Şimdi Ara

CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ (217. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.625
Cevap
40
Favori
353.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 215216217218219
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    60D makinam için geniş açı düşük ışıklarda başarılı L serisi lens almak istiyorum. Eğer mantıklı birşey bulamazsan Canon EF-S 17 - 55 mm F2.8 IS almak durumunda kalacağım. Elimde Canon EF 50mm f/1.8 II ve Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS lenslerim var. Sizce L serisi lens almak mantıklı mı? Teşekkürler.
  • Merhabalar. Geçen hafta makinayı düşürdüm. Üstteki ekranı çatladı maalesef. Özel servisten 210+KDV fiyat aldım. Kendim getirtip, kendim değiştirmeyi düşünüyorum. 35$ fiyatı. Birde düşürdükten sonra liveview modunda iso, diyafram değişikliklerin göremiyorum. Rakamsal olarak değil, görüntü olarak yani isoyu açınca ışık açılmıyor gibi. Görüntü sabit yani. Fotoğraf çekince anlayabiliyorum. Üst ekran arızası ile alakalı olabilir mi acaba? Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frgt10

Arkadaşlar mrb makineyi yeni aldım ama kullanım videolarında bişey farkketim benim menü ayarları eksik acaba başka yerden mi açılıyor yoksa makinadamı sorun var?

Merhaba;
    Evet menüde eksiklik var ama makine hangi modda ? Kendi makinemde denedim yeşil kareye aldığın zaman otomatik olduğundan dolayı menüde eksiklik oluyor. Makineyi M, Av yada TV ye aldığın zaman menüdeki ayarlar çoğalacaktır. :) İyi Çekimler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mkardes1903

Merhabalar. Geçen hafta makinayı düşürdüm. Üstteki ekranı çatladı maalesef. Özel servisten 210+KDV fiyat aldım. Kendim getirtip, kendim değiştirmeyi düşünüyorum. 35$ fiyatı. Birde düşürdükten sonra liveview modunda iso, diyafram değişikliklerin göremiyorum. Rakamsal olarak değil, görüntü olarak yani isoyu açınca ışık açılmıyor gibi. Görüntü sabit yani. Fotoğraf çekince anlayabiliyorum. Üst ekran arızası ile alakalı olabilir mi acaba? Teşekkürler.

Arkadaşım öncelikle elektronik bilgin ne kadar ?
    Şimdi tamam vidaları açıp ekranı değiştirmek bişey değil ama en küçük bir lehim atma durumunda makinen arıza verebilir hatta çalışmayabilir. Bunu göze alarak yapıcaksan senin kararın burada yaparsın diyerek fikir değiştirmek istemem.

Exp.SIM'e geliceksek;
    Liveview moduna alınınca sağ alt köşede beyaz kutunun içinde Exp.SIM yazar (exposure simulation). Bu özellik Liveview modunda isoya, shuttera ve diyaframa göre fotoğrafın nasıl çıkıcaığını gösterir. Bu sende olmuyor olmamasının sebebi büyük ihtimal makinen AV modunda. ÇÜnkü AV modunda bütün fotoğrafların ışıkları iyi çıkmaktadır. Değiştiriyorum dediğin diyaframı değiştiriyorsundur oda fark etmez diyaframa göre zaten shutteri ayarladığı için ışık tam çıkıcak o yüzden ekranda değişiklik olmuyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ozphoto

quote:

Orijinalden alıntı: frgt10

Arkadaşlar mrb makineyi yeni aldım ama kullanım videolarında bişey farkketim benim menü ayarları eksik acaba başka yerden mi açılıyor yoksa makinadamı sorun var?

Merhaba;
    Evet menüde eksiklik var ama makine hangi modda ? Kendi makinemde denedim yeşil kareye aldığın zaman otomatik olduğundan dolayı menüde eksiklik oluyor. Makineyi M, Av yada TV ye aldığın zaman menüdeki ayarlar çoğalacaktır. :) İyi Çekimler.

Evet otomatik modda bakıyomuşum teşekkürederim :)

• quote:

quote:

Merhabalar. Geçen hafta makinayı düşürdüm. Üstteki ekranı çatladı maalesef. Özel servisten 210+KDV fiyat aldım. Kendim getirtip, kendim değiştirmeyi düşünüyorum. 35$ fiyatı. Birde düşürdükten sonra liveview modunda iso, diyafram değişikliklerin göremiyorum. Rakamsal olarak değil, görüntü olarak yani isoyu açınca ışık açılmıyor gibi. Görüntü sabit yani. Fotoğraf çekince anlayabiliyorum. Üst ekran arızası ile alakalı olabilir mi acaba? Teşekkürler.

Şimdi tamam vidaları açıp ekranı değiştirmek bişey değil ama en küçük bir lehim atma durumunda makinen arıza verebilir hatta çalışmayabilir. Bunu göze alarak yapıcaksan senin kararın burada yaparsın diyerek fikir değiştirmek istemem.

Exp.SIM'e geliceksek;
    Liveview moduna alınınca sağ alt köşede beyaz kutunun içinde Exp.SIM yazar (exposure simulation). Bu özellik Liveview modunda isoya, shuttera ve diyaframa göre fotoğrafın nasıl çıkıcaığını gösterir. Bu sende olmuyor olmamasının sebebi büyük ihtimal makinen AV modunda. ÇÜnkü AV modunda bütün fotoğrafların ışıkları iyi çıkmaktadır. Değiştiriyorum dediğin diyaframı değiştiriyorsundur oda fark etmez diyaframa göre zaten shutteri ayarladığı için ışık tam çıkıcak o yüzden ekranda değişiklik olmuyor :)

Hocam elektronik bilgim iyidir. Çok rahat söker takarım. Yalnız expsim hatasına gelince. Expsim ml yüklü olduğunda yazıyor sağ altta. Manuelde de aynı sorun var. Işığa göre değişimler oluyor görüntüde ama elle müdahele edemiyorum bu duruma.

• Efgan E kullanıcısına yanıt
    Lens konusunu başka yere mi danışmak lazım?
    teşekkürler.
  • Canon 60d + 135-200 lens.
    +1 olduk :)
  • quote:

quote:

quote:

Exp.SIM'e geliceksek;

Hocam elektronik bilgim iyidir. Çok rahat söker takarım. Yalnız expsim hatasına gelince. Expsim ml yüklü olduğunda yazıyor sağ altta. Manuelde de aynı sorun var. Işığa göre değişimler oluyor görüntüde ama elle müdahele edemiyorum bu duruma.

Hocam elektronik bilgin iyi ise ona diyecek birşeyim yok :) Hayır exp sim kendinde var ben ml yüklemeden önce dahi görüyordum ve kullanıyordum. Sende ml yüklü ise belki ml ayarlarından exp sim kapalıdır ? Normalde orjinal halinde var diye biliyorum. Ml yükleyeli yeni oldu ama exp simi uzun süredir biliyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Efgan

Selamlar,
    60D makinam için geniş açı düşük ışıklarda başarılı L serisi lens almak istiyorum. Eğer mantıklı birşey bulamazsan Canon EF-S 17 - 55 mm F2.8 IS almak durumunda kalacağım. Elimde Canon EF 50mm f/1.8 II ve Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS lenslerim var. Sizce L serisi lens almak mantıklı mı? Teşekkürler.

Arkadaşım lens konusunda çok bilgim yok o yüzden yazmıyım dedim ama kimse yazmadığından dolayı ben bildiğim kadarıyla yazıyım. Öncelikle L seri lens almak mantıklımı lafı biraz tuhaf olmuş :D L serisi lensler en kaliteli lenslerdir. Zaten L statusune ulaşabilen lensler normallere göre azdır, daha kalitelidir daha dayanıklıdır haliyle daha pahalıdır. Düşük ışıkta f2.8 ve ıs olması gerçekten işini görecektir. Kullanmadım ama değerlere göre kit lenslere göre kat kat iyi olucaktır.

• quote:

Lens konusunu başka yere mi danışmak lazım?
    teşekkürler.

Bu arada baktığıma göre US motor var ama L serisi değil sanırım 17-55..
  • Evet 17-55 L serisi değil ama L serisine yakın fiyatı. O sebeple bu yeterli mi yoksa biraz daha verip şu L serisini al diyen çıkar mı diye sormaya çalışmıştım. Yoksa L serisi almak ve özellikle Full Frame'e geçmeyi düşnenler için her türlü mantıklı, dediğin gibi sormak bile saçma:)

ilgine teşekkür ederim.
    Efgan
  • quote:

Evet 17-55 L serisi değil ama L serisine yakın fiyatı. O sebeple bu yeterli mi yoksa biraz daha verip şu L serisini al diyen çıkar mı diye sormaya çalışmıştım. Yoksa L serisi almak ve özellikle Full Frame'e geçmeyi düşnenler için her türlü mantıklı, dediğin gibi sormak bile saçma:)

ilgine teşekkür ederim.
    Efgan

:) evet fiyatı yakın USM olduğundan dolayı fiyat birazcık öyle. Bine ne çekiceğine bağlı. L serisi olarakda 24-105 e de bakailirsin.
  • Hakan ( ozphoto ) saolsun baya yardımcı oldu 60d almam konusunda kendisine ayrıca teşekkür ediyor aranıza katılmış bulunuyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spyc0mpil3

Hakan ( ozphoto ) saolsun baya yardımcı oldu 60d almam konusunda kendisine ayrıca teşekkür ediyor aranıza katılmış bulunuyorum :)

Ne demek dostum. Burada herkese yardımcı olmak için varız :)
  • Merhabalar. Ben Canon EOS 600D kullanıyorum ama 60D'ye geçmek istiyorum. Sizce geçmeye değer mi Yoksa bütçeyi biraz daha arttırıp 70D mi almalıyım ? Diğer bir sorum da ben yüksek ihtimalle yurtdışından alacağım donanımsal olarak herhangi bir fark olur mu eğer yurtdışından alırsam ? Cevaplarınız için şimdideb teşekkürler. :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar ben de bu gün itibarı ile canon 60D sahibi oldum daha önce ki makinam nex 5R idi umarım iyi bir karar vermişimdir makinamı sattığımdan beri hep makina alıcam dedim ama bir türlü alamadım canon 700D ile 60D ve nikon D7000 Arasında çok gittim geldim sonunda bu gün hayyam pasajından gittim 60D 18-55 IIS Lensi ile Aldım Satıcı arkadaş sağ olsun bayağı bir yardımcı oldu şimdi bu makinanın kullanma kulavuzu lazım bana :) Umarım güzel fotoğraflar çekerim ve nex 5 i bana aratmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: radres108

Merhaba arkadaşlar ben de bu gün itibarı ile canon 60D sahibi oldum daha önce ki makinam nex 5R idi umarım iyi bir karar vermişimdir makinamı sattığımdan beri hep makina alıcam dedim ama bir türlü alamadım canon 700D ile 60D ve nikon D7000 Arasında çok gittim geldim sonunda bu gün hayyam pasajından gittim 60D 18-55 IIS Lensi ile Aldım Satıcı arkadaş sağ olsun bayağı bir yardımcı oldu şimdi bu makinanın kullanma kulavuzu lazım bana :) Umarım güzel fotoğraflar çekerim ve nex 5 i bana aratmaz

Hayırlı olsun... Hoş geldiniz ayrıca :) Epeydir sesiniz çıkmıyordu. 60D Türkçe kullanım kılavuzu .pdf olarak buradan ulaşabilirsiniz...
    http://fotoptik.blogspot.com.tr/2013/05/canon600d-650d-nikon-d5200-turkce.html

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Orijinalden alıntı: radres108

Merhaba arkadaşlar ben de bu gün itibarı ile canon 60D sahibi oldum daha önce ki makinam nex 5R idi umarım iyi bir karar vermişimdir makinamı sattığımdan beri hep makina alıcam dedim ama bir türlü alamadım canon 700D ile 60D ve nikon D7000 Arasında çok gittim geldim sonunda bu gün hayyam pasajından gittim 60D 18-55 IIS Lensi ile Aldım Satıcı arkadaş sağ olsun bayağı bir yardımcı oldu şimdi bu makinanın kullanma kulavuzu lazım bana :) Umarım güzel fotoğraflar çekerim ve nex 5 i bana aratmaz

Hayırlı olsun... Hoş geldiniz ayrıca :) Epeydir sesiniz çıkmıyordu. 60D Türkçe kullanım kılavuzu .pdf olarak buradan ulaşabilirsiniz...
    http://fotoptik.blogspot.com.tr/2013/05/canon600d-650d-nikon-d5200-turkce.html

Aylardır alamadım makinamı en sonunda bu 18-55 IS ile 60 De aldım hocam inşallah nex 5R ki gibi keskin fotolar bulurum kit lens olarak bu şekilde daha iyi olur diye düşündüm fiyat ucuz geldiği için benim istediğim lens çünkü tamaron 17-50 f2 ve canon 50 1.8 pdf süper oldu teşekkürler şimdi hepsini bastırıcam :) aldım makinayı eve bıraktım iş e geldim :) ama aklım makinada 1 yıl garanti verdi makina üretim yeri japonya bakalım ilerleyen zamanlar da nasıl fotoğraf yakalıycam hocam buradan artık paylaşırım fotoğrafları

• quote:

Orijinalden alıntı: E30a Biner Yan Yan Gider

Merhabalar. Ben Canon EOS 600D kullanıyorum ama 60D'ye geçmek istiyorum. Sizce geçmeye değer mi Yoksa bütçeyi biraz daha arttırıp 70D mi almalıyım ? Diğer bir sorum da ben yüksek ihtimalle yurtdışından alacağım donanımsal olarak herhangi bir fark olur mu eğer yurtdışından alırsam ? Cevaplarınız için şimdideb teşekkürler. :)

Dostum öncelikle şöyle farkları var. 600D ile 60D arasında sensör farkı yok fakat bazı ufak ayrıntılar var. 600D de fps 5 iken 60D de 5.3. Shutter 1/4000 iken 1/8000 gibi. Yaptığın çekimlere bağlı. Mesela 60D nin üstünde gerekli bütün ayarları yapman için ekran var mesela acil bi çekim var LCD ekranla uğraşmıyıp direk o ekrandan yapabiliyorsun , sonra ışık dengesinde elle (istediğin değeri vererek) KELVİN ayarlama falan var. eğer böyle şeyleri kullanmıyorsun 60D ye geçmek biraz bütceni zorlar yada bütçe sorun değil alırım kullanmasam bile öğrenirim diyorsan al. Makineyi eline alınca bile o ağırlını o kalitesini hissediyorsun sonuçta birisi giriş seviyesi diğeri orta seviye. Hani sensörler ufak farklar falan var ama cidden eline alınca bile o farkı görebiliyorsun. dediğim gibi küçük ayrıntıları kullanırım 600D yeterli gelmiyorsa geç çok iyi olur. 70D ise 60Dın birazcık süslemelisi. Büyük fark olarak işlemci farkı var. Buda senin yüksek İSO larda daha az NOİS olmasını sağlar. WİFİ ile uzaktan yönetimi var. Dokunmatik ekran vs vs gibi böyle farkakları var. 600D ve 60D yi şahsi olarak kullanıyorum 70D yi ise okulda Stüdyoda. 60D ve 70D Kesinlikle tartışılmaz çok çok verim alabileceğin makineler. :)

• 
Sayfa: önceki 215216217218219
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.