Şimdi Ara

Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.928
Cevap
121
Favori
626.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 günde 3 mesaj çok az ya biraz bi şeyler paylaşında görelim .. bizde almak istiyoruz bizim de bir 600d miz olsun istiyoruz para yok bari resimlere bakalım kızmayın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pHarun

kenya64

Bilgiler ve fotoğraf için çok teşekkürler .Ben pek anlamam bu lens işinden bişe daha sorucaktım mazur görün 50mm yazıyor ya sadece.Bunda hiç zum oranı varmı ve gece fotoğrafı iyimi senin fotoda noise biraz fazla gibi

Evet lens sabit 50mm, yani hiç zum yok. Evet benim fotoda noise biraz fazla :) fotograf akşam karanlığında flaş kullanmadan ve tripod olmadan elde çekildi. Lensin arka planı nasıl öldürdüğünü göstermek için paylaşmıştım sadece :)
  • Arkadaşlar Flaş açıkken en fazla 1/200 perde hızı oluyor .Daha dandik makinelerde bile daha fazla perde hızı var flaş açıkken benim yaptığım bi yanlış varsa söylermisiniz?

Buda bi örnek size :

Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenya64

quote:

Orijinalden alıntı: sg888

bir soru daha sormak istiyorum, kiti 18-55 ile alıp extra bir 55-250 lens almak mı ? yoksa kiti 18-135 ile almak mı ?

sürekli 2 lens taşıyıp lens değiştirmek zor bir durum , 18 - 135 tek lens daha pratik bir durum ama bunun zoom u yeterli mi ..

bazı arkadaşlar "önce 18-55 ile uğraşın sonra gerekirse..." demişler ama evde çoluk çocuk için bir zoom gerekiyor, hatta bazen geniş açıdan daha fazla zoom ihtiyacı olabiliyor. bu durumda 18-135 tek lens olarak yeterli olur mu ? kiti bu şekilde almak daha mı mantıklı olur.

Ben 18-55 ve 55-250 ile kullanıyorum ama keşke 18-135 olsaydı diyorum.

:) , haklısınız aynı ikilemi ben de yaşamıştım . sonunda 18-135 e karar verdim. sadece 18-55 ile al diyen de çok olmuştu, ama 18-135 den şimdilik memnunum , evde çoluk çocuk çekilirken az zoom çok işe yarıyor, ev içinde genelde 100mm civarında kullanıyorum ama 55-250mm nin zoom fırsatı da aklımda kalmadı değil.. güle güle kullanın.

• Orijinalden alıntı: pHarun

Arkadaşlar Flaş açıkken en fazla 1/200 perde hızı oluyor .Daha dandik makinelerde bile daha fazla perde hızı var flaş açıkken benim yaptığım bi yanlış varsa söylermisiniz?

sayın pharun: flash senkr. hızı sadece 1/200sn ve 30sn aralığında ve bulb için ayarlanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sg888 -- 7 Ocak 2012; 8:57:31 >
  • quote:

:) , haklısınız aynı ikilemi ben de yaşamıştım . sonunda 18-135 e karar verdim. sadece 18-55 ile al diyen de çok olmuştu, ama 18-135 den şimdilik memnunum , evde çoluk çocuk çekilirken az zoom çok işe yarıyor, ev içinde genelde 100mm civarında kullanıyorum ama 55-250mm nin zoom fırsatı da aklımda kalmadı değil.. güle güle kullanın.

Sırf bu yüzden 18-200 (tamron yada sigma) uygun bir lens almayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenya64 -- 7 Ocak 2012; 10:00:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenya64

quote:

Sırf bu yüzden 18-200 (tamron yada sigma) uygun bir lens almayı düşünüyorum.

iyi araştırın, aralığı fazla olan lenslerde zoom pozisyonunda köşelerde kararma etkisi oluyor, hayyamdan temiz 2. el de bakabilirsiniz. tamron 18-200 ü 450 tl ye bulunabileceğini okumuştum, elinizdekileri ( en azında 18-55 i) elden çıkartacaksınız bu durumda, hayyam takas fırsatı denenebilir.

titreşim engelleme olmalı zoom lenslerde..

lesler hakkında karama efektini (vignet-effect) karşılaştırmalı test edebileceğiniz ve lens incelemelerini okuyabileceğiniz bir site :

• quote:

hayyamdan temiz 2. el de bakabilirsiniz. tamron 18-200 ü 450 tl ye bulunabileceğini okumuştum, elinizdekileri ( en azında 18-55 i) elden çıkartacaksınız bu durumda, hayyam takas fırsatı denenebilir.

Tamron 18-200 Lens Vatanda %25 indirim günlerinde yaklaşık 480 TL

İkinci ele 450 vermek pek mantıklı değil gibi bu durumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahattintopaloglu

quote:

Orijinalden alıntı: Suleyman_TR

quote:

Orijinalden alıntı: bahattintopaloglu

bu arada, vel-hasıl biz kısa filmi bu makina ile çekeriz. doğrumu ?

Fazla kafanız karışmasın, çok rahat çekersiniz. Ben 10 yıl Ulusal kanallarda video editing ve program yaptım.
    1080p de interlace'e gerek olmaz. sinema filmleri 24 fps dir doğal olarak interlace yoktur!..
    1080i de interlace vardır. zaten oda 720p tv lerde görüntüyü interlace yaparak daha kaliteli göstermesini sağlar. (eski pal sistem tüplü tv ler interlace olarak çalışırdı)

Film çekimi için kısa birkaç not;
    - Çekimleri yapmak işin sadece %25 idir. Asıl iş çekim öncesi kurguyu kafanızda yapmak ve her sahne için taslak hazırlamaktır. Buradaki yapacağınız taslağı genişletip sahne sahne yaptıktan sonra istediğiniz şey ortaya net olarak çıkar ve sizde ona göre çekimleri yaparsınız. Sonradan sürpriz olmaz.
    - Aslında tarza göre değişir ama kısa filmler için tavsiyem, sürekli devinimli (hareket halinde) kamera kullanın. Bunda en güzel yöntem sallanmayı engelleyen steadycam tarzı aletlerdir.
    Şöyle ev yapımı birşey 600d için çok iyi sonuçlar verebilir.
    Tim1173JByoutube
    Ver2.0.6&カメラ安定性テスト
    http://www.youtube.com/watch?v=bdJd6Ek9MoU&feature=related

- Ses ile ilgili çok sıkıntı yaşayabilirsiniz, En güzeli directional bir mikrofonu tepeden sallamaktır. Etraftaki sesler doğaldan çok gürültü gibi geleceği için sahne akışına ve gürültüyü bastırmak için montajda ek sesler (araba geçişi, kuş sesleri vb.) eklemeniz daha mantıklı olacaktır. mümkün olduğunca dip gürültüye benzeyen sesleri ortadan kaldırmaya çalışın.

- Işık olayına gelince, Çok parlak mekanlardan genel aydınlatmalardan kaçınmanızı öneririm. Daha çok kontrast ve yüz hatlarını keskin şekilde ortaya çıkaran aydınlatmaları tercih edin. Boşlukları izleyici kafasında tamamlasın

Size şimdiden kolay gelsin.

Önerileriniz benim için çok değerli bunu biliniz lütfen...
    Aslında bu video sunu verdiğiniz alet çok iyiye benziyor. (bu derece kullanmaya alışmakta zaman alıcaktır tabi) dengesini iyi ayarlayabilmek içinde ölçüleri vs olsaydı iyi olurdu aslında. güzel bişey çıkarırdım ortaya. (asıl mesleğim metal kesim ve bükümdürde )

Mikrofon ve ışık olayını biraz daha açarsanız sevinirim. Mesela örnekler yukarıdaki gibi Video bağlantısı olursa çok iyi olur :)

Teşekkürler.

Geç cevap verdiğim için özür dilerim. Hala uzakdoğudayım ve sürekli giremiyorum internete.

Kamera veya kamera üstü mikrofonlar ses kaynağına uzak kalacağı için (az gürültülü ortamlarda veya odada) ses mekanik olur veya gürültülü ortamlarda konuşmalar bastırılmış olur. ses kaynağına en yakın yerde mikrofonu tutmanız her zaman yararınıza olacaktır. bu yüzden size tavsiyem uzun bir kol yardımı ile yukarıdan ve sağır tabir edilen mikrofonlardan kullanmanız gerekir. bu şekilde yaptığınızda inanın çok pahalı mikrofonlar çok daha yeterli sonuç alabilirsiniz.

Işık konusuna gelince, Şu an ne tür bir film çekeceğinizi bilmiyorum ama filmin drama veya aksiyon veya komedi olması durumlarında duyguyu verebilecek ışıklandırma yapmanız gerekir. mesela drama çekimlerinde direk ışıklardan kaçınmak gerekir yüzde keskin gölgeler oluşmasın diye. Aksiyon filmlerinde ise keskin ışık daha makbuldür, sert havayı verebilmek için. Bu konuda en güzel şey çekecek olduğunuz tarza göre filmleri izleyip orada ne gibi aydınlatma yapılmış izlemeniz. İzlerken ışık gölgelerine ve keskinliğine bakarak ışıkların pozisyonu ve filtreli olup olmadığını veya direk mi yoksa yansıtmalı mı geldiğini anlarsınız.

Buradan başlamanızı tavsiye ederim, örnekli güzel anlatımlar var.
    Tom Antosyoutube
    Make Video Look Like Film: Shot Design - Filmmaking Tutorial 1
    http://www.youtube.com/watch?v=IZA9r0iWbdw

Buda basit şekliyle mikrofon olayı, çizimlerle basitçe anlatmış.http://www.youtube.com/watch?v=7zm51JFq5WI

Bu arada 18-55 kitin yanına 55-250 IS lens aldım umarım istediğim sonuçları alırım.

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suleyman_TR -- 8 Ocak 2012; 15:36:11 >

•  Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ

white by Yusuf Bilim, on Flickr

train by Yusuf Bilim, on Flickr

rail by Yusuf Bilim, on Flickr

ilk kar fotoğrafı çekimlerim 18 55 lens ile çekildi

• 600 D ile çekilen videolar hoşunuza gidiyormu?

Karanlık bi yere veya koyu renkleri çektiğinizde karıncalanma çok oluyor buda en rahatsız edici konudur.Manuel ayarlarda Enstantane 30 oluyor buda ayrı bi sıkıntı bana standart manuel ayar söyleyebılcek varmı karanlık ortam için?

• linkteki makina fiyat olarak nasıl. Bu site güvenilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EMG1907

saygılar ağalar d90 600d ve 60d arasında sıralamalar yapabilir misiniz

alacağm çok kararıszm
    quote:

Orijinalden al�nt�: EMG1907

sayg�lar a�alar d90 600d ve 60d aras�nda s�ralamalar yapabilir misiniz

alaca�m �ok karar�szm

60d>600d>d90
  • merhabalar arkadaşlar!

bu makinada kullanılmak üzere: "18-55" lens ile, "18-135" lenslerin artı ve eksileri nelerdir?
    sanıyorum ki ben de, "18-135 lens" olacak..
    şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: prematurekadawra

merhabalar arkadaşlar!

bu makinada kullanılmak üzere: "18-55" lens ile, "18-135" lenslerin artı ve eksileri nelerdir?

özet: 18-135 lens ile zoom'dan daha çok faydalanırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dağılın

quote:

merhabalar arkadaşlar!

kısa bir süre içinde, 600d sahibi olacağım.

oldukça yeni ve amatörüm bu işlerde :)

umarım beklentilerimi karşılar. :)

teşekkürler arkadaşım...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dağılın

quote:

merhabalar arkadaşlar!

kısa bir süre içinde, 600d sahibi olacağım.

oldukça yeni ve amatörüm bu işlerde :)

umarım beklentilerimi karşılar. :)

teşekkürler arkadaşım...

iyi bir seçim

şimdiden hayırlı olsun

• bu başlık altında yardımlaşma boyutuyla çok etkileşimler var.

kopmamak gerek. hele benim gibi, çıtırbom birisinin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcroses

550D değilde 600D aldığına pişman olan var mı?
    Bu ay içinde ikisinden birini almayı düşünüyorum arada bir 50mm lens kadar fiyat farkı var.
    arada da çok elle tutulur bir fark yok... hatta aynı sensoru kullanmalarına ragmen
    550 nin resim kalitesi bir tutam daha iyi gibi.

600D almanın arefesindeyken bunu ben de merak ettim doğrusu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHI

quote:

Orijinalden alıntı: mcroses

550D değilde 600D aldığına pişman olan var mı?
    Bu ay içinde ikisinden birini almayı düşünüyorum arada bir 50mm lens kadar fiyat farkı var.
    arada da çok elle tutulur bir fark yok... hatta aynı sensoru kullanmalarına ragmen
    550 nin resim kalitesi bir tutam daha iyi gibi.

600D almanın arefesindeyken bunu ben de merak ettim doğrusu.

550D aldım 50mm ile birlikte kit lens almadım.
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.