Şimdi Ara

CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.625
Cevap
40
Favori
353.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: semdeg

arkadaşlar 60d ile çekilmiş fotoğraf ekleyebilecek yok mu?

Buyrun

http://www.flickriver.com/search/60D/
  • ben buradaki arkadaşların kendi çektiği fotoğrafları kasdetmiştim...
  • Az önce Canon EF 50 mm 1:1.8 II lensi aldim 22 Euro'ya. Iyi denk geldi ve sansliydim acikcasi.
    Burda direk kisiden kisiye satis ilanlari verilen sitede evin yakininda birinin sattigini gördüm. Ilanda adam otofokus calismiyor diye yazmisti o yüzden ucuza satiyordu. Pazarlikla 22 euroya anlastik ve gittim aldim. Almadan önce adamin kendi makinasinda denedik(Eski bir analog makinaydi) orda dedigi gibi otomatik fokus calismiyordu. Adamin demesine göre cok az kullanilmis bir lens ve bir durup dururken otofokus calismaz oldu demisti. Neyse aldim eve geldim ilk önce 1000D ye taktim gercektende calismiyor gibiydi, manuele aldim biraz netleme falan yaptim sorun yoktu onda. Sonra tekrar oto yaptim ve netlik icin biraz zorladim öndeki kismi az bir sey cevirince basladi calismaya otofokus :)
    Bu sefer 60D ye taktim ve canavar gibi calisiyor. Örnek bir cekim yaptim acaip net cekiyor, yani bu kadarini beklemiyordum. Gercekten cok farketti elimdeki objektiflere göre.
    Yani kisa günün kari 80 euro oldu. Yoksa 100 euro verip alacaktim bir tane.
    Birde örnek resim koyayim yeni lensle madem merak ediyorsunuz:

Resim

Bir türlü direk resim ekleyemedim, o yüzden link olarak ekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesahin -- 26 Ocak 2011; 20:37:11 >

• quote:

ben buradaki arkadaşların kendi çektiği fotoğrafları kasdetmiştim...

Ne farkı var ki? Bunları çeken insan değil mi, daha geniş vizyona neden sahip olmayasınız ki?
  • dostum ben cihazını yeni satın alıp çeken insanların fotolarını kasdettim.ilk mesaja daha açıklayıcı yazsam iyi olacakmış.neticede senin gönderdiğin fotoları çeken insanlarla fotoları hakkında konuşamıyorsun.ayrıca ben bu işi bir hobi olarak yapıyorum.vizyon sahibi olmak gibi bir derdim yok.ama hearlde sen bu işi daha iyi biliyorsun ve de faydalı olacağını düşünüyorsun o yüzden bende bir acemi olarak değerlendirip bir şeyler öğrenmem lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murti200 -- 27 Ocak 2011; 0:02:12 >
  • merhaba arkadaşlar , Canon eos 60d vizörden çekim yapınca 16:9 görüntü oranını vermiyormuş , sadece lcdden bakınca live mod uygulayınca görüntü oranlarını uyguluyormuş .
    doğru mudur ?
  • 60D saniyede 5.26 kare, 7D saniyede 7.97 kare cekebiliyor (kaynak imaging-resource.com).
    Yani 2.71 kare eder; yuvarlarsak saniyede 3 kare ediyor. Aradaki fark 1 fps degil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaosana

merhaba arkadaşlar , Canon eos 60d vizörden çekim yapınca 16:9 görüntü oranını vermiyormuş , sadece lcdden bakınca live mod uygulayınca görüntü oranlarını uyguluyormuş .
    doğru mudur ?

Yanlış,
    vizörden bakıncada 16:9 çekim yapabilirsin, Ancak 16:9 luk kadrajı tam anlamıyla uygulamak zor olabilir.
    çünkü vizörde 16:9 için kadraj sınırlarını belirten bir işaret yok.

Esasında fotografı 16:9 olarak çekmenin bi mantığıda yok. 3:2 çek pc de 16:9 crop yapmak daha mantıklı.
  • quote:

dostum ben cihazını yeni satın alıp çeken insanların fotolarını kasdettim.ilk mesaja daha açıklayıcı yazsam iyi olacakmış.neticede senin gönderdiğin fotoları çeken insanlarla fotoları hakkında konuşamıyorsun.ayrıca ben bu işi bir hobi olarak yapıyorum.vizyon sahibi olmak gibi bir derdim yok.ama hearlde sen bu işi daha iyi biliyorsun ve de faydalı olacağını düşünüyorsun o yüzden bende bir acemi olarak değerlendirip bir şeyler öğrenmem lazım.

Kusura bakma dostum ben yanlış açıdan bakmışım konuya, senin dediğin de doğru.

• (ikinize de)

quote:

Orijinalden alıntı: King_Arthur

quote:

dostum ben cihazını yeni satın alıp çeken insanların fotolarını kasdettim.ilk mesaja daha açıklayıcı yazsam iyi olacakmış.neticede senin gönderdiğin fotoları çeken insanlarla fotoları hakkında konuşamıyorsun.ayrıca ben bu işi bir hobi olarak yapıyorum.vizyon sahibi olmak gibi bir derdim yok.ama hearlde sen bu işi daha iyi biliyorsun ve de faydalı olacağını düşünüyorsun o yüzden bende bir acemi olarak değerlendirip bir şeyler öğrenmem lazım.

Kusura bakma dostum ben yanlış açıdan bakmışım konuya, senin dediğin de doğru.

• quote:

Orijinalden alıntı: xcamplus

quote:

merhaba arkadaşlar , Canon eos 60d vizörden çekim yapınca 16:9 görüntü oranını vermiyormuş , sadece lcdden bakınca live mod uygulayınca görüntü oranlarını uyguluyormuş .
    doğru mudur ?

Yanlış,
    vizörden bakıncada 16:9 çekim yapabilirsin, Ancak 16:9 luk kadrajı tam anlamıyla uygulamak zor olabilir.

Esasında fotografı 16:9 olarak çekmenin bi mantığıda yok. 3:2 çek pc de 16:9 crop yapmak daha mantıklı.

Sayın kaosana,
    Diyelim ki makinayı vizörden bakınca 16:9 oranında kadraj uygulanacak şekilde düzenlediler. Bu sefer de forumlarda sizin sorunun tersi sorulmaya başlanabilirdi. Yani;
    Merhaba arkadaşlar , Canon eos XXd vizörden çekim yapınca 3:2 görüntü oranını vermiyormuş, ...

Neyse ki imdada PS yetişiyor da fotoğrafları istediğimiz orana ayarlayabiliyoruz.
    Üreticiler orta bir yol olarak 3:2 yi vizörden, 16:9 u live view'dan sağlamaya çalışmışlar.

• Arkadaşlar bende bu cihazdan almak istiyorum ve bir kaç sorum olacak. Yağmurlu havada çekim yapılabiliyor mu? Yani suya dayanıklı mı? İzmir denizli ya da aydın bölgesinde uygun fiyata bulmak mümkün müdür?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ****ky

Arkadaşlar bende bu cihazdan almak istiyorum ve bir kaç sorum olacak. Yağmurlu havada çekim yapılabiliyor mu? Yani suya dayanıklı mı? İzmir denizli ya da aydın bölgesinde uygun fiyata bulmak mümkün müdür?

Canon 60D, normal her dslr kadar suya dayanıklıdır. Yani şakır şakır yağmur yağarken kullanırsanız ciddi hasar görebilir. Bu tip cihazlar için üretilmiş kılıflar ya da genel olarak üretilmiş, toz ve su geçirmeyen ve kabaca söylemek uygunsa eğer, naylon torba benzeri ürünler ile çekim yapmanızda sakınca olmaz. Naylon torba benzeri ürünler daha ucuzdur. Bu ürünler cihazın büyük kısmını kapatmakta ve sadece lensi belki de ışık ölçeri açıkta bırakmaktadır. Ya da birisi size şemsiye tutacak siz çekim yapacaksınız. :)

Bu yağmur ve çölde kum olayı canon ya da başka marka ya da 60D-XXD ye göre değil, genel bir durum.

Yağmura toza dayanıklı olması için üretilen cihazlar var. ama bunlar genelde amatör cihazlar.

Yazdığınız bölgelerdeki fiyatları ve satıcıları bilmiyorum maalesef. Ben de İstanbul'da yaşamamama rağmen cihazı "DoğuBank"tan aldım. Hayyam Pasajı da fotoğrafçılar için önemli bir yer. Cihazın Erkayalar garantili fiyatı 3.000 tl nin üzerinde. Sadece gövdeyi garantisiz alıp dilediğim lensi seçme özgürlüğü beni ilgilendirdiği için garantisiz aldım.

Zaten Erkayalar'ın verdiği garanti de forumlarda tartışılan bir konu. Arıza durumunda götürülüp kullanıcı hatası dendiği anda hak iddia etmekte zorlanan kişiler var. Çünkü cihazı bilen sadece onlar. Mahalleden birisini uzman olarak götürüp tartışmaya giremiyorsunuz. :)

Ucuz ve garantisiz alarak risk alıyoruz belki ama arıza çıkmazsa da oldukça büyük tasarruf yapılmış oluyor.

• merhaba arkadaşlar ben amerikadan getirttim 1500 tl gövde.665 tl tamron 17-50 lens ankaradan aldım bana maliyet 2200tl ye maloldu.gerçi gümrük olayları yüzünden baya bi sıkıntı çektim.neyse makina şimdi ellerim de ve ben mutluyum
  • quote:

Orijinalden alıntı: dansedermisiniz

quote:

Orijinalden alıntı: xcamplus

quote:

doğru mudur ?

Yanlış,

Sayın kaosana,
    Diyelim ki makinayı vizörden bakınca 16:9 oranında kadraj uygulanacak şekilde düzenlediler. Bu sefer de forumlarda sizin sorunun tersi sorulmaya başlanabilirdi. Yani;
    Merhaba arkadaşlar , Canon eos XXd vizörden çekim yapınca 3:2 görüntü oranını vermiyormuş, ...

Neyse ki imdada PS yetişiyor da fotoğrafları istediğimiz orana ayarlayabiliyoruz.
    Üreticiler orta bir yol olarak 3:2 yi vizörden, 16:9 u live view'dan sağlamaya çalışmışlar.

arkadaşlar teşekkürler cevapladığınız için . müteşekkirim :)

• Arkadaşlar bu arada artık Erkayalar Canon un resmi distributorü değil.Bilginiz olsun
  • quote:

Arkadaşlar bu arada artık Erkayalar Canon un resmi distributorü değil.Bilginiz olsun

ilginç!

kim oldu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alehar

quote:

Arkadaşlar bu arada artık Erkayalar Canon un resmi distributorü değil.Bilginiz olsun

ilginç!

kim oldu?

YAŞAAAAAAAAASIIIIIIIIIIIIIN!!!!!!

Başka bir şey diyemiyorum. Erkayalar'dan kurtulduk. Canon'un kendisinin bizzat büro açacağını ve resmi ithalatçılığı yürüteceğini duymuştum.

Ancak Erkayaların sitesi hala resmi Canon sitesi gibi çalışıyor. Yakında netleşir.
  • Arkadaşlar Canon yeni resmi distribütörü İndex bilgisayar oldu
  • Erkayalar 5 yıl boyunca teknik servis olarak hizmet vermeye devam edecekmiş. Garanti belgelerinde ithalatçı olarak canon euroasia yazıyor ancak sanırım neotech firması ithal edecek. Servis olarak erkayalar ve iki firma ismi daha vardı. Bu gün Sirkecide bir firmadan öğrendiklerim bunlar.

Garantili 550d+18-55is için 1700 tl fiyat verdiler bu arada. Spot olarak en düşük aldığım fiyat 1500 oldu genel fiyat 1550.

Düzeltme: İthalatçı firmayı yanlış yazmışım. Samdeg doğru bilgi vermiş. Neotech index grup şirketi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhifi -- 28 Ocak 2011; 13:42:22 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.