Şimdi Ara

### Canon EOS 6D İnceleme ve Ana Konu### (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
504
Cevap
4
Favori
34.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunlarda ilk çektiğim fotoğraflar

### Canon EOS 6D  İnceleme ve Ana Konu###

• quote:

Orijinalden alıntı: MaviOkyanuSs

6d makinama kavuştum sonunda.

Hayırlı uğurlu olsun...alınabilecek en güzel cihazlardan birine sahipsiniz...
  • hayırlı olsun bursa güzel sehir fotograf icin dolu yer var
  • Merhaba arkadaşlar
    Son 1-1.5 yıldır 500d kullanıyorum. Bu süre zarfında hem kadraj boyutu hem de fotoğraf kalitesi olarak artık beni kesmemeye başladığını hissettim. FF tercihim ya 5dm3 ya da 6d olacak. Elbetteki en önemli kriter ne çektiğim. Sokak fotoğrafçılığına meraklıyım. Mekan sokak olsa da konu insan oluyor bildiğiniz gibi. Yürüyen bazen koşan insanlar. Orta noktadan netleyip kadrajı kaydıran tayfadanım ben de. Belki ilerde ürün, doğum gibi maddi kazanç sağlayabilecek, daha durağan konulu bir fotoğrafçılığa da kayabilirim.

Hareketi yakalama, netleme konusunda 5dm3 birkaç tık önde 6d'den teknik özelliklere bakacak olursak. Pratikte 6d ile sokak fotoğrafçılığı yapılabilir mi diye sormak istiyorum.

Hem maddi olarak hem de taşınabilirliği açısından 6d'yi kendime daha uygun hissediyorum ama sokaklar için uygun mudur sizce? 5dm3 fazla lüks mü kaçar sokak için? Bir yandan da uzun yıllar hem durağan hem hareketli konularda kullanabileceğim güvenilir evladiyelik bir makine olması için 5dm3'e gözüm kayıyor. Yardımcı olabilirsiniz çok sevinirim. Karar veremiyorum.

• BenVeOptimus B kullanıcısına yanıt
    hocam ingilizceniz var ise burada güzel bir karşılaştırma var.

bir de bu

• quote:

Orijinalden alıntı: BenVeOptimus

Merhaba arkadaşlar
    Son 1-1.5 yıldır 500d kullanıyorum. Bu süre zarfında hem kadraj boyutu hem de fotoğraf kalitesi olarak artık beni kesmemeye başladığını hissettim. FF tercihim ya 5dm3 ya da 6d olacak. Elbetteki en önemli kriter ne çektiğim. Sokak fotoğrafçılığına meraklıyım. Mekan sokak olsa da konu insan oluyor bildiğiniz gibi. Yürüyen bazen koşan insanlar. Orta noktadan netleyip kadrajı kaydıran tayfadanım ben de. Belki ilerde ürün, doğum gibi maddi kazanç sağlayabilecek, daha durağan konulu bir fotoğrafçılığa da kayabilirim.

Hareketi yakalama, netleme konusunda 5dm3 birkaç tık önde 6d'den teknik özelliklere bakacak olursak. Pratikte 6d ile sokak fotoğrafçılığı yapılabilir mi diye sormak istiyorum.

Hem maddi olarak hem de taşınabilirliği açısından 6d'yi kendime daha uygun hissediyorum ama sokaklar için uygun mudur sizce? 5dm3 fazla lüks mü kaçar sokak için? Bir yandan da uzun yıllar hem durağan hem hareketli konularda kullanabileceğim güvenilir evladiyelik bir makine olması için 5dm3'e gözüm kayıyor. Yardımcı olabilirsiniz çok sevinirim. Karar veremiyorum.

Hocam selamlar...şöyleydi böyleydi diye satırlarca yazmıştım..ctrl+a üstüne delete yaptım...

Uzatmaya gerek yok..aynı ikilemden, sıkıntılı dönemden 6d ile çıktım...mkIII e vereceğim farkla lenslere yatırım yaparım diye düşündüm..24-105 in aralığı ve sonuçlarını (ve fiyatını)beğenip tak gez yaptım..En çok çektiğim portre için 50 1.4 aldım...şu an 70-300L kararını da verdim nasipse..sokakta da çekerim evde de:))Şu ana kadar gördüğünüz beğendiğiniz efsane kareler ne 61 af noktasıyla çekildi ne cross type noktalarla..yakın zamana kadar adam çektiği karede filmin yanıp yanmadığını bile bilmiyordu...Teknoloji geliştikçe kafaların karışması ve beceriyi en aza indirgemeye başladık..Şu ana kadar kullandığım her cihazda (4 adet değişik body) tamamıyla merkezden kullandım..bana diğer yol hep zor geldi..yani demem o ki bunla beraber ne 19 cross type ın ne 61 noktanın anlamı kaldı benim için...Sonra 6d nin merkez odaklama noktasının düşük ışıkta mkIII den ve tüm cihazlardan iyi olduğu gerçeği de var...önemli bir özellik.mkIII ün odaklayamadığı yerde 6d nin odakladığı videolar var..Hız dersek saniyede 4.5 kare ve 6 kare çoğu kişi için pek anlam ifade etmez derim..yani 6 kare ile 4.5 kareyi tartışmak da yersiz bana göre...body nin heybetine havasına gelirsek hava atma millete şekil koyma işlerini de aştık zamanında yoksa 6d de küçük değil tam ideal boyda hatta heybetli olsun istersek grip her zaman hizmete hazır..onun dışında 6d ve mkIII ün toz ve su yalıtımının aynı olduğu canon tarafından belirtiliyor ve yine magnezyum temelli body..5d mkIII cazibesini bir anda yitirdi gözümde...(yüksek iso da bariz daha iyi olduğunu fısıltıyla yazayım da linç edilmeyelim a dan z ye tüm forumlar incelemeler nette ne kadar yazı varsa hatmetmiş biri olarak 6d nin yüksek isoda söylenenlerin aksine ne iq sunun ne netliğinin 5d den aşağıda olduğunu duymadım ki 6400 iso üstünden bahsediyorum altı zaten kaymak).Dediğim gibi 5d cazibesini kaybetti ve para israfı olmaya başladı gözümde...

dedim ve param olmasına rağmen 5d bir elimde 6d bir elimde "6d olsun" dedim...iyiki de demişim aklımın ufacık bir yerinde bile acaba 5d mi alsaydım sorusu yok...

Tavsiyemdir paranız yetiyorsa gözünüzün arkada kalmayacağı "acaba" "daha mı iyidi" sorularına mahal bırakmayacak olanı alın derim..Ben bir şekilde kendimi-nefsimi kandırdım...Al MKIII ü,evrende en iyi cihaz bu ulannn tatmini ve hiçbir tilkinin kafanızda dolaşmaması bonusu olsun ...budur

Not : 3 nokta kullanımı konusunda psikolojik tedavi oluyorum konuşur gibi yazdığımı hissettirdiği için abartıyorum,okuyanı yoruyor farkındayım..azaltacağım..

Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancanax -- 7 Kasım 2013; 19:30:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cancanax

quote:

Merhaba arkadaşlar

Hocam selamlar...şöyleydi böyleydi diye satırlarca yazmıştım..ctrl+a üstüne delete yaptım...

Uzatmaya gerek yok..aynı ikilemden, sıkıntılı dönemden 6d ile çıktım...mkIII e vereceğim farkla lenslere yatırım yaparım diye düşündüm..24-105 in aralığı ve sonuçlarını (ve fiyatını)beğenip tak gez yaptım..En çok çektiğim portre için 50 1.4 aldım...şu an 70-300L kararını da verdim nasipse..sokakta da çekerim evde de:))Şu ana kadar gördüğünüz beğendiğiniz efsane kareler ne 61 af noktasıyla çekildi ne cross type noktalarla..yakın zamana kadar adam çektiği karede filmin yanıp yanmadığını bile bilmiyordu...Teknoloji geliştikçe kafaların karışması ve beceriyi en aza indirgemeye başladık..Şu ana kadar kullandığım her cihazda (4 adet değişik body) tamamıyla merkezden kullandım..bana diğer yol hep zor geldi..yani demem o ki bunla beraber ne 19 cross type ın ne 61 noktanın anlamı kaldı benim için...Sonra 6d nin merkez odaklama noktasının düşük ışıkta mkIII den ve tüm cihazlardan iyi olduğu gerçeği de var...önemli bir özellik.mkIII ün odaklayamadığı yerde 6d nin odakladığı videolar var..Hız dersek saniyede 4.5 kare ve 6 kare çoğu kişi için pek anlam ifade etmez derim..yani 6 kare ile 4.5 kareyi tartışmak da yersiz bana göre...body nin heybetine havasına gelirsek hava atma millete şekil koyma işlerini de aştık zamanında yoksa 6d de küçük değil tam ideal boyda hatta heybetli olsun istersek grip her zaman hizmete hazır..onun dışında 6d ve mkIII ün toz ve su yalıtımının aynı olduğu canon tarafından belirtiliyor ve yine magnezyum temelli body..5d mkIII cazibesini bir anda yitirdi gözümde...(yüksek iso da bariz daha iyi olduğunu fısıltıyla yazayım da linç edilmeyelim a dan z ye tüm forumlar incelemeler nette ne kadar yazı varsa hatmetmiş biri olarak 6d nin yüksek isoda söylenenlerin aksine ne iq sunun ne netliğinin 5d den aşağıda olduğunu duymadım ki 6400 iso üstünden bahsediyorum altı zaten kaymak).Dediğim gibi 5d cazibesini kaybetti ve para israfı olmaya başladı gözümde...

dedim ve param olmasına rağmen 5d bir elimde 6d bir elimde "6d olsun" dedim...iyiki de demişim aklımın ufacık bir yerinde bile acaba 5d mi alsaydım sorusu yok...

Tavsiyemdir paranız yetiyorsa gözünüzün arkada kalmayacağı "acaba" "daha mı iyidi" sorularına mahal bırakmayacak olanı alın derim..Ben bir şekilde kendimi-nefsimi kandırdım...Al MKIII ü,evrende en iyi cihaz bu ulannn tatmini ve hiçbir tilkinin kafanızda dolaşmaması bonusu olsun ...budur

Not : 3 nokta kullanımı konusunda psikolojik tedavi oluyorum konuşur gibi yazdığımı hissettirdiği için abartıyorum,okuyanı yoruyor farkındayım..azaltacağım..

Saygılar..

cancanax'ın söylediklerinin altına imzamı atarım... (Hatta 3 noktaya bile, aynı dert bende de var :))

SOkak fotoğrafı çekecekseniz ben olsam DSLR almazdım (Bir 6D sahibi olarak söylüyorum size bunu.) Gidin Fuji x serisinden bir makine alın.
    Xe1,2 ya da X-Pro1. Daha kompakt cihazlar ve daha taşınabilir aletler bunlar. Ayrıca sokakda daha az dikkat cekiyorlar ve insanlar size öcü gibi bakmıyor.

6D'mi Mark3 mü derseniz, Fotoğraf kaliteleri aynı olan cihazlar bunlar, neden fazla ödeyesiniz? 6D hareketli nesne cekemez diye bir durum yok ayrıca, bence cok abartılıyor o xtype bilmem kaç fazla netleme noktası olması...
    Mark3 çok büyük, sokakda sıkıntı...

• bence abartıldığı kadar büyük bir gövde değil mark3 ;6d güzel makine ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: theyapici

bence abartıldığı kadar büyük bir gövde değil mark3 ;6d güzel makine ama

7D den bile daha dolgun bir gövde Mark3. Griple düşünemiyorum bile... 6D bildiğin 60D ölçülerinde...
  • Yorumlar için teşekkür ederim. Gidişat 6D yönünde. Hem maddi hem de de yeterlilik açısından bana uygun geliyor. Kullanıcı yorumları, incelemeler ve örnek imaj kalitesi tatminkar. Sıra geldi lense :) canon 24-105 f4 de sokak ve genel kullanım için uygun görünüyor. Ama sokak fotoğrafçılığı için en uygunu 35 mm prime lens olmalı bence. bakalım araştırmaya devam. herkese teşekkürler.
  • Elleyemeyenler için şurada* bi boyut simulasyonu var, iki makineyei yanyana arka arkaya boyut olarak karşılaştırabiliyorsunuz. Yukarıdaki büyüteç ikonuna tıklayıp, monitör boyutunuzu girip birebir ölçüde görüntüleyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tevfikteo

Elleyemeyenler için şurada* bi boyut simulasyonu var, iki makineyei yanyana arka arkaya boyut olarak karşılaştırabiliyorsunuz. Yukarıdaki büyüteç ikonuna tıklayıp, monitör boyutunuzu girip birebir ölçüde görüntüleyebilirsiniz.

güzel siteymiş teşekkürler. 5dm3'ü benim 500d ile karşılaştırınca yedek parça diye kenara koyuyordu zor engelledim :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenVeOptimus -- 12 Kasım 2013; 22:13:20 >
  • Merhaba
    6D'nin fokus sistemi hatta daha doğrusu genel olarak fokus sistemleriyle ilgili bir sorum olacaktı.

şimdi; bir sokağın ortasındaki yolun da ortasındasınız, kaldırımda da biri yürüyor. netleme noktası olarak sadece orta nokta kullanıyorsunuz. orta noktadan yürüyeni netleyip , af motoru da servo'dayken kadrajı düzeltip, yani yürüyen kişiyi örneğin sola aldığımızda ve yolu ortaladığımızda servo bu yürüyen kişiyi takip ediyor ve fokusu onda tutuyor diye biliyorum. Şimdi kafama takılan noktaya geliyoruz ve bundan sonrasında 6D kullandığımızı düşünelim:

Kadrajı değiştirdiğimiz için hareket orta noktada değil artık, ama servo takipte, yardımcı noktalar var az sayıda da olsa. Diğer taraftan cross-type olan orta noktada artık hareket yok??? çıkamadım işin içinden.

Sokak fotoğrafçılığında sık sık böyle senaryolar oluyor. 6D alırsam bu konuda bir sıkıntı yaşar mıyım veya belki de tümden yukarıda doğru bildiğim şeylerde yanlışım vardır, her türlü yoruma yardıma açığım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenVeOptimus -- 13 Kasım 2013; 11:52:04 >

• bugun itibariyle bende canon d6 24.105 lens ve canon 580 ex ii flash aldim ilk cektigim resimler berbat:) nikondan canona gecince boyle oldu ilkdefa canon kullaniyorum ayarlarini ogrenmem lazim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ruhname

bugun itibariyle bende canon d6 24.105 lens ve canon 580 ex ii flash aldim ilk cektigim resimler berbat:) nikondan canona gecince boyle oldu ilkdefa canon kullaniyorum ayarlarini ogrenmem lazim.

Hayırlısı olsun...çok güzel ikili...

...de ne ayarı öğreneceksiniz...enstantane aynı enstantane diyafram aynı...iso aynı...

saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: cancanax

quote:

Orijinalden alıntı: Ruhname

bugun itibariyle bende canon d6 24.105 lens ve canon 580 ex ii flash aldim ilk cektigim resimler berbat:) nikondan canona gecince boyle oldu ilkdefa canon kullaniyorum ayarlarini ogrenmem lazim.

Hayırlısı olsun...çok güzel ikili...

...de ne ayarı öğreneceksiniz...enstantane aynı enstantane diyafram aynı...iso aynı...

saygılar

evey oyleymis :)) bugunki incelemelerimde farkettim ayarlar nikona gore daha basit geldi bana :)

• Red- kullanıcısına yanıt
    Full frame gövdede pentaprizma sistemi de büyüdüğü için flaş koyacak yer kalmamakta. Kaldı ki gövde bir FF makine için küçük sayılabilecek bir gövde.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar

arkadaşlar 6d body usa'da 1700dolar civarında. 500d kullanıcısıyım hiç düşünmeden al der misiniz? bir de bana 2 3 adet lens tavsiyesinde bulunur musunuz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: zanaks

quote:

Merhaba arkadaşlar

arkadaşlar 6d body usa'da 1700dolar civarında. 500d kullanıcısıyım hiç düşünmeden al der misiniz? bir de bana 2 3 adet lens tavsiyesinde bulunur musunuz?

Gene ben cevap vereceğim...hiç düşünmeden al!!Sanıyorum buralarda pek kullanan yok ama yurtdışı forumlarında alıp pişman olan görmedim...anladım ki sen biraz teşvik edilmek istiyorsun...Lens doğrudan bütçenle alakalı bir olay...FF body alacaksan hakkını verecek lenslerin de olmalı...hatta lense vereceğin paraya hiç acıma derim çünkü onlar kalıcı.Yani body değiştirirsin ama lenslerin durur...ihtiyacın olan aralığı sen biliyorsun ona göre paranın izin verdiği en iyi lensleri almalısın...Gel gelelim benim kendi ilgimden dolayı bildiğim ve muhakkak edinilmesi gereken 50mm var...portre çekeceğim diyen herkeste bulunmalı...1.4 olanı 1000 tl ye yakın ama 1.8 olanı 200-300 civarı fiyatıyla efsanedir...bunu önerebilirim sadece...yoksa paran izin veriyorsa kırmızı çizgi...yani ötesi yok...fiyat performans lenslerinin bir çoğu ff destekli olmadığından (en azından benim ihtiyacım olan aralıklarda) sadece 50 1.8 i önerebildim...hangi aralıklar ihtiyacın olanlar yazarsan daha kolay tavsiye verilebilir...

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.