Şimdi Ara

Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.928
Cevap
121
Favori
626.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: falcon08

Ayarları silmek basit. Şöyleki Herhangibir moddayken Menü tuşuna basın. En sağda yeşil yıldızlı menünden bir önceki menüye gir (En sağda Sondan 2. olan) orda en alttan 2. olan "Ayarları Sil" yazacaktır bu menünün içine girdiğinde de "Tüm kamera ayarlarını sil" ve "Tüm özel işlevleri sil" şeklinde iki ibare daha göreceksiniz. ikisinide ayrı ayrı yapın bakalım bir düzelme görebilecekmisiniz.

Herhangi bir değişiklik olmadı, odaklamıyor, manuel modda da aynı durum söz konusu.Bir parçası bozulmuş olabilir mi acaba? Sanırım bana teknik servis yolu görünüyor. Başka önerebileceğiniz bir şey var mı? Ya da tamir için güvenilir bir yer?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nanocanon

Uzaktan kumanda olayi nedir ? Cok ozurdileyerek soruyorum ama zamanlayicida cok gerekli bir olay ama nerede bulabilirim o nedir hic bir fikrim yok

RC-6 uzaktan kumanda aldım gerçekten çok işe yarıyor.ebay'dan aldım kargosu dahil 5TL-6TL falan tutmuştu.

TÜM 600D'cilerin BAYRAMI MÜBAREK OLSUN.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Müzehhibe

quote:

Ayarları silmek basit. Şöyleki Herhangibir moddayken Menü tuşuna basın. En sağda yeşil yıldızlı menünden bir önceki menüye gir (En sağda Sondan 2. olan) orda en alttan 2. olan "Ayarları Sil" yazacaktır bu menünün içine girdiğinde de "Tüm kamera ayarlarını sil" ve "Tüm özel işlevleri sil" şeklinde iki ibare daha göreceksiniz. ikisinide ayrı ayrı yapın bakalım bir düzelme görebilecekmisiniz.

Herhangi bir değişiklik olmadı, odaklamıyor, manuel modda da aynı durum söz konusu.Bir parçası bozulmuş olabilir mi acaba? Sanırım bana teknik servis yolu görünüyor. Başka önerebileceğiniz bir şey var mı? Ya da tamir için güvenilir bir yer?

Başka bir lens takıp netleme yapmaya fırsatınız olmadı sanırım. Birde çevrenizden tanıdığınız birinden uyumlu bir lens bularak denemenizde fayda var. Böylece kendi lensinizide tanıdığınız kişinin makinasının gövdesinde deneyebilir netleme problemi olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Netleme kontrol mekanizması gövdede olduğundan eğer teknik servise gidecek bir durum varsa netleme kalibrasyonu yapılması gerekiyor olabilir.

• Arkadaşlar Magic lantern ile iilgili birşeyler deneyen var mı içinizde ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenya64

Arkadaşlar Magic lantern ile iilgili birşeyler deneyen var mı içinizde ?

Buraya Göz attınızmı?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kenya64

Arkadaşlar Magic lantern ile iilgili birşeyler deneyen var mı içinizde ?

Buraya Göz attınızmı?

Evet, net birşey yok ne yazık ki.
  • Herkese selam haftaya Almanya ya gidiyorum,
    Almanya saturn mağazasından linkte ki makine ve sdcardları almayı planlıyorum. Sizce fiyat nasıl? (Kdv iadesi ile 727.72€ =1768 TL )

İki kart almak daha iyi bir tercih diye düşündüm,
    Bu arada yakın bir arkadaşım şu an çinde acaba ondan da fiyat alsak mı diyede düşünüyorum, yada oradan neler getirtilebilir, fotograf işlerinde kullanmak için,

Aslında bu kit de iyi görünüyor, arada pek bi fiyat farkı yok. işin uzmanı arkadaşların fikirlerini bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpertuna -- 11 Kasım 2011; 17:42:36 >

• Canon G12 fotoğraf makinam var cok memnunum satmayı düşünmüyorum. bunun yanına eos 600D body ve 50 mm 1,8 alsam cok mu gereksiz bir yatırım olur.
    g12 yi günlük kullanım 600d ve lensi de özel günlerde (düğün, doğum vs.) kullanmak istiyorum.
  • Selam video çekimi konusunda bir kaç sorum olacaktı:
    1. video çekerken sürekli focus yapabiliyormu, yoksa her netleme için deklanşöre mi dokunulacak?
    2. video çekim esnasında iso, diyaram değiştirilebilniyor mu?
    3. Auto focus hızı ve karar verme rakiplere göre nasıl(d5100 ve sony A55 serileri)
    teşekkürler.
  • Arkadaşlar bugün 600D+18-55mm+55-250mm+2 adet verbatim 8 gb class 10 kart+UV filtre+VANTAGE sırt çantası orjinal 2 yıl eurosia garantili peşin 2400 e aldım. Sizce nasıl fiyat?
  • Slm arkadaşlar bende artık Canon 600D grubunun bir üyesiyim Bu çekimleri Denizliden Isparta'ya dönerken yolda hareketli modda çektim 120 km hızla giden bir aracın içerisinden çekmeme rağmen güzel kareler yakaladığımı düşünüyorum.Acemice ilk çekimlerim sizlerden hatalarımı duymak isterim bugüne kadar kompakt makinamla bas-çek yaptım artık prof. olarak bişeyler yapmak istiyorum tavsiyeleriniz nelerdir ?
    (Canon 600D 18-55 kit lens Akıllı sahne modu ve hakereketli mod)

IMG_0475 by KorkmazBS, on Flickr

IMG_0382 by KorkmazBS, on Flickr

IMG_0348 by KorkmazBS, on Flickr

IMG_0345 by KorkmazBS, on Flickr

IMG_0314 by KorkmazBS, on Flickr

Bu en sevdiğim :D

IMG_0315 by KorkmazBS, on Flickr

IMG_0294 by KorkmazBS, on Flickr

IMG_0293 by KorkmazBS, on Flickr

Ve buda benim davşanım :D (1987 Volkswagen MK2 Rabbit)

IMG_0073 by KorkmazBS, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkmazbs -- 15 Kasım 2011; 1:43:16 >

• http://www.hepsiburada.com/Liste/team-16-gb-233x-profesyonel-compact-flash-hafiza-karti-tmcf16g233x/productDetails.aspx?productId=bd53113&categoryId=1100011

bu kartları bu makine de kullanamıyoruz anladığım kadarıyla,bunlar compact flash kart olarak geçiyor yani cf kartlar.SHDC ye destek veriyor sanırım.Daha önce deneyen varmı acaba?
  • davşana bayıldım valla:) gerçi bende 80li yıllara ait birçok otomobile karşı genel bir tutku var...(özellikle E30 kasa BMW 3 serisi)
  • Sondan ikinci fotoğraf kompozisyon olarak güzel ama kadraj daha iyi olabilirmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkan_apache

Selam video çekimi konusunda bir kaç sorum olacaktı:
    1. video çekerken sürekli focus yapabiliyormu, yoksa her netleme için deklanşöre mi dokunulacak?
    3. Auto focus hızı ve karar verme rakiplere göre nasıl(d5100 ve sony A55 serileri)
    teşekkürler.

hiç Video çeken yok mu ya ???

@korkmazbs bu arada golf'e bayıldım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan_apache -- 15 Kasım 2011; 13:15:02 >
  • quote:

Arkadaşlar bugün 600D+18-55mm+55-250mm+2 adet verbatim 8 gb class 10 kart+UV filtre+VANTAGE sırt çantası orjinal 2 yıl eurosia garantili peşin 2400 e aldım. Sizce nasıl fiyat?

Çok uygun bulmuşsunuz, nereden aldınız?
    Bende alacağım ama tek lens fiyatını bulabildim ancak o fiyata. Adresi verebilirseniz bende bir bakayım.
  • selamlar..

600D body + Sigma AF 17-50mm f/2.8 EX DC HSM OS almak niyetindeyim..
    cevabını bulamadığım bir sorum var:

video çekerken "sürekli outo focus" özelliği var mı?
    yoksa ben elle mi netlik yapacağım..

nikon 5100'de varmış ve AF-C diye geçiyormuş bu özellik..

konu hakkında detaylı ne net cevaplar umudundayım :)
    ayrıca bu lensi kullanan varsa bir iki yorumunu duymak isterim tabiki ;)

sevgiler....
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkan_apache

Selam video çekimi konusunda bir kaç sorum olacaktı:
    teşekkürler.

1. Sürekli yapamıyor, her netmele için denklanşöre basmanız gerekli. Gerçi MF daha iyi diyebilirim, harici mikrofon kullanmıyorsanız AF çok ses çıkarıyor çünkü.
    2. Evet, ayarlarden bir seçenek değiştirmeniz gerekli sadece.
    3. Hemen hemen hepsi aynı, iş lenste bitiyor.

İyi geceler

• quote:

Orijinalden alıntı: nekbey

selamlar..

sevgiler....

Merhabalar,
    Öncelikle şimdiden hayırlı olsun diyorum düşündüğünüz set çok güzel; fakat benim yinede bir önerim var :)
    Eğer Sigma 17-50 OS parasına çıktıysanız ve geniş açı o kadar dert değilse 24-105 f4L IS USM alın. Çok kaliteli bir lens kendisi ve 17-50'ye oranla kat kat daha iyi diyebilirim. Renkleri, kontrastı, fiziki kalitesi, IS ve USM sistemi ve optiğiyle gerçekten harika bir lens. Yanına da 2.el 100 lira 18-55 IS alıp geniş açı sorununu halledebilirsiniz.

Sorularınıza gelecek olursak,
    Hayır sürekli auto focus yok, olsada kötü olurdu ayrıca. Harici mikrofon kullanmıyorsanız zaten AF ciddi anlamda ses yapıyor, 2cm netleme halkasını kendi elinizle döndürmenizin yanında gerçekten epey bir gürültü yani AF :)

• quote:

Orijinalden alıntı: diffriend

quote:

Orijinalden alıntı: nekbey

selamlar..

sevgiler....

Merhabalar,
    Öncelikle şimdiden hayırlı olsun diyorum düşündüğünüz set çok güzel; fakat benim yinede bir önerim var :)
    Eğer Sigma 17-50 OS parasına çıktıysanız ve geniş açı o kadar dert değilse 24-105 f4L IS USM alın. Çok kaliteli bir lens kendisi ve 17-50'ye oranla kat kat daha iyi diyebilirim. Renkleri, kontrastı, fiziki kalitesi, IS ve USM sistemi ve optiğiyle gerçekten harika bir lens. Yanına da 2.el 100 lira 18-55 IS alıp geniş açı sorununu halledebilirsiniz.

Sorularınıza gelecek olursak,
    Hayır sürekli auto focus yok, olsada kötü olurdu ayrıca. Harici mikrofon kullanmıyorsanız zaten AF ciddi anlamda ses yapıyor, 2cm netleme halkasını kendi elinizle döndürmenizin yanında gerçekten epey bir gürültü yani AF :)

teşekkür kardeşçim, aldıktan sonra daha sık görüşürüz umarım..

önerin için sağol ama amazon'dan baktım: canon lens 1025 dolar, sigma ise 700 :)
    bu işin sonu yok biliyorsun, bir yerde durmak lazım..
    geniş açı da benim için önemli olduğundan sigma'da kalacağım..
    6-7 sonra gene ABD'den şuan karar vermediğim bir tele alacağım umarım..

auto focusu çok da dert etmiyordum zaten, cevabından sonra unuttum gitti :))

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.