Şimdi Ara

### Canon EOS 6D İnceleme ve Ana Konu### (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
504
Cevap
4
Favori
34.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: theyapici

bakalım forumun ilk 6d sini kim alacak? :)

Ben ciddi ciddi alıcaktım ama hayal kırıklığı oldu bende... 5d3 e biriktirmeye devam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

quote:

Orijinalden alıntı: ahmeh

quote:

Ornegin nesi kirpilmis 5DMarkII'ye gore?

mesela ilk aklıma gelen shutter hızı.

shuttler hızı yarı yarıya darbe yemiş ki; yüksek ışık bulunan ortamlarda ( açık hava, bol ışık) isoyu düşürdüğümüz halde fazla pozlama olabilecek. özellikle sığ net alan derinliği elde etme konusunda sıkıntı verecektir. Mecburen diyafram çok açılacağız (1.2 , 1.4 ) sığ net alan derinliğini elde etmek için ve makina ışığı almamak için shutter hızını artırmak istediğinde maalesef o noktada limite takılıp çakılacak. En azından 1/6000 olsaydı bari. 1/4000 çok az olmuş. Bu makina ile aydınlıkta bokeh i, sığ net alan derinliğini unutmak lazım.

Dogru soyluyorsun, ben de ayni seyi dusunuyorum, D600 almama sebeplerimden biri de bu. Peki simdiye kadar f1.4 diyaframda 1/8000 enstantane kullandin mi? Ya da 1/6000?

1/6000 yada 1/8000 de açık diyafram çekersen o fotolar bi poha benzemez zaten boşverin... D600 de 50 iso var ve böylesi çok daha iyi benim için mesela...

• Neden benzemeyor?
  • iso 50 6d de var
  • quote:

iso 50 6d de var

Ne güzel işte...

Cross sen anladın onu...
  • quote:

quote:

quote:

Ornegin nesi kirpilmis 5DMarkII'ye gore?

mesela ilk aklıma gelen shutter hızı.

shuttler hızı yarı yarıya darbe yemiş ki; yüksek ışık bulunan ortamlarda ( açık hava, bol ışık) isoyu düşürdüğümüz halde fazla pozlama olabilecek. özellikle sığ net alan derinliği elde etme konusunda sıkıntı verecektir. Mecburen diyafram çok açılacağız (1.2 , 1.4 ) sığ net alan derinliğini elde etmek için ve makina ışığı almamak için shutter hızını artırmak istediğinde maalesef o noktada limite takılıp çakılacak. En azından 1/6000 olsaydı bari. 1/4000 çok az olmuş. Bu makina ile aydınlıkta bokeh i, sığ net alan derinliğini unutmak lazım.

Dogru soyluyorsun, ben de ayni seyi dusunuyorum, D600 almama sebeplerimden biri de bu. Peki simdiye kadar f1.4 diyaframda 1/8000 enstantane kullandin mi? Ya da 1/6000?

örnek bir resim linki vereyim size, neden olmazmış anlamadım bu arada.

http://500px.com/photo/2766122

• güzel olmamış örneğiniz ahmet bey çekim kötü zaten.
  • quote:

güzel olmamış örneğiniz ahmet bey çekim kötü zaten.

Güzel kötü değilde sanki hiç olmazmış gibi konuşulmuşta onun için verdim örneği. @ozturert te sağolsun iyi dalga geçmiş

1/6000 , 1/8000 istemenin neresi kötü anlamadım doğrusu. belki resmi daha fazla dondurmak istiyorum. f4, f5,6 da 1/6000 ile 1/8000 ile çekilmiş dünya kadar güzel fotoğraf var.

Sizin mesajınızı alıntı yaptım ama bu lafım size değil (onlar biliyorlar kendinilerini) : " kimse kimsenin keyfinin kahyası da değildir ayrıca ". Lütfen mesajlarınızda iğneleyici, küçümseyici laflar etmeyin. Bu hak buradaki kimseye düşmez, yaşı 80 de olsa düşmez, 90 da olsa düşmez. "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmeh -- 17 Aralık 2012; 21:08:06 >

• Bizden biri alsın da kendi incelemesini yapsın
  • quote:

quote:

güzel olmamış örneğiniz ahmet bey çekim kötü zaten.

Güzel kötü değilde sanki hiç olmazmış gibi konuşulmuşta onun için verdim örneği. @ozturert te sağolsun iyi dalga geçmiş

1/6000 , 1/8000 istemenin neresi kötü anlamadım doğrusu. belki resmi daha fazla dondurmak istiyorum. f4, f5,6 da 1/6000 ile 1/8000 ile çekilmiş dünya kadar güzel fotoğraf var.

Sizin mesajınızı alıntı yaptım ama bu lafım size değil (onlar biliyorlar kendinilerini) : " kimse kimsenin keyfinin kahyası da değildir ayrıca ". Lütfen mesajlarınızda iğneleyici, küçümseyici laflar etmeyin. Bu hak buradaki kimseye düşmez, yaşı 80 de olsa düşmez, 90 da olsa düşmez. "

anladım ben son mesajı gördüm 1/4000 kafaya takılcak bir durum değil

• Ahmetcim internetten bulmak kolay da senin çektiğin var mı demek istedim. 1/4000'den hızlı enstantaneler çok kullanılmıyor. Olması iyi tabi de sen hiç kullanmadıysan büyük eksiklik değildir.
  • Türkiyede bu cihaza pek bir talep olmadı anlaşılan.

İnsanlar hala d600 mü? 6d mi? çelişkisi içindeler.

Bana göre tam kare bir makinanı gövdesinin giriş seviyesi bir fiyattan asatılmasının maliyet açısından götürülerine göre çok çok bir avantajı yok.

Tam kare alan birisi cebinden gövdeye ödediği para dışında daha fazla bir paranın belirli bir zaman aralığı dahilinde çıkabileceğini hesap etmeli. Ha o harcanacak para da hesap edilince kısıtlamalı bir tam kare gövde + lensler kombinasyonu alacağına d7000 veya 7d, 60d veya yeni çıkacak 7d m2 ve veya nex6 + çok sağlam lens kombinasyonu çok daha iyi bir alternatif olabilir.

İş tam kare almakla bitmiyor. O gövdenin de hakkını verecek bir kombinasyonada ihtiyaç var. Zaten bu kombinasyonu düşünmeyen adam gidip tam kare almasın, gitsin 650d + sağlam bir lens alsın. Daha mutlu olur ve güzelde resimler çeker.

Bana kalırsa burada 6d nin en büyük handikapı şu: Hitap ettiği fotoğrafcı kitlesine uymayan bir af yapısı kullanması. Çoğu yorumda tek cross type ın etraftakilerden yardım almadığı sürece tırt olduğu yönünde. Özellikle hareketli resimlerde çok sıkıntı bu durum. Canon yetkiliside bu tür eleştirilere karşıda : " biz portre fotoğrafcılığı için yaptık bu makineyi demiş" . Artık bu talihsiz açıklamadan dolayı yorumu size bırakıyorum.

Özellikle alan arkadaşların af konusu üzerinde ( özellikle hareketli konular) testler yaparlasa soru işaretleri daha çok azalacaktır. Diğer kısıtlamalar çok önemli değil ama toplam af başarımı çok önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 19 Aralık 2012; 15:07:47 >

• Ben de almayı düşünüyorum. 5D Mark III için fiyat düşsün diye bekleye bekleye ömrümüz çürüdü.
  • 6D ile uygun fiyatlı tam kare objektif tavsiyeleri: 50mm f1.8, 85mm f1.8 USM, 35mm f2.0, 17-40mm f L. İyi optik kalite için 1000$'ın üzerine çıkmaya gerek yok. Canon uyumlu kaliteli APSC objektifler de ucuz değil zaten. Belki Tamron 17-50mm f2.8. Tam karede objektifleri zorlayan iki şey var: Köşeler ve CA. CA'yı halletmek kolay, profesyonel değilsen köşeler çok dert değil. APSC algılayıcılar objektifleri çözünürlük açısından daha çok zorluyor çünkü ışık alan hücreleri daha küçük.
  • Bizden birisi alsa da görüşlerini paylaşsa çok merak içindeyim.
  • http://www.vatanbilgisayar.com/dijital-kamera/canon-eos-6d-eos-6d-dijital-fotograf-makinesi/productdetails.aspx?I_ID=63917
    vatan fiyat listesine eklemiş demekki birkaç güne stokta olur 9 bin demişler yüzde 30 la 6300 e geliyor ki çok uçuk fiyat.4000 esatıyorlar internette
  • fotoğraf dünyasında 5350 tl
    kit lens ile 7275 12 taksit 7500
    fotografiımda 5650 stok yok
    yani kit lens ile beraber 5dmark3 body fiyarına denk geliyor sadece body ise spot mark3 e denk geliyor.Bunun spotu da 4200 civarı durum böyle :=)
  • Bende 7d var. memnunum ama yetmiyor. ne anlamda yetmiyor diye sorabilirsiniz
    öncelikle sıkıldım diyelim. ve ayrıca FullFrame deki netliği kaliteyi yakalamak zorluyor beni.

5dmark2 yi almadım. bu 7d yi alırken. neden ? aradakdaki fiyat farkı sadece FullFrame olduğu içinde başka bi artısı yoktu. ama 7d nin artıları 5dmark2 ye göre bende daha ağır bastı. 5dmark2 almadığım için pişman değilim onuda kullanma şansım oldu.

aynı lensleri kullandıktan sonra 7d ile arasındaki performans o aradaki fiyat farkına değmiyordu.

şimdi bi fırsat yakalasam elimdeki 7d yerine yada yanına bir makine almak istiyorum.
    ne olabilir ?

7d mark2 veya 5d mark3

bi ara düşündüm 6d olur mu diye ama artı ları beni o kadar cezb etmedi.
    bi incelemem lazım.

hiç düşünmeden 5dmark3 istiyorum yazın başından beri. ama o fiyat farkı bana büyük engel oluyor.
    o fiyat farkına değecek bir işim olsa dakika durmazdım. :)

• Canon'un 1D C'sinin 4K becerisi:http://www.untitledfilms.com.au/blog/2012/12/micro-expression-exploring-motion-image-photography/
    Ingilizcesi olmayanlar ya da okumaya üşenenler için kısa özet: Sitedeki fotoğraflar 1DC'nin video çekimlerinden alınma, yani fotoğraf değil. 1DC 4K video çekebiliyor ve mJPEG sıkıştırması sayesinde saniyede 8MP'lik 24/25 kare çekim yapabiliyor. Bu kareleri teker teker fotoğraf olarak saklayabiliyorsunuz.
    Videocular olduğu kadar profesyonel portreciler için de biçilmiş kaftan bence çünkü örneğin 30 saniye video çekip içinden modelin yüzünün en iyi olduğu kare seçilebilir.
    "8MP bana yetmez" diyorsanız tabi o ayrı
    Bence iki derdi var: Pahalı ve 1 dakika video için 4GB kart gerekiyor.

• quote:

Canon'un 1D C'sinin 4K becerisi:http://www.untitledfilms.com.au/blog/2012/12/micro-expression-exploring-motion-image-photography/
    Ingilizcesi olmayanlar ya da okumaya üşenenler için kısa özet: Sitedeki fotoğraflar 1DC'nin video çekimlerinden alınma, yani fotoğraf değil. 1DC 4K video çekebiliyor ve mJPEG sıkıştırması sayesinde saniyede 8MP'lik 24/25 kare çekim yapabiliyor. Bu kareleri teker teker fotoğraf olarak saklayabiliyorsunuz.
    Videocular olduğu kadar profesyonel portreciler için de biçilmiş kaftan bence çünkü örneğin 30 saniye video çekip içinden modelin yüzünün en iyi olduğu kare seçilebilir.
    "8MP bana yetmez" diyorsanız tabi o ayrı
    Bence iki derdi var: Pahalı ve 1 dakika video için 4GB kart gerekiyor.

kardes fiyatina baktinmi hic :) bende epic var 5k da 96kere cekiyor 4k deil :P
    canon 5d 'mark3 sahibiyim iyiki ilk ciktigi gibi almisim 6d ile 5d arasinda fark var ve bu fiyat farki icin mark3 alinir diyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.