sizlerden çekim teknikleriyle ilgili sorum olacaktı.Yarın bir Manastır ve antik kentte fotoğraf çekeceğim.Yanlız hava kapalı gözüküyor.Kapalı - Bulutlu havada hangi ışık ve pozlama değerlerinde çekmem gerekir bilgi verebilirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makaay2077 -- 4 Temmuz 2014; 20:27:20 >
  • Yaz adımı hocam
  • HB den aldığım 600D cihazımda kozmetik kusur olduğunu yukarıda paylaşmıştım,tavsiyeler üzerine cihazı fatura ve tam kutu içeriğiyle HB'ye gönderdim tabi ki teknik servise yönlendirilmesi şartıyla.Hiçbir şekilde müşterinin arkasında olmayan ve müşteri memnuniyetinden bir haber firma ürünü iade alarak ne servise gönderdi ne de bana bu konuda doğru bilgi verdi.
    Müşteri hizmetleri , ürünü arıza/iade formunu doldurarak gönderin biz servise yönlendireceğiz diyor,teslim alan görevli tüm notlarıma rağmen direkt ürün iadesi olarak işleme alıyor.Eh bunda ne var yeniden sipariş edersin diyebilirsiniz fakat şu andaki satış fiyatıyla benim ödediğim tutar arasında 400TL fark var ve 150TL hediye çekini saymıyorum.
    Tekrar müşteri hizmetlerini aradığımda cihazın servise gönderildiğini ve servisin iade bilgisi verdiğini söylediler.Servis raporunu göndermelerini istediğimi ve paketin iade olarak değil servise yönlendirilmek üzere gönderilldiğini anlatsam da nafile...Paketi firma teslim alıyor ve daha 24 saat geçmeden bana bunu söylüyorlar,Türkiye'de yaşıyoruz hiçbir servis hizmeti bu kadar hızlı değil hepimiz biliyoruz.Canon yetkili servisi Erkayalar'dan Suat Bey'e durumu ilettim son 24 saat içinde D Marketten gelen herhangi bir SLR makine olmadığını söyledi.Çok hızlı,ilgili ve işini önemseyen bir arkadaş Suat Bey,kendisine buradan da teşekkür ediyorum.Bu şekilde de HB nın müşterisine yalan dolan bilgil vererek oyalayan bir firma olduğu benim açımdan ispatlandı.

Kısacası bir fırsatı değerlendirerek böyle bir alışveriş yaptıysanız ve ürün kusurluysa HB ya değil direkt Erkayalar'a gönderin.Sen indirmli almışsın ürünü de hazır göndermişsin bunu senden alırız şu kadar yüz lira fazlasına başkasına satarız kafasıyla müşteri kaybetmekten çekinmeyen HB dan artık bir alışveirşim olmayacak,hesabımda yüklü alışveriş çeklerimin yanması pahasına 14 yıllık hesabımı da kapattırdırm.

D600'le olan problemli macerama bir son verip 650D cihazı 18-55 IS lensle satın aldım satıcı çok ilgili ve biraz önce hediyelerle paketi hazırladığını kargoya verileceğini telefonla bildirdi.Tavsiye isteyenler pm den bilgi alabilir.

Yepyeni satın aldığınız arızalı ürünü iade etmek istemiyorsanız mutlaka yetkili servise kendiniz ulaştırın ki bu tip kayıplar olmasın,benden küçük bir tavsiye.

• merhaba arkadaşlar bir sorum olacaktı,
    video çekerken otomatik odaklanma var mı varsa nasıl ayarlarım ve görüntüyü full hd nasıl çekebilirim??
  • MEKA_CRAZY kullanıcısına yanıt
    Video çekimi esnasında otofocus yok başta odaklayıp çekim yaparsınız yada manüel olarak odaklamayı yapabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANTHYPATHY

Video çekimi esnasında otofocus yok başta odaklayıp çekim yaparsınız yada manüel olarak odaklamayı yapabilirsiniz.

bi sorum daha olacak.
    kullandığım hafıza kartı bu ama görüntü çok kötü çıkıyor hiç net değil ve hd bile değil. ne yapmalıyım görüntü iyileştirmek için,*

• MEKA_CRAZY kullanıcısına yanıt
    Hoca clas 10 hafıza kartı muhtemelen sen hd ye almadın videoyu makina yanımda olsa daha güzel tarif ederdim ama ya ayarlar menüsünden yada makinayı video kayıt ayarına lınca menüden oluyordu emin değilim.
    Bende sandisk kullanıyorum gayet güzel videolar çektim. Hatta HD kullanmıyorum çoğu zaman aslında hd çekim çok da gerekli sayılmaz.

Bunun yanında bazı playerlarda Makinada çektiğiniz orjinal filmi orjinal formatta oynatmaya kalktığınızda formattan kaynaklı olarak takılmalar görüntüde bozulmalar olabilyor.
    Bunu da movie makerla işlerseniz filmi çok daha rahat oynatarak çözersinz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANTHYPATHY -- 8 Temmuz 2014; 15:26:04 >
  • 
Sayfa: önceki 373374375376377
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.