Şimdi Ara

CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
4.625
Cevap
40
Favori
353.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 60D saniyede 5.6 yani 6 çekim yapabiliyor bir üst modeli olan 7D saniyede 7 poz çekiyor.Yani sadece 1 adet çekim artısı için daha fazla para vermeye değmez bence
    quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

@semdeg, iki cihazı da tanıyan biri olarak yorumunuz çok daha önemli, o açıdan teşekkür ediyorum, sanırım ben de 60D'ye yöneleceğim. Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: semdeg

60D saniyede 5.6 yani 6 çekim yapabiliyor bir üst modeli olan 7D saniyede 7 poz çekiyor.Yani sadece 1 adet çekim artısı için daha fazla para vermeye değmez bence
    quote:

@semdeg, iki cihazı da tanıyan biri olarak yorumunuz çok daha önemli, o açıdan teşekkür ediyorum, sanırım ben de 60D'ye yöneleceğim. Saygılar.

Yalnız şunu belirtmiştim, ben deklanşöre basılı tutularak çekilen yani burst denilen ya da continious shooting tarzı çekimlerden bahsetmiyorum.

Sık aralıklarla parmağımızı kaldırıp tekrar deklanşöre basmak suretiyle çekilen fotoğraflardan bahsediyorum. Yani stüdyo fotoğraf çekimlerini düşünün,
    model kamera karşısındadır ve fotoğrafçı böyle anlık kısa aralıklarla pozlar çeker hani, elini basılı tutmaz deklanşöre, dolayısıyla odaklanıp kısa aralıklarla
    basılarak alınan pozlardan bahsediyorum. Artık bu aralıklardaki hıza ne deniyor bilemiyorum, perdeleme hızı mı, tazeleme hızı mı bilemiyorum ama
    bahsettiğiniz cont. shooting hızı buna direk etki eder mi bilemiyorum, sanki o hız böyle spor maçlarında ya da işte spor oyunlarındaki o anları yakalamak için
    daha çok. Benim çekim tarzım öyle olmayacak yani basılı tutarak çekimden bahsetmiyorum. öff ne zor bunu yazıyla anlatmaya çalışmak yahu

• 7d saniyede 8 kare çekiyor ama en hızlı netleme ffler hariç bu gövdede var.
    eozen81 gayet gfüzel anlatmışsınız. sizn için mühim olan bufferın karta yazıp boşalma süresi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

7d saniyede 8 kare çekiyor ama en hızlı netleme ffler hariç bu gövdede var.
    eozen81 gayet gfüzel anlatmışsınız. sizn için mühim olan bufferın karta yazıp boşalma süresi.

Yani dostum, 60D mi daha iyidir diyorsunuz yoska 550D ile aynı mıdır bu yazıp boşalma süresi?
  • Yarini beklerseniz ben de bir yorum yapabilirim. Yarin 60D elime gececek; kardesime aldim. Kardesimin eski makinasi olan 550D'yi de bircok kereler kullandim ve kendim 7D kullanmaktayim. Size arada bir fark olup olmadigi konusundaki düsüncelerimi paylasabilirim.

Ama teknik özelliklerinden (tablolardan) gördügüm kadari ile 60D ile 550D arasinda, ben bu konuda bir fark beklemiyorum.

EDIT: Cümle düsük olmus.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 145tr -- 22 Ocak 2011; 0:43:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 145tr

Yarini beklerseniz ben de bir yorum yapabilirim. Yarin 60D elime gececek. Kardesimi 550D bircok kereler kullandim ve kendim 7D kullanmaktayim.
    Size arada bir fark olup olmadigi konusundaki düsüncelerimi paylasabilirim.

Ama teknik özelliklerinden (tablolardan) gördügüm kadari ile 60D ile 550D arasinda ben bu konuda bir fark beklemiyorum.

Tabii ki çok sevinirim, acelem yok, şimdiden teşekkürler. 550D ile 60D arasında yaparsanız bu kıyaslamayı daha iyi olur.
    Keza herkes 7D ister, keşke.... :)
  • tabi diğer arkadaşların fikirleri de çok önemli.her halukarda iyi bir makine olacağı kesin
  • ben size yardım edeyim
    "shot to shot" çekim hızı sizinki,
    yani peşpeşe tek çekim.
    bu fokuslama hızı + shutter lag + image prosesör + kart yazma hızlarının toplamı ile alakalıdır. Bahsettiğiniz makinalarda pratikte pek bir frak göremezsiniz.
    hızlı fokuslayan lens ve hızlı kart sizin için önemli olacak

(not: sıralamaları etki sırasına göre yaptım)

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: semdeg

60D saniyede 5.6 yani 6 çekim yapabiliyor bir üst modeli olan 7D saniyede 7 poz çekiyor.Yani sadece 1 adet çekim artısı için daha fazla para vermeye değmez bence
    quote:

Yalnız şunu belirtmiştim, ben deklanşöre basılı tutularak çekilen yani burst denilen ya da continious shooting tarzı çekimlerden bahsetmiyorum.

Sık aralıklarla parmağımızı kaldırıp tekrar deklanşöre basmak suretiyle çekilen fotoğraflardan bahsediyorum. Yani stüdyo fotoğraf çekimlerini düşünün,
    model kamera karşısındadır ve fotoğrafçı böyle anlık kısa aralıklarla pozlar çeker hani, elini basılı tutmaz deklanşöre, dolayısıyla odaklanıp kısa aralıklarla
    basılarak alınan pozlardan bahsediyorum. Artık bu aralıklardaki hıza ne deniyor bilemiyorum, perdeleme hızı mı, tazeleme hızı mı bilemiyorum ama
    bahsettiğiniz cont. shooting hızı buna direk etki eder mi bilemiyorum, sanki o hız böyle spor maçlarında ya da işte spor oyunlarındaki o anları yakalamak için
    daha çok. Benim çekim tarzım öyle olmayacak yani basılı tutarak çekimden bahsetmiyorum. öff ne zor bunu yazıyla anlatmaya çalışmak yahu

• @Alehar, her ne kadar "shot to shot" terimini nette aratıp bir sonuç elde edemesem de derdimi anlatabildiğim birini bulmak gene çok güzel :)

Bu durumda 60D ile 550D arasında özellikle fokuslama hızı konusunda bariz bri fark yoksa aralarındaki fiyat farkı benim için çok önem arz etmiyor o hâlde. Tabii ki hızlı bir kart kullanılacak, orası kesin.
  • öyle bir şeyi bende duymadım. biraz fotoğrafla ilgili terimlerin yabancı kaynaklı olabileceği varsayımında bulunaraktan arkadaş söylemiş herhalde. gayet tabiki Türkçe'si için de söyleyebiliriz.
    odaklama hızı, deklanşör gecikmesi, işlem için işleme süresi, kart yazma hızı.

60dnin odaklama hızı elbetteki daha hızlıdır. 9 cross type var.
    hız gerektiren işlerde abisi 40dnin mirasını almış. 550d de tek olmasına rağmen, d90dan çok daha hızlı bir netlemesi var. karanlık ortamda bile güzel netleyebiliyor ama 60d bu konuda daha iyi.
  • @Cromartie, odaklama hızı benim için önemli, lâkin sizler kadar bu teknik özellikleri bilemiyorum, o açıdan
    "9 corss type" özelliğini belirttiğin içni ayrıca teşekkür ederim, rotam gene 60D'ye kaydı o zaman

Çünkü almışken çok uzun seneler başka DSLR'ye geçmeyi düşünmüyorum.
  • quote:

Tabii ki çok sevinirim, acelem yok, şimdiden teşekkürler. 550D ile 60D arasında yaparsanız bu kıyaslamayı daha iyi olur.
    Keza herkes 7D ister, keşke.... :)

Merhaba,

Makina elime ulasti; sordugunuz konuda tahminimden iyi diyebilirim. Daha önceden genel özellik tablolarina baktigimda cok büyük bir fark görmemistim. FPS olarak 60D 550D'den daha iyiydi ama bu tabiki her sey demek degil. Aslinda sizin aradiginiz özelligi "Cycle Time" diye tanimlayabilirsiniz. Bunun hafiza kartinin hiziyla cok alakali oldugunu unutmayin.

Ben 7D'yi alirken 60D yeni cikmisti ve aralarinda 100 eur fark vardi. O zaman 60D'yi almak cok mantiksizdi. Simdi mantikli bir fiyata gelmis durumda.

Imaging-resource'da karsilastima yapinca görünüyor.

CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 145tr -- 23 Ocak 2011; 7:02:54 >

• "shot to shot speed" kavramını internette niye bulamadınız anlayamadım.

hızlı örnekler:
    http://www.imaging-resource.com/PRODS/G10/G10A.HTM
    (ikinci tabloda "text summary" görebilirsiniz)

http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1010&message=36631789
    (subject kısmında)

Bu arada "9 cross sensör olduğu için 60D nin daha hızlı çekeceği" çıkarımına hiç katılamıyorum.
    Hızlı çekimlerde fokus noktalarının auto da bırakılması zaten mantıksız olur. merkez nokta kullanıldığında da 60D ile 550D arasında fark olmaz.
    bildiğim kadarıyla ikisi de aynı fokus sistemini ve sensörünü kullanıyorlar.

Not: ben daima sadece merkez nokta ile çekim yaparım (sanırım bir çok ileri amatör de öyle)
    bu durumda bizler için tek nokta fokus olsa da farketmez, yeterki o iyi olsun :)
    sadece ornifotocular çok noktaya ihiyaç duyuyorlar diye biliyorum bu arada.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alehar

"9 cross sensör olduğu için 60D nin daha hızlı çekeceği" çıkarımına hiç katılamıyorum.
    Hızlı çekimlerde fokus noktalarının auto da bırakılması zaten mantıksız olur. merkez nokta kullanıldığında da 60D ile 550D arasında fark olmaz.

Hızlı çekim, fps değil kast edilen, daha hızlı odaklama. Kimse zaten öyle bir şey demedi iyi okuyun.

Herhalde 60Dnin netleme hızının daha iyi olacağı gerçeğini üç aşağı beş yukarı herkes tahmin edebiir. İkisi de kesinlikle aynı fokus sisteminni kullanmıyor. Bir tanesinde 1 cross type varken 60d 9 adet cross type sensör var. 7D ise bu sayı 19, D300sde 15, D90 da ise 1dir. Bu da illaki hıza yansır. Şöyle de bir durum var pentax k10d de 9 tane var ama 550d tur bindirir fokuslama hızı konusunda.. Tabiki, aynı marka 2 makinadan bahsediyorsak 60dnin fokuslama hızı konusunda 550den daha iyi olduğu aşikar.

• @145tr, vakit ayırıp inceleme yapıp cevap yazdığınız için çok teşekkür ediyorum. Cycle time sürelerine baktığımda 60D 550D'ye göre 2 kat hızlı, bu benim için önemli bu durumda.

Asya'ya seyahat etme durumum var oradaki 550D ile 60D arasındaki fiyat farkı (body) 400 TL. Sanırım hatalı bir f/p seçimi olmaz 400TL fark vermek benim için o hâlde.
  • ben birisi diğerinden daha iyidir demiyorum, bu bilimsel olarak ölçülebilen bir konudur ve merak eden incelemelerden bakar okur. Açıkçası ben 550D ile 60D arasında fokus sistemleri arasında performans farkı var mıdır pek ilgilenmedim.

Söylediğim şey, kaç tane fokus noktasının olduğunun hız ile alakalı olmadığı.
    Ya siz fokus sisteminin nasıl çalıştığını bilmiyorsunuz ya da benim anlatmak istediğimi tam anlamadınız. fokus noktaları bir birinden bağımsız çalıişır, "merkez nokta fokus" seçili iken, geriye kalan çevrede 8 tanesinin fokusa bir katkısı yok (8 tane değil, 40 tane olsa da )

herhangi bir iki makina arasında, "birinde 1 tane diğerinde 9 tane AF fokus noktası vari o halde 9 tane olan daha hızlıdır" dediğiniz için, ya da ben öyle anladığım için yazdım bunları.

Ayrıca, daha hızlı odaklanma ise konu, bu %70 lens ile ilgilidir. Odak performansı düşük bir lensi mesela 50mmf1.8, kit lensler ve USM olmayanlar, 60D ye de taksanız yavaş odaklar 1D markIV'e de... belki tam aynı yavaşlıkta olmaz ama aradaki fark hissedilmeyecek kadar az olur.

quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

quote:

"9 cross sensör olduğu için 60D nin daha hızlı çekeceği" çıkarımına hiç katılamıyorum.

Hızlı çekim, fps değil kast edilen, daha hızlı odaklama. Kimse zaten öyle bir şey demedi iyi okuyun.

Herhalde 60Dnin netleme hızının daha iyi olacağı gerçeğini üç aşağı beş yukarı herkes tahmin edebiir. İkisi de kesinlikle aynı fokus sisteminni kullanmıyor. Bir tanesinde 1 cross type varken 60d 9 adet cross type sensör var. 7D ise bu sayı 19, D300sde 15, D90 da ise 1dir. Bu da illaki hıza yansır. Şöyle de bir durum var pentax k10d de 9 tane var ama 550d tur bindirir fokuslama hızı konusunda.. Tabiki, aynı marka 2 makinadan bahsediyorsak 60dnin fokuslama hızı konusunda 550den daha iyi olduğu aşikar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alehar -- 23 Ocak 2011; 12:04:34 >

• quote:

@145tr, vakit ayırıp inceleme yapıp cevap yazdığınız için çok teşekkür ediyorum. Cycle time sürelerine baktığımda 60D 550D'ye göre 2 kat hızlı, bu benim için önemli bu durumda.

Asya'ya seyahat etme durumum var oradaki 550D ile 60D arasındaki fiyat farkı (body) 400 TL. Sanırım hatalı bir f/p seçimi olmaz 400TL fark vermek benim için o hâlde.

Birsey degil. 60D'nin lansmaninin kötü yapildigini düsünüyorum. Bu tarz detay bilgileri basta düzgün bir sekilde iletmediler ve makinanin büyük gövdeli bir 550D kopyasi gibi görülmesine yol acti. Bunlardan biri de benim. 60D'nin ilk speclerini okuyup, preview'larini görünce burun kivirdim. Bir de üstüne sacma bir fiyata cikmasi eklenince, 7D'ye kaydim. Simdi fiyati mantikli. Kampanya'da 810 eur'ya 3 yil orjinal garantili olarak aldim; kampanya dün itibariyle bitmis.

Ergonomisini genelde begendim ama ufak tefek sacmalamislar denebilecek noktalar var. Ama 550D'den daha iyi ele oturuyor. On/Off dügmesini 7D'ye benzetmisler ama cikintisini cok düsük yapmislar. Joystick'i kaldirip yeni dial eklemisler ama dügmelerin seviye farki biraz garip. Rahatsiz bir sekilde acilip kapaniyor. Böyle kücük hatalari yapmamalari lazim.

Genel olarak makina basarili ve D7000'e göre 300 eur daha ucuza aldim.

• @Alehar

Cross-type sensör sayısının fazla olması fokuslama hızında illaki rol oynar. İkisinede eş lensleri takıp odaklama yaparsanız fazla olan daha hızlı netleyecektir.

"Söylediğim şey, kaç tane fokus noktasının olduğunun hız ile alakalı olmadığı." Hocam siz bunu böyle biliyorsunuz diye, ben de aksini(aşağıda da link veriyorum) söylüyorum diye "siz bilmiyorsunuz ya da anlamıyorsunuz" gibisinden bir söylem güzel bir hitap değil, dediğiniz gib olmak zorunda da değildir. Orada da belirttim K10D de 9 cross-type var ama hız olarak 550Dnin bile gerisinde diye, ancak aynı marka ve de biri diğerinden daha sonra çıkmış hız ve ergonomi olarak güncellenmiş iki makinayı kıyaslıyoruz, ve de ısrarla belirtiyorum af hızında 60D>550D.

http://www.howitookit.com/choosing-a-digital-slr-camera-part-iii-auto-focus.html

More sensitive AF points locks focus much faster and more accurately especially with faster lenses.

Fazla af noktası olanın, daha kararlı ve de daha hızlı olduğunu söylüyor. USM lensse bu hız tabiki de daha hissedilebilir olur.

• quote:

"shot to shot speed" kavramını internette niye bulamadınız anlayamadım.

hızlı örnekler:
    http://www.imaging-resource.com/PRODS/G10/G10A.HTM
    (ikinci tabloda "text summary" görebilirsiniz)

Ben bu tablodan anlamadım açıkçası, bu tabloya göre "shot to shot time" 2.15 saniye denmiş. Benim sorduğum çekme modunda yani karşı taraf pozu verdi
    bir kare çektik, hızlıca diğer kareyi çektik, arada değil 2 saniye max 1 saniye olmalı ki o poz dağılmamış, insanların verdiği poz aynı kalmış olsun. Yani
    2,15 saniyeyi görünce benim aradığım kıstasın bu olduğundan şüphe duydum açıkçası.

Benim daha çok aramam gereken kriterler yani kısa süreler aşağıdaki değerler gibi geldi bana (sürelerin kısalığı açısından)

CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ

• 2.15 saniye denilen makina G10'dur ve kompak bir makinadir.
    DSLR'lerde ayna ve farkli bir fokuslama teknigi kullaniliyor. Kompak makinalarda sensör üstündeki kontrast ile focus yapiliyor. Tabiki cok cok daha yavas.

O yüzden acikcasi 550D bile cok cok yeterli. Aradaki farklar DSLR'lerde cok düsük kompak makinalara kiyasla. Icinizi ferah tutun. Bir tanesini begenin; dükkanda deneyin ve alin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 145tr -- 23 Ocak 2011; 15:18:33 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.