Şimdi Ara

CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ (221. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.625
Cevap
40
Favori
353.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 219220221222223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nickelback48

quote:

Orijinalden alıntı: ozphoto

quote:

Orijinalden alıntı: nickelback48

arkadaşlar bende 60d almaya niyetlendim fakat,sadece body sini en uygun ve distiribtör garantili nerelerden alabilirim,takip edebilceğim bikaç güvenilir site söyleyebilir msiniz?

ayrıca arkadaşlar şunuda sormak istiyorum,bu işe yeni başlayacağım forumda kesin muhabbeti dönmüştür fakat ben göremedim,orta seviye bir fotoğrafçı olacaksam 60d ye o kdar para verme,650d al o da hertürlü işini görür,diyebilir misniz?çünkü arada ciddi fiyat farkı var ve beni bu zorluyor ama bi kere o kadar para verdim mi en iyisi alası geliyor insanın

Hocam öncelikle akakce.com sitesinde bakarım hep. Orada en iyi güvenilir satıcılar ve en uygun satıcılar olarak kategoriler var.
    Oraya 60D body yazıp aratırsan fiyatlar karşına çıkacaktır. İstersen güvenilir bir satıcıya bakarsın istersen en uygun olanına. Diyelim ki arada 20 Tl fark var git güvenilir satıcıdan sipariş ver (Güvenilirlik ölçümü ise şöyle; 100 tane ürün satmış ve 98 i sağlam bir şekilde kullanıcıya gitmiş ve kullanıcı memnun kalmış. Altında da real kullanıcılar tarafından olumlu yada olumsuz yorumlar mevcuttur.) Bu şekilde kendi bütçene göre araştırmalar yapabilirsin.

Şimdi gelelim 650 mi 60 mı

Aralarındaki farklar şunlardır.
    Sensör olarak aynı olabilirler fakat küçük küçük detaylar vardır ve fiyatı etkileyen farklar bunlardır. Kısaca örnekler vererek anlatıcam.
    Shutter yani 1 fotoğrafı çekme hızı 60D de 1/8000 iken 650D de 1/4000 (yani bir tanesi saniyeden 8 bin kat hızlı çekiyor 1 tanesi 4 bin kat hızlı)
    Eğer sen stüdyoda 2,000 Tl lik paraflash ekipmanı kullanıp balon patlaması çekiceksen 60D al 8 bin kat hızlı çek, he eğer yok ya o çok ileri bir iş ilerki yıllarda diyorsan 650...
    Sonra sürekli çekim gücü... 60D saniyede 5,3 kare çekerken 650D 5 kare. çok büyük bir fark değil ama birde 60D nin bu çekimi 40 kere tekrarlaması büyük fark. saniyede 5,3 kare ve peş peşe 40 kareye kadar iken 650D saniyede 5 kare ve 20 tekrar yapabiliyor.
    Diyelim önemli bir gelişme oldu peş peşe fotoğraf çekip gazetelere satıcaksan ve her anı yakalamak istiyorsan saniyede 5 kare değilde 5,3 ve 40 tekrar yapan 60D yi al.
    Üstdeki ekran kısmına gelelim. 60D de temel ayarları yapmak için bir ekran mevcuttur. Dedim ya hız önemli ise LCD ekrandan bir sürü ayarlar içinde temel ayarları bulup yapmak zor mu yada daha da hızlımı yapmak istersin o zaman 60D yi al ve LCD ekranı hiç kullanma üstdeki ekrandan temel ayarlarını hızlıca yap ve fotoğrafını çek..
    Bütün gün stüdyoda 500 600 kare çekerek model mi çekiceksin, diyelim ki evet ve elinin terlemesi var body biraz daha dayanıklı olsun tere, sürtünmeye ve bir çok etkene.. O zaman 60D.. He birde shutter ömrü... Bu kullanıcıya kullanım şartlarına göre değişiklik yapar ama ben her zaman üst seviyedeki bir makinenin shutter'ının daha uzun gideceğine inanırım. Çok çekiyorsan biraz daha sensör dayansın diyorsan yine 60D.... Uzun çekiyorsun pil daha çok gitsin diyorsan yine 60D.. Aralarındaki farklar kısaca böyle. Bazı farklar çok çok yakın gibi ama büyük farklar ortaya koyabiliyor ve böyle küçük farklar toplandığı zaman haliyle fiyatta fark ediyor. Farkları sadece bunlar olarak düşünme WhiteBlance ından tutta dahli flash gücüne kadar bir çok özellik daha vardır ama bunlar temel olanları. Bu farkları gözden geçir eğer yaparım diyorsan 60D kesinlikle favorimdir ama yok standart kullanıcam diyorsan kullanmadığın özellik içinde para verme derim ben :) Şimdiden hayırlı olsun. Her türlü konuşa soru sorabilirsin hiç çekinme. Şimdiden Canon ailesine hoş geldin... :)

hocam çok çok teşekkür ederim yorumlarınız için,heralde 60d vs 650d arasında kalan pek çok insan vardır.60d nin daha iyi olduğu kesin fakat 650d de fena makina sayılmaz sanırım.yani ben çok çok ileri seviye bi fotoğrafçı olacağımı pek sanmıyorum,çünkü derslerden vakit pek bulamıyorum.ama bu işede başlamak istiyorum.o yüzden aradaki fiyat farkına değsede,o kadar para vermek beni zorlayacağı için 650d alacağım sanırım(eğer gene fikir değiştirmezsem :=) )

hocam şimdi gelelim lens konusunda ciddi yardımınız gerekiyor.bana 50mm f1.8 lens al diyorlar,fakat genelde sitelerde 18-55mm lens+body şeklinde satıyorlar.sizce napmalıyım bi türlü karar veremedim.body yi ayrı lensi ayrı mı almalıyım?yoksa 18-55mm lenside alayım mı,üstüne daha sonra 50mm f1.8 lensi alayım.kafamda deli sorular hocam help me :)

Arkadaşım şimdi yorumlarıda 2 ayrı şekilde vericem :)
    Şimdi makineyi genel olarak kullanıcaksın o yüzden 18-135 olarak almanı tavsiye ederim.
    Biraz daha prof düşünürsen 18-55 daha keskin bir lenstir ama o farkı anlamazsın bile genel olarak kullanıcağın için 18-135 işini görücektir. Daha sonradan 50 mm 1,8 alman. Çünkü 50mm ile sürekli gezemezsin yani rahat olarak kullanamazsın 50mm portre yada alan derinliği gerektiği yerde kullanırsın tak gez bir lens değildir. İlk etapta 18-135 daha sonra 50mm e geçmen. bu şekilde aldığın taktirde güzel şeyler çıkacağına eminim :) İyi çekimler Kolay gelsin. :)

• Ben de 60D + Tamron 70-300mm AF LD Di ve 18-55 IS II'yle aranıza katılmış bulunmaktayım. Işığınız bol olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: T.Blackeye.

Ben de 60D + Tamron 70-300mm AF LD Di ve 18-55 IS II'yle aranıza katılmış bulunmaktayım. Işığınız bol olsun

Hoş Geldin dostum seninde ışığın bol olsun :)
  • Ya ben niye video çekemiyorum ?
    Makineyi video ayarına getiriyorum deklanşöre basıyorum,
    video değil resim çekiyor alet.
  • archaeologist kullanıcısına yanıt

hocam şu resimde live view ve record tuşu var ona basmanız gerekiyor. deklanşör sadece resim çeker.

CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ
  • arkadaşlar merhaba ürün bu gün elime ulaştı. Cazipshop.com'dan ithalatçı garantili aldım fakat kafama takılan bir şey var. Şarj cihazı amerikan priz. Yanında 1 adet dönüştürücü vardı fakat onun da içindeki metal yamulmuştu düzeltip kullandım şarj ediyor ama pek güvenemedim. Amerikan priz olması normal mi ve yeni bir dönüştürücü almalı mıyım?

edit: Fotoğrafı kaldırdım teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknolabs -- 19 Nisan 2014; 2:56:25 >
  • serseri sirin kullanıcısına yanıt
    teşekürler. ancak video çalışırken kendiliğinden duruyor.
    her denememde aynı şeyi yapıyor.
    kart mı yavaş geliyor acaba ? @serseri sirin
  • archaeologist kullanıcısına yanıt
    class 10 olmalı hafıza kartı. okuma yazma hızı yüksek olmalı.
  • 3 beyaz, 2 kırmızı, 1 adet de mavi pikselim var. Ne yapmalıyım ? Paniklemeli miyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: archaeologist

3 beyaz, 2 kırmızı, 1 adet de mavi pikselim var. Ne yapmalıyım ? Paniklemeli miyim ?

Dostum tek bir yerde yok ise sorun yapma. Canon bile tek yerde 8 pixel olmadığı sürece garantiye girmiyor. Çok etkileyeceğini sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: archaeologist

teşekürler. ancak video çalışırken kendiliğinden duruyor.
    her denememde aynı şeyi yapıyor.
    kart mı yavaş geliyor acaba ? @serseri sirin

Dostum kartın yavaş o yüzden. Bu arada sadece class 10 olarak bakma direk okuma yazma hızına bak şu anda 95mb/s olanları var ama pahalı 30 mb/s alırsan gayet iyi işini görürsün :)
  • teknolabs kullanıcısına yanıt
    Hocam bence bu şekilde kullanıyorum sorun olmaz ama eğer ucu yamuldu kısa devre olur falan diye telaş yapıyorsan git al. Zaten 1 tl falan.

Bu arada fotoğraf çok çok büyük kaldırda sende rahat et bizde rahat edelim :)
  • Yaz geliyor makinalar ciksn artik kiliflarindan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 60D'yi kredi çekip almayı düşünüyorum. (Yerel gazeteye iş amaçlı) 18-135 lens ile beraber satılıyor. İş görür mü arkadaşlar? (Bugüne kadar çektiğim şeyler flickr sayfamda (kullanıcı adı aynı))
  • Arkadaşlar öncelikle hepinizden özür dileyerek konuşmaya başlamak istiyorum.
    Teknosadan aldığım bilgisayarı yanlış verdiklerinden dolayı geri iade ettim ve yenisini talep ettim.. Sizin de tahmit ediceğiniz gibi bu tür mağzalar olayları uzatıyorlarda uzatıyorlar. Bir türlü bilgisayarımı alamadım. Bu nedenlede uzun zamandır gruba yazamadım ama allaha sükür bilgisayarım geldi ve tekrardan uzun uzun grubda yazmaya başlıyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MİY1988

60D'yi kredi çekip almayı düşünüyorum. (Yerel gazeteye iş amaçlı) 18-135 lens ile beraber satılıyor. İş görür mü arkadaşlar? (Bugüne kadar çektiğim şeyler flickr sayfamda (kullanıcı adı aynı))

Dostum yerel gazeteye iş amaçlı dediğine göre olayların arasında fotoğraf çekiceksin sanırım. Toz gaz su herşeyle karşılaşcaksın (dediğine göre yorum yapıyorum.)
    Şimdi ilk olarak illa canon alıcam dersen ve olayların içinde gazetecilik yapıcaksan Full Frame ve L serisi bir seri alman lazım 5D gibi makineler suya falan daha dayanıklı aynı şekilde L serisi lenslerde öyle. Kaliteli iyi çeker ve suya falan dayanıkldır. Gazetecilik yapanlar genelde 5D mark 2 ve 3 olabilir ve 24-105 ve 24-70L kullanırlar. Hem iyi fotoğraf hem suya ve darbeye dayanıklı olur iyi iş görür. Tabi birazcık tuzlu olur 13 bin tl gibi. Bu çok 60D gibi bir makine olsun sudan darbeden ben korurum dersen 18-135 i STM al. STM lensin odaklama mantığı birazdaha farklı daha yeni. Odaklama yaklaşık 5 6 kat daha hızlı. İstersen 70D ve 18-135 STM kit al yada illa 60D diyorrsan sadece body ve ayriyetden STM lens al.
    Bunlara altarnetif NİKON D300S i öneririm oda çok kullanılan bir bodydir. Su geçirmez özelliğimden dolayı tavsiye ediyorum. :)

Fiyat sıralamaları şöyle özet geçiyorum.
    60D 18-135 2,300 - Su geçirmez özelliği yok ve lensi STM değil. İyi makine, kötülemiyorum ama gazetecilik için konuşuyorum :)
    60D Body 1,700
    18-135 STM 1,000
    70D 18-135 STM 3,500 - 4,000
    5D Mark 3 24-70L 15,500
    D300s Body 3,500 Lensleri hakkında bil bilgim yok malesef.

• merhabalar,
    1500-2000 lira arası bir gövde almak istiyorum.
    nasıl ve ne amaçla kullanacaksın derseniz; evimin önü açık ve karşımda da orman var. (mesafe en az 5 km) doğal ortamına yaklaşmadan uzaktan kareler almak istiyorum. sabit bir yerde kullanacağım için teleskop alıp makineyi bağlamayıda düşünüyorum (uzay fotoğrafları için ek olarak 5km mesafeden teleskopla ne görüntü alabilir miyim?) ayrıca günlük kullanım içinde, cisimlere farklı noktalardan bakmak, farklı açıları resmetmek ve çizim okuma-algılama yetisini geliştirmek amacıyla kullanacağım. teknik ressamım ve fotoğraf çekmenin işime çok faydası olacağını düşünüyorum.

yani özetlemek gerekirse, uzak mesafe için teleskop derseniz teleskopa bağlana bilen bir makine ve günlük kullanım içinde uygun bir makine istiyorum. teleskopu ve lensi (lensleri) bu işi biraz öğrendikten sonra almayı düşünüyorum ve kendimi geliştirirsem sadece lens için bile bir kaç bin lira ayırabilirim.

buna göre 60d bana hitap eden bir gövde midir? ya da başka bir gövde mi tavsiye edersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: muskeder

merhabalar,
    1500-2000 lira arası bir gövde almak istiyorum.
    nasıl ve ne amaçla kullanacaksın derseniz; evimin önü açık ve karşımda da orman var. (mesafe en az 5 km) doğal ortamına yaklaşmadan uzaktan kareler almak istiyorum. sabit bir yerde kullanacağım için teleskop alıp makineyi bağlamayıda düşünüyorum (uzay fotoğrafları için ek olarak 5km mesafeden teleskopla ne görüntü alabilir miyim?) ayrıca günlük kullanım içinde, cisimlere farklı noktalardan bakmak, farklı açıları resmetmek ve çizim okuma-algılama yetisini geliştirmek amacıyla kullanacağım. teknik ressamım ve fotoğraf çekmenin işime çok faydası olacağını düşünüyorum.

yani özetlemek gerekirse, uzak mesafe için teleskop derseniz teleskopa bağlana bilen bir makine ve günlük kullanım içinde uygun bir makine istiyorum. teleskopu ve lensi (lensleri) bu işi biraz öğrendikten sonra almayı düşünüyorum ve kendimi geliştirirsem sadece lens için bile bir kaç bin lira ayırabilirim.

buna göre 60d bana hitap eden bir gövde midir? ya da başka bir gövde mi tavsiye edersiniz?

Dostum sana 600D yi yada 650D yi öneririm. 60D biraz fazla gelir bu işler için ki kullanmıyacağın özellikler için boşa para vermene gerek yok. Sana 600D için 1 tane kit lens bide tamron 70-300 öneririm. İlk zamanlar VC siz olanı yanı ucuz olanı al derim sonradan VC liye geçebilirsin. Uzun çekimler için işini gayet iyi görecektir. ben 300mm e alıp bide x10 yaparak AY fotoğrafı çekiyorum bütün kraterler falan hepsi gözüküyor :) 600D 18-55 yada 18-135 + olarakta Tamron 70-300 öneririm :)

• Arkadaşlar 60d ile sigma 17-70 lensimi taşıyabileceğim çanta istiyorum. Önereceğiniz model var mı ?
  • Başlangıç için,tamamen deneyimsiz birine önerirmisiniz arkadaslar?
    650D ile arasında 500 lira civarı bir fark varken 650D ye degmez gibi geldi bana
  • 
Sayfa: önceki 219220221222223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.