Şimdi Ara

Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ (44. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.928
Cevap
121
Favori
626.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benide listeye ekleyin, 1 saat once MM deki son 600D yi aldim 1799 tl ye.birkac birsey daha aldim evden yazarim.
  • Ufak bir nargile keyfi yaptık bende bikaç yaratıcı foto koyayım dedim yorumlarınızı bekliyorum akıllı sahne modunda bardağa odaklanarak çektim.

En sevdiğim bu oldu içlerinde

Resim 030 by korkmazbs2011, on Flickr

Resim 027 by korkmazbs2011, on Flickr

Resim 028 by korkmazbs2011, on Flickr

Resim 034 by korkmazbs2011, on Flickr

• Arkadaşlar.

18 135 IS li fiyatı 2499 tl idi ama 1000 tl bütçe ile yola çıkıp 1800 tl de dur dedim kendime, zaten ekstralarla 2150 tl gibi bir rakama geldi,

çanta aldım 39 tl ye

8 gb class 4 kart 59 tl ( ben class 10 istedim ama 4 vermişler evde farkettim sorun olurmu?)

ef 50 mm f/1.8 II 199 tl

lens temizleme kalemi 24.90 tl

hama filtre 34.90 tl

filtre 34.90 tl

class 10 alın deniyordu yanılmıyorsam bende class 10 istedim ama evde farkettimki bendeki class4 çıktı aralarında çok fark varmı? markası kingston.

kartı orda makinaya taktılar değişim istesem olmaz heralde. zaten ileride bir tane daha alacaktım illa class 10 al daha sonrakini class 10 alırım elimdekinide foto çekimlerinde filan kullanırım, video içinde class 10 kullanırım,

birde ilk defa böyle bir fotoğraf makinesi kullanacağım çok acemiyim nelere dikkat etmeliyim ve ilk yapmam gerekenler sizce ne olmalı, diğer lenslerden almak için acele etmemeliyim sanırım, önce bir makineyi çözmek lazım olacak sanırım.

yorumlarınızı rica ediyorum,

edit: Kingston 8 GB SDHC 4Flash card yazıyor paketinde, 59.90 sanırım çok pahalıya almışım,

edit: şimdi paketine baktım paketinde 8 gb ultimatex 100X 20MR/s R 15MB/s W SD HC Class10 yazıyor.

karttada 8 gb yuvarlak içinde 10 SD10G2/8GB nedir bu şimdi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yyusa -- 18 Kasım 2011; 3:23:35 >

• yyusa hayırlı olsun.
    class 4 kartlarda fotograf çekerken fazla sorun yaşamamazsın asıl sorun video çekerken olur, 30sn sonra video durur.bu yüzden class10 alın. ayrıca 8 gb kart biraz pahalı geldi 60-70 Tl civarında 16gb lık class 10 kartlar var.
    Öncelikle makinenizin özelliklerini, menüsünü iyice öğrenin bunun için de kullanım kılavuzunu okumanız yararınıza olacaktır. sonra çekim modlarını da iyice öğrenin otomatik modlara kendinizi kaptırmayın, diyafram,enstantane kavramlarını öğrendikten sonra TV ve AV modunu rahatlıkla kullanmaya başlarsınız, sonra da M modunu.. bu konularla alakalı bolca kaynak nette mevcuttur kolay gelsin

Diğer lensler için aceleye gerek yok 18-55 le de güzel fotograflar çekebilirsiniz. Size yetmediğini farkedince kullanım alanınıza uygun lensler alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_han -- 18 Kasım 2011; 10:38:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: korkmazbs

Ufak bir nargile keyfi yaptık bende bikaç yaratıcı foto koyayım dedim yorumlarınızı bekliyorum akıllı sahne modunda bardağa odaklanarak çektim.

korkmazbs güzel kareler var ancak kendinizi akıllı sahne veya P moduna alıştırmayın. Yarı manual AV veya TV ve Monuel(M) modunu öğrenmeniz kendinizi geliştirmenizde faydalı olacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke_han

yyusa hayırlı olsun.
    class 4 kartlarda fotograf çekerken fazla sorun yaşamamazsın asıl sorun video çekerken olur, 30sn sonra video durur.bu yüzden class10 alın. ayrıca 8 gb kart biraz pahalı geldi 60-70 Tl civarında 16gb lık class 10 kartlar var.
    Öncelikle makinenizin özelliklerini, menüsünü iyice öğrenin bunun için de kullanım kılavuzunu okumanız yararınıza olacaktır. sonra çekim modlarını da iyice öğrenin otomatik modlara kendinizi kaptırmayın, diyafram,enstantane kavramlarını öğrendikten sonra TV ve AV modunu rahatlıkla kullanmaya başlarsınız, sonra da M modunu.. bu konularla alakalı bolca kaynak nette mevcuttur kolay gelsin

Diğer lensler için aceleye gerek yok 18-55 le de güzel fotograflar çekebilirsiniz. Size yetmediğini farkedince kullanım alanınıza uygun lensler alırsınız.

Teşekkür ederim berkehan,

şimdi paketine baktım paketinde 8 gb ultimatex 100X 20MR/s R 15MB/s W SD HC Class10 yazıyor.

karttada 8 gb yuvarlak içinde 10 SD10G2/8GB bu durumda aslında bu kart class 10 olmuyormu?

• evet sizinki Class10 karttır. sadece biraz pahalı satmışlar. sağlık olsun
  • quote:

evet sizinki Class10 karttır. sadece biraz pahalı satmışlar. sağlık olsun

evet 20 tl gibi filan pahalı almışım, ama bana 39 filan demişlerdi kasada 59 ödemişim eve gelince foruma aldıklarımı fiyatları ile yazarken farkettim :)

sağlık olsun verdikleri hizmete değdi. 16 gb lik alacağım daha sonra onu alırken iyice bir araştırma yaparım,

kullanım klavuzunu daha okumadım detaylıca okuyacağım ama aklıma gelmişken birşey sormak istiyorum, LCD ekran görüntüsü açıkken çekim geç oluyor neden acaba? bir ayarı varmıdır. LCD ekranı kullanmadan çekim yaptığımda çok seri.
  • quote:

quote:

Ufak bir nargile keyfi yaptık bende bikaç yaratıcı foto koyayım dedim yorumlarınızı bekliyorum akıllı sahne modunda bardağa odaklanarak çektim.

korkmazbs güzel kareler var ancak kendinizi akıllı sahne veya P moduna alıştırmayın. Yarı manual AV veya TV ve Monuel(M) modunu öğrenmeniz kendinizi geliştirmenizde faydalı olacaktır

Tavsiyelerini dikkate alıcam teşekkür ederim acemilikten yavaş yavaş geçiş yapıyorum artık :)

Ayrıca diğer arkadaşlarada teşekkür ederim.Davşanın yeni fotolarını eklerim bi yıkamaya fırsat bulursam :D
    @SKIPPER84
    @tahrikk
    @erkan_apache

Ayrıca bir sorum olucak malum kış geldi kar yağdığında güzel fotolar çekebilmek için hangi ayarları ve ne tür bir filtre kullanmam gerekiyor UV filtrem var çin malı bir marka kutusunda çıkmıştı tevsiyeleriniz ?

• quote:

Ayrıca bir sorum olucak malum kış geldi kar yağdığında güzel fotolar çekebilmek için hangi ayarları ve ne tür bir filtre kullanmam gerekiyor UV filtrem var çin malı bir marka kutusunda çıkmıştı tevsiyeleriniz ?

Kar yağarken dışarı çıkacasanız öncelikle bir parasoley takmanız gerekecektir.
    Konu faydalı olacağını umuyorum
    http://forum.objektiffoto.com/kar-fotografi-cekim-teknikleri-t3830.html

• quote:

Orijinalden alıntı: yyusa

kullanım klavuzunu daha okumadım detaylıca okuyacağım ama aklıma gelmişken birşey sormak istiyorum, LCD ekran görüntüsü açıkken çekim geç oluyor neden acaba? bir ayarı varmıdır. LCD ekranı kullanmadan çekim yaptığımda çok seri.

Bu normal bir durum endişelenmeyin
  • evett , su an 600D'mi elime almis bulunmaktayim...

Gene , bataryayi sarja takmadan actim :) hic dayanamiyorum boyle seylere..

okuyacak bir 15 sayfam var... gene sabirsizlik edip , sondan basladim :)

benide kulube alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bdoz

evett , su an 600D'mi elime almis bulunmaktayim...

Gene , bataryayi sarja takmadan actim :) hic dayanamiyorum boyle seylere..

okuyacak bir 15 sayfam var... gene sabirsizlik edip , sondan basladim :)

benide kulube alabilirsiniz.

makineniz hayırlı, ışığınız bol olsun listeye eklendiniz
  • Nihayet Bir EOS 600D aldım. Makine çok iyi Türkçe Menü fakat felaket amatörüm ya :D
  • selam herkese. bende nihayet canon 600d ailesine katıldım . hobi amaçlı kullanıyorum resim çekmeyi çok seviyorum . herkesin makinası hayırlı olsun
    güzel günlerde kullanmak nasip olsun . kullanım bilgisi olanların paylaşımları çok güzel.resim çekmenin püf noktalarıyla ilgili bilgilerin paylaşılmasını diliyorum .
    bizde ustalaşalım sonrada bizde bildiklerimizi paylaşalım değilmi :))
  • arkadaslar 600d videoda 720 çözünürlükte 60 fps oluyormu 550d vardı..
  • http://imageshack.us/photo/my-images/404/sssssssssssssssc.jpg/#

Arkadaşlar sonunda lensime de kavuştum ve ilk fotoğrafı çektim 600 d ile .. 3-5 resim çekip şarjı bitirdim şuan şarj oluyor..

lakin lcd de gözüktüğü kadar canlı değil renkler pc ye atılınca. burda bir sorun oluşabilir hissine kapıldım..
    2. si foto kalitesini çok fazla düşürmeden, boyutunu nasıl azaltabilirim..
    direk foruma nasıl resim yükleniyor.
    çektiğim bu resim , f1-8 , t 1/6 iso 200 de çekildi , tek bi masa ışığı var oda da..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smhtnc -- 21 Kasım 2011; 21:47:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: smhtnc

Arkadaşlar sonunda lensime de kavuştum ve ilk fotoğrafı çektim 600 d ile .. 3-5 resim çekip şarjı bitirdim şuan şarj oluyor..

lakin lcd de gözüktüğü kadar canlı değil renkler pc ye atılınca. burda bir sorun oluşabilir hissine kapıldım..
    2. si foto kalitesini çok fazla düşürmeden, boyutunu nasıl azaltabilirim..
    direk foruma nasıl resim yükleniyor.
    çektiğim bu resim , f1-8 , t 1/6 iso 200 de çekildi , tek bi masa ışığı var oda da..

image resizer powertoy indirip bununla küçültebilirsiniz.Sağ tıklamaya kısayol olarak ekleniyor.
    [simage][/simage] kodu arasına fotograf linkini eklersen forumda gözükür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_han -- 22 Kasım 2011; 14:01:34 >

• selam arkadaşlar bende 1 gün önce canon 600d aldım ama amatörüm hiçbir bilgim yok
    önce dende canon marka fotoğraf makinem vardı ama pro değildi
    şimdi yeni aldığım fotograf makinam hakkında bilgi edinmek istiyorum sizlerin sayesinde
    cihazın üzerinde gelen 18-55 lens var bazı sitelere baktım iyi demiyorlar yeni bir lensmi amalıyım
    yoksa bu yeterlimi genelde manzara ,doğa resimlerii, ve değişik objeler çekiyorum sizce nasıl bir lens almalıyım
    bu arada zoom da olmasını istiyorum 300-400 tl geçmemesi lazım
    birde netten baktım bazı şahıslar amatör arkadaşlara 28-300 lens öneririz diyor
    mantıklı bir seçim mi (msndende) yardımcı olursanız sevinirim kafam allak bullak oldu ne yapacağımı şaşırdım
    bazen keşke almasamıydım diye soruyorum kendime

• abicim kendin diyorsun "hiçbir bilgim yok" diye :)

hiçbir bilgin yokken bu lens muhabbetine kafa yorma, paranı da cebinde tut..
    evet müthiş lensler değil ama millet ödül kazanıyor onlarla..

sen önce fotoğraf çekmeyi, diyafram-enstantane ilişkisini öğren hele..
    sonrasını anlarsın zaten

bana da bunların söyledim diye gücenme ;)
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.