Şimdi Ara

CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.625
Cevap
40
Favori
353.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    quote:

Orijinalden alıntı: murad83

merhaba 60d almak üzereyim. 60d bulb modu var mı? 550d ile 60d karşılaştırmalarına baktım. 60d bulb yok sanki. lightflow için gerekli olacak.
    teşekkürler.

• Arkadaşlar grip edinen var mı aranızda?
    Sadece bir yerde satılıyor fiyatı çok yüksek
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaferaxu

Arkadaşlar grip edinen var mı aranızda?
    Sadece bir yerde satılıyor fiyatı çok yüksek

phottix marka bakmanı tavsiye ederim.
  • Arkadaşlar kısa film çekimleri için
    renkleri güzel algılayacak,
    akşam saatlerindede hatta geceleride iyi görüntü performansı verecek
    zoom aralıgı ufak olan yani zoom çok önemli değil,
    daha sayamıyorum birşey kısaca video çekimleri için

fiyatı 4 haneli olmayan hatta 4 haneliye yakında olmayan (ha ama bi lens var 600e onu alcağına 900e bunu al çok fark var derseniz ayrı)
    zoom aralığı az olan (ha ama bi lens var zoomsuz süper verim alırsın videonda derseniz "de" ayrı )
    güzel bi lens söyleyin.
    Neden bu kadar çok lens var ve neden bu kadar düzensizler diye isyan ediyorum hepsini deneme şansım olmadığı içinde soruyorum sizlere.
    tabiki 60d için önerilerinizi bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1312K

Arkadaşlar kısa film çekimleri için

fiyatı 4 haneli olmayan hatta 4 haneliye yakında olmayan (ha ama bi lens var 600e onu alcağına 900e bunu al çok fark var derseniz ayrı)
    zoom aralığı az olan (ha ama bi lens var zoomsuz süper verim alırsın videonda derseniz "de" ayrı )
    güzel bi lens söyleyin.
    Neden bu kadar çok lens var ve neden bu kadar düzensizler diye isyan ediyorum hepsini deneme şansım olmadığı içinde soruyorum sizlere.

Sayın 1312K,

Lens üreticilerinin bu kadar çeşitli lens üretmeleri sizin değiminizle "düzensizlik"ten kaynaklanmıyor. Aksine düzenden kaynaklanıyor. Her lensin bir amacı var. Her amaca uygun ve en üst kalitede bir lens üretilseydi, herhalde 100-200 bin TL gibi uçuk rakamlara olurdu ve biz de bu işleri bırakırdık.

Elbette her lensi deneme şansımız yok, ancak deneyenlerin fikirlerini netteki forumlardan öğrenebilirsiniz.

Özellikle ingilizce forumları okumakta yarar var. Yurtdışında usa gibi ülkelerde bu lensler daha ucuz ve alım gücü de daha yüksek olduğundan satışları ve kullanan sayısı daha fazla. Yorumları da ona göre daha fazla sayıda. Türkiye'deki yorumlardan daha değerli demiyorum. Sadece sayıca daha fazla. Bu nedenle daha net sonuçlar alabilirsiniz.

Ben Canon EF 24-105 mm f/4L IS USM kullanıyorum. Daha önce de yazdığım gibi diğer lenslerimi sattım. Fiyatı 1050 $ dır. Beni mahçup etmedi. Fiyat korkutmasın.

Şu an elinizde bulunan lensleri ve video çekimi dahil, hangi mesafelerden daha çok video çekimi yapacağınızı kontrol edip ona göre bir lens alabilirsiniz.

Eğer 50 mm'lik (çarpan ile birlikte yaklaşık 80 mm ye denk gelir) bir mesafe sizi ilgilendiriyorsa hiç düşünmeden Canon 50 mm 1.8 II alabilirsiniz. fiyatı da çok ucuza gelir.

Ancak unutmamalı ki 50 mm 1.8 II geceleri "otomatik netleme"de sorun yaşayan bir lenstir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dansedermisiniz -- 22 Şubat 2011; 9:58:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dansedermisiniz

quote:

güzel bi lens söyleyin.

Sayın 1312K,

Lens üreticilerinin bu kadar çeşitli lens üretmeleri sizin değiminizle "düzensizlik"ten kaynaklanmıyor. Aksine düzenden kaynaklanıyor. Her lensin bir amacı var. Her amaca uygun ve en üst kalitede bir lens üretilseydi, herhalde 100-200 bin TL gibi uçuk rakamlara olurdu ve biz de bu işleri bırakırdık.

Elbette her lensi deneme şansımız yok, ancak deneyenlerin fikirlerini netteki forumlardan öğrenebilirsiniz.

Özellikle ingilizce forumları okumakta yarar var. Yurtdışında usa gibi ülkelerde bu lensler daha ucuz ve alım gücü de daha yüksek olduğundan satışları ve kullanan sayısı daha fazla. Yorumları da ona göre daha fazla sayıda. Türkiye'deki yorumlardan daha değerli demiyorum. Sadece sayıca daha fazla. Bu nedenle daha net sonuçlar alabilirsiniz.

Ben Canon EF 24-105 mm f/4L IS USM kullanıyorum. Daha önce de yazdığım gibi diğer lenslerimi sattım. Fiyatı 1050 $ dır. Beni mahçup etmedi. Fiyat korkutmasın.

Şu an elinizde bulunan lensleri ve video çekimi dahil, hangi mesafelerden daha çok video çekimi yapacağınızı kontrol edip ona göre bir lens alabilirsiniz.

Eğer 50 mm'lik (çarpan ile birlikte yaklaşık 90 mm ye denk gelir) bir mesafe sizi ilgilendiriyorsa hiç düşünmeden Canon 50 mm 1.8 II alabilirsiniz. fiyatı da çok ucuza gelir.

Ancak unutmamalı ki 50 mm 1.8 II geceleri "otomatik netleme"de sorun yaşayan bir lenstir.
    24-105 f/4 de geceleri sıkıntı verebilir.Canon 24-70mm f/2.8L çok güzel deneyim verir yada 50mm 1.4 ancak kaliteli lens diyorsan cidden kesenin ağzını açıcaksın.ben şahsen 100mm macro ve 70-200 f/4 IS USM için paraları koyuyorum yavaştan

• Sayın fukarakoala,

Canon EF 24-105 mm f/4L IS USM ile geceleri de sıkıntı yaşamadım. Bu lensle netleme konusunda yaşanacak sıkıntı çok nadir olabilir diye düşünüyorum. Sıkıntı yaşandığındaki şartlara bakmak lazım, birde aynı şartlarda diğer lensler ne tepki veriyor, o da önemli. Her lens o şartlarda mükemmel netliyor da bu lens netlemiyorsa o zaman sorun var diyebiliriz. Benim amaçlarıma, beklentilerime ve yatırdığım paraya uygun bir lens.

Böyle bir lens almaktaki amaçlarımdan bir tanesi, titiz birisi olduğumdan belki de en önemlisi,

Fotoğraf makinasına lens takıp çıkarmak istemememdir. Toz vs. konulara karşı hassasım. Ortalama olarak bana gerekli olan "mm"leri hesapladım. Çok küçük bir odada fotoğraf çekmediğim gibi, çok uzaklardaki bir kuşu da çekmiyorum. Bu pencereden bakınca bu lens uygun geliyor.

Bahsettiğiniz diğer lensler de amacına uygun olarak kullanıldığında mutlaka yatırılan paraya oranla beklenen kaliteyi verecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dansedermisiniz -- 21 Şubat 2011; 14:26:54 >

• quote:

Sayın fukarakoala,

Canon EF 24-105 mm f/4L IS USM ile geceleri de sıkıntı yaşamadım. Bu lensle netleme konusunda yaşanacak sıkıntı çok nadir olabilir diye düşünüyorum. Sıkıntı yaşandığındaki şartlara bakmak lazım, birde aynı şartlarda diğer lensler ne tepki veriyor, o da önemli. Her lens o şartlarda mükemmel netliyor da bu lens netlemiyorsa o zaman sorun var diyebiliriz. Benim amaçlarıma, beklentilerime ve yatırdığım paraya uygun bir lens.

Böyle bir lens almaktaki amaçlarımdan bir tanesi, titiz birisi olduğumdan belki de en önemlisi,

Fotoğraf makinasına lens takıp çıkarmak istemememdir. Toz vs. konulara karşı hassasım. Ortalama olarak bana gerekli olan "mm"leri hesapladım. Çok küçük bir odada fotoğraf çekmediğim gibi, çok uzaklardaki bir kuşu da çekmiyorum. Bu pencereden bakınca bu lens uygun geliyor.

Bahsettiğiniz diğer lensler de amacına uygun olarak kullanıldığında mutlaka yatırılan paraya oranla beklenen kaliteyi verecekti
    benim netlemede sorun var demedim usm zaten çok hızlı.f/4 ve f/2.8 arasındaki diyafram stop farkı bizi gece çekimlerinde çok iyi yardımı olur.Aspc li sensörlerin alan derinliği olarak ff bodylerden geri kaldıgı bi noktada f/2.8 almak daha iyi olur diye yazdım.Toz konusunda aynıyız demek ama arada lens değiştirmek lazım oluyo ortamlarda.Çekim olarak 70-200 tam aralık geliyor.sıkışırsam 1.4x yada 2x teleconverter düşünebilirim

• Sayın fukarakoala,

Yazdıklarınıza katılıyorum.

benim;
    "..........Ancak unutmamalı ki 50 mm 1.8 II geceleri "otomatik netleme"de sorun yaşayan bir lenstir." diye yazdığım mesajın arkasına, sizin; "24-105 f/4 de geceleri sıkıntı verebilir....." mesajı gelince,

Ben 50 mm 1.8 II'nin karanlıkta yaşattığı söylenen netleme sorunu gibi bir sorun olarak algıladım mesajınızı.

Yoksa haklısınız, karanlık arttıkça açık diyafram daha çok önem kazanacaktır elbette. Alan derinliğine de dikkat ederek tabii.
  • quote:

Sayın fukarakoala,

Yazdıklarınıza katılıyorum.

benim;
    "..........Ancak unutmamalı ki 50 mm 1.8 II geceleri "otomatik netleme"de sorun yaşayan bir lenstir." diye yazdığım mesajın arkasına, sizin; "24-105 f/4 de geceleri sıkıntı verebilir....." mesajı gelince,

Ben 50 mm 1.8 II'nin karanlıkta yaşattığı söylenen netleme sorunu gibi bir sorun olarak algıladım mesajınızı.

Yoksa haklısınız, karanlık arttıkça açık diyafram daha çok önem kazanacaktır elbette. Alan derinliğine de dikkat ederek tabii.

Işığımız bol lensimiz çok olsun :)
  • quote:

güzel bi lens söyleyin.

Film cekerken harici mikrofon kullanmiyorsaniz, USM olsun olmasin video sirasinda AF yaparsaniz gürültülü oluyor. O yüzden MF kullanacaksiniz %80 durumda; belki %100. Focus ring'in agirligi önemli.

Genel olarak ben Tamron 17-50 f2.8'i öneririm. Eger video agirlikli olacaksa VC versiyona da cok gerek yok. Zaten video cekimlerinde IS kapatiliyor diye biliyorum. 600-700 lira arasina sanirim spot bulabilirsiniz VC'siz versiyonunu.

• tüm yorumları alıntı yapamadım.
    Şimdi 1. f değeri önemli onu atlayamayız.
    2. Bi arkadaş autofocus ses yapar manuel kullanırsın büyük ihtimalle demiş. Manuel focus yaparken görüntüye biraz acemice yansıyor sizde farkederseniz.+oluşturulan videolarda %90 sonradan seslendirme kullanılcakki bu nedenle autofocusu gece zayıf olanlar elenmeli.
    3.Zoom aralığını büyük istememiştim.Zoom olayı dediğim gibi dahada zorlaştırır işimi bu nedenle 17-50 17 17-55... türlerinden lazım.
    4.buna göre hangi sonuca varıyoruz.
  • quote:

tüm yorumları alıntı yapamadım.
    2. Bi arkadaş autofocus ses yapar manuel kullanırsın büyük ihtimalle demiş. Manuel focus yaparken görüntüye biraz acemice yansıyor sizde farkederseniz.+oluşturulan videolarda %90 sonradan seslendirme kullanılcakki bu nedenle autofocusu gece zayıf olanlar elenmeli.
    3.Zoom aralığını büyük istememiştim.Zoom olayı dediğim gibi dahada zorlaştırır işimi bu nedenle 17-50 17 17-55... türlerinden lazım.

17-50 yada 17-70 de olabilir. Ama harici mikrofon kesinlikle şart makinenin focus sesleri çok rahatsız eder.Ben en baş webcam mikrofonu kullanmıştım şu anda prof mikrofon kullanıyorum ve sonuç muhteşem(mikrofonu arkadaşdan ödünç alıyorum)

• quote:

Orijinalden alıntı: fukarakoala

quote:

17-50 yada 17-70 de olabilir. Ama harici mikrofon kesinlikle şart makinenin focus sesleri çok rahatsız eder.Ben en baş webcam mikrofonu kullanmıştım şu anda prof mikrofon kullanıyorum ve sonuç muhteşem(mikrofonu arkadaşdan ödünç alıyorum)

mesajda autofocus sesi önemli değil sonradan seslendirme yaparım çoğu video da demiştim ama cümleyi bayağı devirdiğim için anlaşılmamış galiba
    bu mikrofonlarla ve piyasalarıyla ilgili kolay bilgi edinebileceğim birkaç yer verirsen sevinirim.bu forumdan yada başka biryerden farketmez.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fukarakoala

quote:

mesajda autofocus sesi önemli değil sonradan seslendirme yaparım çoğu video da demiştim ama cümleyi bayağı devirdiğim için anlaşılmamış galiba
    bu mikrofonlarla ve piyasalarıyla ilgili kolay bilgi edinebileceğim birkaç yer verirsen sevinirim.bu forumdan yada başka biryerden farketmez.

benimde bilgim yok rap söyleyen bir arkadaşım onun mikrofonunu alıyorum lazım olunca

• Mikrofon birçok büyük müzik markette satılıyor. Elektroworld, MediaMarkt, Vatan vs. Kulaklıkların olduğu bölümde oluyor genelde. Tabii mikrofon da kalite kalite. Müzik enstrumanları ve seslendirme cihazları satılan yerlerde hem basitlerini hem de daha profesyonellerini bulabilirsiniz. Mikrofonlarla ilgili ön bilgiyi netten araştırıp, müzik aletleri ya da seslendirme cihazları satılan yerlerdeki kişilerle görüşürseniz yardımcı olurlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dansedermisiniz -- 22 Şubat 2011; 10:08:31 >
  • Teşekkürler arkadaşlar.
  • arkadaslar menu türkçe ise TR garantili anlamına mı geliyor??? 2yıl erkayalar garanti yani?

birde 2350tl fiyat TR garantili olması mumkun mu sizce ?

yrn makıneyı alacam ,yardımcı olursanız sevınırım...
  • Benim dün aldığım fiyatlar 2 yıl distribitör garantili olarak ;
    Body : 2300TL-
    18-55 lensle : 2525TL-
    18-135 lensle : 2850TL-
  • Menüde Türkçe olması garantili olduğu anlamına gelmez. Aynı cihaz garantili ya da garantisiz olarak Türkiye'ye giriş yapmış ve satılıyor olabilir. Zaten Erkayalar'ın ithal ettiği ve garantili olarak satılan cihazların kutusunun üzerinde Erkayalar'ın bir yazısı oluyor. Yazıyı (Erkayalar vs. vs.) tam tarif edemedim ama, garantili satış yapan bir dükkana alıcı olarak gidip kutu kontrolü yaparsanız, dediğimi daha net anlarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dansedermisiniz -- 23 Şubat 2011; 13:48:41 >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.