Şimdi Ara

CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir - 12 Masaüstü
5 sn
4.625
Cevap
40
Favori
353.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sezka44

quote:

Orijinalden alıntı: zaferaxu

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dansedermisiniz

quote:

beyler ben ankarada ikamet ediyorum nereden temin edebilirim acaba bu makineyi vede fiyatı hakkında bilginiz varmı acaba bir kac mağza gezdim ama hicbiryerde bulamadımda

Ben arkadaşa mesaj attım dönünce sonucu yazarım
    3 ay önce 1600 tl ye getirmişti.
    Daha sonra ben taksit istedim bir tanıdığının dükkanından taksit yaptırdım 1770 e aldım
    Gayet ilgili bir arkadaş

Ankara'da daha çok garantili olarak bulabilirsiniz. Ankara'da Fotoğraf makinası alınacak yerler belli zaten.

İstanbul'da Hayyam Çarşısı ve Doğubank'ta garantisiz olanlar var. Ben cihaz ilk çıktığında Doğubank'tan almıştım. Fiyat konusu birkaç mesaj yukarıda verilmişti. Fiyatın Ankara ya da İstanbul'u yok. $ olarak yaklaşık fiyat var.

Bu mesaja cevap yazanlar lütfen cihaz satışı için mesaj yazmasınlar. Cihaz satışı mesajlarınızı ilgili bölüme yazın lütfen. Bu forum bilgi paylaşımı için ticaret için değil. (Sayın sezka44 sözüm size değil)

Benim fiyat sormamdaki sebep Ankara'da doğru düzgün ne bir satış yeri bulabilmem nese bir fiyat öğrenebilmem lstanbul gibi değil malesef burası tanıdığınız bir yer yasa kisi yoksa çok zor temin ediliyor hersey

Ben Ankarada bir şahıstan aldım başka bir forumda irtibata geçerek 60D yi.Japonyaya gidip geliyormuş bir konuşayım isterseniz

yardımcı olursanız cok sevinirim

Arkadaşa mesaj yazdım cevabını bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferaxu -- 8 Mart 2011; 4:06:22 >

• Sayın "zaferaxu" ve "sezka44",

"zaferaxu" sezka44'e yardım etmeye çalışmanızı takdir ediyorum. Umarım ona sorunsuz bir cihaz bulursunuz ve bilgi-tecrübelerimizi paylaşırız.

Ankara'da cihazı temin edebileceğiniz en az bir kişi olduğunu paylaşmış durumdayız. Bu iyi bir haber.
    Bu arada sizden bir ricam var.
    Cihaz temininin bu aşamadan sonraki detayını kendi aranızda özel mesajdan sürdürürseniz çok iyi olur.

Böylece forumu teknik bilgi olmadan uzatmamış oluruz.
    Özellikle rica ediyorum, sezka44 cihazı alınca aldığını bildirip, teknik tecrübelerini paylaşsın bizimle. Ya da sorularını sorsun.

Ama alım aşamasının detaylarını bilmemize artık gerek yok.
  • 600d ile 60d kiyaslarsak fiyat farkina degermi. Ayrica bu iki model arasinda lenslerse farklilik oluyormu. Yani 600d daha az lens secenegine mi sahip yoksa ikiside tum lensleri kullanabiliyormu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cem

600d ile 60d kiyaslarsak fiyat farkina degermi. Ayrica bu iki model arasinda lenslerse farklilik oluyormu. Yani 600d daha az lens secenegine mi sahip yoksa ikiside tum lensleri kullanabiliyormu.

1-Saniyede çekebilecekleri fotoğraf sayısı farkı var. (Daha süratli makinayı tercih ederim.Bu da 60D oluyor.)
    (60D-5.3 fps continuous shooting up to approx. 58 Large/JPEGs and 16 RAW.
    600D-3.7 fps continuous shooting up to approximately 34 JPEGs or approximately 6 RAW)

2-İkisi de Canon EF ve EF-S serisi lensler ve diğer üreticilerin Canon için ürettiği lenslerle kullanılabilir. Lens kullanımı konusunda sıkıntı yok. Sanırım sizin sormak istediğiniz; cihazın full-frame olup olmadığı. Cihaz full-frame değil bu nedenle yukarıda saydığım lenslerle kullanılabilir.

3-Flash senkron hızları farklı. (Daha kısa sürede flaş çakmasına izin veren cihazı tercih ederim. Bu da 60D oluyor)
    (60D X-sync at 1/250 sec
    600D X-sync at 1/200 sec

4-En yüksek perde hızları farklı. (Perde hızı yüksek olanı tercih ederim. Bu da 60D oluyor)
    (60D 1/8000 to 30 sec., bulb
    600D 1/4000 to 30 sec., bulb

5-Pil ömürleri farklı. (Pil ömrü uzun olanı tercih ederim. Bu da 60D oluyor.)
    (60D ile bir dolumda en fazla 1.600 fotoğraf çekilebilir. (Şartlara göre değişiklik gösterir)
    600D ile bir dolumda en fazla 550 fotoğraf çekilebilir. (Şartlara göre değişiklik gösterir)

6-Ebatları ve ağırlıkları farklı (Daha büyük elime oturan oyuncak gibi durmayanı tercih ederim. Bu da 60 oluyor. Daha büyük cihazlar da var ama konumuz onlar değil)
    60D ebatlar:144.5 x 105.8 x 78.6mm sadece gövde ağırlığı:675g
    600D ebatlar:133.1 x 99.5 x 79.7mm sadece gövde ağırlığı:515g
    60D 1'er cm geniş ve yüksek, 600D 1 cm kalın.

7-60D üzerinde lambalı, küçük lcd ekran var. Büyük renkli lcd ekranı kapatıp, küçük lcd ekranı kullanarak çekim yapabiliyorsunuz. 600D üzerinde küçük ekran yok.

8-Fiyat farklı
    usa'da 60D 1.000 $, 600D ise 800 $'a satılıyor. (600D yanında verilen lensi 100 $ olarak fiyattan düştüm.)
    Yani arada yaklaşık 200$ fiyat farkı var.

Yukarıda saydığım benim ilk bakışta gözüme çarpan farklılıklar. Başka farklar da olabilir.
    Koyu yazdığım maddeler benim için önemli olan özellikler.

Siz buralardan çıkarım yaparak sonuç alabilirsiniz.
    Ben 60D kullanıyorum ve gayet memnunum. Aradaki 200 $ farka hala değdiğini düşünüyorum.
    60D alarak forumumuza katılmanızı ümit ederiz.
    600D alırsanız da güle güle kullanın. 600D ile ilgili forumda teknik bilgilerinizi paylaşırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dansedermisiniz -- 10 Mart 2011; 15:58:22 >

• quote:

quote:

600d ile 60d kiyaslarsak fiyat farkina degermi. Ayrica bu iki model arasinda lenslerse farklilik oluyormu. Yani 600d daha az lens secenegine mi sahip yoksa ikiside tum lensleri kullanabiliyormu.

1-Saniyede çekebilecekleri fotoğraf sayısı farkı var. (Daha süratli makinayı tercih ederim.Bu da 60D oluyor.)
    (60D-5.3 fps continuous shooting up to approx. 58 Large/JPEGs and 16 RAW.
    600D-3.7 fps continuous shooting up to approximately 34 JPEGs or approximately 6 RAW)

2-İkisi de Canon EF ve EF-S serisi lenler ve diğer üreticilerin Canon için ürettiği lenslerle kullanılabilir. Lens kullanımı konusunda sıkıntı yok. Sanırım sizin sormak istediğiniz; cihazın full-frame olup olmadığı. Cihaz full-frame değil bu nedenle yukarıda saydığım lenslerle kullanılabilir.
    3-Flash senkron hızları farklı. (Daha kısa sürede flaş çakmasına izin veren cihazı tercih ederim. Bu da 60D oluyor)
    (60D X-sync at 1/250 sec
    600D X-sync at 1/200 sec

4-En yüksek perde hızları farklı. (Perde hızı yüksek olanı tercih ederim. Bu da 60D oluyor)
    (60D 1/8000 to 30 sec., bulb
    600D 1/4000 to 30 sec., bulb

5-Pil ömürleri farklı. (Pil ömrü uzun olanı tercih ederim. Bu da 60D oluyor.)
    (60D ile bir dolumda en fazla 1.600 fotoğraf çekilebilir. (Şartlara göre değişiklik gösterir)
    600D ile bir dolumda en fazla 550 fotoğraf çekilebilir. (Şartlara göre değişiklik gösterir)

6-Ebatları ve ağırlıkları farklı (Daha büyük elime oturan oyuncak gibi durmayanı tercih ederim. Bu da 60 oluyor. Daha büyük cihazlar da var ama konumuz onlar değil)
    60D ebatlar:144.5 x 105.8 x 78.6mm sadece gövde ağırlığı:675g
    600D ebatlar:133.1 x 99.5 x 79.7mm sadece gövde ağırlığı:515g
    60D 1'er cm geniş ve yüksek, 600D 1 cm kalın.
    7-Fiyat farklı
    usa'da 60D 1.000 $, 600D ise 800 $'a satılıyor. (600D yanında verilen lensi 100 $ olarak fiyattan düştüm.)
    Yani arada yaklaşık 200$ fiyat farkı var.

Yukarıda saydığım benim ilk bakışta gözüme çarpan farklılıklar. Başka farklar da olabilir.
    Koyu yazdığım maddeler benim için önemli olan özellikler.

Siz buralardan çıkarım yaparak sonuç alabilirsiniz.
    Ben 60D kullanıyorum ve gayet memnunum. Aradaki 200 $ farka hala değdiğini düşünüyorum.
    60D alarak forumumuza katılmanızı ümit ederiz.
    600D alırsanız da güle güle kullanın. 600D ile ilgili forumda teknik bilgilerinizi paylaşırsınız.

aradaki farki guzel ozetleyen ve 60d yi cezbeden bir yazi olmus hocam bu arada bende 60d kullanicisiyim gruba eklerseniz sevinirim.

• Perde hizi, fps ve flas senkron hizi onemli. Pilde ise fiyat farkina battery grip alinip ergonomi ve pil omru farki kapatilabilir.

Lensle ilgili sorumu sanrim yanlis ifade ettim. 60d kullanipta 600d kullanamayacagim lens varmi. Yani lens cesitliligi hangi model icin fazla yoksa ikiside ayni lensleri kullanabilirmi
  • Sayın Cem,

Pil fiyatlarını nereden aldınız bilmiyorum ancak, 60D için grip fiyatı (Battery Grip BG-E9) amazon.com da 168 $. 600D için de yaklaşık olacaktır. Bir de kargo ücreti bindirmek gerekiyor. Türkiye'deki fiyat ise 400 TL civarında. (Yani aradaki farktan fazla) Bu fiyatlardan 600D, aradaki farka da grip alıp diğer özelliklerden fedakarlık etmek bana mantıklı gelmiyor.

"Ergonomi farkının kapatılmasından" neyi kastettiğinizi anlamadım ama elleriniz ebat olarak küçük ise daha küçük bir cihaz size ergonomik gelebilir. Benim ellerim büyük olduğundan elime 60D daha iyi oturuyor. Oyuncak gibi kalmıyor.

Tercih sizin.

Lens konusu;
    Her ikisi de Canon EF ve EF-S serisi lensler ve diğer üreticilerin Canon için ürettiği lenslerle kullanılabilir. Lens kullanımı konusunda sıkıntı ve farklılık yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dansedermisiniz -- 8 Mart 2011; 15:48:28 >
  • Amazon.com Türkiyeye gönderim yapmıyor diye biliyorum
    quote:

Sayın Cem,

Pil fiyatlarını nereden aldınız bilmiyorum ancak, 60D için grip fiyatı (Battery Grip BG-E9) amazon.com da 168 $. 600D için de yaklaşık olacaktır. Bir de kargo ücreti bindirmek gerekiyor. Türkiye'deki fiyat ise 400 TL civarında. (Yani aradaki farktan fazla) Bu fiyatlardan 600D, aradaki farka da grip alıp diğer özelliklerden fedakarlık etmek bana mantıklı gelmiyor.

Tercih sizin.

Lens konusunu net açıkladığımı sanıyordum. Demek ki olmamış. :)

Her ikisi de Canon EF ve EF-S serisi lensler ve diğer üreticilerin Canon için ürettiği lenslerle kullanılabilir. Lens kullanımı konusunda sıkıntı ve farklılık yok.
  • Yukarıdaki 60D-600D karşılaştırmasına önemli özellik olarak,

"60D üzerinde lambalı, küçük lcd ekran var. Büyük renkli lcd ekranı kapatıp, küçük lcd ekranı kullanarak çekim yapabiliyorsunuz. 600D üzerinde küçük ekran yok."

ekledim.

Sayın semdeg,

Grip fiyatı hakkında fikir vermek için rastgele fiyat araştırması yaptım. amazon.com denk geldi. :))
    Yanlış yönlendirmiş olmayayım. Dikkatine teşekkür ederim. Bu arada verdiğim fiyatlar, yaklaşık fiyatlar, daha ucuzu vardır belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dansedermisiniz -- 8 Mart 2011; 16:01:29 >
  • Bir farkı da ben belirteyim 60D de pentaprism var iken 600Dde penta mirror var yani 60Dnin vizörü ddaha aydınlık demek oluyor ve de haliyle daha büyük.
    Cross-type sayısı 60D de 9, 600D emin olmamakla birlikte diğer xxD EOSlarda olduğu gibi 1 tanedir. Dahahızlı bir netlemesi var 60dnin. Gerçi bu kıstas değişr tabiki önemli olan kararlı AFdir en nihayetinde.
  • bu durumda 600D yi 60D nin altında bir yere konumlandırmak lzım
  • max 2000 tl ile basladigim dslr alma maratonuna 3000 tl ile devam ediyorum. 7d hatta 5d ye dogru gitmekten korkuyorum. Durdurun benii. Hic 60d yi dusunmemistim hatta adam akilli arastirmamistim bile taki buraya yazana kadar. Aksamdan beri 60d yi arastiriyorum kanim acayip isindi. Arkadaslar kitlens ne onerirsiniz. Ayrica nikon tarafinda hangi makine var bununla yarisan d7000 mi d90 mi.
  • Sayın Cem,

Anladığım kadarıyla siz ilk defa dslr bir cihaz alacaksınız. Sorduğunuz bazı sorulardan bunu anlıyoruz.

60D yukarıda sayılan belki de unutulan birçok açıdan 600D'den üstündür.

Fiyat performans açısından bakınca 60D'nin ilk başlangıç için iyi bir seçim olduğunu, sizi birkaç yıl sonra geleceğiniz bir üst kademeye taşımaya yeteceğini düşünüyorum. Bu aşamada cihaza daha fazla para vermek yerine sizin çekim isteklerinize, fotoğrafçılık türünüze uygun, paranızın yettiği en yüksek kaliteli lensi almak faydalı olacaktır. Çünkü kaliteli lens her zaman lenstir. Her sene aynı işi görebilen, aynı "mm"'de lens çıkmıyor. Ancak her sene yeni bir makina çıkıyor. Makinaya yetişemezsiniz. Satarken de zararınız fazla olur. Lensler ise değerini çok fazla kaybetmez. (Hiç demiyorum)

Hangi lens alınmalı konusunu yukarıda tartışmıştık. Lütfen önceki sayfadan beri devam eden lens ile ilgili mesajları tekrar okuyun. Orada arkadaşlarla bayağı yol katettik.

Canon 60D'nin özellikleri ve teknik bilgilerinin paylaşıldığı bu forumda, "Canon mu Nikon mu?" çekişmesine girecek sorular sorulmasını istemiyoruz. Çünkü diğer forumlardan tecrübemle söylüyorum, bu sonuçsuz, saçma, gereksiz vs. vs. bir iddalaşmaya dönüşüyor.

Biz bu forumda Canon 60D'ciler toplandık. Nikonun o ya da şu modelini lütfen burada sormayalım ve anlatmayalım.

Sizden ricam, nikon ile ilgili modellerin araştırmasını, o modellerin kendi sitelerinden, yorumlarını ise diğer forumlardan bulup, belki birer kağıda çıktı alıp, Canon 60D ile karşılaştırmanızdır. Kendiniz için en iyi kararı yine kendiniz vereceksiniz.

Eğer Canon 60D satın alırsanız sizi aramızda görmekten memnuniyet duyarız. Bilgi ve tecrübelerimizi paylaşırız.

• 60D sahibi arkadaşlar şu anda kullandığınız lensler neler? Ve bu lenslerden memnun musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxxer

60D sahibi arkadaşlar şu anda kullandığınız lensler neler? Ve bu lenslerden memnun musunuz?

ben su an 18-135 kit lens ile dolasiyorum tak gez bi lens oldugu icin gunluk gezilerde bana yetiyor portre cekimleri icin 50mm f.18 II almayi planliyorum.
  • Bende birkac tane lens var hepsinide daha tam olarak deneyemedim, kullanmayacaklarimi satacagim herhalde.

Canon EF 50mm 1/1.8 II
    Tokina 12-24
    Tamron 28-300
    Sigma 18-125

Ekteki resimlerin ücünü 50mm ile diger panoramayi da Tokina ile cektim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesahin -- 9 Mart 2011; 16:12:35 >

• 50mm candır:)
  • quote:

Sayın Cem,

Anladığım kadarıyla siz ilk defa dslr bir cihaz alacaksınız. Sorduğunuz bazı sorulardan bunu anlıyoruz.

Fiyat performans açısından bakınca 60D'nin ilk başlangıç için iyi bir seçim olduğunu, sizi birkaç yıl sonra geleceğiniz bir üst kademeye taşımaya yeteceğini düşünüyorum. Bu aşamada cihaza daha fazla para vermek yerine sizin çekim isteklerinize, fotoğrafçılık türünüze uygun, paranızın yettiği en yüksek kaliteli lensi almak faydalı olacaktır. Çünkü kaliteli lens her zaman lenstir. Her sene aynı işi görebilen, aynı "mm"'de lens çıkmıyor. Ancak her sene yeni bir makina çıkıyor. Makinaya yetişemezsiniz. Satarken de zararınız fazla olur. Lensler ise değerini çok fazla kaybetmez. (Hiç demiyorum)

Hangi lens alınmalı konusunu yukarıda tartışmıştık. Lütfen önceki sayfadan beri devam eden lens ile ilgili mesajları tekrar okuyun. Orada arkadaşlarla bayağı yol katettik.

Canon 60D'nin özellikleri ve teknik bilgilerinin paylaşıldığı bu forumda, "Canon mu Nikon mu?" çekişmesine girecek sorular sorulmasını istemiyoruz. Çünkü diğer forumlardan tecrübemle söylüyorum, bu sonuçsuz, saçma, gereksiz vs. vs. bir iddalaşmaya dönüşüyor.

Biz bu forumda Canon 60D'ciler toplandık. Nikonun o ya da şu modelini lütfen burada sormayalım ve anlatmayalım.

Sizden ricam, nikon ile ilgili modellerin araştırmasını, o modellerin kendi sitelerinden, yorumlarını ise diğer forumlardan bulup, belki birer kağıda çıktı alıp, Canon 60D ile karşılaştırmanızdır. Kendiniz için en iyi kararı yine kendiniz vereceksiniz.

Eğer Canon 60D satın alırsanız sizi aramızda görmekten memnuniyet duyarız. Bilgi ve tecrübelerimizi paylaşırız.

Yorumunuz icin tesekkurler sanirim 60d alacagim ama biraz daha arastirip ve hesap kitap yapip oyle karar vermem lazim. İlk etapta kit lens ile alip bir sure onunla idare etmem gerekecek bu sebepten herhangi bir lens degil sadece uzerinde gelen 18-55 mi yoksa 18-135 mi ye karar vermem lazim.

Nikon ve canon yaristirmak degil arti ve eksileriyle kiyaslamayi istedim. Malesef bu tip kiyaslamalar ya fanatiklik yada bilgisizlik sebebiyle tartismaya donusuyor. objektif bir degerlendirme yapabilecekken bile fanatik tepkiden dolayi objektifligini kaybedebiliyor insan. Mutlaka burada herkes 60d alirken aklindan farkli model ve markalar gecmistir, benimde istegim bu konuda karar verirken neye gore 60d yi sectiginiz?

• benim size nacizane tavsiyem başkalrının neden 60d yi seçtiği değilde sizin neden hangi modeli seçmeniz gerekli olduğu.Bu doğrultudaki karar daha doğru bir karar olur ve siz karlı çıkarsınız.buradaki tüm değerli arkadaşlarımız kendi fikirlerini oldukça güzel ifade ediyor bu çok önemli ama zevkler ve renkler tartışılmaz ,gruplandırılır.O yüzden herkesin seçimi kendi için iyidir.
    quote:

quote:

Sayın Cem,

Yorumunuz icin tesekkurler sanirim 60d alacagim ama biraz daha arastirip ve hesap kitap yapip oyle karar vermem lazim. İlk etapta kit lens ile alip bir sure onunla idare etmem gerekecek bu sebepten herhangi bir lens degil sadece uzerinde gelen 18-55 mi yoksa 18-135 mi ye karar vermem lazim.

Nikon ve canon yaristirmak degil arti ve eksileriyle kiyaslamayi istedim. Malesef bu tip kiyaslamalar ya fanatiklik yada bilgisizlik sebebiyle tartismaya donusuyor. objektif bir degerlendirme yapabilecekken bile fanatik tepkiden dolayi objektifligini kaybedebiliyor insan. Mutlaka burada herkes 60d alirken aklindan farkli model ve markalar gecmistir, benimde istegim bu konuda karar verirken neye gore 60d yi sectiginiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: semdeg
    benim size nacizane tavsiyem başkalrının neden 60d yi seçtiği değilde sizin neden hangi modeli seçmeniz gerekli olduğu.Bu doğrultudaki karar daha doğru bir karar olur ve siz karlı çıkarsınız.buradaki tüm değerli arkadaşlarımız kendi fikirlerini oldukça güzel ifade ediyor bu çok önemli ama zevkler ve renkler tartışılmaz ,gruplandırılır.O yüzden herkesin seçimi kendi için iyidir.
    quote:

quote:

Sayın Cem,

Dslr konusunda tecrubem hic olmadi dolayisiyla karar verme surecinde kendi fikirlerimden cok baskalarinin fikirlerini onceliklo olarak almak bu asamada daha onemli. Yaklasik 1 senedir azda olsa arastiriyordum, alma karari verince son 3 aydir surekli arastiriyorum. Makine tercihim cok degisti bununla beraber butcemde. Bazi kisilerden aldigim yorumlar bir anda yeni bir bakis acisi katti ve makinetercihimi farklilastirdi. Dolayisiyle burdaki yazacaginiz en ufak benim hic dusunmedigim bir yonu ortaya cikarabilir. Dslr ilk defa alacak olsamda tek bildigim sey ilerisi icin makro alaninda ilerleyecegimdir. Bunun disinda baska neler cezbeder bunu bilemem zaman gosterecek ama makro eminim oncellik li tarzim olacak.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.