Şimdi Ara

CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.625
Cevap
40
Favori
353.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Doğru ya, nasıl da unuttum, Canon 550D için shot to shot time 0.44 sec yazıyormuş, 60D için 0.25 sec tabii :)

Alacağım yerde makinaların bu performanslarını denememe izin verseler kesin deneyip alacağım ama en kötü senaryo denememe izin
    vermezlerse diye bu kadar araştırıyorum, sayenizde en azından bu "shot to shot" zamanlarını öğrenmiş oldum, aralarında 2 kat hız farkı var.

Tabii ki hızlı bir SD kart ve lens seçimi de etkili olacaktır ama almışken iyi bir seçimle body almak istiyorum.
  • Polemiğe girmek istemiyorum ama "daha fazla sayıda fokus noktası" değil, "daha hassas fokus noktası" diyor tercümesinde :)
    Söylediklerimin arkasındayım: fokus noktası sayısının sabit fokus noktası ile çekimde hiç bir katkısı yoktur!

bu konunun üzerinde durmamın sebebi sizinle iddialaşmak değil. çoğu kimse bu tür bir yanılgı içinde. Fokus sistemindeki nokta sayısı ne kadar fazla olursa o kadar iyi fokuslar zannediyor ama kullanırken sadece merkez noktayı kullanıyor. Önemli olan tek fokus noktası olsa dahi, o sensörün daha hassas çalışması.
    Bunun aksini iddia eden varsa, lütfen netten fokus sisteminin çalışma mantığını incelesin, anlasın.

Siz fokus sitemimin nasıl çalıştığını biliyor musunuz?
    yoksa internetten tercüme ettiğiniz ifadelerle mi yorum yapıyorsunuz?

quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

@Alehar

Cross-type sensör sayısının fazla olması fokuslama hızında illaki rol oynar. İkisinede eş lensleri takıp odaklama yaparsanız fazla olan daha hızlı netleyecektir.

"Söylediğim şey, kaç tane fokus noktasının olduğunun hız ile alakalı olmadığı." Hocam siz bunu böyle biliyorsunuz diye, ben de aksini(aşağıda da link veriyorum) söylüyorum diye "siz bilmiyorsunuz ya da anlamıyorsunuz" gibisinden bir söylem güzel bir hitap değil, dediğiniz gib olmak zorunda da değildir. Orada da belirttim K10D de 9 cross-type var ama hız olarak 550Dnin bile gerisinde diye, ancak aynı marka ve de biri diğerinden daha sonra çıkmış hız ve ergonomi olarak güncellenmiş iki makinayı kıyaslıyoruz, ve de ısrarla belirtiyorum af hızında 60D>550D.

http://www.howitookit.com/choosing-a-digital-slr-camera-part-iii-auto-focus.html

More sensitive AF points locks focus much faster and more accurately especially with faster lenses.

Fazla af noktası olanın, daha kararlı ve de daha hızlı olduğunu söylüyor. USM lensse bu hız tabiki de daha hissedilebilir olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alehar -- 23 Ocak 2011; 16:02:57 >

• Hocam bende fokus noktası demedim eğer öyle olsaydı D7000, 7Dden daha iyi olurdu.
    Cross-type sayısı ile fokus sayısı farklı şeyler. Oradaki hassaslıkta cross-typedır zaten bunu belirtmeye gerek görmedim :) Ona bakarsanız 60D ve 550D ikisinde de 9 tane nokta var. Ancak cross type sayısı 1'e 9.

Neyse siz bildiğinizi okuyun bende kendiminkini, arkadaşlar biraz araştırırsa sonuca daha kolay ulaşır.
  • bir dediğiniz diğerini tutmuyor.

"cross veya düz kaç tane fokus noktası olduğunun önemi yok" diyorum, şayet tek nokta (orta nokta) fokus tercihini kullanıyorsanız. orta noktalar artık zaten hepsinde cross zaten.

anlatmaya çalıştığım açık değil mi?

İsterseniz 100 tane cross fokus sensörünüz olsun, siz sadece orta nokta netlemeyi kullanııyorsanız bunların bir faydası olmaz. bunun nesini tartışıyorsunuz anlamıyorum.

bir noktadan sonra tabii ki herkes bildiğine...
  • Ne diyebilirimki size?

1DMIVe 50 mm 1.8 taksak, sizin 550Dnize de aynı lensi taksak aynı hızda netleyecektir zaten. Hiç bir yazımda bakıyorum tek nokta seçilsin gibisinden bir şey dediğimi göremiyorum ama verdiğim linke istinaden orada "hassas noktadan bahsediyor" derken bile esas tutarsızlığı gösterdiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Daimos -- 23 Ocak 2011; 16:39:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

@semdeg, iki cihazı da tanıyan biri olarak yorumunuz çok daha önemli, o açıdan teşekkür ediyorum, sanırım ben de 60D'ye yöneleceğim. Saygılar.

Uzun zamandır kompakt makinalarla, tahmini olarak söylüyorum 2 saniyede bir kare fotoğraf çeken birisine 60D ile çekim yapmak, yani saniye'de 5,3 kareye kadar çekim yapmak, büyük bir gelişim olur. Hele çekim yaparken çıkardığı ses, büyük keyif. Bu fiyata alabileceğiniz güzel bir cihaz. Daha hızlı daha mükemmel makinalar elbette var ama, maliyet çok artacaktır.

Cihaz alınca haberim olsun sizi de listeye ekleyeyim.(Liste 1. sayfada)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dansedermisiniz

Uzun zamandır kompakt makinalarla, tahmini olarak söylüyorum 2 saniyede bir kare fotoğraf çeken birisine 60D ile çekim yapmak, yani saniye'de 5,3 kareye kadar çekim yapmak, büyük bir gelişim olur. Hele çekim yaparken çıkardığı ses, büyük keyif. Bu fiyata alabileceğiniz güzel bir cihaz. Daha hızlı daha mükemmel makinalar elbette var ama, maliyet çok artacaktır.

Cihaz alınca haberim olsun sizi de listeye ekleyeyim.(Liste 1. sayfada)

Dostum, aleti alırsam hemen haberdar edeceğim sizi tabii.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Doğru ya, nasıl da unuttum, Canon 550D için shot to shot time 0.44 sec yazıyormuş, 60D için 0.25 sec tabii :)

Alacağım yerde makinaların bu performanslarını denememe izin verseler kesin deneyip alacağım ama en kötü senaryo denememe izin
    vermezlerse diye bu kadar araştırıyorum, sayenizde en azından bu "shot to shot" zamanlarını öğrenmiş oldum, aralarında 2 kat hız farkı var.

Tabii ki hızlı bir SD kart ve lens seçimi de etkili olacaktır ama almışken iyi bir seçimle body almak istiyorum.

Sayın "eozen81"
    1. sayfadaki mesajımda aşağıdaki bilgileri vermiştim. Bunlar 60D seçmemdeki temel özelliklerdir.
    Siz sadece çekim hızına bakarak cihaz alma yolunda ilerliyorsunuz ancak 60D nin tek özelliği 550D'den hızlı olması değildir. Aşağıdaki özellikleri gözden geçirmenizi rica ederim.

1-LCD ekranın 1 MP olması .
    2-Ekranın hareketli olması (Dar alanlarda, yüksekten ya da çok alçaktan çekim yaparken büyük kolaylık sağlıyor. Ayrıca ters çevirip kapak gibi kapattığınızda LCD ekran görünmüyor, darbe alarak zarar görmesi engelleniyor.
    3-Üzerinde küçük LCD ekran olması
    4-Flaş senkron hızının 1/250 olması (Bu seviyedeki cihazlarda genelde 1/200 oluyor)
    5-Perde hızının 1/30-8000 olması (Bu seviyedeki cihazlarda genelde 1/4000 oluyor)
    6-Fotoğraf çekim hızının saniyede 5.3'e kadar çıkması.
    7-Dolu batarya ile 1000 fotoğrafa kadar çekim yapabilme.
    8-Ebat ve ağırlık olarak ele tam oturması, oyuncak gibi kalmaması.
    9-Harici flaşları uzaktan tetikleyebilmesi.

Şimdi bu özelliklerin bazılarının sizi ilgilendirmediğini düşünebilirsiniz. Ancak zaman ne gösterir bilinmez. durup durup makina da alınmayacağına göre...

Vücut yapınızı bilmiyorum. Eğer elleriniz benimkiler gibi biraz büyükse 550D eline oturmayacak biraz küçük kalacaktır, gibi detayları da göz önüne almakta yarar var diye düşünüyorum.

Tek bir özelliğe bakarak cihaz almamakta yarar var. Eğer tersi olsaydı Ferrari'lere sadece süper motor koyup üstüne de dandik kaporta yaparlardı ama araç hem kaporta hem motorla en üstte.

Bu arada 60D'nin 550D'ye göre üstün özelliklerinden bahsederken 550D kötü bir cihazdır demiyorum yanlış anlaşılmasın.

Sonuç;
    Uzak doğu seyahatinizde 60D üzerinde durmanızı, 550D'nin başta yukarıda saydığım ve belki saymadığım başka özelliklerin gerisinde olması sebebiyle tercih etmemenizi, rica ederim.

Nereden alırsanız alın, eğer izin verirlerse, cihazla bir tek fotoğraf çekip makina üstündeki lcd ekranda tam yakınlaştırma yaptıktan sonra, sağdan sola-soldan sağa, yukarıdan aşağı-aşağıdan yukarı bütün ekranı tarayıp, ölü piksel araştırması yapmanız önemli. İzin vermezlerse, elektronik şansınıza dua etmeniz gerekiyor.

Ancak satın almadan önce çekim yaptırılmıyorsa, şöyle bir pazarlık yapılabilir. "Ücreti ödedim, fatura kesildi, hemen bir tek çekim yapacağım, ölü piksel varsa o zaman bire bir yenisiyle değişiklik yapar mısınız?"

Yolunuz açık olsun, cihaz alınca haber verin lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dansedermisiniz -- 24 Ocak 2011; 14:47:02 >

• Sayın "Alehar" ve "Cromartie"

Cihazlarla ilgili yaptığınız tartışma tam bir sonuç alınmasa da yararlı oldu, bu konu daha önce ilgimi çekmemişti, sadece tanıtımdaki sn'deki çekim sayısına bakmıştım.

Dilerseniz,
    sizlerin açtığı ufuk doğrultusunda, bundan sonrasını kişiler kendileri araştırıp bulsunlar...
  • Bir başka konudaki bir DH kullanıcısı yazmış:
    21 Ocak 2011; 13:31:51

nikon d3100 350 tl gibi daha ucuz
    11 noktadan odaklama var d550 de 9 nokta
    sürekli otomatik odaklama vs vs gibi artıları var.bunlara rağmen yinede d3100 mü?

GIGABYTE GA-MA790GP-DS4H........Phenom II X4 940..4GB OCZ XTC Platinum 1066....WD 500GB HDD....BenQ X2200W......GIGABYTE İSOLO210.....SILVERSTONE 500 WATT.....SAMSUNG 22X SATA....creative g500 5+1 thx
    ASUS N61JA
    My Site

Bizdeki fotoğraf makinası ilanlarına bir dikkat edin, listelenebilen bir kaç gereksiz özelliğin arasına "oto fokus odak sayısı" gibi bir kavramın muhakkak yer aldığını görebilirsiniz.

Şimdi bu konularda teknik bilgisi doğal olarak yeterli veya ileri seviyede olmayan bir çok kişi, bu rakam ne kadar yüksek ise o kadar iyi ve hızlı odaklama yapar zannedecektir. İnsanımızın nitelik yerine nicelik ile değerlendirme yapması konusundaki zaafından yararlanmak isteyen uyanık satışçıların basit bir aldatmacasına örnek bir durumdur bu.

Sabit merkez odak noktasını kullanan SLR kullanıcıları bir düşünsünler bakalım, geri kalan odak noktalarını nasıl değerlendiriyorlar.

Sabit odak noktası kullanmayan kullanıcılar da bir düşünsünler bakalım, alan derinliği ve fokus düzlemini çektikleri karelerde istedikleri gibi ayarlayabilmiş oluyorlar mı? Yoksa makina o anki değerlere bağlı olarak kendi tercihini mi kullanmış oluyor. (Tabii fazla kısık diyafram veya geniş açı çekimlerinde bu fark pek ortaya çıkamaz o ayrı konu)

İlave fokus noktaları, özel ve profosyonel kullanımlar hariç, "compact" makina kültüründen gelmiş sıradan (fotoğrafçılıkla ilgili olmayıp gündelik çekim yapan, anı fotoğrafçıları, basçekçiler vs...) kullanıcıları hedeflemektedir.

Konunun bu topiğin alanının dışına çıktığının farkındayım, ben sadece kişilerin daha bilinçli ve doğru analiz/değerlendirme yapmaları için üşenmeyip yazdım, Sayın @Cromartie de üşenmeyip kendi düşüncelerini yazdı, bir kaç kişi bile bu konudaki detayı yakalayabildiyse bana yeter. Herkese kolay gelsin...

• @dansedermisiniz, bilgiler için teşekkürler. Yalnız yanlış anlaşılmasın tek bir özelliğe bakarak 60D ile 550D arasında seçim yapıyormuş gibi görünmek istemem ancak fotoğraf çekim hususunda önem verdiğim asıl noktayı öne çıkarmak istedim, keza aslında yurtdışından da alacak olsam 400 TL bu önem verdiğim kıstas fark etmiyorsa az da sayılmazdı.

Zaten sizin mesajlarınızı okudum ilk sayfada, onları bildiğim için hiç sormadım yani 60D alarak o artılara sahip olacağımı biliyordum. Gene de teşekkürler. Ayrıca verdiğiniz satın alma tüyosu için de çok teşekkür ediyorum mutlaka o şekilde cihazı alacağım, keza ölü piksel çok derin bir konu olmasa da can sıkabilir
  • Bende 2 gün önce aldim bir tane. Burda (Almanya) kampanya vardi 810 euro ya sadece Body aldim. Daha önceki makinanin(EOS 1000D) lenslerini kullanacagim, ayrica bir tanede 50 mm 1:1.8 alma niyetim var.
    Benide listeye ekleyebilirsiniz.
  • hayırlı olsun aramıza hoşgeldin kardeşim.fotolarını ve deneyimlerini bizimle paylaşırsan hepimiz mutlu oluruz güzel vakit geçiririz.
    quote:

Orijinalden alıntı: mesahin

Bende 2 gün önce aldim bir tane. Burda (Almanya) kampanya vardi 810 euro ya sadece Body aldim. Daha önceki makinanin(EOS 1000D) lenslerini kullanacagim, ayrica bir tanede 50 mm 1:1.8 alma niyetim var.
  • Geçen 4 sayfayı okuyamayan arkadaşlar için belirtmekte yarar var.
    Aşağıdaki linkte cihazın 15 Aralık 2010 da çıkan "Firmware Version 1.0.8" yazılım güncellmesi mevcut.

Ancak güncelleme yaparken pilin tam dolu olmasına dikkat edilmesi gerekiyor.

http://www.usa.canon.com/cusa/consumer/products/cameras/slr_cameras/eos_60d#DriversAndSoftware

"eozen81",
    Kendiniz için en iyi kararı, yine kendiniz vereceksiniz. Yardımcı olabildiysek ne mutlu.

Satış yerindeki tek fotoğrafı çekerken, vizörü de parmağınızla ya da kumaşla kapatmayı unutmayın!!!
    (Makinanın hiçbir yerden ışık almaması gerektiğini, fotoğrafın lens kapağı kapalı iken çekileceğini zaten bildiğinizi düşünüyorum)

• quote:

Bende 2 gün önce aldim bir tane. Burda (Almanya) kampanya vardi 810 euro ya sadece Body aldim. Daha önceki makinanin(EOS 1000D) lenslerini kullanacagim, ayrica bir tanede 50 mm 1:1.8 alma niyetim var.

Hayırlı olsun. Aramıza hoşgeldiniz.

İyi bir fiyata almışsınız. 810 Avro Almanya'daki garantili fiyat mı? Eğer öyleyse süper. Türkiye'de cihazın garantilisi 1.490 Avro gibi oldukça yüksek fiyatla satılmaktadır. (Bazı mağazalarda fiyat az çok oynayabilir.)
  • quote:

quote:

Hayırlı olsun. Aramıza hoşgeldiniz.

İyi bir fiyata almışsınız. 810 Avro Almanya'daki garantili fiyat mı? Eğer öyleyse süper. Türkiye'de cihazın garantilisi 1.490 Avro gibi oldukça yüksek fiyatla satılmaktadır. (Bazı mağazalarda fiyat az çok oynayabilir.)

Garantili fiyat. Media Markt bir indirim yapti ve gelis fiyatina verdi. 2 yil standart garantisi var.
    Ayni cihazi ben Amazon.de'den aldim; kendi kredi kartlari oldugu icin garantiyi ücretsiz 3'üncü yila uzatiyorlar.

Almanya'da Nikon D7000 bunun yaninda süper sacma bir fiyatta kaldi. 1100 eur body fiyati var. Satis rakamlari hakkinda bir bilgim yok ama cok merak ediyorum. Ayni fiyat olsalar, Canon mu alsam, Nikon mu alsam diye düsünebilirim ama 300 eur fark olunca düsünmeye bile gerek duymuyorum. Yakinda D7000'de de bir kampanya yaparlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 145tr -- 25 Ocak 2011; 11:05:52 >

• Bende Media Markttan aldim 2 sene garantili, Amazondaki 3 sene olayini bilmiyordum hemde Amazon kredi karti yok, onu da cikarttirmak istemiyorum simdi. 2 Sene de yeter herhalde garanti olayi. Ayrica webten satis yapan cesitli dükkanlarda 800 euro ya da Makinayi bulmak mümkün su aralar.
    Simdi elimde 2 tane makina oldu EOS 1000D vardi onu kullaniyordum, ama artik satarim benzer 2 makinaya gerek yok. Ilk makina icin aldigim asagidaki lensleri kullanmaya devam edecegim herhalde ayrica birde 50mm 1.8 de almayi düsünüyorum hem portre hemde video cekimleri icin kullanisli olacaktir.

Tokina AT-X 12-24/4 Pro .
    Sigma 18-125mm f/3.5-5.6 DC .
    Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS (bunu 1000D ile birlikte satarim sanirim)

Simdiye kadar cektigim fotograflarin bir kismini asagidaki linkten bakabilirsiniz. Ordaki fotolarin tamamina yakini Canon EOS 1000D ile cekilmistir. Henüz 60D ile ciddi anlamda cekim yapamadim.

http://www.fotokritik.com/kullanici/mehsahin/portfolyo

Yenileri geldikce de yüklemeye devam ederim.

• quote:

"eozen81",
    Kendiniz için en iyi kararı, yine kendiniz vereceksiniz. Yardımcı olabildiysek ne mutlu.

Satış yerindeki tek fotoğrafı çekerken, vizörü de parmağınızla ya da kumaşla kapatmayı unutmayın!!!
    (Makinanın hiçbir yerden ışık almaması gerektiğini, fotoğrafın lens kapağı kapalı iken çekileceğini zaten bildiğinizi düşünüyorum)

Teşekkürler tekrar. Elimden geldiğince başarılı bir kaç kare çekip büyütüp kontrol etmeyi deneyeceğim ama dilerim fark edebilirim varsa da o karmaşada.
  • arkadaşlar 60d ile çekilmiş fotoğraf ekleyebilecek yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murti200 -- 26 Ocak 2011; 14:17:11 >
  • Arkadaşlar ben de aranıza katılmış bulunuyorum. Listeye ekleyebilirsiniz.
    Şu anda 18-135 kit lens ve 70-300 lensim var.
    70-300 ü satıp 100mm veya 65 mp-e almak istiyorum. Bakalım günler ne gösterecek
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.