Şimdi Ara

CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.625
Cevap
40
Favori
353.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: semdeg

arkadaşlar scott kelby diye birinin yazdığı bir fotoğrafçılık kitabı gördüm kitapçıda.Biraz inceledim anlatımı gayet sade ve anlaşılır.Tavsiye edermisiniz?

Kitap birkaç ciltten oluşuyor, 3.ciltte aynen şu yazıyor.
    "Şimdi arabanıza binin doğru bir kitapçıya gidin ve 2.Cildi satın alın..."
    "Bu bir pazarlama stratejisi değil sadece sizi daha fazla kitap almaya yönlendiriyorum."
    (Yersen...)

Ben 3.Cildi okumuştum.
    Yazar ödüllü ve deneyimli, kitap başlangıç için iyi fakat fiyat fazla. 25TL tek Cilt.
    Temel ve Orta düzey için bilgilerin yanında Nikon ve Canon DSLR makineler için ayrı ayrı kullanıma dair açıklamalar var. Fakat adam Nikoncu, haliyle Nikon konusunda 5 cümle varsa, Canon konusunda 3 cümle var.

Özetle bence almaya değmez.

• Kesinlikle okunması gerken bir kitap...
  • Herkese selamlar,iyi seneler bende yeni 60D kullanicisiyim ama makinenin kendi mikrafonu ile video cekimi sirasinda arka plandan inanilmaz sesler geliyor.Man olarak kayit seviyesini dusurunce de cekmek istedigim sesleri elde edemiyorum.Sizlerde de bu problem var mi yoksa makineyi geri mi vereyim?Cevaplar icin tesekurler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cessna

Herkese selamlar,iyi seneler bende yeni 60D kullanicisiyim ama makinenin kendi mikrafonu ile video cekimi sirasinda arka plandan inanilmaz sesler geliyor.Man olarak kayit seviyesini dusurunce de cekmek istedigim sesleri elde edemiyorum.Sizlerde de bu problem var mi yoksa makineyi geri mi vereyim?Cevaplar icin tesekurler.

İnanılmaz sesler dediğin Af motorundan geliyodur büyük ihtimal.
    AF yi off konumuna getir. Manuel odaklama yap.
    Daha kaliteli görüntü ve ses elde edersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xcamplus

quote:

Orijinalden alıntı: cessna

Herkese selamlar,iyi seneler bende yeni 60D kullanicisiyim ama makinenin kendi mikrafonu ile video cekimi sirasinda arka plandan inanilmaz sesler geliyor.Man olarak kayit seviyesini dusurunce de cekmek istedigim sesleri elde edemiyorum.Sizlerde de bu problem var mi yoksa makineyi geri mi vereyim?Cevaplar icin tesekurler.

İnanılmaz sesler dediğin Af motorundan geliyodur büyük ihtimal.
    AF yi off konumuna getir. Manuel odaklama yap.
    Daha kaliteli görüntü ve ses elde edersin.

Af dönme sesi ,ses alıcısına yakın olunca videoda belirgin olarak sesini çıkarıyor.Tavsiyem manuel netleme yapmanız ve harici mikrofonla harika işler çıkarabilir.Sesi alıcanız alanıda büyütürsünüz hemde.

• herkese mutlu yıllar.Arkadaşlar scott kelby nin Dijital Fotoğrafçının El Kitabı isimli serinin 1. kitabını satın aldım.30 sayfa okudum şimdilik memnum.Okumaya devam ediyorum.Yakında yeni fotoğraflar ekleyip sizlerin beğenisine sunacağım
  • ne açıdan kesinlikle okunması gereken bir kitap anlatırmısın?
    quote:

Orijinalden alıntı: babaluga

Kesinlikle okunması gerken bir kitap...
  • quote:

ne açıdan kesinlikle okunması gereken bir kitap anlatırmısın?
    quote:

Düzgün fotoğraf çekmenin hiç de zor olmadığını ve aslında bu kitabın sonunda fotoğraf tekniklerinin çok kolaylıkla uygulanabilir-kazanılabilir bir beceri olduğunu öğreneceksin...
    Bu kitabı bitirdikten sonra da eğer o kitaptaki fotoğraflardan çekemediğini görürsen işte o zaman hayatın gerçeklerini anlayacaksın... Yani demem o ki görsel estetiği bu kitapla, düşünsel estetiği ise çok fotoğraf bakıp-özümleyip-çekerek kazanabilirsin...
    Eğer bu işi seviyorsan hiçbir zaman -ben oldum, budur abi- deme... Selamlar...

• arkadaşlar 60d için kablosuz kumanda tavsiyesi verebilecek olan varmı?
  • tavsiyeler için teşekkürler.umarım iyi fotolar çekebilirim
    quote:

quote:

ne açıdan kesinlikle okunması gereken bir kitap anlatırmısın?
    quote:

Düzgün fotoğraf çekmenin hiç de zor olmadığını ve aslında bu kitabın sonunda fotoğraf tekniklerinin çok kolaylıkla uygulanabilir-kazanılabilir bir beceri olduğunu öğreneceksin...
    Bu kitabı bitirdikten sonra da eğer o kitaptaki fotoğraflardan çekemediğini görürsen işte o zaman hayatın gerçeklerini anlayacaksın... Yani demem o ki görsel estetiği bu kitapla, düşünsel estetiği ise çok fotoğraf bakıp-özümleyip-çekerek kazanabilirsin...
    Eğer bu işi seviyorsan hiçbir zaman -ben oldum, budur abi- deme... Selamlar...

• 60D incelemesi. 8 Sayfalık Türkçe kaynak.

http://www.bascek.com/9846/canon-eos-60d-incelemesi/
  • Merhaba arkadaşlar, Bende bu makinadan bir tane satın almak istiyorum nette çok araştırıyorum fakat kafam karışıyor. Kimden veya nerden uygun fiyata alabilirim. Güvendiğiniz sağlam biryer varsa yardımcı olmanızı isterim. Teşekkürler.
  • Japonya'dan geldi benimki de :) fakat şarj aletinine dönüştürücü bulmam lazım fikri olan var mı nereden alınır diye ?
  • Elektrik fişi dönüştürücü bazı elektrikçilerde var. Büyük hırdavat şirketlerinde de oluyor. Praktiker, Koçtaş gibi.. Bunların elektrik bölümlerine bakın kesin bulursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpyn

Merhaba arkadaşlar, Bende bu makinadan bir tane satın almak istiyorum nette çok araştırıyorum fakat kafam karışıyor. Kimden veya nerden uygun fiyata alabilirim. Güvendiğiniz sağlam biryer varsa yardımcı olmanızı isterim. Teşekkürler.

Hangi şehirde yaşadığınızı bilmiyorum. Ben İstanbul'da yaşamıyorum ama cihazı İstanbul'da Doğubank'tan aldım. Sadece gövde 1.250 $ idi. Şu an oradaki fiyatları bilmiyorum. Doğubank'a yakın olan Hayyam Çarşısı da bir alternatif. Ancak hem bu cihazlar hassas olduğundan hem de bazı garantisiz satış yapanların; yurtdışından teşhir ürünü getirip satma, arızalı ürünü tamir ettirip satma vb. gibi yanlış işler yaptıkları duyuluduğundan dikkatli olmakta yarar var.Forumlarda adı kötüye çıkmış satıcılar var, araştırırsanız bulursunuz. Oralaradan alışveriş yapmazsınız. Hayyam'da "Doğa" fotoğraf var. Sahibinin ismi Halil. 3. katta. Ondan daha önce makina ve lens aldım. Hatta 60d gövdesini aldıktan sonra da lensimi yine ondan aldım. Ben ona güveniyorum. Karar sizin tabii.

Bu arada en güvenilir yerden alsanız da, her marka ve model elektronik cihazın arızalı çıkma olasılığı var. O biraz elektronik şans ile ilgili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dansedermisiniz -- 21 Ocak 2011; 10:21:05 >

• Dostlar ben de yıllardır kompak kullanan ve bir arkadaşın DSLR'si ile DSLR cihazlara merak saldığından yakında 550D ya da 60D alarak ilk kez DSLR sahibi olacak bir vatandaş olarak sizlere bir şey danışmak istiyorum.

benim için en önemli kriter conitnuous shooting yani seri çekim modu, çünkü ben içinde portre olan anı fotoğrafları çeken birisiyim (düğün, nişan, arkadaş buluşmaları vs...) ve karşıma şöyle 8-10 geçtiğinde verdikleri o poz anından kısa sürede mümkün olan en çok sayıda ve en kısa aralıklı kareler yakalamak istiyorum. Burada amacım örneğin birisinin gözü kırpılmıştır ama ikinci karede açılmıştır vs.. falan bu tip anları kaçırmamak ve en iyi pozu seçmek. Yani ben öyle teker teker focuslama yapıp çekmektense güzel bir kareyi yakaladığımda o kareden kısa aralıklarla bol kareler almak istiyorum. Seri çekim derken deklanşöre basılı tutup seri çekim denen o şeyi kastetmiyorum aslında, demek istediğim karşıdaki çoklu insan grubunun o anında kısa aralıklarla deklanşöre basıp o anın en güzel karesini yakalama gayreti. Hani fotomodelleri çektikleri o stüdyo çekimlerini göz önüne getir, fotoğrafçı nasıl "şak şak şak" diye kısa aralıklarla deklanşöre basar hani, işte o misal.

Umarım anlatabilmişimdir, işte bu tarz fotoğraf çekmek isteyen birisi için sizce 550D ve 60D arasında bir uçurum var mıdır, keza onun dışındaki farklar benim için çok da önemli değil gibi.

• senin demek istediğini anladım.şahsen 550d nin çekim hızını ve 60d nin de çekim hızını bilen biri olarak sana 60d daha uygun olur diyorum.benim içinde önemli idi hızlı çekim özelliği ve beni tatmin etti.yinede hayırlısı olsun
    quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Dostlar ben de yıllardır kompak kullanan ve bir arkadaşın DSLR'si ile DSLR cihazlara merak saldığından yakında 550D ya da 60D alarak ilk kez DSLR sahibi olacak bir vatandaş olarak sizlere bir şey danışmak istiyorum.

benim için en önemli kriter conitnuous shooting yani seri çekim modu, çünkü ben içinde portre olan anı fotoğrafları çeken birisiyim (düğün, nişan, arkadaş buluşmaları vs...) ve karşıma şöyle 8-10 geçtiğinde verdikleri o poz anından kısa sürede mümkün olan en çok sayıda ve en kısa aralıklı kareler yakalamak istiyorum. Burada amacım örneğin birisinin gözü kırpılmıştır ama ikinci karede açılmıştır vs.. falan bu tip anları kaçırmamak ve en iyi pozu seçmek. Yani ben öyle teker teker focuslama yapıp çekmektense güzel bir kareyi yakaladığımda o kareden kısa aralıklarla bol kareler almak istiyorum. Seri çekim derken deklanşöre basılı tutup seri çekim denen o şeyi kastetmiyorum aslında, demek istediğim karşıdaki çoklu insan grubunun o anında kısa aralıklarla deklanşöre basıp o anın en güzel karesini yakalama gayreti. Hani fotomodelleri çektikleri o stüdyo çekimlerini göz önüne getir, fotoğrafçı nasıl "şak şak şak" diye kısa aralıklarla deklanşöre basar hani, işte o misal.

Umarım anlatabilmişimdir, işte bu tarz fotoğraf çekmek isteyen birisi için sizce 550D ve 60D arasında bir uçurum var mıdır, keza onun dışındaki farklar benim için çok da önemli değil gibi.

• Ismarladim bende bir tane kardesim icin. Yarin elime ulasir. Gelsin biraz minciklayacagim, bakalim nasil birseymis.
  • @semdeg, iki cihazı da tanıyan biri olarak yorumunuz çok daha önemli, o açıdan teşekkür ediyorum, sanırım ben de 60D'ye yöneleceğim. Saygılar.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.