Şimdi Ara

Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
7.928
Cevap
121
Favori
626.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mesela şu filmdeki kalite, yani çekimdeki farklılık direk olarak ne ile alakalı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: bahattintopaloglu

bu arada, vel-hasıl biz kısa filmi bu makina ile çekeriz. doğrumu ?

hocam 720p de çekilebilir
    kısa film çekmek çok zahmet istiyen bir iştir. 3-5 saat montajı sürer
    sony vegas pro 9.0 da montaj yapabilirsiniz. 1 ay ücretsiz..
    google a yazın indirin..kullnın..pc niz 32 bit mi? 64 bit mi._? diye sorar..
    çekince ekleyin bizde bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

@KediQ: guzel fotoğraflar

hosgeldiniz @techzone hocam siz fotograf bolumunde takilir miydiniz?:)

forumda BMW defterini kapattim, bilen bilir zaten, burada konuyu hic baska yerlere cekmeye ve detaylandirip, dallandirip budaklandirmaya gerek yok.. cunku yeri degil..

2 çok yakın arkadaşım fotoğrafla ugrasiyor.. biri bundan parada kazaniyor.. birinde 7D birinde 5D Mark II var.. inanir misiniz?; fotograf cekmeyi de, çektirmeyi de pek sevmem.. daha doğrusu sevmezdim.. ancak iş - güç - stres derken boş zamanlarımda hobilerim ve gezme tozmalarımdan arta kalan zamanlarda oturup "birilerinin derdini dinleyip, laf anlatmaya çalışmaktan ama anlaşılamamaktan fena halde bunalmış olacağım ki", 3D SMAX, Maya ve Cinema 4D karalamalarimin yanina fotografciligi da eklemeyi dusundum.. sağolsunlar ön ayak oldular.. ve başlangıç olarak 600D & EF-S 18-135mm IS kit seklinde aldim.. yanina birde iMac 27" aldım ki yemede yaninda yat..

bu yuzden buralarda daha çok görüneceğim artik..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 26 Aralık 2011; 1:08:02 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

quote:

@KediQ: guzel fotoğraflar

hosgeldiniz @techzone hocam siz fotograf bolumunde takilir miydiniz?:)

forumda BMW defterini kapattim, bilen bilir zaten, burada konuyu hic baska yerlere cekmeye ve detaylandirip, dallandirip budaklandirmaya gerek yok.. cunku yeri degil..

2 çok yakın arkadaşım fotoğrafla ugrasiyor.. biri bundan parada kazaniyor.. birinde 7D birinde 5D Mark II var.. inanir misiniz?; fotograf cekmeyi de, çektirmeyi de pek sevmem.. daha doğrusu sevmezdim.. ancak iş - güç - stres derken boş zamanlarımda hobilerim ve gezme tozmalarımdan arta kalan zamanlarda oturup "birilerinin derdini dinleyip, laf anlatmaya çalışmaktan ama anlaşılamamaktan fena halde bunalmış olacağım ki", 3D SMAX, Maya ve Cinema 4D karalamalarimin yanina fotografciligi da eklemeyi dusundum.. sağolsunlar ön ayak oldular.. ve başlangıç olarak 600D & EF-S 18-135mm IS kit seklinde aldim.. yanina birde iMac 27" aldım ki yemede yaninda yat..

bu yuzden buralarda daha çok görüneceğim artik..

27 inc mi? yemede karsisinda otur saatlerce izle yani tam olarak:D fotograf duzenlemek ve montaj falan yapmak icin birebirdir kendisi. biz ulasamiyoruz ama selamlarimi iletin imac'a:)

• Windows'tan bıktığım içinde aslında Mac düşüncem ağır bastı.. birde tam bu işlerin kompedanı oldugunu bildigim icin aldim.. 3D'de rendering süreleri, PS'de foto işleme süreleri ve Adobe Premier'de video editing süreleri PC'ye göre gercekten çok çok iyi.. Neyse konuyu dağıtmayalım.. selamlarınızı ilettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: panasonica

quote:

bu arada, vel-hasıl biz kısa filmi bu makina ile çekeriz. doğrumu ?

hocam 720p de çekilebilir
    kısa film çekmek çok zahmet istiyen bir iştir. 3-5 saat montajı sürer
    sony vegas pro 9.0 da montaj yapabilirsiniz. 1 ay ücretsiz..
    google a yazın indirin..kullnın..pc niz 32 bit mi? 64 bit mi._? diye sorar..
    çekince ekleyin bizde bakalım

bende zaten 720p düşünüyordum. bu çözünürlük hoşuma gidiyor.
    evet bu zahmeti göze aldım. hele hele 3-5 saat bana az bile gelecektir :D
    sony vegas ı bilmiyorum ama after efect işimi görmezmi sizce?
    birde mikrofon için nasıl bişey öneriyorsunuz? malum, ses kayıt çok önemli...

• hocam canon foto makinalarını bilmiyorum.. vimeo.com a bakmanız lazım...örnek videolarda mic ne kullanılmış yazar..
    size önerim 35mm f/2 yada 50mm f1.4 almanız.. kısa film için sabit lens lazım... zoom lenslerle çekim yapamazsınız.iyi günler
  • quote:

hocam canon foto makinalarını bilmiyorum.. vimeo.com a bakmanız lazım...örnek videolarda mic ne kullanılmış yazar..
    size önerim 35mm f/2 yada 50mm f1.4 almanız.. kısa film için sabit lens lazım... zoom lenslerle çekim yapamazsınız.iyi günler

50mm f1.8 var yeter sanırım :)
  • denenebilir
    720p kısa bir örnek çekin vimeoya ekleyin bi göz atalım
  • quote:

denenebilir
    720p kısa bir örnek çekin vimeoya ekleyin bi göz atalım

Bilader neden boyle pis pis siritiyosun anlayamadim
  • hocam ben her zaman neşeliyimdir
  • quote:

hocam ben her zaman neşeliyimdir

o zaman iyi
  • önce bir tripot alman şart.....birde hareketlerin çok yavaş olmalı.. aslında 15fps çeken makina ile 24fps çekebilirisin.. ışığı iyi kullabilirsen..yani sabah 05:30-06:00 ile güneş batmadan 1 saat önce yada kapalı ama temiz havada kaliteli çekim yaparsın.. çekim yapmadan önce havayı koklamalısın yani net ve berrak olmalı.
    aslında bir sürü kriter var ..işin sırrı makina ile tek vucut olmalısın..ben eskiden film çekerdim bıraktım bu işleri..boş işler
    memleleti diyar neresi bu arada_?

• quote:

Arkadaşlar benim ufak ve amatör bir kısa film planım var.

ama mikrofon olayını nasıl yapsam bilemiyorum. bilgi paylaşabilecek arkadaşları can gözüm ile okuyacağım

Rode marka al alırsan. sesi cam gibi kaydeder ..aşağıdaki 150$ civarı..bu işlere girdin mi işin ucu gelmez

Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ

• quote:

önce bir tripot alman şart.....birde hareketlerin çok yavaş olmalı.. aslında 15fps çeken makina ile 24fps çekebilirisin.. ışığı iyi kullabilirsen..yani sabah 05:30-06:00 ile güneş batmadan 1 saat önce yada kapalı ama temiz havada kaliteli çekim yaparsın.. çekim yapmadan önce havayı koklamalısın yani net ve berrak olmalı.
    aslında bir sürü kriter var ..işin sırrı makina ile tek vucut olmalısın..ben eskiden film çekerdim bıraktım bu işleri..boş işler
    memleleti diyar neresi bu arada_?

Tek tek dikkat edicem bunlara.
    Ben yaka tipi mik düşünmüştüm ama, bilmem doğru olurmu !

İstanbul doğma büyüme, aslen sinop. Senin ?

• tripod tavsiyeniz nedir arkadaşlar? başlangıç için (fiyat önemli değil)
  • quote:

tripod tavsiyeniz nedir arkadaşlar? başlangıç için (fiyat önemli değil)

ben HAMA takılıyorum

büyük HAMA Star 61" var küçükte "Hama Compact Traveller Mini"

amatör tabiki ama işimi görüyor :)
  • fotoğrafla uğraşanlar özellikle ucuz olan (100TL ve altı diye tabir edeyim kabaca) tripodların sıkıştırma mekanizmalarının özellikle bir zaman sonra boşa döndüğünden, yalama olduğundan falan bahsediyorlar.. bu konuda (tripod) kaliteli bir marka var mıdır herkesin tavsiye ettiği?
  • bu makineye sigma 17-70 lens uyar mı birde 17-70 gibi genel maksat f/p oranı güzel lensler önerir misiniz
  • bu makineye sigma 17-70 lens uyar mı birde 17-70 gibi genel maksat f/p oranı güzel lensler önerir misiniz
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.