Şimdi Ara

Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.928
Cevap
121
Favori
626.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar canon resmi garantili ürün 1750 TL den sirkecide buldum bilginize. (18-55 ile birlikte)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahattintopaloglu

Arkadaşlar canon resmi garantili ürün 1750 TL den sirkecide buldum bilginize. (18-55 ile birlikte)

selamlar, bu fiyatı nerede buldunuz ?

garantili olduğunu sadece kutudaki dış sticker-etiketten mi anlıyoruz, içinde başka belgeler de var mı ?

bana hayyam da bir satıcı "1850 nin altında EuroAsia garantili diye fiyat bulursan inanma- etiketi taklit ediyorlar" demişti , muhtemelen kendi ürününü satmak için uydurmuş olabilir. bunu yarın canon a da soracağım.

bulduğunuz yerin ismini bana özel mesaj da atabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sg888

quote:

Arkadaşlar canon resmi garantili ürün 1750 TL den sirkecide buldum bilginize. (18-55 ile birlikte)

garantili olduğunu sadece kutudaki dış sticker-etiketten mi anlıyoruz, içinde başka belgeler de var mı ?

bana hayyam da bir satıcı "1850 nin altında EuroAsia garantili diye fiyat bulursan inanma- etiketi taklit ediyorlar" demişti , muhtemelen kendi ürününü satmak için uydurmuş olabilir. bunu yarın canon a da soracağım.

Bayisi olduğunu söyledi ama .... !

• quote:

quote:

quote:

Bayisi olduğunu söyledi ama .... !

pardon neresi olduğunu söyleyebilir misiniz? tşk.

• doğubank altkat (GAP)
  • bu doğu bank foto. makineleri nereden alıyor ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: derodol

yarın hayyama gidip peşin nakit para ile 600d alacağım tamamı peşin nakit alınırsa iskonto yapabilecek dürüst satıcı tavsiye edermisiniz, hayyam ya da doğubank veya o civarda nereyi tavsiye edrsiniz?

doğubank no 6 gül tic spotta en uygun fiyatı verdi.. 18-55 kit 8gb class10 ve çanta 1670 nakit.. bunların ana kapıdan hemen dışarıda solda da bir yeri var garantili satıyor 1800 civarı..

hayyamda " micro" da iyi fiyat verdi benzer fiyat.. ama gezin ve araştırın.... ben daha almadım, bize de bildirin .. hayırlı olsun ..

sizde garantili 1800 diyorsunuz zaten. ben bu fiyatıda bulmuştum. aslında 1750 ile fazlada fark yok arasında.

• sadece 1 yerden ucuz fiyat bulunca şüpheleniyor insan , bu dükkanlar hem spot-hem grey hem de EuroAsia garantili mal sattığı için emin olamıyorsun. yukarıda dediğim gibi bazı satıcılar sahte euroasia garanti den de bahsedince...

daha önce Euroasia satınalan arkadaşlar kutu içeriğindeki farklar ve garanti evrakları hakkında bilgi verebilirse sevinirim .
  • quote:

sadece 1 yerden ucuz fiyat bulunca şüpheleniyor insan , bu dükkanlar hem spot-hem grey hem de EuroAsia garantili mal sattığı için emin olamıyorsun. yukarıda dediğim gibi bazı satıcılar sahte euroasia garanti den de bahsedince...

daha önce Euroasia satınalan arkadaşlar kutu içeriğindeki farklar ve garanti evrakları hakkında bilgi verebilirse sevinirim .

• Merhabalar, Bugün itibariyle aranıza katıldım, EOS 600d 18-55 kit aldım. Şu an uzakdoğudayım burada fiyatlar gerçekten ucuz, yarın da tekrar çıkıp efs 55-250 almayı düşünüyorum. Hem tele hemde yettiği kadar alan derinliği çekimleri için gerekli olduğunu düşünüyorum, siz ne dersiniz?
  • hayırlı olsun, kaça maloldu acaba ?
  • quote:

bu arada, vel-hasıl biz kısa filmi bu makina ile çekeriz. doğrumu ?

Fazla kafanız karışmasın, çok rahat çekersiniz. Ben 10 yıl Ulusal kanallarda video editing ve program yaptım.
    1080p de interlace'e gerek olmaz. sinema filmleri 24 fps dir doğal olarak interlace yoktur!..
    1080i de interlace vardır. zaten oda 720p tv lerde görüntüyü interlace yaparak daha kaliteli göstermesini sağlar. (eski pal sistem tüplü tv ler interlace olarak çalışırdı)

Film çekimi için kısa birkaç not;
    - Çekimleri yapmak işin sadece %25 idir. Asıl iş çekim öncesi kurguyu kafanızda yapmak ve her sahne için taslak hazırlamaktır. Buradaki yapacağınız taslağı genişletip sahne sahne yaptıktan sonra istediğiniz şey ortaya net olarak çıkar ve sizde ona göre çekimleri yaparsınız. Sonradan sürpriz olmaz.
    - Aslında tarza göre değişir ama kısa filmler için tavsiyem, sürekli devinimli (hareket halinde) kamera kullanın. Bunda en güzel yöntem sallanmayı engelleyen steadycam tarzı aletlerdir.
    Şöyle ev yapımı birşey 600d için çok iyi sonuçlar verebilir.
    Tim1173JByoutube
    Ver2.0.6&カメラ安定性テスト
    http://www.youtube.com/watch?v=bdJd6Ek9MoU&feature=related

- Ses ile ilgili çok sıkıntı yaşayabilirsiniz, En güzeli directional bir mikrofonu tepeden sallamaktır. Etraftaki sesler doğaldan çok gürültü gibi geleceği için sahne akışına ve gürültüyü bastırmak için montajda ek sesler (araba geçişi, kuş sesleri vb.) eklemeniz daha mantıklı olacaktır. mümkün olduğunca dip gürültüye benzeyen sesleri ortadan kaldırmaya çalışın.

- Işık olayına gelince, Çok parlak mekanlardan genel aydınlatmalardan kaçınmanızı öneririm. Daha çok kontrast ve yüz hatlarını keskin şekilde ortaya çıkaran aydınlatmaları tercih edin. Boşlukları izleyici kafasında tamamlasın

Size şimdiden kolay gelsin.

• herkeze iyi seneler..
    benim gibi 600d almaya karar verip maddi açıdan bekleyen ama gece uykuya dalmadan illa aklına gelen arkadaşlara allahım bu yıl 600d yi nasip etsin inşallah =))
    fiyat araştırması yapıyorum bende hergün..gg veya sahibindene bakıyorum. hayyama uzağız haliyle..herkeze selamlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suleyman_TR

quote:

bu arada, vel-hasıl biz kısa filmi bu makina ile çekeriz. doğrumu ?

Fazla kafanız karışmasın, çok rahat çekersiniz. Ben 10 yıl Ulusal kanallarda video editing ve program yaptım.
    1080p de interlace'e gerek olmaz. sinema filmleri 24 fps dir doğal olarak interlace yoktur!..
    1080i de interlace vardır. zaten oda 720p tv lerde görüntüyü interlace yaparak daha kaliteli göstermesini sağlar. (eski pal sistem tüplü tv ler interlace olarak çalışırdı)

Film çekimi için kısa birkaç not;
    - Çekimleri yapmak işin sadece %25 idir. Asıl iş çekim öncesi kurguyu kafanızda yapmak ve her sahne için taslak hazırlamaktır. Buradaki yapacağınız taslağı genişletip sahne sahne yaptıktan sonra istediğiniz şey ortaya net olarak çıkar ve sizde ona göre çekimleri yaparsınız. Sonradan sürpriz olmaz.
    - Aslında tarza göre değişir ama kısa filmler için tavsiyem, sürekli devinimli (hareket halinde) kamera kullanın. Bunda en güzel yöntem sallanmayı engelleyen steadycam tarzı aletlerdir.
    Şöyle ev yapımı birşey 600d için çok iyi sonuçlar verebilir. http://www.youtube.com/watch?v=bdJd6Ek9MoU&feature=related

- Ses ile ilgili çok sıkıntı yaşayabilirsiniz, En güzeli directional bir mikrofonu tepeden sallamaktır. Etraftaki sesler doğaldan çok gürültü gibi geleceği için sahne akışına ve gürültüyü bastırmak için montajda ek sesler (araba geçişi, kuş sesleri vb.) eklemeniz daha mantıklı olacaktır. mümkün olduğunca dip gürültüye benzeyen sesleri ortadan kaldırmaya çalışın.

- Işık olayına gelince, Çok parlak mekanlardan genel aydınlatmalardan kaçınmanızı öneririm. Daha çok kontrast ve yüz hatlarını keskin şekilde ortaya çıkaran aydınlatmaları tercih edin. Boşlukları izleyici kafasında tamamlasın

Size şimdiden kolay gelsin.

Önerileriniz benim için çok değerli bunu biliniz lütfen...
    Aslında bu video sunu verdiğiniz alet çok iyiye benziyor. (bu derece kullanmaya alışmakta zaman alıcaktır tabi) dengesini iyi ayarlayabilmek içinde ölçüleri vs olsaydı iyi olurdu aslında. güzel bişey çıkarırdım ortaya. (asıl mesleğim metal kesim ve bükümdürde )

Mikrofon ve ışık olayını biraz daha açarsanız sevinirim. Mesela örnekler yukarıdaki gibi Video bağlantısı olursa çok iyi olur :)

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahattintopaloglu -- 1 Ocak 2012; 21:47:24 >

• paylaşımlar niye durdu ya ne güzel bakıyorduk ...

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pandelis -- 3 Ocak 2012; 16:56:29 >
  • Video çekmede bir sorun var çözemiyorum. Video çekmeye başladıktan 5 -10 dk sonra kayıt duruyor cihaz otomatik kapanma süresine geçip kapanıyor. 10x hafıza kartı da kullanıyorum ama...
  • hafıza kartı dolu mu acaba? benim dolmaya yaklaştı bazen yapıyor. formatlanmış bir kartta çekmeyi deneyin. bir de bazı markalar class 10 yazabilir ama o maximumu gösterir genelde, her zaman o hıza ulaşamayabilr.
  • Benide listeye eklersen sevinirim . Makine bugün ulaştı elime
  • quote:

Orijinalden alıntı: pandelis

hafıza kartı dolu mu acaba? benim dolmaya yaklaştı bazen yapıyor. formatlanmış bir kartta çekmeyi deneyin. bir de bazı markalar class 10 yazabilir ama o maximumu gösterir genelde, her zaman o hıza ulaşamayabilr.

ben makinayı ilk aldığımda eve gelip nasılsa 1GB'lik hafıza kartım var diyerek (geçici olarak) bunu taktım ve birkaç foto çektikten sonra video modunu denemeye karar verdim.. bırakın 10dk'yı sadece 3sn'lik çekimler yapıp durduruyordu kendini.. 8GB'lık hazıfa kartını aldım 2 saate kdr çekim yapabiliyor yazıyor, o kadar uzun süreli video denemedim henüz ama çektiğim videolarda sıkıntı olmadı.. hafıza kartı dolmaya başlamış olabilir..

• 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.