Şimdi Ara

Canon EOS 650D KULLANICILARI KULÜBÜ (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.908
Cevap
95
Favori
390.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cukiq

kendim bir flaş difüzör yaptım makineme. işe yarıyor tabi daha fazla deneme şansım olmuyor işim dolayısıyla.

şu normal flaş:
     Canon EOS 650D KULLANICILARI KULÜBÜ
    şu da difüzör, gölgeler daha yumuşak
     Canon EOS 650D KULLANICILARI KULÜBÜ  Canon EOS 650D KULLANICILARI KULÜBÜ

bu da difüzörün görüntüleri:
     Canon EOS 650D KULLANICILARI KULÜBÜ  Canon EOS 650D KULLANICILARI KULÜBÜ  Canon EOS 650D KULLANICILARI KULÜBÜ

Emeğinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş.

Bence flaşın önüne koyduğunuz parçayı birazıcık daha büyütme şansınız varsa eminim daha iyi sonuçlar elde edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi login35 -- 3 Aralık 2012; 23:26:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: login35

quote:

Orijinalden alıntı: cukiq

kendim bir flaş difüzör yaptım makineme. işe yarıyor tabi daha fazla deneme şansım olmuyor işim dolayısıyla.

şu normal flaş:
    şu da difüzör, gölgeler daha yumuşak
     Canon EOS 650D KULLANICILARI KULÜBÜ  Canon EOS 650D KULLANICILARI KULÜBÜ

bu da difüzörün görüntüleri:
     Canon EOS 650D KULLANICILARI KULÜBÜ  Canon EOS 650D KULLANICILARI KULÜBÜ  Canon EOS 650D KULLANICILARI KULÜBÜ

Emeğinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş.

Bence flaşın önüne koyduğunuz parçayı birazıcık daha büyütme şansınız varsa eminim daha iyi sonuçlar elde edersiniz.

teşekkür ederim. parça flaşı tam olarak %113 oranında kapatıyor. ama büyütmek, rengini değiştirmek mümkün. bir tane de dediğiniz gibi büyük yapayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: horozmayk

Tamam, şimdilik çıplak durmasından iyidir. Niyetimde lowepro fastpack 250 almak var. Mediamarkt'da 329 liraya satıyorlar, ben yurtdışında 86 dolara buldum. Alacak gibiyim.

http://www.aliexpress.com/item/New-Lowepro-Fastpack-250-DSLR-15-4-Notebook-Backpack-Black-Welcome-wholesale/431058096.html

Güzel çanta. Bende aynı markanın nova 170 AW'sini kullanıyorum. Gayet memnunum.

• Orijinalden alıntı: turk922

birader şu attığın resimler iyi hoşta 5 dakkaya anca sayfa açılıyor. şunlara bi el at sana zahmet.
  • Orijinalden alıntı: falcon076

Orijinalden alıntı: turk922

birader şu attığın resimler iyi hoşta 5 dakkaya anca sayfa açılıyor. şunlara bi el at sana zahmet.

İşte bunun olmaması için simage kodunu kullandırtmaya çalışıyordum ben de :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: login35

quote:

Tamam, şimdilik çıplak durmasından iyidir. Niyetimde lowepro fastpack 250 almak var. Mediamarkt'da 329 liraya satıyorlar, ben yurtdışında 86 dolara buldum. Alacak gibiyim.

http://www.aliexpress.com/item/New-Lowepro-Fastpack-250-DSLR-15-4-Notebook-Backpack-Black-Welcome-wholesale/431058096.html

Güzel çanta. Bende aynı markanın nova 170 AW'sini kullanıyorum. Gayet memnunum.

Ben ileriyi düşünüp laptop hazneli bir şey alayım dedim. Fiyat da 155 lira gibi uygun bir rakama geliyor. Sonrasında tripod, flash, grip ve lenslere geçerim.

• Bu akşam can sıkıntısından ufak bir inceleme yaptım. Çalışma masasının ışığını ortamı loş oluşturacak şekilde ayarlayıp, bu loş farklı enstantane ve iso ayarlamaları yaparak birbirinin aynısı fotoğraflar çekmeye çalıştım. Çektiğim fotoğrafları %100 croplayıp incelemenizi de isterim ama fotoğraf çekerken objeleri değil de kitaplara odakladığım için çok da işinize yaramayabilir. İlk olarak telefonla çektiğim odanın çekim anındaki hali;

Oda tam olarak bu aydınlıktaydı. Şimdi de çektiğim fotoğraflarını altlarına exif bilgilerini paylaşarak ekliyorum.

--------------------------------------------------------

Orjinal

%100 Crop

ISO 100
    15 Saniye
    f/4

-----------------------------------------------------------------------

Orjinal

%100 Crop

ISO 200
    8 Saniye
    f/4

------------------------------------------------------------------

Orjinal

%100 Crop

ISO 400
    4 Saniye
    f/4

--------------------------------------------------------------

Orjinal

%100 Crop

ISO 800
    2 Saniye
    f/4

Orjinal

%100 Crop

ISO 1600
    1 Saniye
    f/4

-------------------------------------------------------------

Orjinal

%100 Crop

ISO 3200
    1/2 Saniye
    f/4

Orjinal

%100 Crop

ISO 6400
    1/4 Saniye
    f/4

-------------------------------------------------------------

Orjinal

%100 Crop

ISO 12800
    1/8 Saniye
    f/4

----------------------------------------------------------

Devamı gelecek.

• netlikte bir sorun var gibi.. makineyi sabitleyip çekmediniz değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jack Sniff

netlikte bir sorun var gibi.. makineyi sabitleyip çekmediniz değil mi?

Sabitledim ancak, 15 liralık tripodla ancak bu kadar. Bir de 2 saniye geri sayımlı çekim yapmak aklıma gelmedi. Deklanşöre basınca kamera da hareket etti haliyle. Sakin bir zamanda daha iyi bir tripodla daha iyisi olur gibi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Jack Sniff

netlikte bir sorun var gibi.. makineyi sabitleyip çekmediniz değil mi?

Sabitledim ancak, 15 liralık tripodla ancak bu kadar. Bir de 2 saniye geri sayımlı çekim yapmak aklıma gelmedi. Deklanşöre basınca kamera da hareket etti haliyle. Sakin bir zamanda daha iyi bir tripodla daha iyisi olur gibi.

olur olur. guzel calisma eline saglik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Devamı gelecek.

Güzel ve bilgilendirici bir çalışma ellerinize sağlık
  • Beyler sizce 600D mi yoksa 650D mi? Yakında alacağım ama kararsız kaldım Sizlere sorularım olacak, Canon 650D modelinde baya sıkıntı var diye okudum.

Doğru mudur? Birde wifi alıcısı var mı? Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multiTYRT -- 9 Aralık 2012; 11:38:26 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam 650d derdim ama yinede bi araştır derim. Ben bi sıkıntı bulamadım seri numarası muhabbeti felan vardı ama bende sorun çıkmadı. Wifi alıcısı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BkrK -- 9 Aralık 2012; 12:23:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BkrK

quote:

Devamı gelecek.

Güzel ve bilgilendirici bir çalışma ellerinize sağlık

Teşekkür ederim. Pek kıymetli bir çalışma olmadı ama yakında daha iyileri olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: multiTYRT

Beyler sizce 600D mi yoksa 650D mi? Yakında alacağım ama kararsız kaldım Sizlere sorularım olacak, Canon 650D modelinde baya sıkıntı var diye okudum.

Ben de uzun bir süre bu ikilemde kaldım, forumlarda araştırmam ve tavsiyeler üzerine 650d aldım.

1. Video çekimleri için auto focus olayı 600d'de yok.

2. Dokunmatik ekran ilk etapta biraz garip gelse de büyük rahatlık. Hatta şimdi elime 600d alsam, nereye basacağımı şaşırırım :)

3. 9 farklı noktası var. Fotoğraf çekimlerinde, çevir orayı odakla sonra çevir fotoğraf çek dönemini bitiriyor. Hem de dokunmatik ekran sayesinde hangi noktaya dokunursak orayı odaklıyor bu da çok hoş bir özellik.

4. 12800'e kadar, hatta 25600'e kadar iso destekliyor. Yukarıdaki fotoğraflarda bu değerlerin aşağı yukarı nasıl bir etki yarattığını görebilirsiniz. Her zaman yanınızda tripod gezdiremeyeceğiniz için, düşük ışıklı bir ortamda, makine elinizde iken çok düşük enstantane değerlerinde fotoğraf çekmenize izin veriyor. Videodaki etkileri de çok iyi.

5. Saniyede 5 kare fotoğraf çekim hızı. Bu 600d'lerde 3,5 falandı yanlış hatırlamıyorsam.

Geri kalan bütün özellikleri aynı. bence en önemli özelliği auto focus. Bundan sonra canonun bu şekilde lensler piyasaya sürüp, sonraki nesil makinelerde de bu özelliği kullanacağı kanaatindeyim. Zira aldığımız fotoğraf makineleri, çoğu video kameradan daha iyi netice veriyor. Almışken yeni teknolojisini almak gerekiyor.

Edit: Wifi alıcısı derken neyi kastettiğini anlamadım. Ancak uzaktan kumandalı shutterlarla kullanabiliyorsun. Bahsettiğin buysa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horozmayk -- 9 Aralık 2012; 13:43:16 >

• quote:

quote:

Beyler sizce 600D mi yoksa 650D mi? Yakında alacağım ama kararsız kaldım Sizlere sorularım olacak, Canon 650D modelinde baya sıkıntı var diye okudum.

Ben de uzun bir süre bu ikilemde kaldım, forumlarda araştırmam ve tavsiyeler üzerine 650d aldım.

1. Video çekimleri için auto focus olayı 600d'de yok.

2. Dokunmatik ekran ilk etapta biraz garip gelse de büyük rahatlık. Hatta şimdi elime 600d alsam, nereye basacağımı şaşırırım :)

3. 9 farklı noktası var. Fotoğraf çekimlerinde, çevir orayı odakla sonra çevir fotoğraf çek dönemini bitiriyor. Hem de dokunmatik ekran sayesinde hangi noktaya dokunursak orayı odaklıyor bu da çok hoş bir özellik.

4. 12800'e kadar, hatta 25600'e kadar iso destekliyor. Yukarıdaki fotoğraflarda bu değerlerin aşağı yukarı nasıl bir etki yarattığını görebilirsiniz. Her zaman yanınızda tripod gezdiremeyeceğiniz için, düşük ışıklı bir ortamda, makine elinizde iken çok düşük enstantane değerlerinde fotoğraf çekmenize izin veriyor. Videodaki etkileri de çok iyi.

5. Saniyede 5 kare fotoğraf çekim hızı. Bu 600d'lerde 3,5 falandı yanlış hatırlamıyorsam.

Geri kalan bütün özellikleri aynı. bence en önemli özelliği auto focus. Bundan sonra canonun bu şekilde lensler piyasaya sürüp, sonraki nesil makinelerde de bu özelliği kullanacağı kanaatindeyim. Zira aldığımız fotoğraf makineleri, çoğu video kameradan daha iyi netice veriyor. Almışken yeni teknolojisini almak gerekiyor.

Edit: Wifi alıcısı derken neyi kastettiğini anlamadım. Ancak uzaktan kumandalı shutterlarla kullanabiliyorsun. Bahsettiğin buysa.

hocam öncelikle teşekkür ederim.

wifi alıcısı derken modem/ Mobil AP ye bağlanmayı kastettim. hiçbir eki olmadan.

buradan almak mantıklımı sizce?

http://www.fotografium.com/Canon-650D-18-55mm-IS-II-Lens-Kit_5606.html

ya da vatan bilgisayar

http://www.vatanbilgisayar.com/dijital-kamera/canon-650d-18-55-is-650d-18-55-is-dijital-fotograf-makinesi/productdetails.aspx?I_ID=61916

yine şimdiden teşekkürler :)

• Ben de iki hafta önce fotografiumdan almıştım. Aynı linkten. Benim aldığım zamanda 9 taksitle 2028 liraya almıştım. Şimdiden 75 lira zarardayım :)

Bence al ama fiyatlar da düşüyor gibi, biraz daha beklesen belki ucuzlar ama bekle bekle nereye kadar, bunun sonu yok. Vatandan almanı önermem, daha liste yapmayı beceremiyorlar, ürünün is II mı yoksa ıs mi olduğunu telefonda sordum bilmiyoruz diyorlar. Biraz tok esnaflar. Fotografiumdan alırsan orjinal canon garantili oluyor. taşıma çantası falan hediye geliyor. ayrıca türkiyedeki canon servisleri bakıyor arıza durumunda. Hem ilerde satmayı düşünürsen daha iyi bir fiyata verirsin. Tavsiyem fotografium. Kolay gelsin.
  • quote:

Ben de iki hafta önce fotografiumdan almıştım. Aynı linkten. Benim aldığım zamanda 9 taksitle 2028 liraya almıştım. Şimdiden 75 lira zarardayım :)

Bence al ama fiyatlar da düşüyor gibi, biraz daha beklesen belki ucuzlar ama bekle bekle nereye kadar, bunun sonu yok. Vatandan almanı önermem, daha liste yapmayı beceremiyorlar, ürünün is II mı yoksa ıs mi olduğunu telefonda sordum bilmiyoruz diyorlar. Biraz tok esnaflar. Fotografiumdan alırsan orjinal canon garantili oluyor. taşıma çantası falan hediye geliyor. ayrıca türkiyedeki canon servisleri bakıyor arıza durumunda. Hem ilerde satmayı düşünürsen daha iyi bir fiyata verirsin. Tavsiyem fotografium. Kolay gelsin.

teşekkür ederim hocam bu siteden kargo gelmeden önce seri numarasını öğrenebiliyormuyuz? Sorunlu seri gelmesin diye yada gelince kutuyu açmadan geri gönderme şansımız var mı?

• quote:

quote:

Ben de iki hafta önce fotografiumdan almıştım. Aynı linkten. Benim aldığım zamanda 9 taksitle 2028 liraya almıştım. Şimdiden 75 lira zarardayım :)

teşekkür ederim hocam bu siteden kargo gelmeden önce seri numarasını öğrenebiliyormuyuz? Sorunlu seri gelmesin diye yada gelince kutuyu açmadan geri gönderme şansımız var mı?

Ben de ondan korkuyordum ama sorunlu seri gelmedi bana. Ki zaten sorunlu seri makineler toplatıldı. Tutup da onu satacaklarını zannetmiyorum. Sen yine sipariş vermeden önce iletişime geç. Telefonda güç de olsa biriyle konuşabiliyorsun. Onlar yardımcı olurlar.

• quote:

quote:

quote:

Ben de ondan korkuyordum ama sorunlu seri gelmedi bana. Ki zaten sorunlu seri makineler toplatıldı. Tutup da onu satacaklarını zannetmiyorum. Sen yine sipariş vermeden önce iletişime geç. Telefonda güç de olsa biriyle konuşabiliyorsun. Onlar yardımcı olurlar.

sağol hocam iyi akşamlar

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.