Şimdi Ara

Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.928
Cevap
121
Favori
626.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nekbey

quote:

Orijinalden alıntı: diffriend

quote:

Orijinalden alıntı: nekbey

selamlar..

600D body + Sigma AF 17-50mm f/2.8 EX DC HSM OS almak niyetindeyim..
    cevabını bulamadığım bir sorum var:

video çekerken "sürekli outo focus" özelliği var mı?
    yoksa ben elle mi netlik yapacağım..

nikon 5100'de varmış ve AF-C diye geçiyormuş bu özellik..

konu hakkında detaylı ne net cevaplar umudundayım :)
    ayrıca bu lensi kullanan varsa bir iki yorumunu duymak isterim tabiki ;)

sevgiler....

Merhabalar,
    Öncelikle şimdiden hayırlı olsun diyorum düşündüğünüz set çok güzel; fakat benim yinede bir önerim var :)
    Eğer Sigma 17-50 OS parasına çıktıysanız ve geniş açı o kadar dert değilse 24-105 f4L IS USM alın. Çok kaliteli bir lens kendisi ve 17-50'ye oranla kat kat daha iyi diyebilirim. Renkleri, kontrastı, fiziki kalitesi, IS ve USM sistemi ve optiğiyle gerçekten harika bir lens. Yanına da 2.el 100 lira 18-55 IS alıp geniş açı sorununu halledebilirsiniz.

Sorularınıza gelecek olursak,
    Hayır sürekli auto focus yok, olsada kötü olurdu ayrıca. Harici mikrofon kullanmıyorsanız zaten AF ciddi anlamda ses yapıyor, 2cm netleme halkasını kendi elinizle döndürmenizin yanında gerçekten epey bir gürültü yani AF :)

teşekkür kardeşçim, aldıktan sonra daha sık görüşürüz umarım..

önerin için sağol ama amazon'dan baktım: canon lens 1025 dolar, sigma ise 700 :)
    bu işin sonu yok biliyorsun, bir yerde durmak lazım..
    geniş açı da benim için önemli olduğundan sigma'da kalacağım..
    6-7 sonra gene ABD'den şuan karar vermediğim bir tele alacağım umarım..

auto focusu çok da dert etmiyordum zaten, cevabından sonra unuttum gitti :))

Onun disinda eger 17-50 alip daha da ucuza kacmak isterseniz Tamron'un 17-50 f2.8 Vc-siz verdiyonuna bakabilirsiniz.

Kendisi optik kalite bakimindan odullu ve tam bir fiyat/performans lensidir. Turkiyede 800-850 lira civarina satiliyor yani Sigma versiyonu yaninda devede kulak :)

Optik kalitesi bakiminda neredeyse fark yok hatta Tamron'un f4.0-f5.6 gibi seviyelerde Sigma'ya fark attigini soyleyebilirim.

17-50 gibi bir araliktada titresim engelleyici sistem pek de ise yariyor denemez, hatta ozellikle bu sistemi olmayanlari tercih edin bu aralikta. Cunku az da olsa fazladan mercek eklendigi icin keskinlik kaybi yasayabiliyorsunuz

Not: Sorulariniz var ise PM yoluyla istediginiz an soru sorabilirsiniz

• @diffriend Teşekkürler bilgi için bir sorum daha olacak bende d5100 arasında gidip geliyorum, video çekerken d5100 iso, diyafram, gibi bazı seçenekleri değiştiremiyormuşuz tam olarak bilmiyorum hangileri olduğunu, Fotograf moduna alıp o şekildeki değişiklik ile çekinebiliniyormuş, ama 600D de çekim esnasında değişikliğe izi veriliyor yani full manuel kontrol var.

Soruma gelelim video çekim esnasında gerçekten bu değişikliklere ihtiyacımız oluyor mu? mesela neden çekim esnasında diyafram ile oynarız ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkan_apache

@diffriend Teşekkürler bilgi için bir sorum daha olacak bende d5100 arasında gidip geliyorum, video çekerken d5100 iso, diyafram, gibi bazı seçenekleri değiştiremiyormuşuz tam olarak bilmiyorum hangileri olduğunu, Fotograf moduna alıp o şekildeki değişiklik ile çekinebiliniyormuş, ama 600D de çekim esnasında değişikliğe izi veriliyor yani full manuel kontrol var.

Soruma gelelim video çekim esnasında gerçekten bu değişikliklere ihtiyacımız oluyor mu? mesela neden çekim esnasında diyafram ile oynarız ki?

Olur tabiki, video cekimlerinde alan, isik degisimleri cok buyuk goruntu farkliliklarina yol acar.
    Bu yuzden bunlarla oynamak gercekten onemlidir.

Onun disinda d5100 ile 600d arasindaki video farkini bundan ibaret gormeyin.

YouTube'a yazip karsilastirmalari izlerseniz cikaracaginiz sonuc; Canon video teknolojisinde Nikon'a fark atmistir olacaktir.

Nikon ile video cekerken kadraji sabit tutmalisiniz; eger saga sola cevirirseniz ciddi anlamda goruntulerde bozulmalar yasaniyorz. Ayrica Canon'un renk ve detay kaliteside cok cok ustunde bu konularda.
    60fps seceneginide unutmamak gerek :)

• arkadaşlar, 600d en iyi fiyatla şuan nerden alınabilir fiyat bilgisi olan varmı?

vatan dönem dönem kampanya yapıyor en son kampanya fiyatını bilen varsa söylerse sevinirim.

hayyamdan spot 550d 1450

600d 1600 tl fiyat verdiler ama spot olması düşündürüyor, üstüne 100 tl daha koysak garantili bulamazmıyız?
  • Teknosa, Saturn, Vatan, Hepsiburada.com, Bimeks ve Dart içinde en ucuz Darty de ve şu an fiyatı 1999 TL.

Vatanda birkaçgün önce %25 indirim vardı ve fiyatı 2050 TL idi.

100 tl daha koysan garantili bulamazsın ama 1880TL ye refleksfoto.com 'da canon tr garantili satılıyor. daha altı ürünler duru ithalat ürünleri. ben çok araştırdım fiyatlar böyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasaonzdeniz

Teknosa, Saturn, Vatan, Hepsiburada.com, Bimeks ve Dart içinde en ucuz Darty de ve şu an fiyatı 1999 TL.

Vatanda birkaçgün önce %25 indirim vardı ve fiyatı 2050 TL idi.

100 tl daha koysan garantili bulamazsın ama 1880TL ye refleksfoto.com 'da canon tr garantili satılıyor. daha altı ürünler duru ithalat ürünleri. ben çok araştırdım fiyatlar böyle.

valla spot olarak 1600 e rahat bulunuyor hayyamda .. ki ben body i 1425 e aldım.
  • quote:

valla spot olarak 1600 e rahat bulunuyor hayyamda .. ki ben body i 1425 e aldım.

bulursun tabi ama arkadaşımız "spot olması düşündürüyor" deyip "vatan dönem dönem kampanya yapıyor en son kampanya fiyatını bilen varsa söylerse sevinirim. " diye sorduğu için yazdım. spot herkese göre değil.
  • quote:

quote:

bulursun tabi ama arkadaşımız "spot olması düşündürüyor" deyip "vatan dönem dönem kampanya yapıyor en son kampanya fiyatını bilen varsa söylerse sevinirim. " diye sorduğu için yazdım. spot herkese göre değil.

:D ya ben orayı imza sandım . okumamışım. k.bakmayın.
  • quote:

quote:

verdiğiniz bilgi benim için çok yararlı oldu teşekkür ederim.

spot ile garantili arasında 400 tl oynuyor gerçi spot taksitlide 1690 filan bu durumda 310 tl oynuyor, 300 tl büyük bir rakam ama işi bilmeyen biri olarak hayyam esnafınada yem olmak korkutuyor insanı sonuçta ciddi bir para verilecek olan rakam.

bir arkadaşım daha yeni hongkong dan , 600d yi , IS 2 , çanta, temizleme kiti, 10 gb kart ve ismini unuttuğum birşey ile birlikte türkçe menü 1445 tl ye almış, nakit ödemiş ama kredi kartınada aynı fiyatmış, bugün baktık fiyat 1593 tl olmuş istiyorsan alalım dedi ama gözüm yemedi.

garantili fiyat araştırmasına devam edeceğim bir süre daha sanırım olmazsa 1600 den aşağıya hayyamdan alabilirmiyim araştırmaya devam edeceğim.

• bir aksilik olmazsa 1799 garantili 600d yi yarına alıyorum, IS 2 var üzerinde, nasıl fiyat arkadaşlar?
  • Benide yaz listeye
  • 600d de vizörden baktığımızda, lcd ekran otomatik olarak kapnamıyor mu?

7d de falan algılayıcı var, yüzünü vizöre yaklaştırdığında lcd ekran kapanıyor bildiğim kadarı ile ama 600d de ekran hiç kapanmıyor. Vizörden bakıp burnumla lcd ye deyiyorum ama lcd ekran hep gösteriyor. Sizlerde de öylemi yoksa bir ayarı var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: werg_qw

@yyusa mediamarkt 11-13 kasımda sadece fulyada 600d + 18-55mm+50mm f1.8 1999tl ye sattı
    17 kasım sabah saat 8:00 de güneşli 212 avm de 600d+18-55mm 1799tl bu tür özel indirimler oluyo arada spot piyasasını tam bilmiyorum ama bu fiyatlarda aklında olsun.
    19 kasımda teknosa turuncu indirimide var belki orda da uygun fiyata denk getirebilirsin

werg_qw mesajını sonradan gördüm kusura bakma, bilgilendirme için teşekkür ederim.

1799 tl garantili 600d nin fiyatının iyi olduğunu düşünüyorum, alabilirsem kaçırmayacağım,

teknosanın turuncu indiriminin sağı solu belli olmuyor ve turuncu indirimini bekleyene kadar 1799 lık fiyatı kaçırabilirim.

kaçırırsam 1799 tllik fiyatı o zamanda turuncu indirimi takip edeceğim.

geçen turuncu indiriminde 600D kaça satıldı bilen bir arkadaş varsa bilgi verirse sevinirim.

tekrardan teşekkür ederim.

• quote:

geçen turuncu indiriminde 600D kaça satıldı bilen bir arkadaş varsa bilgi verirse sevinirim.

Bugünkü gazete ekinde yazıyor. 1900 TLye Teknosa exxtra larda bulabilirsiniz.
  • quote:

@yyusa 17-20 kasım arası electroworld de fotoğraf makinelerinde %25 indirim var. Electroworld'e bakmadan alma.Fiyatını öğrenince burayada yazarsan sevinirim acayip yoğunumda bu aralar uğrayacak zamanım olmuyo pek

EW 550D yi 1799 a satıyor yanışmıyorsam şuan kampanyada, fiyatları şişirmiş, 600D nin fyatını öğrenmeye çalışıyorum ama 550D 1799 ise 600 d MM in 1799 tl lik fiyatına gelmez sanırım.
  • quote:

@yyusa 17-20 kasım arası electroworld de fotoğraf makinelerinde %25 indirim var. Electroworld'e bakmadan alma.Fiyatını öğrenince burayada yazarsan sevinirim acayip yoğunumda bu aralar uğrayacak zamanım olmuyo pek

EW de 600D şuan 1945 tl.
  • quote:

quote:

Bugünkü gazete ekinde yazıyor. 1900 TLye Teknosa exxtra larda bulabilirsiniz.

teşekkür ederim,

eke bakabilirseniz 600D için 18 55 IS II mi veriyor kontrol edebilirmisiniz size zahmet.
  • quote:

teşekkür ederim,

eke bakabilirseniz 600D için 18 55 IS II mi veriyor kontrol edebilirmisiniz size zahmet.

IS 2 diye özel olarak belirtilmemiş ama fotoğraftan IS 2 olduğu görülüyor. Zaten ben IS 1 li 600d görmedim hiçbir media markette. Canon eurasia garantili, standart IS 2 lensi ile geliyordur.

quote:

EW de 600D şuan 1945 tl.

Bu durumda şu anda media marketlerin içinde en uygun fiyatlı 600d, kampanyadan dolayı teknosa'da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasaonzdeniz -- 17 Kasım 2011; 12:59:33 >
  • Merhaba,

ABD den gelme SIFIR t3i satıyorum. Pili bile daha takılmadı. Aldıgım fiyata vercem. Sadece 50 dolar getirme masrafı istiyorum. Faturası herşeyi var. 1 yıl ABD garantili. 18-55 lens dahil. 850 Dolara veriyorum.

link:http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-kamera-fotograf-dijital-fotograf-makinesi-sifir-canon-eos-t3i-600d-kit-18-55-lens-ve-pil-64236821/detay/

mail: oguzhangunes@yahoo.com

• Aramıza yeni katılanlar makineleriniz hayırlı olsun

Şuan nette en ucuz garantili 600D-18-55is fiyatı 1810 TL'ye

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.