Şimdi Ara

### Canon EOS 6D İnceleme ve Ana Konu### (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
504
Cevap
4
Favori
34.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 850$ istedikleri bir makinayi desek daha uygun olacak.
    Cünkü 850$ ederi olan bir makina kesinlikle degil benim gözümde.
  • Cogunlugun hemfikir oldugu sey bu makine ölü dogmustur..yanlis mi?

Ote yandan 60 7d arasi fiyati olursa cosar kapisilir (mi?).

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.f.y.

quote:

Orijinalden alıntı: theyapici

quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

quote:

Orijinalden alıntı: Zommby

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 145tr

D800 ve D600'ün fiyatlari cok cabuk düstü.

2900 eur olan D800, simdi 2250 eur.
    2050 eur olan D600, simdi 1650 eur.
    3200 eur olan 5dm3, simdi 2850 eur.

Ben aldiktan sonra bile dustu bu D800 denen meret Halbuki bir dusup bir cikiyordu buralarda. 2250 Avro cok ciddi dusuk bir rakam. Nikon'u anlamiyorum ben. D700 kac sene ayni fiyattan gitti, D600 ve D800 su anda neredeyse APSC fiyatina gidiyor (ki D600 D300s'in fiyatina geldi). Tamam piyasa liderligine oynuyorsun ama hem para kazanman lazim hem de ilk cikis fiyatindan alan musterilerini uzuyorsun. V1'e de benzerini yaptilar (bana yaradi, o ayri).

Zaten kazıklanan avrupalıyı daha az kazıklayınca fiyat düşmüş mü oluyor...

Amazonda D600 1995 dolar olduğu gibi duruyor ilk çıktığında da zaten 1996 dolardı...

Kazıklamak değil tam. GElir durumu ve vergilere göre değişiyor. Avrupa çoğu zaman daha pahalı ama ortalama gelir de daha yüksek. Yalnız İngiltere aşırı pahalı oluyor genelde, bazen USD fiyatından daha çok Pound fiyatı çekiyorlar ki birçok İngiliz arkadaşım kafayı yiyor.

@zomby
    Avrupada kazıklanma tezinizi doğru varsayarsak peki Türkiye'de ne oluyor buna da bir yorum getirir misiniz?

Türkiyede şu oluyor

Dünyanın en büyük şemsiylerini üretiyormuşuz. Hiç şaşırmadım

Bundan daha iyi anlatılazdı herhalde Türkiyedeki durum

• Cogunlugun hemfikir oldugu sey bu makine ölü dogmustur..yanlis mi?

• quote:

850$ istedikleri bir makinayi desek daha uygun olacak.

Kesinlikle..Incelememde de yazmistim.zaten. V2 de ayni sekilde.

• quote:

Orijinalden alıntı: cancanax

Cogunlugun hemfikir oldugu sey bu makine ölü dogmustur..yanlis mi?

Aslında güzel makina ama bu kadar özellik kırpılması hoş olmamış. Neredese her özelliğine neşter vurmuşlar. D600 ün kısıtlamaları var ama 6d kadar değil. Ha dersen ki; bu sınırlar bana yeter, ötesini düşünmem o zaman alınabilir ama sadece orada tek çapraz tip af çok saçma olmuş, 650d ye bile 9 çapraz tip af koyan canon anlam veremediğim bir şekilde buna tek çapraz tip af koymuş.

Bir kaç canon forumunda da milletin canı bu kırpılmalara sıkılmış. aslında başka örnekler olmasa kimsenin canı sıkılmayacaktı ama d600 ün özellikleri ile karşılaştırınca can sıkabiliyor. d600 daha bir üst sınıf gibi olmuş.

Fiyatı düşerse düşünülebilir. Ben fotoğraf makinasında çok fazla wifi vs özelliklere itibar etmiyorum. İsteyen için bununla ilgili aparatlar var zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: nikoncudede

quote:

Orijinalden alıntı: a.f.y.

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zommby

quote:

quote:

D800 ve D600'ün fiyatlari cok cabuk düstü.

2900 eur olan D800, simdi 2250 eur.
    2050 eur olan D600, simdi 1650 eur.
    3200 eur olan 5dm3, simdi 2850 eur.

Ben aldiktan sonra bile dustu bu D800 denen meret Halbuki bir dusup bir cikiyordu buralarda. 2250 Avro cok ciddi dusuk bir rakam. Nikon'u anlamiyorum ben. D700 kac sene ayni fiyattan gitti, D600 ve D800 su anda neredeyse APSC fiyatina gidiyor (ki D600 D300s'in fiyatina geldi). Tamam piyasa liderligine oynuyorsun ama hem para kazanman lazim hem de ilk cikis fiyatindan alan musterilerini uzuyorsun. V1'e de benzerini yaptilar (bana yaradi, o ayri).

Zaten kazıklanan avrupalıyı daha az kazıklayınca fiyat düşmüş mü oluyor...

Amazonda D600 1995 dolar olduğu gibi duruyor ilk çıktığında da zaten 1996 dolardı...

Kazıklamak değil tam. GElir durumu ve vergilere göre değişiyor. Avrupa çoğu zaman daha pahalı ama ortalama gelir de daha yüksek. Yalnız İngiltere aşırı pahalı oluyor genelde, bazen USD fiyatından daha çok Pound fiyatı çekiyorlar ki birçok İngiliz arkadaşım kafayı yiyor.

@zomby
    Avrupada kazıklanma tezinizi doğru varsayarsak peki Türkiye'de ne oluyor buna da bir yorum getirir misiniz?

Türkiyede şu oluyor

Dünyanın en büyük şemsiylerini üretiyormuşuz. Hiç şaşırmadım

Bundan daha iyi anlatılazdı herhalde Türkiyedeki durum

ha ha süper

• Canon her türlü kendine müşteri bulur :) Tüketici segmentinde Nikon'a göre daha popüler olduğundan dolayı alıcıların çoğu crosstype sensör vs. diye bakmayacak insanlardan oluşuyor. "Ahanda vayfaylı makina. artık vayfaysız makina mı olur zaten, hem ayfona da yayın yapıyomuş" diye buna atlarlar. Canon da bunu hedeflemiş olabilir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 14 Aralık 2012; 10:47:35 >
  • Odak noktalarinin tipinden ziyade genel anlamda AF sistemi nasil calisiyor ona bakmak lazim. Ornegin MarkIII'te 41 capraz odak noktasi var ama bunlar f4 ve altindaki objektiflerle capraz calisiyor. D800'de "sadece" 15 capraz noktasi var ama bunlar f8'e kadar capraz calisabiliyor. Ayrica AF algoritmasi da cok onemli ve bu konuda hala Canikon seviyesine gelen marka yok.
    Ha, 6D keske daha iyi olsaydi tabi orasi ayri.
    Ek: Galaxy SII'nin klavyesinde yazi yazmak iskence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozturert -- 14 Aralık 2012; 11:47:38 >
  • iyii iyii..markII yaza kadar daha çok ucuzluyucak ozaman :)
  • quote:

quote:

850$ istedikleri bir makinayi desek daha uygun olacak.

Kesinlikle..Incelememde de yazmistim.zaten. V2 de ayni sekilde.

Incelemeyi yeni okudum. Güzel yazmissiniz, elinize saglik.
    Bu arada da Almanya'da V1'deki fiyat indirimi devam ederken ek voucher'lar artik kampanya dahilinde de degil.
  • bakalım forumun ilk 6d sini kim alacak? :)
  • quote:

bakalım forumun ilk 6d sini kim alacak? :)

Ben almayi düsünmüyorum su an itibariyle.
    Bu fiyat ve özellikler cok sisirilmis geliyor. 200 eur daha verir Nikon'a gecerim, hem de d800 olur.
  • quote:

quote:

bakalım forumun ilk 6d sini kim alacak? :)

Ben almayi düsünmüyorum su an itibariyle.
    Bu fiyat ve özellikler cok sisirilmis geliyor. 200 eur daha verir Nikon'a gecerim, hem de d800 olur.

çok mantıklı hatta d600 ün seçilmesi bile çok mantıklı.

6d yi kırpa kırpa kırpığa çevirmişler.

Birde çocuk oyalar gibi wifi , gps gibi oyuncaklarla bu eksileri örtmeye çalışmışlar.

Bu sefer güldürmedin canon.

• Ornegin nesi kirpilmis 5DMarkII'ye gore?
  • quote:

bu videoları yayınlayınca ingilizce bilen arkadaşlar kısaca özet geçerlerse çok iyi olur. Bu adamın ingilizcesinden de bir şey anlamıyorum, konuşmasından da. Geveleye geveleye konuşuyor

Ne diyor beyler kısaca özet geçiverin

• Çok yeni şeyler demiyor. 6D'nin AF sistemi oldukça kötü, orta noktanın -3EV performansı diğer noktalar tırt iken işe yaramaz diyor. AF performansını da pek beğenmemiş. Malzeme kalitesini, tuşların dağılımını filan anlatıyor. Zaten asıl videonun sonundaki karşılaştırma önemli.
  • quote:

Ornegin nesi kirpilmis 5DMarkII'ye gore?

mesela ilk aklıma gelen shutter hızı.

shuttler hızı yarı yarıya darbe yemiş ki; yüksek ışık bulunan ortamlarda ( açık hava, bol ışık) isoyu düşürdüğümüz halde fazla pozlama olabilecek. özellikle sığ net alan derinliği elde etme konusunda sıkıntı verecektir. Mecburen diyafram çok açılacağız (1.2 , 1.4 ) sığ net alan derinliğini elde etmek için ve makina ışığı almamak için shutter hızını artırmak istediğinde maalesef o noktada limite takılıp çakılacak. En azından 1/6000 olsaydı bari. 1/4000 çok az olmuş. Bu makina ile aydınlıkta bokeh i, sığ net alan derinliğini unutmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmeh

quote:

Ornegin nesi kirpilmis 5DMarkII'ye gore?

mesela ilk aklıma gelen shutter hızı.

shuttler hızı yarı yarıya darbe yemiş ki; yüksek ışık bulunan ortamlarda ( açık hava, bol ışık) isoyu düşürdüğümüz halde fazla pozlama olabilecek. özellikle sığ net alan derinliği elde etme konusunda sıkıntı verecektir. Mecburen diyafram çok açılacağız (1.2 , 1.4 ) sığ net alan derinliğini elde etmek için ve makina ışığı almamak için shutter hızını artırmak istediğinde maalesef o noktada limite takılıp çakılacak. En azından 1/6000 olsaydı bari. 1/4000 çok az olmuş. Bu makina ile aydınlıkta bokeh i, sığ net alan derinliğini unutmak lazım.

Dogru soyluyorsun, ben de ayni seyi dusunuyorum, D600 almama sebeplerimden biri de bu. Peki simdiye kadar f1.4 diyaframda 1/8000 enstantane kullandin mi? Ya da 1/6000?

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.