Şimdi Ara

Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.928
Cevap
121
Favori
626.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

@KediQ: guzel fotoğraflar

hosgeldiniz @techzone hocam siz fotograf bolumunde takilir miydiniz?:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ilk resimde ay diye bktım ama ay nerde ben göremedim
  • Arkadaşlar benim ufak ve amatör bir kısa film planım var.

ama mikrofon olayını nasıl yapsam bilemiyorum. bilgi paylaşabilecek arkadaşları can gözüm ile okuyacağım

değiştirme:kalınkarakterler=dikkat çeksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahattintopaloglu -- 25 Aralık 2011; 12:16:21 >
  • kısa filmleri sadece 5d de çekebilirsin.alet full frame olmalı
    bunun haricince 7d de dahil hiç bir alt seride kısa film çekemezsiniz hocam
  • algılayıcı tam kare olmayınca çekilmiyormu yani!
    bağlantısı nedir peki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: panasonica

kısa filmleri sadece 5d de çekebilirsin.alet full frame olmalı
    bunun haricince 7d de dahil hiç bir alt seride kısa film çekemezsiniz hocam

ne alaka anlamadım
  • 550D değilde 600D aldığına pişman olan var mı?
    Bu ay içinde ikisinden birini almayı düşünüyorum arada bir 50mm lens kadar fiyat farkı var.
    arada da çok elle tutulur bir fark yok... hatta aynı sensoru kullanmalarına ragmen
    550 nin resim kalitesi bir tutam daha iyi gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahattintopaloglu

algılayıcı tam kare olmayınca çekilmiyormu yani!
    bağlantısı nedir peki ?

saniyede 24 real frame çekmesi lazım..
    bu aletlerde 24fps, 30fps diyor ama paso yalan..
    zaten doğru olsa *.mov olmaz...*.mts olurdu..
    ntsc-30fps e getirin ...çektiğiniz görüntünün titrek olduğunu görürsünüz..de-interlace yaparsanız anca kurtarır..tek şansınız 1280x720p çekmek ..60fps diyor ama burda sn de 24 kare elde edilir.elinizi hızlı hareket ettirsenizde titrek görüntü elde edemezsiniz..sadece anı uada gezdiğiniz bir yeri çekebilirsiniz..
    tv ler de-interlace i direk yapar..pal/ntsc modu önemli değildir. son 5 yılda üretilen tüm plazma ve lcd ler multisytemdir. ne verirseniz verin ona göre seçim yapar.. yni pal-ntsc olsun olmasın fark etmez. aynı anda de-interlace işleminide yapar..yani pc de titreme görürken tv de görmezsiniz.

bu benim 15fps çektiğim bir örnek..birde 1920x1080 değil.. 1280x536p .frame sayısı saniyede 15fps..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panasonica -- 25 Aralık 2011; 19:38:09 >

• quote:

quote:

bağlantısı nedir peki ?

ntsc-30fps e getirin ...çektiğiniz görüntünün titrek olduğunu görürsünüz..de-interlace yaparsanız anca kurtarır..tek şansınız 1280x720p çekmek ..60fps diyor ama burda sn de 24 kare elde edilir.elinizi hızlı hareket ettirsenizde titrek görüntü elde edemezsiniz..sadece anı uada gezdiğiniz bir yeri çekebilirsiniz..
    tv ler de-interlace i direk yapar..pal/ntsc modu önemli değildir. son 5 yılda üretilen tüm plazma ve lcd ler multisytemdir. ne verirseniz verin ona göre seçim yapar.. yni pal-ntsc olsun olmasın fark etmez. aynı anda de-interlace işleminide yapar..yani pc de titreme görürken tv de görmezsiniz.
    http://vimeo.com/12883266
    bu benim 15fps çektiğim bir örnek..birde 1920x1080 değil.. 1280x536p .frame sayısı saniyede 15fps..

videoyla pek ilgilenmedigim icin .mov uzantisi falan pek anlamam ama sormak istedigim birsey var? algilayicinin tamkare olmasi ne alaka? kesme carpanli olunca 60fps cekilmiyor mu? mesela sony A65 ve A77 60fps video kaydi yapiyor ama ff degil 1.5kesme carpanli algilayiciya sahip?

• tam kare çekersen de-interlace yapman gerekmez.. .sony foto a 77 sanırım en son canondan daha iyi çeker..video yu..resmi bilemem.. yani video konsunda sony çok ilerdedir. ilkin sony bulur canpn nikon aşırır..sadece video konusunu.. sony de foto konusunu canon nikondan aşırır hepsi aslında aynıdır ..japonya için çalışır..bizim giibi değiller..paylaşımları akrşılıklı olur...biri bişe verir diğeri ona bişe verir.
    foto konusunda canon , nikon daha ilerdedir.. video çekmek için foto makinası alacak olsam direk sony alırım
    ama foto için canon-nikon alırım. gerçi aldık almasınada foto işini beceremedim geri sattım
    nikon ve canon foto makinalar video çekmek için yapılmamıltır. diyelim 1 saat çekim yaptın..sensörün 1000 ömrünü yedin demektir. hele yazın çok ışık bol günel bol ısıda bu 2000-3000 e çıkar.. sallıyorum ama böyle bir oran vardır.. içindeki sensör video modunda kafayı diklmesi lazım ve sabit kalması lazım. bu durumda lens içine giren herley bu yüzeye çarpması gerekir.. bol ısıda mısır gibi pişer meret

• quote:

quote:

bağlantısı nedir peki ?

yani 720p ile 24 çekip, kendi yazılımı sayesinde kareleri çarpı 2 yaparak fps i 60 amı çıkarıyor diyorsunuz ?

• 1920x1080p de 60fps çekiyorsa kısa film çekilir..24 kare/sn temiz kare alınır.. o kısmı okumamışım ..
  • quote:

tam kare çekersen de-interlace yapman gerekmez.. .sony foto a 77 sanırım en son canondan daha iyi çeker..video yu..resmi bilemem.. yani video konsunda sony çok ilerdedir. ilkin sony bulur canpn nikon aşırır..sadece video konusunu.. sony de foto konusunu canon nikondan aşırır hepsi aslında aynıdır ..japonya için çalışır..bizim giibi değiller..paylaşımları akrşılıklı olur...biri bişe verir diğeri ona bişe verir.
    foto konusunda canon , nikon daha ilerdedir.. video çekmek için foto makinası alacak olsam direk sony alırım
    ama foto için canon-nikon alırım. gerçi aldık almasınada foto işini beceremedim geri sattım
    nikon ve canon foto makinalar video çekmek için yapılmamıltır. diyelim 1 saat çekim yaptın..sensörün 1000 ömrünü yedin demektir. hele yazın çok ışık bol günel bol ısıda bu 2000-3000 e çıkar.. sallıyorum ama böyle bir oran vardır.. içindeki sensör video modunda kafayı diklmesi lazım ve sabit kalması lazım. bu durumda lens içine giren herley bu yüzeye çarpması gerekir.. bol ısıda mısır gibi pişer meret

de-interlace nedir tam olarak anlatabilir misiniz?:) ntsc mesela 30fps dir ama uydudan yarim yarim 60fps gelir tv bunu birlestirip 30fps yapar gibi bir bilgi kalmis hafizamda bahsettiginiz sey bu mu? aciklarsaniz sevinirim:)
    sony video konusunda herzaman basarili olmustur ama marka stratejisi olarak biraz agresif bu yuzden urunleri piyasada pek yer bulamiyor:) zamaninda urettikleri cok kaliteli bir kamera vardi betacam mi ne cok kaliteli ama digerlerinden farkli bu yuzden tutmadi piyasada

• quote:

1920x1080p de 60fps çekiyorsa kısa film çekilir..24 kare/sn temiz kare alınır.. o kısmı okumamışım ..

180p de 60 fps yok. 24 fps var.
    720p de 60 var.

ama tam kare sensör ile alakasını hala anlayamadım !
  • google da vardır
  • quote:

google da vardır

ne vardır ?

sende bialder, söyleyip kaçıveriyosun!

• quote:

quote:

1920x1080p de 60fps çekiyorsa kısa film çekilir..24 kare/sn temiz kare alınır.. o kısmı okumamışım ..

180p de 60 fps yok. 24 fps var.
    720p de 60 var.

ama tam kare sensör ile alakasını hala anlayamadım !

hocam 1920x1080p de 30 frame çeken 600d nin içindeki aynanın boyutu 5d nin ayna boyutundan küçük olduğundan ff çekmez.
    lensten giren ışığın çarptığı alan önemli.. ama içindeki işlemci ile aynı kareden eş zamanlı üretmek kolaydır.. yani yarın 40fls çıkartırlar millet yer
    olay şu foto makinası ile hd çekmen için 1920x1080p için 24 real frame gerekir..tüm sinama filimleri en az 24 kare dir. net..diğer durumda filmi 2-3 saat izleyemezsin..gözüde bozar baş ağrısıda yapar..
    deneme yapın. 30fps-ntsc de çektikten sonra pc ye atın zileyin dediğimi anlıyacaksınız

• quote:

quote:

bağlantısı nedir peki ?

bilader bu video nun 8. dk sında giren çiçek çük çiçeği değilmi yaa

koptum

• bu arada, vel-hasıl biz kısa filmi bu makina ile çekeriz. doğrumu ?
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.