Şimdi Ara

CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.625
Cevap
40
Favori
353.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ahmettuncez

Merhaba arkadaşlar size bireyler danışacağım.Ş..Önümde 2 seçenek var yurtdışından canon60D body alıp kalanla paramla iphone 3gs almayı düşünüyorum..Asıl merak ettiğim canon 60D kit lens içinden çıkan 18-135 mm lens ile 2.el olarak satılan canon 18-135 mm lensler aynı mı acaba ? bunu şu yüzden soruyorum..Canon 18-55mm ön kapakta 58 mm yazarken 18-135 'te 68 mm yazıyor...Sizce direk kit lens alıp keyfime mi bakmalıyım yoksa 1-2 ay bekleyip sonra mı 18-135 almalıyım ?

Merhaba,
    58 mm ve 68 mm ayrımı
    Objektifin çapını belirtir.
    Bahsettiğiniz lensin birisi ince diğeri daha geniştir.

bir diğer konuda 18-135 kit lens ile piyasada satılan 18-135 lensler aynı lenslerdir.
    Canonun 18 - 135 aralığında sadece 1 tek lensi bulunuyor.
    canona ait lensler ve lenslerin tercih edilirliği hakkındaki istatistikler

http://www.pixel-peeper.com/lenses/canon/

• quote:

Orijinalden alıntı: acar60d

yurt dışı fiyatını paylaşabilir misiniz.. burda, 60D spot 1450-1500$ kit 18-135 lensle... 550D ler 18-135 le 1200$ civarı..
    bana göre aradaki 250$ fark verilip 60D almak daha mantıklı.. daha ıyı ele oturan gövde yapısıyla, artı özellikleriyle ve daha profesyonel görüntüsüyle 550D nin müşterilerini kapacak gibi..

Ben 500 d kullandım ve 550d almaktan vazgeçip bir süre daha bekledim, biraz daha fazla para verip 60d aldım.

Başka cihazları almış ve kullananlar için hayırlı olsun güle güle kullansınlar.

özellikle yeni alacak arkadaşları uyarmak isterim, diğer farkları önceki mesajlarda saymıştım.
    Şimdi dün aklıma gelen bir fark daha var.

60d nin deklanşörüne basınca perdeden gelen ses o kadar tok ki, 500d ve o grup makinalarınki yavan kalıyor. Kötü, basit demiyorum, lütfen yanlış anlaşılmasın.

Daha üst grup makina kullandığınızı hissediyorsunuz. (ama en üst değil elbette)

60d nin ele oturması 500d-550 d den daha iyi. Küçük elli kişiler için o grup sorun olmayacaktır. Benim gibi büyük elli insanların eline oturmuyor o cihazlar.

Sonuç, verdiğim paraya ve beklentilerime göre tam müşteri memnuniyeti

• fotoğrafın çekilirken hangi oranlarda "save" edildiğinin ne önemi var?!
    550D 16:9 çekemiyormuş....
    iyi de her fotoğraf PC de istenen oranlarda crop edilebilir, makinanın yaptığı da bundan farklı bir şey değil. Sonuçta 4:3 sensörlü olan sistemler hariç bütün SLR ler 3:2 oranda fiziksel sensöre sahip.

quote:

Orijinalden alıntı: MİY1988

quote:

Orijinalden alıntı: fukarakoala

quote:

Orijinalden alıntı: MİY1988

Merhaba,

D-SLR liginde Canon 550D'nin fotoğraf+video için f/p canavarı olduğundan şüphem yok ancak bütçesi 60D'ye yeten biri 60D alır ise 550D almadığı için pişman olur mu ?

Hem 60D'nin LCD ekran ve üst kısmında hesap makinası ekranlarını andıran info ekranı var.

Bu makinaya 50mm f1,4 lens takıldı mı tadından yenmez gibi geliyor bana.Fotoğrafçılık başka bir dünya.Bu merakı gideren olur ise çok makbule geçecek.

Yani bir insan 7D alamıyor (bütçesi yetmiyor) ve 550D'de almak istemiyor ise 60D onu tatmin eder mi ?
    Ben 7D alıcaktım.Ancak param yetişmedi birçok 7D ye beni çeken özellik 60D de mevcut.Bu noktada sizin tercihleriniz yönlendiriyor.550D alıp ara farka iyi bir lens alınması yada 60D alıp ileride iyi bir lens alma düşüncesi.Birde 2 body i eline alıp bakınca inan 60D daha dayanıklı görünüyor.60D ye iten nokta bu idi.Şimdi para biriktiriyorum 18-55 yanına 50mm 1.8 ve 55-250 alıcam.Eğer işe girersem L serisi almak tek amacım.
    Makinede video ayarlarından pal ve nstc olarak değiştirme var

Evet zaten 60D'nin bana göre insanı en çok cezbeden özellikleri (550D'den farkları ve önemli artıları diyelim) :

3:2, 4:3, 16:9 ve 1:1 oranlarında FOTOĞRAF çekim yapabiliyor oluşu , (550D 16:9 çekemiyormuş.)

LCD ekranının dönüyor oluşu ,

ve body üzerinde hesap makinasını andıran info ekranı oluşu.

Kim bilir daha bilmediğim ne farkları ve artısı var.EKSİĞİ olduğunu duymadım. (550D'ye göre.)

Video performansı için de 50mm f1,8 ya da 1,4 ile şahane sonuçlar elde edilir inşAllah.

Yani şöyle bir videoyu 550D ile değil de 60D ile çekeriz sanırım :

http://www.youtube.com/watch?v=khrtaGfIdMs

Bokeh oranı denen şeyi çok seviyorum ya. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: xcamplus

Yurtdışından spariş ettiğim Canon 60D bugün geldi.

18-135 lensiyle birlikte gelmesini bekliyordum. Lenssiz geldi.
    Lensi Buradan temin edicem. 3 güne kadarda o gelir sanırım.

Bu arada Türkçe Kullanım klavuzu hala yokmu?
    Makinayı çözmek baya bi zaman alıcak sanırım.

yurtdışında hangi siteden aldınız- gümrükte bir sorun çıkmadı mı?
  • xxxD kategorisindeki makineler de güzel fotograflar cekiyor ancak, 60D nin deklanşör sesi, gövde kalitesi ve ele oturması gerçekten güzel...Ayrıca pil ömrünü de unutmamak lazım, sarjı oldukça uzun...fiyat kazanç oranı açısından alınabilecek bir makina.
  • arkadaşlar scott kelby diye birinin yazdığı bir fotoğrafçılık kitabı gördüm kitapçıda.Biraz inceledim anlatımı gayet sade ve anlaşılır.Tavsiye edermisiniz?
  • Emre İKİZLER in Fotograf Teknik okumaları isminde bi kitabı var.
    Çok basit Çok yalın çok pratik. Tavsiye ederim.
  • Keşke d7000 alsaydım dediğiniz oldu mu ?
    60d ve d7000 arasında gidip geliyorum da şu sıralar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: şehbal

Keşke d7000 alsaydım dediğiniz oldu mu ?
    60d ve d7000 arasında gidip geliyorum da şu sıralar.

Merhaba,
    ben 550D kullanıyorum (3. makinam) ve son derece memnunum. 60D veya 7D yi asla aramadım. Benim açımdan küçük ve hafif olması daha önemli body nin.
    body ye daha fazla para yatıracağıma bütçemi lenslere kaydırmayı tercih etmişimdir hep.

Forumda 7D veya 60D alıp da kit lens ile kullanan kişiler tanıyorum ve şaşırıyorum, giriş seviyesi bir body neyinize yetmiyor diye? bence biraz özenti var bu işte.
    Üstelik 60D ve 7D nin ISO veya çekim kalitesi konusunda sunduğu ilave bir şey yok 550D ye göre.
    Bir 5DMII fark yaratır o ayrı.

Öte yandan D7000'in D90 dan sonra çıtayı yukarı taşıma konusunda üzerine düşeni yeterince yapamayan bir model olduğunu düşünüyorum. Ayrıca video performansı konusunda Canon'un karşısında biraz zorlandığını görüyorum, bu da normaldir.

D7000 ile d60 arasında bir tercih yapacak olsam ben de zorlanırdım ama hangisini daha ucuza bulabiliyorsanız ve lens yatırımınızı hangi marka üzerinde planlıyorsanız onu alın derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alehar

Öte yandan D7000'in D90 dan sonra çıtayı yukarı taşıma konusunda üzerine düşeni yeterince yapamayan bir model olduğunu düşünüyorum. Ayrıca video performansı konusunda Canon'un karşısında biraz zorlandığını görüyorum, bu da normaldir.

D7000 ile d60 arasında bir tercih yapacak olsam ben de zorlanırdım ama hangisini daha ucuza bulabiliyorsanız ve lens yatırımınızı hangi marka üzerinde planlıyorsanız onu alın derim.

modellerde bir karışıklık olmuş olabilirmi.
    d7000 şimdiye kadar şıkmış d70, d50, d80, d90 serisinde çıtayı en çok artıran modeldir. hatta d300s seviyesine oldukça yakın bir gövdedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeofizikci

quote:

Orijinalden alıntı: Alehar

modellerde bir karışıklık olmuş olabilirmi.
    d7000 şimdiye kadar şıkmış d70, d50, d80, d90 serisinde çıtayı en çok artıran modeldir. hatta d300s seviyesine oldukça yakın bir gövdedir.

Bence öyle değil. (karışıklık yok)

bir arkadaşım d90 kullanıyor, diğer bir tanesi de d7000 bekliyordu. İkisi de 550D karşısında biraz hayal kırıklığı yaşadılar.

EKLEME: nikon serileri arasında sizin dediğiniz olabilir, ama ben çıta yüksetlmeyi canon-nikon arasında süregelen rekabet ve karşılıklı yapılan bir geliştirme olarak tarifliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alehar -- 1 Ocak 2011; 16:23:19 >

• arkadaşlar burası 60d topiği
  • Alehar 60d sahipleri başlığına gelip 550d yeterlidir 60d gereksizdir tarzı mesajınızı çok garipsedim... burası 60d modelinin sahiplerinin fikir alışverişi yaptığı bir başlık marka model tavsiye başlığı değil... ayrıca d7000 kullanıp ta 550d karşısında hayal kırıklığına uğrayan arkadaş bunu yaparken epey zorlanmış olmalı taktir ettim kendisini... Yinede sizi mutlu edecekse en iyi makine 550d dir... gerisi fasa fisodur... marka fanatikliği bizim forumun alışılagelmiş bir olayıdır ama model fanatikliği beni şaşırtıyor...
  • 60d hakkında bütün arkadaşlarımızın fikirlerini ve katkılarını bekliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fangoso

Alehar 60d sahipleri başlığına gelip 550d yeterlidir 60d gereksizdir tarzı mesajınızı çok garipsedim... burası 60d modelinin sahiplerinin fikir alışverişi yaptığı bir başlık marka model tavsiye başlığı değil... ayrıca d7000 kullanıp ta 550d karşısında hayal kırıklığına uğrayan arkadaş bunu yaparken epey zorlanmış olmalı taktir ettim kendisini... Yinede sizi mutlu edecekse en iyi makine 550d dir... gerisi fasa fisodur... marka fanatikliği bizim forumun alışılagelmiş bir olayıdır ama model fanatikliği beni şaşırtıyor...

yazdıklarımı tam anladığınızı zannetmiyorum.
    ben genel anlamda "550d yeterlidir 60d gereksizdir" demedim.
    benim için durumun böyle olduğunu ifade ettim. aradaki farkı anlayacaksınızdır.

Ayrıca "D7000 kullanan arkadaş" ta yok, dikkatli okursanız bekleyen var :) reviewleri inceledikten ve başka modellerle karşılaştırdıktan sonra hayal kırıklığı yaşadı biraz.

60d veya 7d gibi bir makinayı alıp da kit lensi ile kullanan bir sürü kişi var ve daha fotoğraçılığın başında olduklarını fotoğraflarından görüyoruz.
    biraz fazlaca özenti var işin içinde, ve üst modele ve en yeni çıkana sahip olma arzusu olayın önüne geçmiş.

bahsedilen body lerin hepsi yeterince iş görür, tavsiyem lens konusunda daha seçici davranmak.

açık söyleyeyim, doğru dürüst lens planlaması yapamayıp da elindeki bütçenin tamamını 60D veya 7D ye yatıranlara lafım.
    yarın öbür gün 8D veya 70D veyahut 600D çıkınca verdikleri paraya mı yanacaklar yoksa yeni çıkanları nasıl alırız diye hesap mı yapacaklar...

EKLEME: evet 60D sahiplerinin konusu ama yeni alacak olanlar veya ilgilenenler de okuyor değil mi?
    sanırım sorunun sahibi de 60D mi alayım yoksa D7000 mi? diye sormuştu. ben de bu kişiye hangi lens ile ve ne amaçla kullanacaksın diye sormak isterim esasında :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alehar -- 1 Ocak 2011; 21:05:42 >

• bırak hocam herkes kendi cebini düşünsün ;)
  • EOS 60D + 28-80mm f:3,5-5,6

CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babaluga -- 2 Ocak 2011; 12:51:36 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murti200 -- 3 Ocak 2011; 14:09:04 >
  •  CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ

Yunus suresi yirminci ayet
    Bir de 'ona rabbinden bambaşka bir ayet indirilseya (mucize) diyorlar. Sen de deki: 'Gayb ancak Allah'a mahsus! İntizar edin, Bende sizinle beraber muntazır olanlardanım!'

39mm
    f4,5
    iso1000
    1/40
    bu foto paintte yeniden boyutlandırıldığı için kalite bozuldu.

47mm
    f5
    iso1000
    1/40
    bu photoshop ta yeniden boyutlandırıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eskiletor -- 5 Ocak 2011; 9:14:05 >

• SELAM ARKADASLAR WIRELESS REMOTE CONTROL (DEKLANSOR) ICIN NE DIYORSUNUZ UYUMLU OLAN BIR MARKA YA DA PARCA SOYLERSENIZ SEVINIRIM.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.