Şimdi Ara

CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.625
Cevap
40
Favori
353.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ****ky

Arkadaşlar bende bu cihazdan almak istiyorum ve bir kaç sorum olacak. Yağmurlu havada çekim yapılabiliyor mu? Yani suya dayanıklı mı? İzmir denizli ya da aydın bölgesinde uygun fiyata bulmak mümkün müdür?

maalesef canon un bu modeli suya yağmura dayanıklı değil.az su ile birşey olmaz ama yağmur yağarken kullanırsanız bozulur.5dmark2 gibi fiyatları yüksek makinalar toza suya darbeye dayanıklıdır.makinanın özelliklerinde yazar zaten .pentax düşünürseniz onlar suya toza dayanıklı oluyor.ben bir ara pentax k10d kullandım yağmurda çekim yaptım,türkiyenin her ilinde çekim yaptım o anlamda sorun çıkarmadı ama renk dengesi,beyaz ayarı biraz sorunlu sarılar turuncuya kayıyor biraz:Dyeni modeller düzelmiştir belki bakmak lazım ama amatörlerin işini çok rahat görür.fiyatıda gayet uygundur.

• quote:

Orijinalden alıntı: semdeg

Arkadaşlar bu arada artık Erkayalar Canon un resmi distributorü değil.Bilginiz olsun

erkayalar gerçekten çok kazık ama servis olarak iş görebilme yetenekleri çok iyi. gerçi garantili değilse süper bir servis fiyatı çıkarıyorlar ancak kalifiyelikleri iyi gerçekten.

canonun kendisi üstlenecek artık bu işleri
  • 2 gun once bu urunden ben de aldim.Gercekten fiyat performans acisindan en ideal urun.Hem pro makinelerin baslangic ozellikleri var,hem de kullanim pratikligi. Cok memnun kaldim.
  • hayırlı olsun kardeş
    quote:

Orijinalden alıntı: boylum

2 gun once bu urunden ben de aldim.Gercekten fiyat performans acisindan en ideal urun.Hem pro makinelerin baslangic ozellikleri var,hem de kullanim pratikligi. Cok memnun kaldim.
  • selamlar,
    bende bugün 60d aldım daha doğrusu dubaiden gelecek kuzene sipariş vermiştim bugun elime geçti 18-135mm ile beraber 1310 dolar / 2030 lira .. pil bitene kadar kurcaladım , normalde kalem pil alacak olsam foruma bakardım bu makinayı hiç araştırmadan aldım. 20d den beri hep aklımdaydı birgün bu seriden almak şimdi nasip oldu.

daha önce canon dönen ekranlı s1is kullanmıştım , ekran gerçekten çok kullanışlı ve dayanıklı oluyor , hızlı çektim ,sert kapandı, ters zorladım, bozulur gibi bir durum yok. o makina 2005 den beri housingle sualtında kullanıldı, limitini 1.5 kat aştıgım için iki kere dipte patladı, su aldı ,oksitlendi tamir ettirdim yine kullandım yüzbinlerce poz çektim. bana hep canon un dayanıklı olduğunu düşündürmüştür.

objektifin kapağına uyuz oldum çıkarmak dert . parasoleyin olmaması da sinirimi bozdu, gerçi makinanın değil objektifin eksileri.

toşibanın 4gb lık sdhc si vardı onu taktım 20mb/sn seri çekimde duraklama yapmadı takır takır çekiyor ama raw modunda sanırım 200 foto ancak sığar birde 16 gb lık almak lazım. önerirseniz sevinirim.

çantamda yok ,var aslında ama makına zarzor sıgıyor şu üçgen çantalardan , ben içinde boş alanı daha çok ,düşerse ezilme payı olacak birde 12inç netbook sığacak bir çanta arıyorum tavsiyede bulunuranız memnun kalırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: borntobedeep

selamlar,
    bende bugün 60d aldım daha doğrusu dubaiden gelecek kuzene sipariş vermiştim bugun elime geçti 18-135mm ile beraber 1310 dolar / 2030 lira .. pil bitene kadar kurcaladım , normalde kalem pil alacak olsam foruma bakardım bu makinayı hiç araştırmadan aldım. 20d den beri hep aklımdaydı birgün bu seriden almak şimdi nasip oldu.

daha önce canon dönen ekranlı s1is kullanmıştım , ekran gerçekten çok kullanışlı ve dayanıklı oluyor , hızlı çektim ,sert kapandı, ters zorladım, bozulur gibi bir durum yok. o makina 2005 den beri housingle sualtında kullanıldı, limitini 1.5 kat aştıgım için iki kere dipte patladı, su aldı ,oksitlendi tamir ettirdim yine kullandım yüzbinlerce poz çektim. bana hep canon un dayanıklı olduğunu düşündürmüştür.

objektifin kapağına uyuz oldum çıkarmak dert . parasoleyin olmaması da sinirimi bozdu, gerçi makinanın değil objektifin eksileri.

toşibanın 4gb lık sdhc si vardı onu taktım 20mb/sn seri çekimde duraklama yapmadı takır takır çekiyor ama raw modunda sanırım 200 foto ancak sığar birde 16 gb lık almak lazım. önerirseniz sevinirim.

çantamda yok ,var aslında ama makına zarzor sıgıyor şu üçgen çantalardan , ben içinde boş alanı daha çok ,düşerse ezilme payı olacak birde 12inç netbook sığacak bir çanta arıyorum tavsiyede bulunuranız memnun kalırım.

Çanta olarak Kata DR 466 kullanıyorum çok kaliteli bir çanta,çok fazla ekipmanın yoksa tavsiye ederim.Laptop gözğ de var,70-200 ve body fotoğraf gözünü tamamen kapatıyor ama çantanın yük dağılımı çok iyi ve yormuyor Lowepronun muadil modeli çok büyük ve kabaydı bunu aldım çok memnunum.

Arkadaşlar yan sanayi grip kullanan veya satılık göreniniz var mı?Orjinal grip için 400 tl istiyorlar +yedek pille 550 liraya geliyor çok çok pahalı:(

• Yok yanlis yazmadim bu resimlerin hepsi hdr, ortada bulut olmadigi icin ve de günes tepedeyken cekildigi icin cok farkedilmiyor ama bazi gölgeli yerleride optimal sekilde aydinlatmak (yada resmin genelinde uygun isiklandirma uygulamak icin) istedigim icin hdr uyguladim. Ama dedigim gibi bugunkü resimler icin aslinda cok da sart degildi ama yaptim iste.
  • kata çantalar çok güzelmiş teşekkürler.
    grip şu var gg de eminim sende görmüşsündür http://urun.gittigidiyor.com/Canon-BG-E9-60D-icin-Grip-2-LP-E6-6-AA-pil-B3n-X_W0QQidZZ34729522
  • mesahin fotolar güzel ama benim en çok en sondan ikinci resim hoşuma gitti.uzakta paraşüt görünen resim.insana özgürlük duygusu hissettiriyor
    teşekkürler
  • Merhaba
    hayırlı olsun makinan...

SanDisk'ten şaşma
    Extreme III (tü yanlış yazmadıysam) class10

Transcend tavsiye etmem, arkadaşımda class10 Transcend vardı, Class 6 Sandisk ile aynı yazma hızını verdi. 10MB/s
    Ve D7000 makinasında Transcend video çekimi esnasında takılıyordu...

quote:

Orijinalden alıntı: borntobedeep

selamlar,

• Ben de SanDisk Extreme III kullanıyorum ki IV'ü de çıktı. 30 mb/s olanlar iş görür. Aşağısı yavaş kalır gibi geliyor.

Çanta konusuna gelince,
    Arkadaşlar hepinizin bildiği gibi fotoğraf bir tutku. Öyle olmasaydı kaç bin dolarlık cihazlar, lensler almazdık.
    Bu tutku nedeniyle aradan biraz süre geçince bakıyorsunuz, bir flaş almışsınız, biraz geçiyor ikinci flaş, filtre falan...

Alacağınız çanta büyük olsun. Yoksa birkaç ay sonra tekrar daha büyüğünü alırsınız. Eski çantayı ne yapacağınızı düşünürsünüz. Almışken tam alın, büyük alın.

Ben, Lowepro Flipslide 400 AW kullanıyorum. İnanılmaz rahatım. İçi göz göz ayarlanabiliyor. Elimi attığım anda aradığımı buluyorum. Yağmurluğu var. Tripod çantası bağlamak için yeri var. Ayrıca en önemli özelliği güvenliği. Bu bir sırt çantası. İtalyan hırsızlar meşhurdur, turistlerin sırt çantalarından makina, para falan çalarlar. Bu çantayı sırtınıza taktığınızda, cihaz ve donanımın olduğu bölüm sizin sırtınıza dayanıyor, iç tarafta kalıyor. Dış tarafta kalan fermuar açıldığında cihaza ulaşılamıyor. Oraya uyduruktan şeyler konabilir. Tavsiye ederim. Bu siteden inceleyebilirsiniz.http://www.tripodfoto.com/lowepro-flipside-400-aw-yagmurluklu-sirt-cantasi.2809.p

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dansedermisiniz -- 31 Ocak 2011; 18:03:27 >

• Hafıza kartında Sandisk ten şaşmamak lazım.Team marka 16 Gb lık sözde Class10 kart aldım videoda belli sürede kilitliyor makina.Bu class işinin belli bir standardı yok galiba.
    GG daki gripler gereksiz pahalı yabancı forumlarda 50-60 dolarlık griplerden bahsediliyor orjinale gücüm yetmiyor.
  • Bilgi sahibi dostlar var ise,

Asya pazarında satılan 60D'lerde Türkçe menü var mı acaba? Yani biliyorsunuz 550D'ler Asya'da Kiss X4 adıyla satılıyor ve Türkçe menü olmuyor, fw ile de yüklenemiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Bilgi sahibi dostlar var ise,

Asya pazarında satılan 60D'lerde Türkçe menü var mı acaba? Yani biliyorsunuz 550D'ler Asya'da Kiss X4 adıyla satılıyor ve Türkçe menü olmuyor, fw ile de yüklenemiyor.

Sayın "borntobedeep " birkaç mesaj yukarıda cihazını Dubai'den getirttiğini yazmıştı. O cihazındaki menü dillerini yazarsa bize yol açabilir.

Ancak ben üretilen tüm 60D'lerde Türkçe dil seçeneğinin olduğu kanaatindeyim. Israrcı değilim, dilerseniz araştırırım. Benim cihaz usa'dan gelen ve altında "Japan" ibaresi olan TÜRKÇE menülü cihaz.

Menüsünde TÜRKÇE olmayan cihazın altına bakıp buraya yazarsa konuyu netleştiririz.

• quote:

Orijinalden alıntı: dansedermisiniz

quote:

Sayın "borntobedeep " birkaç mesaj yukarıda cihazını Dubai'den getirttiğini yazmıştı. O cihazındaki menü dillerini yazarsa bize yol açabilir.

Ancak ben üretilen tüm 60D'lerde Türkçe dil seçeneğinin olduğu kanaatindeyim. Israrcı değilim, dilerseniz araştırırım. Benim cihaz usa'dan gelen ve altında "Japan" ibaresi olan TÜRKÇE menülü cihaz.

Menüsünde TÜRKÇE olmayan cihazın altına bakıp buraya yazarsa konuyu netleştiririz.

Bende şimdi Japonya'dan getittiriyorum bu cihazdan. Evet Türkçe dil seçeneği yok. Ama yükleyebileceğimiz bir site veya program varmı bilen arkaşlar varsa paylaşırsa sevinirim makina gelmeden hazırlık yapmış olurum.

• quote:

Japonyadan alınma 60D kullanıyorum Türkçe yok menüsünde.
    Makina üzerinde Türkçe çok şart değil ama kutudan çıkan kullanma kitapçığı tamamen Japonca en azından İngilizce kitapçık olsa çok iyi olurdu.
  • Buradan çıkan sonuç,

550D'de olduğu gibi Asya menşeili 60D'lerde Türkçe menü yok ve çok büyük ihtimalle 550D gibi fw upgrade yapsak da gelmyiyordur.

Cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim.
  • Enteresan bir gelişme, Hong Kong menşeili bir dükkana mail attım bu Türkçe menüsü hakkında gelen cevap olumlu, artık ne kadar doğru ya da gerçek bilemiyorum.

quote:

The Canon D60 support Turkish and many orther language.
    Thank you
    Regards
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.