Şimdi Ara

CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.625
Cevap
40
Favori
353.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • az once 60d ye hayyamda 2650ye erkayalar euroasia garantili 18-135 kit fiyati aldim sizce nasil fiyat nasi guvenebilirim arkadaslar fiyat ucuz geldi bana.
  • Erkayalar garantili, Canon EOS 60D Fotoğraf Makinası + EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS Lens Fiyatı:2.850 TL
    Erkayalar garantili, Canon EOS 60D Fotoğraf Makinası sadece gövde Fiyatı:2.275 TL

Sayın volcano2K;

"Benim dün aldığım fiyatlar 2 yıl distribitör garantili olarak..." demişsiniz. Bazı satıcıların laf oyunlarına dikkat etmekte yarar var. Cihaz satın almadan önce, size satıcı tarafından söylenen "Distribütör Garantili" lafını netleştirmenizi rica ederim.

Canon'un resmi ithalatçısı hala Erkayalar olarak görünüyor. Yani "Erkayalar Garantili" demeleri gerekiyor.

Sayın DHF34,

Cihaz sıfır ama lens ikinci el mi acaba? Lensi dikkatle inceleyin. Üzerinde çizik falan var mı? Makinaya takılan vida bölümünde çizik varsa bir cihaza takılmıştır. Yani Fotoğraf makinasını sıfır gövde verip, lensi ikinci el ayarlayıp kutu yaparak fiyatı mı düşürüyorlar acaba? Ortam o hale geldi ki belki de satıcı dürüst bilemiyorum, ama olumsuz düşünmekten de kendimi alamıyorum.

Kutusunun üstünde Erkayalar yazıyorsa ve açılmamış kutu ise güvenilirlik artıyor elbette. Yalçınlar'dan da fiyat almanız yararlı olur. Orada satılan herşey garantili ve kullanılmamıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: dansedermisiniz

Erkayalar garantili, Canon EOS 60D Fotoğraf Makinası + EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS Lens Fiyatı:2.850 TL
    Erkayalar garantili, Canon EOS 60D Fotoğraf Makinası sadece gövde Fiyatı:2.275 TL

Sayın volcano2K;

"Benim dün aldığım fiyatlar 2 yıl distribitör garantili olarak..." demişsiniz. Bazı satıcıların laf oyunlarına dikkat etmekte yarar var. Cihaz satın almadan önce, size satıcı tarafından söylenen "Distribütör Garantili" lafını netleştirmenizi rica ederim.

Canon'un resmi ithalatçısı hala Erkayalar olarak görünüyor. Yani "Erkayalar Garantili" demeleri gerekiyor.

Sayın DHF34,

Cihaz sıfır ama lens ikinci el mi acaba? Lensi dikkatle inceleyin. Üzerinde çizik falan var mı? Makinaya takılan vida bölümünde çizik varsa bir cihaza takılmıştır. Yani Fotoğraf makinasını sıfır gövde verip, lensi ikinci el ayarlayıp kutu yaparak fiyatı mı düşürüyorlar acaba? Ortam o hale geldi ki belki de satıcı dürüst bilemiyorum, ama olumsuz düşünmekten de kendimi alamıyorum.

Kutusunun üstünde Erkayalar yazıyorsa ve açılmamış kutu ise güvenilirlik artıyor elbette. Yalçınlar'dan da fiyat almanız yararlı olur. Orada satılan herşey garantili ve kullanılmamıştır.

cevabiniz icin tesekkur ederim lense dikkat edicem cuma gitmeyi dusunuyorum. bu fiyati fotograf dunyasindan aldim internette arastirdim magazayi sikayet bulamadim memnun olanlar vardi bu fiyata aklin karismamasida zor gibi. yalcinlarda 3100lira fiyat verdiler.

• bi sorum olacak 60D kullanıcılarına...

görünüm ayarında 3:2 , 4:3 , 16:9 , 1:1 secenekleri var.

fakat hangısı secersem seceyım hep 3:2 oranında cekıyor.

16:9 kullanmak ıstıyorum olmuo fakat

cozunurlugu değiştiriyorum yıne fark eden bısey yok

yardımcı olursanız sevınırım...
  • dahili flaş açılmama sorununuz varsa yuklediğim fotoğraftan yararlanabilirsiniz.

yeni aldığım 60D mi inceliyordum.sonra eski makınemden kalma harici flaşımı taktım ve kullandım.

sonra söktüm ve dahili flaşı kullanmak istedim fakat bi türlü flaş acılmadı.

ayarlara girdiğimde harici flaşın takılı olarak gözüküyordu.

deli oldum sebebini bulamıyorum bi türlü.ilk gün moralim bozuldu.

yabancı forumlara baktımki meğer cok kişinin başına gelmiş.hatta hiç harici flaş takmadan bile bu sorunu yaşayanlar varmış.

aynı sorun 550d de oluyomuş.

çözümü kolay... çektiğim fotoğrafta halka içine aldığım tırnak takılı kalıyor ve harici flaş takılı gibi gözüküyor.

çakının ucuyla biraz dürttüm ve sorun çözüldü.

başınıza gelmiş veya gelecek olabilir.aklınızda bulunsun.cok basit bi sorun moral bozabiliyor

CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozyy54 -- 25 Şubat 2011; 15:33:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozyy54

bi sorum olacak 60D kullanıcılarına...

LiveView modundayken bu oranlarda çekiyor diye hatırlıyorum.
  • @ozyy54, faydalı bir bilgi, teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxxer

quote:

Orijinalden alıntı: ozyy54

bi sorum olacak 60D kullanıcılarına...

LiveView modundayken bu oranlarda çekiyor diye hatırlıyorum.

dediğiniz dogruymus tşkler...

fakat liveview kullanmak ıstemıyorum.odaklamada zorlanıyor cunku.(ayarı degıstırmeden liveview kapatıyorum ve 3:2 cekıo yıne)

16:9 u liveview dısında kullanılamıyor mu pekı?

550d den farkı 16:9 diye tercıh etmıstım.benım ıcın onemlı bı ozellıktı.

kotu olmus ya ozmn

• quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

@ozyy54, faydalı bir bilgi, teşekkürler.

ne demek

kendi forumlarımızda boyle bılgıler nedense daha az.

basımıza gelenlerı paylasmayı üşeniyoruz sanırım.

çözümü bulan kacıyor forumdan sanki

ingilizce bilmeyen ne yapacak bu durumda.ben paylasmaktan yanayım

bu arada 16:9 sorumada cvp bulmus oldum burdan maxxer'a tşk ediyorum tekrar...

• Birşey değil yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

Maalesef 16:9 u sadece liveview modunda çekiyor diye biliyorum. Nedenini bilmiyorum belki vizorde görünen bölge sabit olduğu için böyle bir durum olabilir.

Dediğiniz gibi liveview de de odaklama gecikmekte biraz. Olsun yine de 60D 550D den daha iyi bi makina. İyi günlerde kullanın.
  • quote:

Birşey değil yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

Maalesef 16:9 u sadece liveview modunda çekiyor diye biliyorum. Nedenini bilmiyorum belki vizorde görünen bölge sabit olduğu için böyle bir durum olabilir.

Dediğiniz gibi liveview de de odaklama gecikmekte biraz. Olsun yine de 60D 550D den daha iyi bi makina. İyi günlerde kullanın.

saolun...neyse ne yapalım en azından var.memnunum makınemden ztn
  • Selam arkadaşlar...

Ben de Canon 60d büyüsüne kapılarak 18-135 kit ile Amerikadan bir arkadaş aracılığıyla satın aldım..Aranıza katılmak gurur verici..Satın almadan önce bu bölümü uzun süre takip ettim..Katkılarınız ve değerli yorumlarınız için teşekkürler..Tabii ki işin henüz başındayım ve yardımlarınız bekliyorum...

Anladığım kadarıyla Canon EF 50mm f/1.8 II lens almak ufkumuzu genişletiyor..Ancak buna ilaveten zoom için bütçeye uygun ( gerçekten aştım diye düşünüyorum) Tamron AF 70-300mm f/4.0-5.6 Di LD Macro Zoom Lens veya Sigma 70-300mm f/4-5.6 DG Macro Telephoto Zoom veya Canon 75-300mm lens tavsiye eder misiniz? Zira bunlar Amazon.com'da 150$ -160$ bandında lensler... Bu lensleri kullanan veya bilgisi olan arkadaşlardan acil cevap bekliyorum..

Şimdiden çok teşekkür ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sharecar

Selam arkadaşlar...

Ben de Canon 60d büyüsüne kapılarak 18-135 kit ile Amerikadan bir arkadaş aracılığıyla satın aldım..Aranıza katılmak gurur verici..Satın almadan önce bu bölümü uzun süre takip ettim..Katkılarınız ve değerli yorumlarınız için teşekkürler..Tabii ki işin henüz başındayım ve yardımlarınız bekliyorum...

Anladığım kadarıyla Canon EF 50mm f/1.8 II lens almak ufkumuzu genişletiyor..Ancak buna ilaveten zoom için bütçeye uygun ( gerçekten aştım diye düşünüyorum) Tamron AF 70-300mm f/4.0-5.6 Di LD Macro Zoom Lens veya Sigma 70-300mm f/4-5.6 DG Macro Telephoto Zoom veya Canon 75-300mm lens tavsiye eder misiniz? Zira bunlar Amazon.com'da 150$ -160$ bandında lensler... Bu lensleri kullanan veya bilgisi olan arkadaşlardan acil cevap bekliyorum..

Hocam bu saydığın tamron ve sigmayı kullanmış birisi olarak ve diğer söylediğin 75-300mm bunlar sınıf olarak aynı. Optiği çok kaliteli değil yani kaliteli de fiyatına göre kaliteli. Ben kendim sigma kullandım ve kuzenimde de tamron vardı ben bir süre çektikten sonra çekimleri beni tatmin etmeyince sattım. Size tavsiyem bu sınıftan biraz daha kaliteli olan 55-250mm öneririm. Aslında bununda çekimlerini sevmeyen bazı kişiler var ama yine de bunlardan iyi olacağını tahmin ediyorum ve size tavsiyem http://www.amazon.com/Canon-75-300mm-4-5-6-Telephoto-Cameras/dp/B00004XONF/ref=sr_1_32?ie=UTF8&qid=1298709960&sr=8-32 kendim kullanmadım ama bunlardan daha iyi performans vereceği kanatindeyim. Daha da olmadı 70-200mm F/4 alın derim şu sıra 2. el fiyatları iyi sayılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_citekci -- 26 Şubat 2011; 10:51:25 >

• arkadaşlar 70-200 f/4 L IS lensi 60D ile deneyen oldumu?Ben nikon lens simulatorden baktım açıkcası pek cezbetmedi ama birde deneyen arkadaşlar fikir belirtirse seviniriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: semdeg

arkadaşlar 70-200 f/4 L IS lensi 60D ile deneyen oldumu?Ben nikon lens simulatorden baktım açıkcası pek cezbetmedi ama birde deneyen arkadaşlar fikir belirtirse seviniriz.

Ben IS sız modelin 60D ile kullanıyorum çok çok memnunum
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaferaxu

70-200 f/4 IS'siz olmasından dolayı elde çekimlerde keskin imaj elde edebiliyo musunuz? (Özellikle 200mm'de) Fiyatı IS li olana göre gayet uygun bu yüzden bende almayı dusunuyorum.

Bir de f/4 olmasından dolayı yetmediği durumlar oldu mu?
  • quote:

quote:

70-200 f/4 IS'siz olmasından dolayı elde çekimlerde keskin imaj elde edebiliyo musunuz? (Özellikle 200mm'de) Fiyatı IS li olana göre gayet uygun bu yüzden bende almayı dusunuyorum.

Bu ikilemde bende vardım forumlarda okudugum çekmeye alışınca IS siz modelde pek sorun olmadığı ancak IS olan versiyonu gece çekimlerinde daha iyi deniliyordu.Zaten tripoda takılınca otomatik IS yi lens kapatıyor.Bu lensi alıpta memnun kalmamak çok ama çok zor.70-200 aralığı çok dar oldugundan size kullanışlı gelmeyebilir.Prime lensler kadar kaliteli ve keskindir

• acaba 50mm 1.8 II de kullandın mı aradaki fark açısından bir şeyler söyleyebilirmisin?
    quote:

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: semdeg

acaba 50mm 1.8 II de kullandın mı aradaki fark açısından bir şeyler söyleyebilirmisin?
    quote:

quote:

Tam kıyaslama yapamıycam
    2 sene önce kullanmıştım 40D ile (benim 40D sorunlu idi)
    70-200 F4 sanki daha keskin

• quote:

Orijinalden alıntı: sharecar

Selam arkadaşlar...

Ben de Canon 60d büyüsüne kapılarak 18-135 kit ile Amerikadan bir arkadaş aracılığıyla satın aldım..

Ben 50 mm 1.8 II kullandım fiyatına göre çok güzel sonuçlar veren bir lens. Hemen her lens gibi onun da eksikleri vardır. Ama fiyat/kazanç oranına bakmak lazım.

Ben "şu lens iyi, şunu al" demekten ziyade zaten 18-135 lens varken neden benzer diğer lenslere yöneldiğinizi anlayamadım.

Sizin koşullarınızı, ihtiyaçlarınızı ve bütçenizi bilmeden mantık yürütüyorum. Hatalı olursa affedin.

Ben yazdığınız lensleri (50 mm hariç) tek tek detaylı olarak incelemedim. Kalite olarak birbirilerine yakın iseler ve 18-135'i satmayacaksanız "70-300 mm"nin "mm" olarak bir kısmı zaten 18-135 mm içinde var. (Yani 70-135 mm'lik kısmı) Pek teknik açıklama olmuyor ama, ne demek istediğimi siz anlıyorsunuz diye düşünüyorum.

Bu şekilde mm olarak birbirinin içine geçmiş ve kalite olarak ta birbirine yakın lenslere para vermeyi israf olarak görüyorum.

Eğer ilk defa dslr aldıysanız, heyecanınızı anlıyorum. O lens de olsun uzağı da çekeyim vs vs.

Kendi yaptığım ve hemen herkesin yaptığı hatalardan ders alarak,
    Nacizane fikrim, bir süre lens almadan 18-135 ile devam edip, hem cihazı hem lensleri tanımanız, en çok hangi tip fotoğraf çektiğinize karar vermeniz, bu arada para biriktirmeniz ve bütçe çerçevesinde en kaliteli lensi almanız yararınıza olacaktır.

Kendiniz için en doğru kararı yine siz vereceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dansedermisiniz -- 28 Şubat 2011; 10:36:28 >

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.