Şimdi Ara

CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.625
Cevap
40
Favori
353.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dansedermisiniz

quote:

Orijinalden alıntı: y@s@r

ben ebaydaki 2-3 satıcıya mesaj cektim dedikleri bu japon versiyonu olduğu için sadece japonca ve ingilizce var diye mesaj attılar.
    eğer bilgiğiniz bir satıcı varsa bana özelden ulaşabilirseniz sevinirim.

Ben cihazı İstanbul'da Doğubank'tan aldım. Altında Made in Japan yazıyor ve menü dillerinde de Türkçe var.

Hayyam Çarşısında da garantisiz satanlar var. Cihazı zaten satın almış olduğum için, İstanbul ile Hong Konk arasında fiyat farkı var mı araştırmadım açıkçası.

Siz menü dilinden önce fiyatları karşılaştırın isterseniz. Fiyat çok az fark ediyorsa hiç uğraşmayın yurtdışından getirtmekle. Burada hiç olmazsa cihazı görüp muayene etme şansınız olacaktır. Satıcıyı razı ederseniz lcd ya da sensörde ölü piksel olursa değiştirme şansınız olacaktır.

Yabancı siteden ya da arkadaş vasıtasıyla ama o arkadaş cihazdan anlamıyorsa kontrol edilmeden alınan cihaz ya arızalı çıkarsa diye aklıma geliyor.

Maalesef bu cihazlar komşudaki bir amcaya yaptırabileceğimiz türden değil. Hassas, teknik bilgi gerektiren ve tamiri pahalı cihazlar.

Sonuç:
    Nacizane fikrim, mümkünse Türkiye'den en az kazığı yiyecek şekilde almak.

Cihazın usa'daki sadece gövde fiyatı 1100 $ ona göre pozisyon alalım. Ben ilk çıktığında aldığımdan pahalı almıştım. Sadece gövde 1250 $ idi ama dert etmedim. Çünkü adam açıp 1 foto çekmeme izin verdi. Sonlara doğru su koyuyordu ama cihaz temiz çıkınca iş işten geçmişti zaten. Şu an İstanbul'da da fiyat biraz aşağı gelmiştir.

Hong Kong'tan 1100 doların bile altında bulabileceğinizi sanmıyorum. tabii iddiacı değilim.

güzel özetlemişsiniz saolun dediğiniz gibi istanbulda olsam gider araştırır alırım ama burdurdayım burada böyle makineleri bulmak çok zor. Dolayısıyla internet veya arkadaş aracılığı ile alacaksınız ama her arkadaşta böyle makineden anlmaz . asyada 1100 doların altında ürünler ama işte birde gümrüğe takılma ihtimali var ne yapacağımı bilmiyorum açıkcası

• Sayın "ozyy54"

Cihazın kronik hiçbir arızası yok. "Şurası şöyle olsaydı" diye tek tek fikir dinlersek, herkesin kendine göre bir hayat anlayışı olduğundan sürekli model inceler önümüzdeki modelleri bekleriz.

Ben de çok titiz bir yapıya sahibim, cihazı satın almadan önce inceledim. Aldıktan sonra da bu formu kurup incelediğim ve beğendiğim yönlerini ilk sayfadaki ilk mesajda paylaştım. İlk mesajdaki "Benim için önemli özellikler" başlığına tekrar bakmanızı rica ederim. Diğer cihazlarla aradaki teknik farkları orada daha net göreceksiniz.

Cihaz bu fiyata, bu segmentte ve bu aylarda alınabilecek bir cihazdır. 2 yıl daha beklersek bundan üstün cihaz mutlaka çıkacaktır. Orası öyle olanı da çıkacaktır :))

Ben kullanıyorum gayet memnunum. Size ancak yaptığımı söyleyebilirim. Satın al demek haddimiz değil. Kendiniz için en doğru kararı yine siz vereceksiniz.

• Sayın "y@s@r"

Ben de İstanbul'da yaşamıyorum. Ancak tanımadığım bir web sitesinden kontrol etmeden cihaz satın alma riskini alamadığım için otobüsle İstanbul'a gittim. Cihazı alıp geri döndüm.

İstanbul'da candan bir akraba veya dost çok işe yarardı. En ideali sizin gidip cihazı görerek almanız. Yol masrafınız, uçakla ya da otobüsle ne kadar olur gibi hesapları yapmakta yarar var. Gitmeden önce fiyat araştırması da yaparsınız.

Siz İstanbul fiyatlarını araştırın, konuştuğunuz kişilere durumu anlatın, "Burdur'dan geleceğim, son ne olur vs. vs."
    Bu arada siz cihazı görmeden almaya razı iseniz, İstanbul'dan kargoyla da yollarlar. Sistem şöyle parayı yolluyorsunuz, cihaz size kargoyla geliyor. Ben yapmadım ama böyle bir sistem de var.

Daha önce de dediğim gibi bu forumda alış veriş yapılmasından ziyade fikir paylaşımı yer almasını istediğimi belirtmiştim. Elimde cihaz var benden al şeklinde ilan verilmemesini özellikle rica ediyorum. Sanal satıcılara pek itibar etmem.

Siz araştırmalarınızı yapın. Sonucu bizimle paylaşın lütfen.

• ne yazıkki çalışan birisiyim ist. git gel yapacak vaktim bile yok işte bulursak ist. arkadaş anca onun aracılığı ile alabilirim.

birde şu anda ist. fiyatları ne kadar
  • 11 Ocak 2011 fiyatları;

Canon 60D Body 1150 $ Doğubank
    Canon 60D Body 1200$ Hayyam

şu anda buna çok yakındır.
  • quote:

Sayın "ozyy54"

Cihazın kronik hiçbir arızası yok. "Şurası şöyle olsaydı" diye tek tek fikir dinlersek, herkesin kendine göre bir hayat anlayışı olduğundan sürekli model inceler önümüzdeki modelleri bekleriz.

Ben de çok titiz bir yapıya sahibim, cihazı satın almadan önce inceledim. Aldıktan sonra da bu formu kurup incelediğim ve beğendiğim yönlerini ilk sayfadaki ilk mesajda paylaştım. İlk mesajdaki "Benim için önemli özellikler" başlığına tekrar bakmanızı rica ederim. Diğer cihazlarla aradaki teknik farkları orada daha net göreceksiniz.

Cihaz bu fiyata, bu segmentte ve bu aylarda alınabilecek bir cihazdır. 2 yıl daha beklersek bundan üstün cihaz mutlaka çıkacaktır. Orası öyle olanı da çıkacaktır :))

Ben kullanıyorum gayet memnunum. Size ancak yaptığımı söyleyebilirim. Satın al demek haddimiz değil. Kendiniz için en doğru kararı yine siz vereceksiniz.

tek tek her mesajı okudum bastan sona.anladıgım kadar benı uzmeyecek bı model.bende titiz bırıyım bu konularda ama fazlada kurcalamamak lazım sanırım.

neyse tşk ederim,yakın zmanda aranıza katılırım inş.

(tavsiye edebilceğiniz guvenılır satıcıları yazabılır mısınız.uzulmeyelim sonra bi sorun cıktıgında)

• quote:

Orijinalden alıntı: ozyy54

quote:

Sayın "ozyy54"

tek tek her mesajı okudum bastan sona.anladıgım kadar benı uzmeyecek bı model.bende titiz bırıyım bu konularda ama fazlada kurcalamamak lazım sanırım.

neyse tşk ederim,yakın zmanda aranıza katılırım inş.

(tavsiye edebilceğiniz guvenılır satıcıları yazabılır mısınız.uzulmeyelim sonra bi sorun cıktıgında)

hayyam odak foto mustafa abi,yanındaki resul abi ,ilk kat nova foto gidin bi bakın hepsine güvenilirdir .bu yazdıklarım

• hayyam odak foto mustafa abi,yanındaki resul abi ,ilk kat nova foto gidin bi bakın hepsine güvenilirdir .bu yazdıklarım

tşkler...

odak fotoyu bı cok kısıden duydum.bırde babatas'tan bahsediolar.nasıl bı satıcıdır acaba
  • Orijinalden alıntı: ozyy54

hayyam odak foto mustafa abi,yanındaki resul abi ,ilk kat nova foto gidin bi bakın hepsine güvenilirdir .bu yazdıklarım

tşkler...

odak fotoyu bı cok kısıden duydum.bırde babatas'tan bahsediolar.nasıl bı satıcıdır acaba

babataş zaten teknik servisi iyidir.Ancak fiyat konusunda çok dalgalı veriyorlar çok ucuzda verebiliyor.pahalı ancak odak foto mustafa abi hep piyasa ile aynı konusursan az indirim uygular.Ben parça lens vb yan parçaları hep ondan alırım.
  • bi sorum olacak arkadaşlar,tuhaf gelebilir ama 60D'de AF motoru govdede mi yoksa lenste mi oluyor ?

bulamadım yada gözden kacırdım buyuk ıhtımal...

AF motoru govdede ise manuel lens takıldıgında focusu otomatık mı yapmıs oluyor ?
  • Canon larda gövdede af motoru yok. Af lens üzerinde. Manuel lens takarsanız af yi siz yapmak durumundasınız. Adı üzerinde zaten manuel focus lens. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhifi

Canon larda gövdede af motoru yok. Af lens üzerinde. Manuel lens takarsanız af yi siz yapmak durumundasınız. Adı üzerinde zaten manuel focus lens. :)

monochrome panelin onunde AF tusunu gorunce govdede var sanmıstım

tşkler...
  • baltalamak gibi olmasın burayı ama ihtiyacı olan olur belki..

http://forum.donanimhaber.com/m_46676406/tm.htm
  • hayırlı satışlar kardeş.
    quote:

Orijinalden alıntı: sulozanger

baltalamak gibi olmasın burayı ama ihtiyacı olan olur belki..

http://forum.donanimhaber.com/m_46676406/tm.htm
  • Arkadaşlar Class 6 SD kart kullanıyorum. Full HD Video çekimlerinde sanki takılma ve seste kesiklik var. Sizde de böyle bir durum varmı? Class 10 mu almak zorundayız?
    tşk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alicanin

Arkadaşlar Class 6 SD kart kullanıyorum. Full HD Video çekimlerinde sanki takılma ve seste kesiklik var. Sizde de böyle bir durum varmı? Class 10 mu almak zorundayız?
    tşk.

Class 10 almakta yarar var bence. Hatta bütçeniz uygunsa Sandisk Extreme serisi öneriliyor bir çok yerde.

• class 6 ile çekiyorum sorunsuz
    quote:

Orijinalden alıntı: alicanin

Arkadaşlar Class 6 SD kart kullanıyorum. Full HD Video çekimlerinde sanki takılma ve seste kesiklik var. Sizde de böyle bir durum varmı? Class 10 mu almak zorundayız?
    tşk.
  • MErhaba Canon 60D Makinamla ürün çekimi yaptım 32 GB Kingston SD HC kart kullanıyorum fotoğraflar belirli bir sayıya geldiğinde geçersiz resim uyarısı veriyor, makinada izlediğimdede Soru işareti çıkıyor, bilgisayara aktarıyorum geçersiz resim uyarısı veriyor fakat resimlerin Kb ına baktığımda 5-6 Mb lık veri dosyası olduğu görünüyor. Fakat resmi hiç bir program açmıyor. Resim sayısıda baya fazla nasıl açabilriim başına gelen varmı varsa tecrübesini paylaşabilirmi? Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: buggi

MErhaba Canon 60D Makinamla ürün çekimi yaptım 32 GB Kingston SD HC kart kullanıyorum fotoğraflar belirli bir sayıya geldiğinde geçersiz resim uyarısı veriyor, makinada izlediğimdede Soru işareti çıkıyor, bilgisayara aktarıyorum geçersiz resim uyarısı veriyor fakat resimlerin Kb ına baktığımda 5-6 Mb lık veri dosyası olduğu görünüyor. Fakat resmi hiç bir program açmıyor. Resim sayısıda baya fazla nasıl açabilriim başına gelen varmı varsa tecrübesini paylaşabilirmi? Şimdiden teşekkürler.

Sayın buggi,

Yaşadığınız tatsız duruma üzüldüm. Kartı başka cihaz ya da bilgisayarda yedekleme amaçlı kullanmadığınızı düşünüyorum. Başka cihazdan ya da bilgisayardan gelen ögeler (tiff, txt, ....vs. vs) cihazı yanlış yönlendiriyor olabilir.

1-Arızalı olduğunu düşündüğünüz karttaki dosyaları bir bilgisayara yedekleyiniz.
    2-Kartı formatlayıp farklı uzunluklarda hd video çekimi yapınız. Fotoğrafları hem raw hem jpeg ve en kalitelide çekiniz. Böylece kartı doldurup aynı arıza yeniden oluyor mu bakınız.
    3-Kartı başka makina ya da bilgisayara takarak program resim gibi ögeler yükleyerek doldurunuz. Bakalım arıza yapacak mı?
    4-Kart arızalı ise yeni kart almaktan başka çare yoktur. Kart arızalı değilse,
    5-Canon 60D'ye başka bir kart takıp çekim yapmayı deneyiniz (Başka karta sahip olduğunuzu farz ediyorum). Bakalım cihaz aynı arızayı yapacak mı?
    6-Sorun cihazda ise yeni versiyon yükleyerek cihazın sürücüsünü güncelleyiniz. Bu sayede cihaz sıfırlanmış olacaktır.

http://www.usa.canon.com/cusa/consumer/products/cameras/slr_cameras/eos_60d#DriversAndSoftware

7-Sorun hala devam ediyorsa size servis yolu görünüyor demektir. Ancak ben bu aşamaya geleceğine inanmıyorum.

Yapabilecekleriniz bence böyle. Deneme yanılma yoluyla cihazın mı yoksa kartın mı arızalı olduğunu bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dansedermisiniz -- 15 Şubat 2011; 10:16:17 >

• Bir ufak uyarıda ben yapayım. Başıma gelen şöyle, çektiğimiz fotoları incelemek için eşim kartı bilgisayara takmış ve resimleri kopyalamadan dik çektiğimiz resimleri kart üzerinde düzeltmiş. bu şekilde üzerinde oynama yapılan fotolar makinede belirttiğiniz gibi soru işareti şeklinde görünmekte. Siz de böyle birşey yapmış olabilirsiniz diye düşündüm.
    Ancak siz bilgisayardan da görünmediğini yazmışsınız o zaman kartta bir problem olabilir. Yine de bir bakmakta fayda var.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.