Şimdi Ara

CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ (223. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.625
Cevap
40
Favori
353.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 221222223224225
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benzer soruları 650D ve 70D sayfalarında da sordum ama bir üst modele çıkıp çıkmama konusunda aklımda birkaç soru işareti var. Bir ay kadar önce çok fazla tavsiye edildiği için ve açıkçası hoşuma da gittiği için 650D aldım bugün 70D'yi test etme şansı buldum gerek fotoğraf kalitesi gerekse de ele oturuş olarak çok daha tatminkardı 60D'nin de hemen hemen aynı performansı sağlayacağını düşünüyorum. Bir üst modele geçme ve 70D veya 60D tercihi konusunda sizin tercihiniz ne olurdu arkadaşlar. Gazetecilik birinci sınıf öğrencisiyim seneye temel fotoğrafçılık dersimiz var ve ben gazeteden çok fotoğraf alanında kendimi geliştirmek isteyen biri olarak soruyorum bu soruyu.
  • Merhaba,
    Canon60D ayarlar sekmesinde fabrika ayarlarına dön kısmı mevcut değil. Kullanma klavuzunde gösterilen yerde sadece iki satır var. birincisi pil durumu ikincisi ise info düğmesi görüntü seçenekleri. burda olması gereken diğer satırlar da mevcut değil. Ne yapılması gerekir? Kutu içindeki cd ile fabrika ayarlarına dönmek mümkün müdür?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oğuz Kaan GÜR

Merhaba,
    Canon60D ayarlar sekmesinde fabrika ayarlarına dön kısmı mevcut değil. Kullanma klavuzunde gösterilen yerde sadece iki satır var. birincisi pil durumu ikincisi ise info düğmesi görüntü seçenekleri. burda olması gereken diğer satırlar da mevcut değil. Ne yapılması gerekir? Kutu içindeki cd ile fabrika ayarlarına dönmek mümkün müdür?

Makine otomatik mod'da ise menü detaylı degildir. Makineyi M moduna alıp tekrardan bakarsanız sorun gidicektir :)
  • Arkadaslar selamlar, 60d siparisi verdim bende. Imzamdaki 40d seti sattim, 17-50 vc li tamron duruyor. 60d body ile 17-50 vcli tamron kullanacagim. Elimde cf kart var yalniz benim skntim soyle, 60d cf kabul etmiyo, arada sirada video da cekerim diyorum. 16 gb sandisk extreme pro 95 mb/s mi almak daha mantikli yoksa 32 gb sandisk extreme 45 mb/s mi? Ikisi ayni paraya denk geliyor. 16 gb yi ne kadar surede doldurur bilmiyorum, daha cok fotograf egilimliyim, tecrubemde o yonde, 45 mb/s dusuk bi hiz degil fakat 16 gb da kolay kolay dolacak bi hafiza diil. 32 gb 95 mb/s extreme proyu dusunecek olsam 2 kati daha pahali. Bu konuda tecrube edinmis arkadaslar yardimci olurlarsa sevinirim. Alternatif kart da onerebilirsiniz.

Bir diger konu ise body secimi. Ikinci el 7d ya da sifir 60d body alabilecek durumdayim. Sifir almak daha mantikli geldigi icin boyle bi secim yaptim. Nikon makine secme gibi bi durumum yok cunku elimdeki tamron canon uyumlu, zaten canoncuyum. 70d yi de dusundum fakat neredeyse 60d nin iki kati daha pahali. Bu sebeple 70d yi elemek zorunda kaldim. Her turlu tavsiye ve onerileriniz icin tesekkur ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: psychic2

Arkadaslar selamlar, 60d siparisi verdim bende. Imzamdaki 40d seti sattim, 17-50 vc li tamron duruyor. 60d body ile 17-50 vcli tamron kullanacagim. Elimde cf kart var yalniz benim skntim soyle, 60d cf kabul etmiyo, arada sirada video da cekerim diyorum. 16 gb sandisk extreme pro 95 mb/s mi almak daha mantikli yoksa 32 gb sandisk extreme 45 mb/s mi? Ikisi ayni paraya denk geliyor. 16 gb yi ne kadar surede doldurur bilmiyorum, daha cok fotograf egilimliyim, tecrubemde o yonde, 45 mb/s dusuk bi hiz degil fakat 16 gb da kolay kolay dolacak bi hafiza diil. 32 gb 95 mb/s extreme proyu dusunecek olsam 2 kati daha pahali. Bu konuda tecrube edinmis arkadaslar yardimci olurlarsa sevinirim. Alternatif kart da onerebilirsiniz.

Bir diger konu ise body secimi. Ikinci el 7d ya da sifir 60d body alabilecek durumdayim. Sifir almak daha mantikli geldigi icin boyle bi secim yaptim. Nikon makine secme gibi bi durumum yok cunku elimdeki tamron canon uyumlu, zaten canoncuyum. 70d yi de dusundum fakat neredeyse 60d nin iki kati daha pahali. Bu sebeple 70d yi elemek zorunda kaldim. Her turlu tavsiye ve onerileriniz icin tesekkur ederim.

Hocam öncelikle örnek veriyorum 16 gb ihtiyacını görüyor ise tek kartta 16 gb alma. 8x2 yap. Herzaman bir kartın ayrı olması iyidir. 32 ise 16 16 şeklinde yap. Çünkü kırılma kaybolma yada doluluk oranına göre her zaman 2 kart iyidir. Ben ve birçok kişi böyle kullanıyor. En basit örnek geçen gün vize teslimim var karta attım tam hocaya vermek üzereyken LOCK tuşu kırıldı ki allahtan 1 tane daha kartım ve yedeğim vardı. Hiç ummadık anda bi şeyler ters gidiyor.. Atıyorum 32 gb yi doldurdun pc ye kopyalana kadar bekliyeceksin. Ama 16 16 kullanırsan bir tanesi kopyalana kadar diğeriyle çekmeye devam edersin. :)

Şimdi ihtiyacına göre ilk hız konusunu halledelim. Gün içerisinde çok fazla foto çekiyorsan akşamlarıda kopyalarken hızlı olsun dersen 95 alabilirsin Bu aynı zamanda dediğim gibi çekim sırasında bir kart dolar ise kopyalamada işine yarar. Hızı halletdik diyelim bu sefer ne kadar yoğunluk oluyor ona göre GB seçimi yapalım. Ben bazen özel çekimlere gidiyorum 2 tane 8 Gb 30mb/s gayet fazlasıyla işime yarıyor. Bi tane pc açıyorum 8 gb dolunca diğerini takıp bilgisayara kopyalıyorum ki 8 gb olduğunda dolayı 30 mb/s iyi oluyor. yanı boyut küçük olduğundan hız 30 olduğundan kopyalamakta hiç uzun sürmüyor.
    Tavsiyem çok yoğundeğilsen hem boyuta hem hıza çok fazla para verme. 30mb bence iyidir. Boyutta 16 gb (8x2) olması bence gayet idealdir :)

Bu fiyatlara göre 60D gayet işine yarayacaktır. 70D evet iyi bir makine ama yeni olduğundan (çokta yeni olmasada eski bir makinede değildir.) neyse yeni olduğundan dolayı maliyeti baya yüksek oluyor. Dokunmatik ekrana falan ihtiyacın yoksa hiç düşünme 60D candır :)

• Hocam yuregine saglik tesekkur ederim cevabin icin. Yalniz 60D nin video cekimi icin 45 mb/s yeterli midir onu merak ediyordum. 95 alip hic kasmasam mi diye dusundum. Oyle yogun bi durumum yok, uzun yillar meslek icabi kosturduk, artik hobi olarak ugrasiyorum, dokunmatik ekrani bos ver, normal ekrani kullanmiyorum zaten dogru duzgun. 40D gayet yeterliydi ama yenileme sart oldu tabi..
    Bende 3-4 tane cf vardi kart olarak, oyle fazla kart bulundurmak iyi oluyo evet, bu fikir aklima yatti, 2x16 45mb/s alsam diyorum fakat, 45mb hiz video icin yeter mi? Ya da 1 tane 16 lik 45 mb , 1 tane 16 lik 95 mb mi yapsak.

Hocam bir de su oynar ekran tereddute dusuruyor, hassaslasma, bozulma, kirilma falan gibi durumlar cikiyo mu ortaya? Kullanim kolayligi acisindan muhtesem oldugu kesin, yere sifir fotograf cekerken az yatmadim yerlere :) saglam midir merak ediyorum:)
    40D den video cekimi disinda cok da fazla bir fArki olacagini sanmiyorum ama, sabirsizlaniyorum bir an once kullanmaya baslamak icin:)

• quote:

Hocam yuregine saglik tesekkur ederim cevabin icin. Yalniz 60D nin video cekimi icin 45 mb/s yeterli midir onu merak ediyordum. 95 alip hic kasmasam mi diye dusundum. Oyle yogun bi durumum yok, uzun yillar meslek icabi kosturduk, artik hobi olarak ugrasiyorum, dokunmatik ekrani bos ver, normal ekrani kullanmiyorum zaten dogru duzgun. 40D gayet yeterliydi ama yenileme sart oldu tabi..
    Bende 3-4 tane cf vardi kart olarak, oyle fazla kart bulundurmak iyi oluyo evet, bu fikir aklima yatti, 2x16 45mb/s alsam diyorum fakat, 45mb hiz video icin yeter mi? Ya da 1 tane 16 lik 45 mb , 1 tane 16 lik 95 mb mi yapsak.

Hocam bir de su oynar ekran tereddute dusuruyor, hassaslasma, bozulma, kirilma falan gibi durumlar cikiyo mu ortaya? Kullanim kolayligi acisindan muhtesem oldugu kesin, yere sifir fotograf cekerken az yatmadim yerlere :) saglam midir merak ediyorum:)
    40D den video cekimi disinda cok da fazla bir fArki olacagini sanmiyorum ama, sabirsizlaniyorum bir an once kullanmaya baslamak icin:)

Rica ederim dostum işimiz bu sonuçta :)
    Şimdi hobby içinse hiç 16x2 ye de gerek yok. 8x2 çok çok rahat işini görecektir. Zaten ben kartta tutmuyorum hiç fotoları hobby olduğundan dolayıda 16 yı bırak 8 bile dolduramazsın. Gün içinde ise akşam gelince evde yedeklersin o yüzden 8x2 en iyisiri.. Bu arada hız konusunda bende 30 mb var ve yetiyor ama kart dolunca haliyle sorunlar çıkartıyor. 6 7 gb ye kadar sorun yok ama son zamanlara gelince durdurmalar yaşanabiliyor. dediğim gibi hiç boşa 16 ya gerek yok hem dolduramıyınca diğer kart kullanmıyorsun kenarda kalıyor ediyor kaybetsen bile farkında olmuyorsun :D 8x2 30mb/s SanDisk Candır gerisi hikaye :D

Ekranın önüne çizilmez film al dostum. Bazı arkadaşlar kullanırken açıyor çantaya koyarken kapatıyor bu şekilde olduğu zaman sorunlar olmadan olmaz. Çizilmez film al sürekli açıp kapama işine yarıyacağı zaman kullan. Ben 1 yıldır bu şekilde kullanıyorum bişey olmadı ki daha önce ekranı bozanda görmedim hiç :)

Şimdiden hayırlı olsun :)

• Arkadaşlar ile geziden geriye kalanlar :)
     CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ

•  CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ
     CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ

• Tavsiyeler için teşekkürler
    16 GB sandisk extreme class 10 45mb/s den 1 tane, 32 GB syrox class 10 dan 1 tane aldım.
    Çantamı eski makinemle verdiğim için, yeni bi çanta almak zorunda kaldım, lowepro adventura 160 oldukça kullanışlı geldi.

40D den sonra 60D nin tuş dizilimini çok garipsedim, joystick in kaldırılması daha doğrusu yuvarlağın içine alınması saçma olmuş, onun dışında 60D mükemmel bir seçim gibi görünüyor.

bu da taze taze ufak bi bokeh detay denemesi..

CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ

• quote:

Tavsiyeler için teşekkürler
    16 GB sandisk extreme class 10 45mb/s den 1 tane, 32 GB syrox class 10 dan 1 tane aldım.
    Çantamı eski makinemle verdiğim için, yeni bi çanta almak zorunda kaldım, lowepro adventura 160 oldukça kullanışlı geldi.

40D den sonra 60D nin tuş dizilimini çok garipsedim, joystick in kaldırılması daha doğrusu yuvarlağın içine alınması saçma olmuş, onun dışında 60D mükemmel bir seçim gibi görünüyor.

bu da taze taze ufak bi bokeh detay denemesi..

CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ

Hayırlı olsun hocam ışığın bol olsun diyelim :)

Evet elinin biraz alışması lazım. Onu bırakta F değiştirmek için tuşu bulabildin mi onu söyle :D

• 60D veya 70D almak istiyorum ama wifi, megapiksel, digic5+ gibi özellikler için aradaki fiyat farkını vermeye değer mi sizce arkadaşlar?
  • Sedat_60 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle 70d

video modunda ekranda dokunduğunuz yeri bile focuslaması 70d için tercih sebebi (kendi adıma)
  • quote:

Orijinalden alıntı: d.t.s.

Kesinlikle 70d

video modunda ekranda dokunduğunuz yeri bile focuslaması 70d için tercih sebebi (kendi adıma)

Video önceliklerim arasında değil hocam sensörden kaynaklı fotoğraf kalitesi, fokus sistemleriyle karşılaştırırsanız aradaki fiyat farkına değer mi sizce?
  • F değerini değiştirmek için tuşa basmaya gerek yok ki bütün canonlarda aynı, manuel modda alttaki çarkı çevirirsen f değişir.
    Bir de Av modunda F değerini sen seçersin, Av modunda iken deklanşörün yanındaki çarkı çevirince F değişiyor. Umarım sorunu doğru anlamışımdır.
  • arkadaslar bende 60D+18-135mm lens aldim..dün ilk defa makineyi kurcaladim..biraz deneme çekimleri yaptim..daha önce hiç fotograf bilgim yoktu..youtube dan izledigim videolarla diyafram, enstantane ve ISO bilgileriyle baya birseyler yapmaya calistim..aslinda makineyi esime almistim ama dun hep ben kullandim..sanki kursa gitsem bu isi sökerim gibi:) cakma bilgilerle epey kavradym isi..ama makinenin özelliklerini hala tam bilmiyorum..zamanla alisiriz herhalde..

Bir sorum olacakti;
    video çekiminde ses görüntüden once geliyor..ne yapmak lazim?

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oprema -- 16 Haziran 2014; 16:01:54 >
  • oprema kullanıcısına yanıt
    Hafiza kartinizin hiziyla alakali olabilir diye dusunuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: welowis

Hafiza kartinizin hiziyla alakali olabilir diye dusunuyorum

olabilir çünkü en ucuzundan 16gb kingston almıştım..1 tanede kaliteli bir 8GB almak lazım..hem yedek olur..
    teşekkürler.
  • quote:

F değerini değiştirmek için tuşa basmaya gerek yok ki bütün canonlarda aynı, manuel modda alttaki çarkı çevirirsen f değişir.
    Bir de Av modunda F değerini sen seçersin, Av modunda iken deklanşörün yanındaki çarkı çevirince F değişiyor. Umarım sorunu doğru anlamışımdır.

Hocam F değerinin birkaç yolu var değiştirmek için ama usulu bunun budur. 60D lerden önceki makinelerde F değeri için ayrı bir tuş vardı. 60D gibi makinelerde artık FN li tuşa geçtiler evet dairesel joistik ilede oluyor ama bunun usulu budur hem ele biraz tuhaf olur. AV de diyafram öncelikli moddur shutter'ı verdiğimiz pozlama değerine göre ve F değerine göre ayarlar bu durum olduğundan dolayı FN tuşuna basmamız gerekmez.
  • arkadsaşlar merhaba dün itibari ile bende 60d sahibi oldum umarım kazasız belasız kullanabilirim.uzun süre 500d kullandıktan sonra fiyatı ve performansı dolayısıyla 60d yi sectim inşallah pişman olmam. 60d kullanan arkadaslara bi sorum olacak makinanın kutusunu yeni actım bataryası bos oldugu için sarja taktım makşnayı acıp deneyemedim fakat 70-200 lens kullanıyorum makinanın durusuna bakmak icin lensi taktım vizörden baktım vizörde hafif bi bulanklık var hani buzlu camlarda olur ya o türden lensi
    konuya netledigimde bi sorun yok ama o bulanıklık var hala bulanıkda demeyelim aslında her tarafı tozlanmıs bugulu gibi bu normal mi acaba ?
  • 
Sayfa: önceki 221222223224225
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.