Şimdi Ara

Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.928
Cevap
121
Favori
626.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Canon EOS 600D KULLANICILARI KULÜBÜ
  • @Odysséus
    Çok güzel
  • Teşekkürler hocam. Bu fotoğrafı çekerken şaşırmadım desem yalan olur, 135mm ve crop ile bu kadar yaklaşabiliyorsam 200 ya da 300mm'de nasıl olur çok merak ediyorum.
  • 135mm de hakikaten iyi bir sonuç.Şükretmek lazım :) Bizde hala 18-55 mevcut

edit: şimdi fark ettim de Helios 58 f2 lensi gördüm. Onunla çektiğin resimleri de görmek isteriz :) Bende de var Helios 44-2 f2 adaptörü sipariş ettim bekliyorum. Bu lenslerin performansı merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frostyrage -- 18 Haziran 2011; 0:53:53 >
  • @Odysséus güzel bir fotograf olmuş, 18-135'in bu kadar yakınlaşacağını sanmıyordum. O gece, 18-55 ile dışarı çıkıp fotograf çekmeye bile tenezzül etmedim
  • arkadaşlar 600D yi en uygun fiyatla nerden alırım?
    sadece body alacağım. lens olarak ise tamron 17-50 düşünüyorum ilk etapta
  • @Odysséus, gercekten cok guzel olmus ve bencede 135mm nasıl bişiymiş ole ya :D
  • En uygun hayyam pasajından alabilirsin.
  • kit lens

• @ frostyrage

En yakın zamanda eklerim hocam, Helios 58mm, Canon 50mm f/1.8'inden bile daha keskin sonuçlar veriyor. Ben lensi 40 TL'ye almıştım hem de sıfırdann farksız.

@ berke_han

Ben de hiç sanmıyordum cropla bile bu kadar yaklaşacağımı ama anladım ki Canon müthiş bir sensör yapmış, daha önce böyle keskinlik ve detay hiç alamadım.

@ Devilsbutcher

Alırken "tak-gez" lensi olsun dedim, hem body ile tutuşu da oldukça iyi oldu. Lensi henüz test edemedim ama ay fotoğrafını böyle görünce makineye yeniden aşık oldum.
  • 18-55 ile birkaç çekim daha.

Reflections by fleeing imagery, on Flickr

Rainy Again by fleeing imagery, on Flickr

At the dock by fleeing imagery, on Flickr

Longing for summer by fleeing imagery, on Flickr

• 550D İle 600D nin ne gibi farkı var ?
  • Birçok özelliği aynı ancak en önemli özelliği dönebilen LCD ekranı. Ayrıca 550D 600D'ye göre %30 daha küçük, %10 daha hafif
  • 550d ile kıyaslanacak olursa:

artılar:

1) 40 gr daha ağır (570 gr) ve %30 daha büyük (bunun neresi olumlu diyebilirsiniz ama bu tür makinelerde ağırlık bence daha önemli. size matters yani. profesyonel makineye yaklaştırıyor. gerçi burda çok bariz bir fark yok ama öyle işte, neyse sıradaki başlığa geçelim.)

2) daha uzun pil ömrü. 550 fotoğraf (550d ile 440 fotoğraf) %30 daha iyi pil ömrü önemli bir artı olsa gerek.

3) en önemli artısıysa dönebilen (vari-angle, flip-out veya articulated) lcd ekran. 550 veya 600d alan birisinin bu seçimini yaparken video çekim kalitesine öncelik verdiğini varsayarak dönebilen ekranın çok mühim olduğunu söylemek istiyorum.

4) harici mikrofon girişinin yeri değişmiş. hdmi ve av out çıkışları farklı bir yerde harici uzaktan kumanda ve mikrofon girişleri farklı yerlerde. bu da pratikte işe yarayabilir.

5) yaratıcı efektler (grainy b/w, soft focus, toy camera, miniature effect, fish-eye) çok lazım olmasa da son kullanıcı için güzel efektler. özellikle toy camera ile çömez de olsanız deviantart'a hızlı girişler yapabilirsiniz.

• @ pandelis çok güzel özetlemiş. Bir de fotoğrafları artık sadece 3.2 değil, 1:1, 4:3 ve 16:9 formatlarında da çekebiliyoruz.
  • arkadaşlar güneşin yoğun olduğu saatlerde çıkıyorum çekim yapmaya çok fazla beyaz çıkyor fotolar..denizi çekecem mesela beyaz çıkıyor arkadaki dağlar hiç gözükmüyor..bu beyaz ayarı enstantene ile mi alakaladır sizce.. örnek olarak bu resimde arkada deniz ve dağlar var..ama görürüyor canlı değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkanoz81 -- 20 Haziran 2011; 14:07:50 >
  • 3 saat once bende bu guzel makinanin kullanicisi oldum :) heyecandan ne yapacagimi bilmiyorum.. Paylasimlarda gelecektir.. :)
  • aslında çok güneşli günlerde manzara fotoğraflarında yüksek pozlama çıkması normal tabii.. iso ayarını düşürün, pozlamayı azaltınbirkaç kademe beyaz ayarını da değiştirebilirsiniz
  • kolay gelsin arkadaslar canon 600d ile full hd video kayıtlarında sorun yaşamamak için önerebileceginiz sd cart varmı bende 16gb sandick class4 var sorun cıkartıyor.
  • class 10 kartlari tercih edebilirsiniz
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.