Şimdi Ara

CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ (215. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.625
Cevap
40
Favori
353.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 213214215216217
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: okartal1

Hocam sanırım sizin sayenizde doğru oldu galiba. Eskiden ilk iki yanıp sönme yavaş sonra çok hızlı yanıp sönüyordu ve sürekli çıkgınlar gibi yanıp sönüyordu saniyede 3-4 defa. Şimdi kurcalayınca yavaşladığını farkettim. 1-1.5 saniyede 1 kere yanıp sönüyor. Bu doğru olmalı artık :) Teşekkür ederim çok hoşbuldum

Evet doğru olanı bu olması gerekiyor.Yeşil yandığında full oluyor.Bende ilk aldığımda aynı sorunu yaşadım soramadım kimseye :) can sıkan bir durum hallolmasına sevindim :)
  • merhaba canon 60d kullanıcıları. sadece düşüncelerimi dile getirmek istedim umarım laf kalabalıklığı yapmış olmam . öncelikle benim böyle bir makinem yok ama bir yıldır hayal ediyorum sadece :) gerçekten rüyalarıma kadar girdi. şu an canon sx150 kullanıyorum ama canon 60d çok farklı. bu konuyu genelde bunun için takip ediyorum . iyi çekimler canon ailesi :) iyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: karadag63

merhaba canon 60d kullanıcıları. sadece düşüncelerimi dile getirmek istedim umarım laf kalabalıklığı yapmış olmam . öncelikle benim böyle bir makinem yok ama bir yıldır hayal ediyorum sadece :) gerçekten rüyalarıma kadar girdi. şu an canon sx150 kullanıyorum ama canon 60d çok farklı. bu konuyu genelde bunun için takip ediyorum . iyi çekimler canon ailesi :) iyi forumlar

Sanada merhaba dostum. Merak etme bende tam 2 yıl bekledim. para biriktirdim alıcaktım vaz geçtim bilmem ne. ama eninde sonunda oluyor hiç meraklanma ve beklemeye devam et :) oninde sonunda sende aramıza katılacaksın. :) Tüm üyelerim adına Teşekkür ederim. Bol ısıklı çekimler dilerim :)
  • Istanbul ici 60d arayan var mi arkadaslar? 510 shutterdaki makinemi daha ufak bir makineye gecemek ve para artirmak icin satmak istiyorum.
  • bende aranazıa katıldım arkadaşlar herkese merhaba
    lensler
    18-135
    50mm 1.8
    55-250
    ancak daha denemelerini yapamadım
  • artık bende listeye girerim umarım
  • Edit: CANON 60D almis bulunmaktayim benide eklerseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunzersik -- 25 Ocak 2014; 8:43:44 >
  • FLASH ARAYAN ARKADAŞLAR VARSA BAKABİLİR BENİM İLANIMDIR

http://forum.donanimhaber.com/m_86917844/tm.htm
  • http://www.fotografbilgini.com/category/fotograf-makineleri/canon

Canon hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Hergn güncel bilgiler ekleniyor.
  • Arkadaşlar merhaba
    Ilk sayfada bi ölü pixel testi varya.Bu olu piksel herkeste varmi bi iki tane? Bu kadar pixel arasinda 2 tane falan garantide değişim sebebimi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşım şu zamanda kadar sorduklarım arasında ölü sıkışmış yada hot pixeli olmayan görmedim :D bende 2 tanemi ne sıkışmış var en mavisinden. ama fotoğraflarda pek etki etmiyor. hatta bi noktada 8 tane olmadıktan sonra bile garantiye girmiyor. sende kaç tane var ?
  • Sayfaya MOD aranıyor arkadaşlar.. !!

Arkadaşlar merhaba;
    grafik tasarım okuduğumdan dolayı gündüzleri okul geceleri ise ödevler,çizimler ve çekimler dolayışıyla 6 aydır günde yaklaşık 1 2 saatlik uykularla ayakta duruyorum. Son final haftası 92 saatlik rekorum dahi var, neyse.
    Okul dönemim bitti ertesi günlerde trafik kazası atlattım 3 takla ve 3 metreden insaata uçus yaptım bişeyim yok ki yine tatil yerine uykusuz geceler devam etti. neyse kazadan 1 gün sonra kuzenim yardıma yanına çağırdı. onun düzenlediği turlarda hem tür müdürlüğü hemde fotoğrafçı olarak ona yardıma bulgaristana gidiyorum. 23 24 saat yolculuk ürüyor uykusuz gecelere devam. turlar 9 unda bitiyor ki sansa bak 10 undada okullar açılıyor :D yani böyle giderse 2 yıl uyku yine yok.

Şimdi gelelim bunu yazma amacıma. 60D sahipleri klubune bir mod arıyorum. bana yardım edicek, üye listesini düzenli tutcak güncelliyecek ve olaylardan haberdar edicek. varsa gönüllü arkadaşlar bana ulassın

Hakan ÖZ - 0545-425-26-69 (0545 hak an öz yazarak ta ulaşabilirsiniz.) msj,arama,whatsapp hepsi olur. saat sınırı yoktur. gecenin 3 ünde bile arayıp msj atabilirsiniz. büyük ihtimal açarım açmaz isemde bilinki müsait olur olmaz dönerim :) Şİmdiden mod olucak arkadaşa hayırlı olsun diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozphoto

merhaba arkadaşım şu zamanda kadar sorduklarım arasında ölü sıkışmış yada hot pixeli olmayan görmedim :D bende 2 tanemi ne sıkışmış var en mavisinden. ama fotoğraflarda pek etki etmiyor. hatta bi noktada 8 tane olmadıktan sonra bile garantiye girmiyor. sende kaç tane var ?

dostum yüksek iso da 2 tane çıktı sadece
    2 tanecik kırmızı nokta
    Ayrıca 1.8 50 mm lens aldımda sanki memnun kalmadın iç ortam çekimlerinde.Havalarda şansımıza güneş yok daha yeni aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BuRaK

quote:

merhaba arkadaşım şu zamanda kadar sorduklarım arasında ölü sıkışmış yada hot pixeli olmayan görmedim :D bende 2 tanemi ne sıkışmış var en mavisinden. ama fotoğraflarda pek etki etmiyor. hatta bi noktada 8 tane olmadıktan sonra bile garantiye girmiyor. sende kaç tane var ?

2 tanecik kırmızı nokta
    Ayrıca 1.8 50 mm lens aldımda sanki memnun kalmadın iç ortam çekimlerinde.Havalarda şansımıza güneş yok daha yeni aldım.

memnun kalmamanın sebebi nedir dostum. ayrıca 60d cporlu sensöre sahip yani 1,6x düşün 50mm ile içeride çekmen için içersinin baya büyük bi yerolması lazım. zaten 50mm bide crop olunca iyice daralıyor dar alanda bişey çekip kaliteyi anlayamazsın. açık alamnda 1,8 ile bir portre dene derim :) yada olmadı diyafram kilitleme yöntemi ile f/11 e sabitliyip ters adamtörle macro yapabilirsin :) kaliteyi anlarsın çok çok 1,4 1,2 L gibi olmasada iş görür lens. Uv filtrede takma keskinlik konusunda baya etkiler :)

• quote:

quote:

quote:

2 tanecik kırmızı nokta

memnun kalmamanın sebebi nedir dostum. ayrıca 60d cporlu sensöre sahip yani 1,6x düşün 50mm ile içeride çekmen için içersinin baya büyük bi yerolması lazım. zaten 50mm bide crop olunca iyice daralıyor dar alanda bişey çekip kaliteyi anlayamazsın. açık alamnda 1,8 ile bir portre dene derim :) yada olmadı diyafram kilitleme yöntemi ile f/11 e sabitliyip ters adamtörle macro yapabilirsin :) kaliteyi anlarsın çok çok 1,4 1,2 L gibi olmasada iş görür lens. Uv filtrede takma keskinlik konusunda baya etkiler :)

evet dostum dediğin gibi çok yakın çekim oluyor kapalı yerde.Işıkta iyi olmayında çoğu fotorafı netleyemedim.Makine ayarlarında titreşimle falan yapabileceğim ekstra bir ayar varmı?
    ayrıca makineyi kapatıp açarken sensör temizleme yazarken makine içinden tiz bir ses geliyor bu sensör temizliyor diyemi geliyor acaba?
    sensör temizleme hep açık kalmalımı?
    teşekkürler

• quote:

quote:

quote:

quote:

2 tanecik kırmızı nokta

evet dostum dediğin gibi çok yakın çekim oluyor kapalı yerde.Işıkta iyi olmayında çoğu fotorafı netleyemedim.Makine ayarlarında titreşimle falan yapabileceğim ekstra bir ayar varmı?
    ayrıca makineyi kapatıp açarken sensör temizleme yazarken makine içinden tiz bir ses geliyor bu sensör temizliyor diyemi geliyor acaba?
    sensör temizleme hep açık kalmalımı?
    teşekkürler

croplu olduğu için bide 50mm takınca haliyle öyle oluyor. titreşim gidermek için lesnlerde IS yani image stabilezer oluyor bu lensin özelliği haliyle fiyatı artıyor. 70-300 300 400 tl gibi iken titreşim engellemeli 900 tlye çıkıyor. evet sensör temizlemede gelir öyle bir ses. Sensöz temizlemeye kapat ya bi problem olmaz haftada bir yapsan manuel olarak yeterli olur. Hem geç açılıyor hemde gereksiz. Bence..

• teşekkürler dostum peki 1.8 kullanımı için önerebileceğin ayar kullanım nedir acaba?
  • quote:

teşekkürler dostum peki 1.8 kullanımı için önerebileceğin ayar kullanım nedir acaba?

Dostum öyle bi ayar yok. diyelimki senin amacın hız olsun yani martı uçarken çekiceksin ne yaparsın hızlı olsun ışıkta olsun diye 1,8e alırsın shutterı yüksekte tutarsın yada. alan derinliği az olan bişey çekiceksin önce 1,8 e ayarlarsın sonra ışık içinde shutter ayarlarsın. öyle bi ayar yoktur standart olan. ışığa göre yada ne çekiceğine göre değişir :)
  • arkadaşlar merhaba
    şöyle bir sıkıntım var.
    1.8 50 mm lens ile objelere focus yaptığımda visörden gayet net görüntü alabiliyorum
    Fakat arkadaşımın 10-20 sigma lensi taktığım zaman visördeki görüntü net değil dikkatli bakınca karıncalaşmalar görüyorum ama fotoğraflarda hiçbir problem yok.Onun makine 550d onda visördende net görüntü geliyor
    Makinem daha sıfır yani pislenme gibi bir olayı yok.Ayrıca söyle bir deneme yaptım makine kapalı iken lensten ters olarak bakıyorum ve odaklama noktalarını görüyorum ışığa bakarak.o zamanda manuel elimle odakladığım halde 1.8 ile bile tersten bakınca görüntü net değil yani nette puslu hafiften diyelim.Nedir problem ?
    teşekkürler
  • İstanbulda yaşayan ve hayyam tarafına gidecek olan var ise canon 70-200 f 2.8 2.el fiyatına bakabilirmi size zahmet ankarada bulamadım.
  • 
Sayfa: önceki 213214215216217
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.