Şimdi Ara

CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ (222. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.625
Cevap
40
Favori
353.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 220221222223224
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: welowis

Arkadaşlar 60d ile sigma 17-70 lensimi taşıyabileceğim çanta istiyorum. Önereceğiniz model var mı ?

Hocam tam model olarak bilmiyorum ama sırt çantası gibi olanlar ve içinde bolca yer olan çantalar en mantıklısı.. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mortalknight

Başlangıç için,tamamen deneyimsiz birine önerirmisiniz arkadaslar?
    650D ile arasında 500 lira civarı bir fark varken 650D ye degmez gibi geldi bana

Arkadaşım 60D esk olmasına rağmen biraz daha ileri seviye bir makinedir. Kendisini geliştirip daha çok yönlü kullanır ise 60D alıp bir daha body değiştirmesin ama bu birazcık zor gibi kullanmıyacakları özellikler yerine 650D alıp dokunmatik özelliğini falan kullanabilir.

Basit şekilde açıklar isek:
    60D daha eski ama bir o kadarda iler bir seviye shutter olsun çekim hızı olsun, beyaz dengesindeki elle girilebilen kısım olsun vs. vs. diye gider.
    650D daha yeni bir makine dokunmatik ekranı var işlemcisi yeni seri sürekli AF var bunda böyle bir makine ama 60D kadar ileri bir seviye değil.
    Bunun gibi özellikleri dikkate alıp seçim yapılması en mantıklıdır.

• Bugun itibariyle bende Katılıyorum klübe yazarsanız sevinirim çektiğim fotoları paylaşıcam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozphoto

quote:

650D ile arasında 500 lira civarı bir fark varken 650D ye degmez gibi geldi bana

Arkadaşım 60D esk olmasına rağmen biraz daha ileri seviye bir makinedir. Kendisini geliştirip daha çok yönlü kullanır ise 60D alıp bir daha body değiştirmesin ama bu birazcık zor gibi kullanmıyacakları özellikler yerine 650D alıp dokunmatik özelliğini falan kullanabilir.

60D daha eski ama bir o kadarda iler bir seviye shutter olsun çekim hızı olsun, beyaz dengesindeki elle girilebilen kısım olsun vs. vs. diye gider.
    650D daha yeni bir makine dokunmatik ekranı var işlemcisi yeni seri sürekli AF var bunda böyle bir makine ama 60D kadar ileri bir seviye değil.

Teşekkur ederim acıklaman için
    Ama zaten 600d baslıgı yerine yanlıslıkla 60d ye yazmısım

Amacım 600d ile 650d yi kıyaslamaktı :)

Yinede teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: 0130

Bugun itibariyle bende Katılıyorum klübe yazarsanız sevinirim çektiğim fotoları paylaşıcam...

Hocam liste cok uzun oldu o yuzden forumda rahatsiz etmemek icin artok liste tutmuyorum :) aramiza hosgeldin bol isikli gunler :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Yinede teşekkürler

Ahahh :) tmm dostum 600d ile 650D yi yorumliyim istersen :)

• Canon 60D + Tamron 17-50 VC ile bende aranıza katılmış bulunmaktayım :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 0130

Bugun itibariyle bende Katılıyorum klübe yazarsanız sevinirim çektiğim fotoları paylaşıcam...

Hocam liste cok uzun oldu o yuzden forumda rahatsiz etmemek icin artok liste tutmuyorum :) aramiza hosgeldin bol isikli gunler :)

Tamam sıkıntı yok teşekkür ederim Işığınız eksik olmasın
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Yinede teşekkürler

Ahahh :) tmm dostum 600d ile 650D yi yorumliyim istersen :)

bilgin varsa çok iyi olur hocam :)

• ARKADAŞLAR MEİKE MARKA FLAŞ KULLANAN VEYA MARKAYI BİLEN VARMIDIR ?

İYİ Mİ KÖTÜ MÜ ALINIR MI ?

• Arkadaşlar canon 60 d makinem var otomatik modda otomatik netleme yapıyor ama manuel,av veya diğer modlarda af de olmasına rağmen otomatik netleme yapmıyor yardım edermisiniz

• Arkadaşlar nikon d7000 düşünüyordum ama video modunda otomatik focuslamasının kötü olduğunu ayrıca lens' in de ses yaptığını öğrendim

Canon 60d' nin video performansı nasıldır. Otomatik focus varmı. Tecrübeli arkadaşlar iki makinayı kıyaslayabilir mi
  • selamlar,
    bende 60D' mi canon 18-200 mm. lensle beraber geçen sene Tayland' tan almıştım.
    cihazdan ve özellikle lensten gayet memnun kaldığımı belirtmek isterim. Düşük ışık performansı gayet güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: d.t.s.

Arkadaşlar nikon d7000 düşünüyordum ama video modunda otomatik focuslamasının kötü olduğunu ayrıca lens' in de ses yaptığını öğrendim

Canon 60d' nin video performansı nasıldır. Otomatik focus varmı. Tecrübeli arkadaşlar iki makinayı kıyaslayabilir mi

makine ses yapmiyor lens ses yapiyor. 50mm AF lens ve 18-105mm AF-S lens kullaniyorum ses sadece 50mm oluyo sesin kaynagi ise netleme halkasinin donmesi. 18-105mm de cok az ses olyo.eger cok takintiliysaniz bi tane mic. alirsiniz isiniz gorulur. bilginize.

• pascalnouma39 P kullanıcısına yanıt
    Dostum böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım. Focus modlarına bak derim yüz tanıma özelliği Live Mod falan var belki ondan olabilir. birde Lensin kapağı kapalı yada karanlıkta isen flash açık olsun bazende o yüzden hiç AF yi çalıştırmadığı zaman oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: d.t.s.

Arkadaşlar nikon d7000 düşünüyordum ama video modunda otomatik focuslamasının kötü olduğunu ayrıca lens' in de ses yaptığını öğrendim

Dostum öncelikle d7000 hakkında bilgim yok.
    60D yorumlıcak olursak pek video kısmında kullanmıyorum.
    Kullanıcağım zamanda şöyle yapıyorum.
    Af modlarında Live, Live (Yüz tanımlamalı) bide quick mod var.
    Vİdeo başlatmadan önce Live da olursa en baştan en sona kadar Af yi tarayarak en iyi görüntüyü almaya çalışıyor haliyle birazcık uzun sürüyor.
    Sabit bi yer olur ise quick mod a alıyorum. Deklanşöre basınca ayna kapanıyor 1 yada 2 saniye sonra net bir şekilde ayna kalkıyor.
    Sabit çekimlerde bunu kullanıyorum. Lİve ile quick mod un sistemleri farklı. 1 Tanesi ekran kapanmadan Af yapıyor (uzun sürüyor) diğeri ise ayna kalkıyor 1-2 saniye içinde odaklıyor ve ayna geri açılıyor yalnız tek sorun şu sabit bişey çekiceksen quickle odaklıyıp videonu başlatman ama hareketli bir çekim ise bu quick mod ise yaramıyor. Haliyle video kayıt esnasında ayna kapanıp açılamayacağı için video esnasında sadece Live mod var buda haliyle uzun sürüyor ve video sırasında çok kötü sonuçlar meydana getiriyor.
    Tavsiyem 60D ve 18-135 kit kullanacaksan Af yi elle yapman çok az düzeltme ile zoomda bile gayet iyi sonuçlar oluyor.
    İstersende sadece body alıp ayriyetten STM lesn alman. Stm odaklaması hızlı olduğundan yavaş mod olsa bile iyi sonuçlar veriyor.
    Yada birazdaha bekliyip Dual Sensör ve STM olan 70D 18-135 STM serisini alman.
    70D 18-135 STM aldıktan sonra gayet iyi videolar çekersin :) Durumlar böyle. Karar senin :)

• Merhaba arkadaşlar,

Ben de 18-135 kit lensimle birlikte 60D sahibi oldum... Ağırlıklı video çekmek için kullandığım makinemde kısa zaman içinde bir 50mm f/1,8 almak istiyorum...

Herkese sevgiler.
  • Diyafram nereden ayarlanıyor bu makiede ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apache0990 -- 21 Mayıs 2014; 20:19:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: apache0990

Diyafram nereden ayarlanıyor bu makiede ?

Makineyi M moduna aldıktan sonra Q düğmesine basarak gelen ekrandan yapabilirsiniz.
    Veya daha basit olarak makineyi diyafram öncelikli yani AV moduna alırsanız siz sadece diyaframa müdahale edersiniz. Makine kendi bir enstantane belirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: apache0990

Diyafram nereden ayarlanıyor bu makiede ?

Hocam Q falan uzun iş sağ elle sol kulağı tutmak gibi :) makine M modundayken AF on'un bir sağındaki altında mavi üstünde yıldız olan tuşa basılı tutuyorsun ens. ayarladığımız dairesel joistikten ayarlıyorsun :) İyi çekimler.
  • 
Sayfa: önceki 220221222223224
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.