Şimdi Ara

CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ (224. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.625
Cevap
40
Favori
353.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 222223224225226
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tifosi67

arkadsaşlar merhaba dün itibari ile bende 60d sahibi oldum umarım kazasız belasız kullanabilirim.uzun süre 500d kullandıktan sonra fiyatı ve performansı dolayısıyla 60d yi sectim inşallah pişman olmam. 60d kullanan arkadaslara bi sorum olacak makinanın kutusunu yeni actım bataryası bos oldugu için sarja taktım makşnayı acıp deneyemedim fakat 70-200 lens kullanıyorum makinanın durusuna bakmak icin lensi taktım vizörden baktım vizörde hafif bi bulanklık var hani buzlu camlarda olur ya o türden lensi
    konuya netledigimde bi sorun yok ama o bulanıklık var hala bulanıkda demeyelim aslında her tarafı tozlanmıs bugulu gibi bu normal mi acaba ?

Hocam vizörün yanında küçük bir tekerlek var + - yazan onu çevirerek netliğini ayarlayabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,
    uzun bir bekleyiş sonrasında temiz bir 60d gövde edindim. Şimdi sıra lenste, aklımda 55 250+50mm almak vardı ama param ikisini almaya yetmiyor, birini biraz ertelemek zorundayım.
    Sizce başlangıç için hangisini alırsam daha işlevli olur?

• Arkadaşlar merhaba.Canon 60D+18-135 lens sahibiyim.Forumda kulübü yeni farkettim.Gerçekten yararlı bilgiler var .Amatör olarak ilgileniyorum halen.Üstadlara bir sorum olacak.Cevaplarsanız memnun olurum.

Bu 18-135 mm lens ile haliyle makro çekim yapamıyoruz.Makro lens alma niyetim var fakat bir süre daha beklemem gerekiyor.
    Sorum şu: 18-135 mm lens ile makroya en yakın çekim yapabilmek için hangi ayarları yapmalıyız? Yani bu lens ile en yakın ve iyi çekimi yapmak için ne yapmalıyız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tifosi67

arkadsaşlar merhaba dün itibari ile bende 60d sahibi oldum umarım kazasız belasız kullanabilirim.uzun süre 500d kullandıktan sonra fiyatı ve performansı dolayısıyla 60d yi sectim inşallah pişman olmam. 60d kullanan arkadaslara bi sorum olacak makinanın kutusunu yeni actım bataryası bos oldugu için sarja taktım makşnayı acıp deneyemedim fakat 70-200 lens kullanıyorum makinanın durusuna bakmak icin lensi taktım vizörden baktım vizörde hafif bi bulanklık var hani buzlu camlarda olur ya o türden lensi
    konuya netledigimde bi sorun yok ama o bulanıklık var hala bulanıkda demeyelim aslında her tarafı tozlanmıs bugulu gibi bu normal mi acaba ?

Vizörün hemen yanında ayar kısmı vardır. Gözleri bozuk olan arkadaşlar için yapılmıştır. Normal gören bir insanın gözleri 0.0 dır ve bozuldukça 1,2 tarzında gider göz numarana göre - den + ya doğru çevirmek gerekir. Gözünde hiç problem yok ise saat yönünün tam tersine sonuna kadar çevirmen işi çözecektir :)

• quote:

Orijinalden alıntı: justitia13

Merhaba arkadaşlar,
    uzun bir bekleyiş sonrasında temiz bir 60d gövde edindim. Şimdi sıra lenste, aklımda 55 250+50mm almak vardı ama param ikisini almaya yetmiyor, birini biraz ertelemek zorundayım.
    Sizce başlangıç için hangisini alırsam daha işlevli olur?

Hocam ilk olarak standart mm likteki bir lense ihtiyacın var yanı 55-250 zoom lenstir. Normal olarak kullanamazsın. Çekiceğin şeye göre bir lens alman lazım. Atıyorum sürekli portre üzerine ise 50 1.8 yada 85 1.8 alman gerekir tarzında.. Ne çekiceksen ona göre bir lens laman lazım. Daha sonradan zoom a falan ihtiyacın olduğu zaman 55-250 gibi lense yönlenmen lazım. Ne çekiceğin konusunda fikrin var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunuscan86

Arkadaşlar merhaba.Canon 60D+18-135 lens sahibiyim.Forumda kulübü yeni farkettim.Gerçekten yararlı bilgiler var .Amatör olarak ilgileniyorum halen.Üstadlara bir sorum olacak.Cevaplarsanız memnun olurum.

Bu 18-135 mm lens ile haliyle makro çekim yapamıyoruz.Makro lens alma niyetim var fakat bir süre daha beklemem gerekiyor.
    Sorum şu: 18-135 mm lens ile makroya en yakın çekim yapabilmek için hangi ayarları yapmalıyız? Yani bu lens ile en yakın ve iyi çekimi yapmak için ne yapmalıyız?

Hocam öncelikle şunun bilgisini vermek istiyorum. 60D ve bir çok makinede çekim modları vardır fakat hepsini unutun artık... bazı zamanlarda C bazı zamanlarda B çoğunlukla M, AV ve TV gerisini her unutun gitsin atın aklınızdan yok öyle bişey. Eskiden kompak makinalarda yanı şu 250 tl lik makinalarda manzara için ayarardın manzara çekerdir macro yapardın lensi ona göre ayarlardı gün batımı derdin F i yükseltirdi falan ama bu dür DSLR makinalarda profosyonel olarak çekim yapıcaksan Mannuel i kullanman gerekir ve bu şu demektir makine hiçbirşeye karışmaz herşeyi sen yaparsın ve makine çeker. Lensin ve ekipmanların olmadığı sürece istediğin kadar macro moduna al boşadır yanı onların artık işlevleri yoktur. Neden koydular dersende olay şudur. Bize göre 60D prof makine olsada aslında resmiyette yarı prof olarak geçer. Canonda 3 katagori vardır. Yeni başlayanlar, Fotoğraf tutkunları ve Progflar diye. 60D falan fotoğraf tutkunlarına girer yanı yarı prof. Yarı prog olmasından dolayı kullanıcıya ççok hafif bi yardım yapıyormuş gibi olur yanı öyle gözükür ama alakası yoktur. Zaten proflar için olan makinelerde yanı 5d lerde falan bu macro manzara olayı falan yoktur dediğim şeyler vardır. Otomatik AV TV M falan vardır. Bu konu böyledir.
    Şimdi o modları kurcalamadan macro çekmen için gereken şeyler.
    İlk olarak bir lense ihtiyacın vardır. Gerçekten çok sağlam macro yapan lensler var fakar baya maliyetli olabiliyor. Bide öğrenti tipi macrolar var yanı oda şöyledir.
    Bi tane AF motoru bozulmuş işi yaramayan 18-55 al (70 80 tl falan) onu ters bağlama aparatı ile makineye ters bi şekilde bağla. Daha sonradan bir ışık kaynağı ile çekiceğin yeri aydınlat. Uzaktan kumanda kullan. imkan var ise pc bağlayıp oradan odaklama yap. En basit hali budur. Bu yaptıklarında çok iyi bişey çıkartamazsın. olduğu kadar hani... Birde youtube gibi kanallardan bol bol video izlemelisin :)

• İlk makinem bu. manzara da çekmek istiyorum portre de iki işi birlikte idare edebilecek bi tavsiyeniz var mi

• quote:

İlk makinem bu. manzara da çekmek istiyorum portre de iki işi birlikte idare edebilecek bi tavsiyeniz var mi

Valla hocam gönül isterdiki 18-500 mm olsun sabit f/1.2 olsun. :D :D Bu arad böyle bir lens olsa 300.000 Tl falan olurdu sanırım :D :D
    Neyse şimdi ilk olarak manzara için sen basit çekimler yapıcaksın. 1 tane doğal doygunluk veren polarize al birde 10 stop ND filtre al ve manzaraları o şekilde çek. Portre istiyorsanda 50mm 1.8 başlangıç olarak işini görür. :)
  • Tamam hocam tavsiyen için teşekkürler epeyce acemiyim ne alacağımı bilemedim :-)

• quote:

Tamam hocam tavsiyen için teşekkürler epeyce acemiyim ne alacağımı bilemedim :-)

olur öyle şeyler :) İST demisin ?
  • Hayır Mardin

• quote:

Hayır Mardin

Hmm ist de olsun yapılan etkinliklere bol bol katıl derdin. Hem eğlenceli hem süper bilgi paylaşımı hem yeni dostlar hemde ücretsiz. Çok iyi oluyordu ama malesef mardındeymissniz. O zaman netden araştırmaya devam diyelim :)
  • selamlar,

dslr makina almak istiyorum fakat bu konuda çok bilgisizim...

Canon 60d ile Nikon D90 arasında kaldım... dış mekan da yeşillik alanlarda foto çekimi için kullanıcam... yardımcı olabilir misiniz ?
  • Neyse ki Diyarbakırda okuyorum orda fotoğrafçılık daha aktif

• Hocam bi sorum daha olacaktı 50mm 1.8 canon lens siparisi verdim. Parasoley ve polarize filtre alacaktım markasının nikon olması fark eder mi 52 mm o da

• quote:

Orijinalden alıntı: mago

selamlar,

Canon 60d ile Nikon D90 arasında kaldım... dış mekan da yeşillik alanlarda foto çekimi için kullanıcam... yardımcı olabilir misiniz ?

Hocam öncelikle Body olarak tabiki 60D..
    Ama hiç bilginiz yok iken neden bu makineler ?? Yanı daha ehliyet yok Audi A8 L alıyım diyorsun..
    Bilgin yok ise aldığındada bu makineleri kullanamazsın. Yani kullanırsın ama çözene kadar makinede harap olur verdiğin fiyatta. Her zaman şunu derim. Herşeyin bir adabı usulu vardır. Basamak basamak gidersin en balta 10. Basamaktan başlamazsın. Tavsiyem daha düşük bir gövde alman. 600D gibi yada işine yarar ise dokunmatik özelliği olan 650D gibi falan. Bu arada dış mekan falan o çekim kalitesi lensle ve senin makineyi ayarlaman ile ilgilidir. Tamam gövdeninde hiç etkisi yok diyemeyiz ama o kaliteyi veren ilk olarak lensin daha sonradan senin ayarların. Şimdi tutup sen alan derinliğini artdırmak için F ı kısıp shutterıda artdırmak için İSO verirsen tabiki olmaz..

• quote:

Hocam bi sorum daha olacaktı 50mm 1.8 canon lens siparisi verdim. Parasoley ve polarize filtre alacaktım markasının nikon olması fark eder mi 52 mm o da

Tabi sorun olmaz. Parasoleyin gölge yapmadığından emin olun ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozphoto

quote:

Orijinalden alıntı: mago

selamlar,

Hocam öncelikle Body olarak tabiki 60D..
    Ama hiç bilginiz yok iken neden bu makineler ?? Yanı daha ehliyet yok Audi A8 L alıyım diyorsun..
    Bilgin yok ise aldığındada bu makineleri kullanamazsın. Yani kullanırsın ama çözene kadar makinede harap olur verdiğin fiyatta. Her zaman şunu derim. Herşeyin bir adabı usulu vardır. Basamak basamak gidersin en balta 10. Basamaktan başlamazsın. Tavsiyem daha düşük bir gövde alman. 600D gibi yada işine yarar ise dokunmatik özelliği olan 650D gibi falan. Bu arada dış mekan falan o çekim kalitesi lensle ve senin makineyi ayarlaman ile ilgilidir. Tamam gövdeninde hiç etkisi yok diyemeyiz ama o kaliteyi veren ilk olarak lensin daha sonradan senin ayarların. Şimdi tutup sen alan derinliğini artdırmak için F ı kısıp shutterıda artdırmak için İSO verirsen tabiki olmaz..

öncelikle cvp için teşekkürler... ben pek anlamıyorum ama kardeşim daha önce kullandı bu tarz makinalar... Canon 7d kullanmıştı. hediye alıcam ama haberi yok...

Canon 60D + 17-50 mm 2.8 TAMRON + 28-80 mm

özelliklerde bir makina buldum, 20 bin çekim sayısı var, görsel çok olarak çok temiz... makinayı teslim alırken dikkat etmem gereken neyi var acaba... göz göre göre kazıklanmayalım :)

teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: ozphoto

quote:

Hocam bi sorum daha olacaktı 50mm 1.8 canon lens siparisi verdim. Parasoley ve polarize filtre alacaktım markasının nikon olması fark eder mi 52 mm o da

Tabi sorun olmaz. Parasoleyin gölge yapmadığından emin olun ama.

Tamam hocam çok teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 222223224225226
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.