Şimdi Ara

CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ (220. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.625
Cevap
40
Favori
353.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 218219220221222
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: archaeologist

Aranızdayım.

60D Body+Tamron 17-50mm sparişini bu gün verdim. Bekliyorum.

Hayırlı olsun dostum güzel tercih :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozphoto

quote:

Orijinalden alıntı: ENAJANS

quote:

quote:

Artık bende bir 60d kullanıcısıyım buradan mı ekleniyor bilemiyorum ama..
    yanında tamron 17-50 aldım özellikle gece çekimleri mükemmel.

Dostum hayırlı olsun. Artık liste tutmuyoruz aramıza hoşgeldin fotoğraflarını bekliyoruz :)

Bir sorunla karşılaştım vizörden bakınca bir tuy görünüyor nasıl çöpüyse bilirim

Dostum birkaç ihtimal var.
    1. uv filtren var ise lensle filtre arasındadır
    2. lensi söktüğün zaman son mercekte olabilir bodyden lesni sökere burayı temizleyebilirsin.
    3.olarak lenssiz deklnsöre bastıysan sensörüne toz kaçmış olabilir. Menüden sensöz temizlemeye oradan manuel temizlemeye girerek sensörün kapağının açılmasını sağlayarak temizlik yapabilirsin.
    4. ve son lensten gelen görüntüyü ayna ile vizöre gönderen yer var. Lensi sök aynanın üst kısmına doğru bak.
    Bunlardan biridir temizleme sonucu sorun gidecektir. İyi çekimler.

teşekkürler deneyeceğim
    Birde 'birşey sorayım' (sözünü bugünlerde sıkça kullanıyorum) gece çekimlerinde tamamiyle karanlikken örneğin stell woll çekimi yaparken nereye netleme yapıyoruz görünen birşey olmadığından makine netleme yapamıyor.menuel netlemede ise sozsuza netlesek bozuk çıkıyor ne yapmalıyız?

• 60D Body+ Tamron 17-50mm Sparişimi dün 16:00 gibi verdim
    bu gün öğleden önce geldi. Müthiş bir sürat !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archaeologist -- 12 Nisan 2014; 15:43:16 >
  • archaeologist kullanıcısına yanıt
    Nereren ve ne kadara aldınız hocam ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaga20

Nereren ve ne kadara aldınız hocam ?

http://www.fotografmakinalari.com/
    2684 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archaeologist -- 12 Nisan 2014; 18:12:10 >
  • Otamatikte Bir kaç deneme yaptım.
    İlk izlenimim, 189 TL ye aldığım dijital makinadan pek bi farkını göremedim.
    Belki diğer modlarda daha iyidir.
  • archaeologist kullanıcısına yanıt
    Aman hocam ne yaptınız aldığınız body zaten kendini kanıtlamış bir gövde birde 60D ile oldukça keskln görüntü veren 17-50 yi almışsınız bi hata olmalı :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Artık bende bir 60d kullanıcısıyım buradan mı ekleniyor bilemiyorum ama..
    yanında tamron 17-50 aldım özellikle gece çekimleri mükemmel.

Dostum hayırlı olsun. Artık liste tutmuyoruz aramıza hoşgeldin fotoğraflarını bekliyoruz :)

Bir sorunla karşılaştım vizörden bakınca bir tuy görünüyor nasıl çöpüyse bilirim

Dostum birkaç ihtimal var.
    1. uv filtren var ise lensle filtre arasındadır
    2. lensi söktüğün zaman son mercekte olabilir bodyden lesni sökere burayı temizleyebilirsin.
    3.olarak lenssiz deklnsöre bastıysan sensörüne toz kaçmış olabilir. Menüden sensöz temizlemeye oradan manuel temizlemeye girerek sensörün kapağının açılmasını sağlayarak temizlik yapabilirsin.
    4. ve son lensten gelen görüntüyü ayna ile vizöre gönderen yer var. Lensi sök aynanın üst kısmına doğru bak.
    Bunlardan biridir temizleme sonucu sorun gidecektir. İyi çekimler.

teşekkürler deneyeceğim
    Birde 'birşey sorayım' (sözünü bugünlerde sıkça kullanıyorum) gece çekimlerinde tamamiyle karanlikken örneğin stell woll çekimi yaparken nereye netleme yapıyoruz görünen birşey olmadığından makine netleme yapamıyor.menuel netlemede ise sozsuza netlesek bozuk çıkıyor ne yapmalıyız?

Hocam bişey sorucam deme binlerce şey sorucam de :) çünkü sorucaksın. bizde alışırken bizde öğrenirken yüzlerce binlerce sorular sorduk yüzlece araştırma yaptık :) gayet normal yani :)

Şimdi gece çekimlerinde ise af yaparken flash'ı aç odaklamak için flash patlatıcak ve dakladığı zaman ise flash'ı kpatırsın. Ben bu şekilde çekiyorum.

Şimdi stell woll dediğin mantık ise uzun pozlama tekniği ile alevle dairesel görüntüler oluşturmadır.
    Uzun pozlama olduğundan dolayı F değeri yüksek olucak yani net alan derinliği çok olucaktır. Bazı lens çesitlerine göre lensin üstünde odaklama metresi yazar. Diyelimki kısa bi mesefaden yapıcaksın ortalama 4 metre lensin üstünden 4 metreye ayarlarsın 5 de olsa 3 de olsa sorun olmaz cünkü F değeri yüksek olduğundan net derinliği çok olucaktır ortalama bir şekilde net olur fotoğrafın.

• quote:

Otamatikte Bir kaç deneme yaptım.

Hocam yanlış anlama ama;
    İlk başlayan arkadaşlar neden böyle bir makinelerle başlıyorlar anlam veremiyorum.
    Enstantene hızı, F değeri açıklığı ile net alan derinliği, düşük İSO ile nois'siz fotoğraf gibi çok basit ve fotoğrafı çok etkileyen terimleri bilmiyorsunuz ve otomatik mod'da çektiğiniz fotoğraf ile 190 tl lik bir makinenin çektiği fotoğrafı karşılaştırıyosunuz... Birazcık araştırma ve makineyi iyi tanıma sayesinde farkı sende göreceksin..
  • Bozulan 18-135 objektifimi 100 liraya yaptırdım sonunda, yalnız kit lens artık tatmin etmiyor beni Başba bir lens daha almalıyım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hernan Cortes

Bozulan 18-135 objektifimi 100 liraya yaptırdım sonunda, yalnız kit lens artık tatmin etmiyor beni Başba bir lens daha almalıyım.

Sigma 17-50 tercihimdir :)
  • quote:

quote:

Hocam yanlış anlama ama;
    İlk başlayan arkadaşlar neden böyle bir makinelerle başlıyorlar anlam veremiyorum.
    Enstantene hızı, F değeri açıklığı ile net alan derinliği, düşük İSO ile nois'siz fotoğraf gibi çok basit ve fotoğrafı çok etkileyen terimleri bilmiyorsunuz ve otomatik mod'da çektiğiniz fotoğraf ile 190 tl lik bir makinenin çektiği fotoğrafı karşılaştırıyosunuz... Birazcık araştırma ve makineyi iyi tanıma sayesinde farkı sende göreceksin..

Ben aslında doktaramı 15-20 yıl kadar önce ZENIT 122'de yaptım. İşin mantığını o makinede öğrendim.
    Diyafram, estantane, iso, netleme ... tüm ayarları kendin yapıyordun.
    En küçük hataya tahammülü yoktu.
    Neyse endişeye mahal yok. Bu makinenin otamatik modunu çok beyenmedim sadace.
    Ancak 2.8' de çektiğim flaşsız iç mekan resimleriyle 60D "o kadar da değil" diyerek gönlümü aldı.

Ha bu arada yaratıcı fonksiyonlarda makine siyah-beyaza geçti.
    Nasıl becerdim bilmiyorum ama düzeltemiyorum da.
    Bi el atsanız...

• quote:

quote:

quote:

Hocam yanlış anlama ama;

Ben aslında doktaramı 15-20 yıl kadar önce ZENIT 122'de yaptım. İşin mantığını o makinede öğrendim.
    Diyafram, estantane, iso, netleme ... tüm ayarları kendin yapıyordun.
    En küçük hataya tahammülü yoktu.
    Neyse endişeye mahal yok. Bu makinenin otamatik modunu çok beyenmedim sadace.
    Ancak 2.8' de çektiğim flaşsız iç mekan resimleriyle 60D "o kadar da değil" diyerek gönlümü aldı.

Ha bu arada yaratıcı fonksiyonlarda makine siyah-beyaza geçti.
    Nasıl becerdim bilmiyorum ama düzeltemiyorum da.
    Bi el atsanız...

Hocam makine normal açıkken q tuşu ile fonksiyonları etkinleştir, saha sonrada fotoğraf sitili vardır. A falan yazar ona girmen lazım. Ona girdikten sonra orada sepye falan var oradan düzeltirsin.

• İlginç bir problemle karşı karşıyayım;
    Bu akşam iç mekanda 2.8'de denemeler yaptım.
    Vizördön çekimle ekrandan çekim arasında ciddi bir netlik farkı var.
    Ekrandan çekimlerim çok daha net. Ayrıca ekrandan çekimlerde netleme daha uzun sürüyor.
    Vizörde hemen netlerken, ekranda 2-3 saniye uğraştığı oluyor.
    Anlamadım.
  • quote:

İlginç bir problemle karşı karşıyayım;
    Ekrandan çekimlerim çok daha net. Ayrıca ekrandan çekimlerde netleme daha uzun sürüyor.
    Anlamadım.

Hocam öncelikle şu problemin var.
    Vizörün yanında küçük bir tırnak vardır, gözünden rahatsız olan arkadaşlar için yapılmış bir özelliktir.
    Bu yanlışlıkla gönmüş olabilir bunu saatin ter yönünde sonuna kadar çevir o problemin gitmiş olucak
    live modunda iken ise netlemesi evet geç olur çünkü AF mod u LİVE mod undadır yani en iyi görüntüyü arar o yüzden bir ileri bir geri gider en iyi görüntüyü arar o yüzden bekletir. Ekranı açıp Q tuşuna basarak fonksiyonları aktif et daha sonra en üst kısımdan AF mod unu quick (yada ona benzer bişey yazar) mod'a hızlı Af yapıcaktır.
    Ama şöyle bişey var dikkat et quick modunda deklanşöre yarım basınca aynayı kaldırır fotoğraf çekmiş gibi ses çıkar ve ekran kapanır fotoğraf çektim zannedersin dikkat et
    quick moduna al deklanşöre yarım bas ayna kalkıp ekran siyah olucak 1 saniye içindede netlenmiş bir şekilde ekran açılacak birazcık daha bastığın taktirdede fotoğrafını çekmiş olucaksın.
    Umarım anlatabilmişimdir :) İyi Çekimler.

• arkadaşlar bende 60d almaya niyetlendim fakat,sadece body sini en uygun ve distiribtör garantili nerelerden alabilirim,takip edebilceğim bikaç güvenilir site söyleyebilir msiniz?

ayrıca arkadaşlar şunuda sormak istiyorum,bu işe yeni başlayacağım forumda kesin muhabbeti dönmüştür fakat ben göremedim,orta seviye bir fotoğrafçı olacaksam 60d ye o kdar para verme,650d al o da hertürlü işini görür,diyebilir misniz?çünkü arada ciddi fiyat farkı var ve beni bu zorluyor ama bi kere o kadar para verdim mi en iyisi alası geliyor insanın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickelback48 -- 15 Nisan 2014; 11:26:24 >
  • quote:

quote:

Anlamadım.

Vizörün yanında küçük bir tırnak vardır, gözünden rahatsız olan arkadaşlar için yapılmış bir özelliktir.
    Bu yanlışlıkla gönmüş olabilir bunu saatin ter yönünde sonuna kadar çevir o problemin gitmiş olucak
    live modunda iken ise netlemesi evet geç olur çünkü AF mod u LİVE mod undadır yani en iyi görüntüyü arar o yüzden bir ileri bir geri gider en iyi görüntüyü arar o yüzden bekletir. Ekranı açıp Q tuşuna basarak fonksiyonları aktif et daha sonra en üst kısımdan AF mod unu quick (yada ona benzer bişey yazar) mod'a hızlı Af yapıcaktır.
    Ama şöyle bişey var dikkat et quick modunda deklanşöre yarım basınca aynayı kaldırır fotoğraf çekmiş gibi ses çıkar ve ekran kapanır fotoğraf çektim zannedersin dikkat et
    quick moduna al deklanşöre yarım bas ayna kalkıp ekran siyah olucak 1 saniye içindede netlenmiş bir şekilde ekran açılacak birazcık daha bastığın taktirdede fotoğrafını çekmiş olucaksın.

vizör sorunu (sorunsa) devam ediyor.
    Dün gece 2.8'de makineyi sabitleyerek vizörden ve ekrandan çekimler yaptım.
    Kesinlikle ekrandan çekim her türlü daha iyi;
    resim daha net. renkler gerçeğe daha yakın.
    Bir de vizörden çekimde enstantane daha düşükte çekiyor;
    Yani ekrandan çekimde 30 oluyorsa vizörden çekimde 20,15 oluyor.
    Bir şeyi daha farkettim;
    iso yu 100 e sabitlediğimde netlik farkı artarken aoutoya aldığımda bu fark çok azalıyor.
    Estantane de her iki çekimde aynı kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archaeologist -- 16 Nisan 2014; 16:40:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nickelback48

arkadaşlar bende 60d almaya niyetlendim fakat,sadece body sini en uygun ve distiribtör garantili nerelerden alabilirim,takip edebilceğim bikaç güvenilir site söyleyebilir msiniz?

ayrıca arkadaşlar şunuda sormak istiyorum,bu işe yeni başlayacağım forumda kesin muhabbeti dönmüştür fakat ben göremedim,orta seviye bir fotoğrafçı olacaksam 60d ye o kdar para verme,650d al o da hertürlü işini görür,diyebilir misniz?çünkü arada ciddi fiyat farkı var ve beni bu zorluyor ama bi kere o kadar para verdim mi en iyisi alası geliyor insanın

Hocam öncelikle akakce.com sitesinde bakarım hep. Orada en iyi güvenilir satıcılar ve en uygun satıcılar olarak kategoriler var.
    Oraya 60D body yazıp aratırsan fiyatlar karşına çıkacaktır. İstersen güvenilir bir satıcıya bakarsın istersen en uygun olanına. Diyelim ki arada 20 Tl fark var git güvenilir satıcıdan sipariş ver (Güvenilirlik ölçümü ise şöyle; 100 tane ürün satmış ve 98 i sağlam bir şekilde kullanıcıya gitmiş ve kullanıcı memnun kalmış. Altında da real kullanıcılar tarafından olumlu yada olumsuz yorumlar mevcuttur.) Bu şekilde kendi bütçene göre araştırmalar yapabilirsin.

Şimdi gelelim 650 mi 60 mı

Aralarındaki farklar şunlardır.
    Sensör olarak aynı olabilirler fakat küçük küçük detaylar vardır ve fiyatı etkileyen farklar bunlardır. Kısaca örnekler vererek anlatıcam.
    Shutter yani 1 fotoğrafı çekme hızı 60D de 1/8000 iken 650D de 1/4000 (yani bir tanesi saniyeden 8 bin kat hızlı çekiyor 1 tanesi 4 bin kat hızlı)
    Eğer sen stüdyoda 2,000 Tl lik paraflash ekipmanı kullanıp balon patlaması çekiceksen 60D al 8 bin kat hızlı çek, he eğer yok ya o çok ileri bir iş ilerki yıllarda diyorsan 650...
    Sonra sürekli çekim gücü... 60D saniyede 5,3 kare çekerken 650D 5 kare. çok büyük bir fark değil ama birde 60D nin bu çekimi 40 kere tekrarlaması büyük fark. saniyede 5,3 kare ve peş peşe 40 kareye kadar iken 650D saniyede 5 kare ve 20 tekrar yapabiliyor.
    Diyelim önemli bir gelişme oldu peş peşe fotoğraf çekip gazetelere satıcaksan ve her anı yakalamak istiyorsan saniyede 5 kare değilde 5,3 ve 40 tekrar yapan 60D yi al.
    Üstdeki ekran kısmına gelelim. 60D de temel ayarları yapmak için bir ekran mevcuttur. Dedim ya hız önemli ise LCD ekrandan bir sürü ayarlar içinde temel ayarları bulup yapmak zor mu yada daha da hızlımı yapmak istersin o zaman 60D yi al ve LCD ekranı hiç kullanma üstdeki ekrandan temel ayarlarını hızlıca yap ve fotoğrafını çek..
    Bütün gün stüdyoda 500 600 kare çekerek model mi çekiceksin, diyelim ki evet ve elinin terlemesi var body biraz daha dayanıklı olsun tere, sürtünmeye ve bir çok etkene.. O zaman 60D.. He birde shutter ömrü... Bu kullanıcıya kullanım şartlarına göre değişiklik yapar ama ben her zaman üst seviyedeki bir makinenin shutter'ının daha uzun gideceğine inanırım. Çok çekiyorsan biraz daha sensör dayansın diyorsan yine 60D.... Uzun çekiyorsun pil daha çok gitsin diyorsan yine 60D.. Aralarındaki farklar kısaca böyle. Bazı farklar çok çok yakın gibi ama büyük farklar ortaya koyabiliyor ve böyle küçük farklar toplandığı zaman haliyle fiyatta fark ediyor. Farkları sadece bunlar olarak düşünme WhiteBlance ından tutta dahli flash gücüne kadar bir çok özellik daha vardır ama bunlar temel olanları. Bu farkları gözden geçir eğer yaparım diyorsan 60D kesinlikle favorimdir ama yok standart kullanıcam diyorsan kullanmadığın özellik içinde para verme derim ben :) Şimdiden hayırlı olsun. Her türlü konuşa soru sorabilirsin hiç çekinme. Şimdiden Canon ailesine hoş geldin... :)

• quote:

quote:

quote:

Anlamadım.

vizör sorunu (sorunsa) devam ediyor.
    Dün gece 2.8'de makineyi sabitleyerek vizörden ve ekrandan çekimler yaptım.
    Kesinlikle ekrandan çekim her türlü daha iyi;
    resim daha net. renkler gerçeğe daha yakın.
    Bir de vizörden çekimde enstantane daha düşükte çekiyor;
    Yani ekrandan çekimde 30 oluyorsa vizörden çekimde 20,15 oluyor.
    Bir şeyi daha farkettim;
    iso yu 100 e sabitlediğimde netlik farkı artarken aoutoya aldığımda bu fark çok azalıyor.
    Estantane de her iki çekimde aynı kalıyor.

Hocam vizör konusunda görmeden bir şey diyemicem..
    Zaten en büyük sorunlarımızdan biridir NOİS..
    Senin dediğin İSO otomatikde netlikte farklar oluyor diye onlara NOİS denir.
    Ne kadar yüksek iso var ise o kadar nois yani karlanmalar vardır. Sen otomatiğe aldığın zaman ışığa katkıda bulunarak daha hızlı fotoğraf çekip daha çok objeyi yakalamaya çalışır. Işığa katkıda bulunak için isoyu baya yükseltir e iso yükselirsede karlanmalar artar.. gündüz çekimleri yada gerek olmayan yerlerde kesinlikle İSO 100 olmalıdır.

DİGİt 4 ve 5 in en büyük farkları budur. yüksek isoda nois giderme..
    Bizim makinelerimiz Mark3 ile aynı İSO değerler olsa daha Mark3 hertürlü daha az nois üretecektir.
    Umarım anlatabilmişimdir :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nickelback48

arkadaşlar bende 60d almaya niyetlendim fakat,sadece body sini en uygun ve distiribtör garantili nerelerden alabilirim,takip edebilceğim bikaç güvenilir site söyleyebilir msiniz?

Hocam öncelikle akakce.com sitesinde bakarım hep. Orada en iyi güvenilir satıcılar ve en uygun satıcılar olarak kategoriler var.
    Oraya 60D body yazıp aratırsan fiyatlar karşına çıkacaktır. İstersen güvenilir bir satıcıya bakarsın istersen en uygun olanına. Diyelim ki arada 20 Tl fark var git güvenilir satıcıdan sipariş ver (Güvenilirlik ölçümü ise şöyle; 100 tane ürün satmış ve 98 i sağlam bir şekilde kullanıcıya gitmiş ve kullanıcı memnun kalmış. Altında da real kullanıcılar tarafından olumlu yada olumsuz yorumlar mevcuttur.) Bu şekilde kendi bütçene göre araştırmalar yapabilirsin.

Şimdi gelelim 650 mi 60 mı

Aralarındaki farklar şunlardır.
    Sensör olarak aynı olabilirler fakat küçük küçük detaylar vardır ve fiyatı etkileyen farklar bunlardır. Kısaca örnekler vererek anlatıcam.
    Shutter yani 1 fotoğrafı çekme hızı 60D de 1/8000 iken 650D de 1/4000 (yani bir tanesi saniyeden 8 bin kat hızlı çekiyor 1 tanesi 4 bin kat hızlı)
    Eğer sen stüdyoda 2,000 Tl lik paraflash ekipmanı kullanıp balon patlaması çekiceksen 60D al 8 bin kat hızlı çek, he eğer yok ya o çok ileri bir iş ilerki yıllarda diyorsan 650...
    Sonra sürekli çekim gücü... 60D saniyede 5,3 kare çekerken 650D 5 kare. çok büyük bir fark değil ama birde 60D nin bu çekimi 40 kere tekrarlaması büyük fark. saniyede 5,3 kare ve peş peşe 40 kareye kadar iken 650D saniyede 5 kare ve 20 tekrar yapabiliyor.
    Diyelim önemli bir gelişme oldu peş peşe fotoğraf çekip gazetelere satıcaksan ve her anı yakalamak istiyorsan saniyede 5 kare değilde 5,3 ve 40 tekrar yapan 60D yi al.
    Üstdeki ekran kısmına gelelim. 60D de temel ayarları yapmak için bir ekran mevcuttur. Dedim ya hız önemli ise LCD ekrandan bir sürü ayarlar içinde temel ayarları bulup yapmak zor mu yada daha da hızlımı yapmak istersin o zaman 60D yi al ve LCD ekranı hiç kullanma üstdeki ekrandan temel ayarlarını hızlıca yap ve fotoğrafını çek..
    Bütün gün stüdyoda 500 600 kare çekerek model mi çekiceksin, diyelim ki evet ve elinin terlemesi var body biraz daha dayanıklı olsun tere, sürtünmeye ve bir çok etkene.. O zaman 60D.. He birde shutter ömrü... Bu kullanıcıya kullanım şartlarına göre değişiklik yapar ama ben her zaman üst seviyedeki bir makinenin shutter'ının daha uzun gideceğine inanırım. Çok çekiyorsan biraz daha sensör dayansın diyorsan yine 60D.... Uzun çekiyorsun pil daha çok gitsin diyorsan yine 60D.. Aralarındaki farklar kısaca böyle. Bazı farklar çok çok yakın gibi ama büyük farklar ortaya koyabiliyor ve böyle küçük farklar toplandığı zaman haliyle fiyatta fark ediyor. Farkları sadece bunlar olarak düşünme WhiteBlance ından tutta dahli flash gücüne kadar bir çok özellik daha vardır ama bunlar temel olanları. Bu farkları gözden geçir eğer yaparım diyorsan 60D kesinlikle favorimdir ama yok standart kullanıcam diyorsan kullanmadığın özellik içinde para verme derim ben :) Şimdiden hayırlı olsun. Her türlü konuşa soru sorabilirsin hiç çekinme. Şimdiden Canon ailesine hoş geldin... :)

hocam çok çok teşekkür ederim yorumlarınız için,heralde 60d vs 650d arasında kalan pek çok insan vardır.60d nin daha iyi olduğu kesin fakat 650d de fena makina sayılmaz sanırım.yani ben çok çok ileri seviye bi fotoğrafçı olacağımı pek sanmıyorum,çünkü derslerden vakit pek bulamıyorum.ama bu işede başlamak istiyorum.o yüzden aradaki fiyat farkına değsede,o kadar para vermek beni zorlayacağı için 650d alacağım sanırım(eğer gene fikir değiştirmezsem :=) )

hocam şimdi gelelim lens konusunda ciddi yardımınız gerekiyor.bana 50mm f1.8 lens al diyorlar,fakat genelde sitelerde 18-55mm lens+body şeklinde satıyorlar.sizce napmalıyım bi türlü karar veremedim.body yi ayrı lensi ayrı mı almalıyım?yoksa 18-55mm lenside alayım mı,üstüne daha sonra 50mm f1.8 lensi alayım.kafamda deli sorular hocam help me :)

• 
Sayfa: önceki 218219220221222
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.