Şimdi Ara

Canon Eos 70D Nereden Alınır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar EOS 70D + 18-135 Lens satın alacağım. Paralel ithalat değil de Canon(Eurasia) garantili bir ürün almak istiyorum.

Şu ana kadar bulabildiğim en uygun fiyat şurada(3500 TL) :

Gap Elektronik Eos 70D

Fakat bu siteyle ilgili bilgi bulamadım. Dolayısıyla güvenemedim.

N11'de baya olumlu oy almış bir satıcı var. 100 liralık da hediye veriyor(Orijinal Canon çantayı beğendim). Fiyatı 3600 TL

n11.com Eos 70D

Sizce mantıklı bir seçim mi? Önereceğiniz başka bir site var mı?

Bir de N11 mi daha titizdir müşteri hakları konusunda yoksa Gittigidiyor mu?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Querorz -- 29 Mart 2015; 21:00:25 >

• "Gap Elektronik hakkında bilgi yok, güvenemiyorum." diyorsunuz. Diğer yandan hem olumlu puanı olan bir satıcı, hem de n11 güvencesi var. Ben aradaki 100 TL için riske girmez, n11'e yönelirdim.

1.5 ay evvel ben de n11'den Canon 70D + 18-135mm lens almıştım. Güzel de bi kampanya vardı. 3.300 TL civarından 3.000 TL'ye inmişti. Sanırım doların yükselmesi nedeniyle 2 hafta önce her yerde ürünlere +200 TL falan koydular. Bu da sizin şanssızlığınız olmuş.

Fakat diğer yandan 2.800 TL'ye sadece 70D'nin bodysini alıp kendi ihtiyacınız doğrultusunda uygun bir lens de alabilirsiniz. Karar sizin.

Benim tavsiyem n11 üzerinden almanız. Şimdiden hayırlı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: starfuckshottee

"Gap Elektronik hakkında bilgi yok, güvenemiyorum." diyorsunuz. Diğer yandan hem olumlu puanı olan bir satıcı, hem de n11 güvencesi var. Ben aradaki 100 TL için riske girmez, n11'e yönelirdim.

1.5 ay evvel ben de n11'den Canon 70D + 18-135mm lens almıştım. Güzel de bi kampanya vardı. 3.300 TL civarından 3.000 TL'ye inmişti. Sanırım doların yükselmesi nedeniyle 2 hafta önce her yerde ürünlere +200 TL falan koydular. Bu da sizin şanssızlığınız olmuş.

Fakat diğer yandan 2.800 TL'ye sadece 70D'nin bodysini alıp kendi ihtiyacınız doğrultusunda uygun bir lens de alabilirsiniz. Karar sizin.

Benim tavsiyem n11 üzerinden almanız. Şimdiden hayırlı olsun.

Çok teşekkür ederim. N11 ilk tercihim olacak zaten. Dolar bana çok fena koydu :) .

18-135 Kit lensi almanın avantajı lensin çok ucuza geliyor olması. Normalde 1000 TL'lik bir lens fakat kit olarak alınca 500-600 liraya geliyor. Yanılıyor muyum? Üstelik kit lens olmasına rağmen çok başarılı olduğunu okudum incelemelerde. Sonuçta böyle bir çok amaçlı lense illa ihtiyacım olacak. Belki bir de prime lens alacağım video çekimleri için.

Sizde Manfrotto Compact da varmış. Onu da sorayım. Ben kafanın akıcılığını merak ediyorum aslında. Videolar konusunda çok titizim. Fluid Head bir tripod alsam çok iyi olacak fakat hem çok pahalı hem de ağırlar.

• Querorz Q kullanıcısına yanıt
    Neden nikon d7100 degilde 70d d7100 daha agir basan bir makina

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafafrstyl

Neden nikon d7100 degilde 70d d7100 daha agir basan bir makina

Touch screen ve Phase Detection Autofocus başta olmak üzere bir kaç sebebim var. Video çekimi çok önemli. Nikonlardaki Dynamic Input'a hastayım ama.
  • 18-135mm lensin fiyat konusunda öyle bir avantajı var doğru. Lens aralığı olarak da tercih doğrultusunda işe yarar. Hele ki 18-55'den sonra ilaç gibi geliyor. Ayrıca keskinlik, canlılık, renk ve bokeh bakımından Sigma 35mm 1.4 lensini şiddetle tavsiye ederim. Diğer markalara göre çok daha ucuz olmasına rağmen kendi sınıfındaki Canon'un, Carl Zeiss'in 35mm'lerine göre testlerde üstün. Fiyat-performans diyebiliriz. 1 hafta önce aldım kendilerini. Öğrenci halimle bi şekilde taksit borcuna girdim fakat cidden değdiğini düşünüyorum. Eğer ileride 18-135'ten sonra daha kaliteli ve verdiğiniz paraya değecek bir lens ararsanız Sigma 35mm 1.4'e bakmadan geçmeyin. Tabii parasal imkanlarınızı bilmiyorum, sadece tavsiye etmek istedim.

Sanırım sizinle kullanım amacımız aynı. Video. Manfrotto Compact'ı lise sonda almıştım. Üniversite 3'e kadar öyle böyle bi şekilde kullandım fakat artık yetmemeye başlamıştı. Pan, tilt gibi kamera hareketlerinde çok yetersiz. Takıla takıla ilerliyor. O yüzden sizi tatmin edeceğini düşünmüyorum. Forumda video tripod için tavsiye isteyen bir arkadaş vardı. Ona tavsiye etmiştim, size de edeyim. Benro KH-25. Tek kelime ile mükemmel. Kesintisiz bir şekilde, takılmadan pan-tilt yapabiliyorsunuz. Kullanımı da kolay. Eğer almayı düşünürseniz şu ayrıntıya da dikkat edin: İki modeli var. Biri profesyonel video kameralar için olan KH-25 RM, diğeri de DSLR türü kameralar için olan KH-25.

Şurada da yazılı-videolu incelemesi var:http://tahiryildiz.com/benro-kh-25-video-tripod-incelemesi/

Ben 2 ay evvel 370 TL'ye almıştım. Yine aynı konuya geldik: Doların yükselişi :) Şu an 480 TL. 100 TL'lik manfrotto tripodların yanında tuzlu gözükebilir. Karar sizin.

• Çok teşekkür ederim detaylı açıklamalarınız için.

Fluid Head bir tripod almaya karar verdim, internette okuduklarım ve sizin yazınız neticesinde. Manfrotto'nun 300 liralık Fluid Head'leri var(sadece kafa). Bahsettiğiniz tripodun methini duydum fakat oldukça büyük ve ağır. Seyahatte kullanacağım.

Manfrotto 700RC2

Türkiye'de Fluid Head kavramını bilen insan yok. Hayret bir şey gerçekten :) .

Kamerayı sizinle aynı amaçla kullanacak olacağımız doğrudur :) . Çünkü bir de GoPro aldım kendime.

Acaba 2,500 TL'lik Sigma 35mm 'den mi bahsediyoruz? Bu arada Sigma 18-35 mm 1.8f(yanılmıyorsam) özelliklerinde muhteşem bir lens üretti. Tam bir video lensi :) .

• Rica ederim.

KH-25'i seyahat amaçlı kullanmak sıkıntı yaratabilir, doğru. Sizin de bahsettiğiniz gibi hem ağır, hem de büyük. Seyahat amaçlı düşünüldüğünde daha pratik ve hafif tripod almak akıllıca olur.

Bahsettiğim Sigma 35mm 1.4 lens, 2.500 TL'lik evet :) Hatta şu sıralar fiyatı 2.700 falan oldu.

GoPro'yu almak bir seviyeye kadar işe yarar. İlave olarak vakum aparatı, göğüs ve kafa bandı vs. çok kullanışlı oluyor. Şahsen bu ilave aparatlar benim işime çok yaradı. Tabii kullanım türüne göre değişir.

• Teşekkür ederim.

Ben bu DSLR için almam gereken malzemelerden bıktım artık. Şeytan diyor, git aynı paraya 1 tane daha Go Pro ve sayısız aksesuarını al. Tak kafana dolaş gitsin. Aslında DSLR vs GoPro karşılaştırma videoları izliyorum da gündüz performansı olarak GoPro'nun öne geçtiği sahneler bile var. Ama gece çuvallıyor tabi DSLR'a karşı.

Siz nasıl kıyaslarsınız GoPro'nun video performansını 70D ile? Tabi alan derinliği falan gibi konuları katmayalım hiç. Keskinlik ve renkler'den bahsediyorum :) .

DSLR alırsam yanında filtreler, ses kayıt cihazı ve tripod almam gerekecek. Gerçekten üşeniyorum. Kafaya GoPro'yu takıp rahat rahat gezmek istiyorum. Karar veremedim bir türlü.

@starfuckshottee

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Querorz -- 30 Mart 2015; 17:46:22 >

• Querorz Q kullanıcısına yanıt
    Ben d7100 ile klip cekimleride yapicagim banada 60d kullanan birisi önermisti nikon d7100 70d ye gore daha agir basan bir makina ama videodaki odaklama icin alicaksaniz bir sey diyemem :)

• Gittigidiyor.comda 3200 lira son 2 üün bilginize.

• quote:

Orijinalden alıntı: Y2kmtt

Gittigidiyor.comda 3200 lira son 2 üün bilginize.

Bahsettiğiniz ürün 18-55 lens zannederim. O lens için fiyat uygun değil.
  • Bence gece çekiminde DSLR ile Gopro karşılaştırılamaz bile. Gopro'nun gece çekimi bana göre rezalet. Acayip kumlanma-karıncalanma var.

Gündüz çekiminde Gopro iyidir fakat tabii bir DSLR değil. Gopro sabit. Farklı lens-eklenti takıp çıkartamıyorsunuz. Diğer yandan DSLR makinaların pek çok avantajı var görüntüyü güzelleştirmek için. Ha "Ben o kadar çok görüntü ile, renk ile, canlılık ile ilgilenmiyorum" derseniz tabii gopro almak akıllıca olabilir. Çünkü DSLRlar'ın aksesuar ve eklenti seçenekleri çok fazla. Slider, steadicam vs al al bitmez. Gopro'nun hiç olmazsa bir yere kadar. Kafa bandı alırsınız, kenara çekilirsiniz. Siz bilirsiniz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: starfuckshottee

Bence gece çekiminde DSLR ile Gopro karşılaştırılamaz bile. Gopro'nun gece çekimi bana göre rezalet. Acayip kumlanma-karıncalanma var.

Gündüz çekiminde Gopro iyidir fakat tabii bir DSLR değil. Gopro sabit. Farklı lens-eklenti takıp çıkartamıyorsunuz. Diğer yandan DSLR makinaların pek çok avantajı var görüntüyü güzelleştirmek için. Ha "Ben o kadar çok görüntü ile, renk ile, canlılık ile ilgilenmiyorum" derseniz tabii gopro almak akıllıca olabilir. Çünkü DSLRlar'ın aksesuar ve eklenti seçenekleri çok fazla. Slider, steadicam vs al al bitmez. Gopro'nun hiç olmazsa bir yere kadar. Kafa bandı alırsınız, kenara çekilirsiniz. Siz bilirsiniz :)

Gece olayı kafamı kurcalayan tek konu zaten. Diğer herşeye göz yumabilirim. Zaten renkler filan post production ile yola geliyor :) . Tabi keskinliğe de göz yummak gerekecek. Hehe.

Biraz daha düşüneyim ben en iyisi. Çok teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.