Şimdi Ara

CANON EOS 70D SAHİPLERİ KULÜBÜ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.983
Cevap
29
Favori
117.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alacak arkadaslara istanbul yakınlarında hayyama yakın bi yer var 3200e 18-135 lensle bırlıkte ve 1 aylık eğitim ücretsiz veren bi yer var yonlendırebılırım pm ile bana ulasabılırsınız ?
  • ucuz alabileceğim bir yer varmı acaba birde canon eos 600D var

http://www.novabazar.com/Canon-Eos-600D-18-55mm-IS-18MP-3-0-SLR-Dijital-Fotograf-Makinesi#0

bu fotoğraf makinesine aklıma takıldı özellikleri hakkında ne dersiniz iyi br makinemi
  • eda poyraz kullanıcısına yanıt
    Nereden alırsan al , mutlaka kayıt altında faturalı ürün al .

Spot malların hemen hemen hepsi yenilenmiş ürünler. Önceki sayfada bu duruma değindim .
  • Arkadaşlar ilk DSLR'ımı alacağım. D7100 ve 70D arasında kararsız kaldım. Aslında biraz daha beklemeyi düşünüyordum ama olur da bir indirime denk gelirim, kafama eser alırım diye biraz daha fikir sahibi olmak istedim Şu an yurt dışındayım ve bulunduğum şehirdeki fiyatlar:

Canon EOS 70D + EF-S 18-55 mm IS STM: 2812 TL
    Nikon D7100 + Objectif 18-105 mm: 2698 TL

Bu iki kit'ten hangisi önerirsiniz? Ya da Türkiye'den almamı mı önerirsiniz, çünkü anladığım kadarıyla buradan alınca da Türkiye'de garantisi olmayacak, yani Türkiye'den spot da alabilirim.

Bir de çok fazla video çekmeyeceğim. Fotoğraf kalitesi olarak bu iki kit'i değerlendirebilir misiniz?
  • senor S kullanıcısına yanıt
    d7100 + 18-105 yerine biraz daha verip

d7100 + 18-140 düşün . 18-140 yeni bir lens ve 18 - 105 ile benzer imaj kalitesi var diyorlar . Aralığı yüksek ve daha sessiz çalışıyor .

Bu siteye tam olarak güvenmesemde ;

Nikon d7100 + 18 - 140

http://www.dxomark.com/Lenses/Camera-Lens-Database/Nikon/Nikon-AF-S-DX-NIKKOR-18-140mm-F35-56G-ED-VR/(camera)/865/(cameraname)/Nikon-D7100

Nikon d7100 + 18 - 105

http://www.dxomark.com/Lenses/Camera-Lens-Database/Nikon/AF-S-DX-NIKKOR-18-105mm-f-3.5-5.6G-ED-VR/(camera)/865/(cameraname)/Nikon-D7100

Canon 70d + 18 - 135 stm

http://www.dxomark.com/Lenses/Camera-Lens-Database/Canon/Canon-EF-S-18-135mm-F35-56-IS-STM/(camera)/895/(cameraname)/Canon-EOS-70D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 31 Ekim 2013; 17:05:41 >

• Bu arada dpreview 70D ye Altın Ödül vermiş
  • Seth_Gecko kullanıcısına yanıt
    Biraz daha doğru paylaşımlar yapmak gerekiyor .

dpreview Canon 70d ' ye 83 puan verip altın vermiş.

D7100 ' e ise 85 puan verip altın vermiş .

Pentax k-5 ' ede 83 puan vermiş

70d

http://www.dpreview.com/reviews/canon-eos-70d/19

D7100

http://www.dpreview.com/reviews/nikon-d7100/24

Pentax k-5

http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk5/21

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 31 Ekim 2013; 21:49:16 >

• Doğru paylaşım derken? Anlamadım ?

Ben sadece bilgi amaçlı yazdım,sayılara takılmadan ...

@EmreFB1907

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seth_Gecko -- 31 Ekim 2013; 22:02:09 >
  • Seth_Gecko kullanıcısına yanıt
    Sanki en büyük ödülü 70d almış gibi yazmışsınız .

Aynı ödülü , aynı puanla Pentax k5 , daha yüksek puanla Nikon D7100 ' de almış .

Bunlarıda belirtmeliydiniz diye düşünüyorum
  • Hocam Allah aşkına sözlerimde böyle bir cümle geçiyor mu?(dpreview 70d ye altın ödül vermiş) Bu sözde herhangi bir art niyet,bir kıyaslama anlamını nasıl çıkarabildiniz?

Burası 70d sayfası olduğu için Dpreview de bunu gördüm ve paylaşma gereği duydum.

Altın ödül alan sadece 70d değil ki OMD EM1,K5 II,k5 IIS,Giriş seviye 100d gibi vs vs...Dpreview bilineceği üzere Silver ve gold diye ikiye ayırıyor ödülleri.

Ha diyeceksiniz ki dpreview e ne kadar itimat edilir? Bence Dxomark tan daha itimat edilir.Adamlar Dxomark gibi 68 puan verip de makineyi yermemişler.

(Şu leicanın 20 bin tl lik Leica M Typ 240 modeli ile Giriş seviye 5200 e aynı puanı veren bir sitedir Dxomark)

Not:Sözlerimde kırıcı,incitici bir kelime yoktur

@EmreFB1907

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seth_Gecko -- 1 Kasım 2013; 16:29:30 >
  • Tamam . Teşekkür ederim
  • Yorumun için teşekkürler. Bu lensten haberim yoktu, bulunduğum yere gelirse ve fiyat olarak çok fazla olmazsa değerlendirilebilecek bir kit olur.

Bir de önceki yorumlarınızda spot önermemişsiniz ama, ben buradan aldığım zaman da garantisiz olacağı için, 70D + 18-55 STM ve 70D + 18-135 STM peşin spot fiyatlarından haberi olanlar paylaşırsa sevinirim.
  • senor S kullanıcısına yanıt
    70D + 18-135 STM resmi distribütör garantili burda var bak istersen

http://www.novabazar.com/EOS70D18-135ISSTM-W#0
  • quote:

Orijinalden alıntı: senor

Yorumun için teşekkürler. Bu lensten haberim yoktu, bulunduğum yere gelirse ve fiyat olarak çok fazla olmazsa değerlendirilebilecek bir kit olur.

Bir de önceki yorumlarınızda spot önermemişsiniz ama, ben buradan aldığım zaman da garantisiz olacağı için, 70D + 18-55 STM ve 70D + 18-135 STM peşin spot fiyatlarından haberi olanlar paylaşırsa sevinirim.

Konu aynı değil hocam .

Spot önermememin tek sebebi , spot ürünlerin hemen hemen tamamı yenilenmiş ürün olması . Dağıtımcısıyla birebir görüştüm . 800 dolara d7100 + 18-105 kit veriyor . Dahada ucuza doğubank gibi yerlere dağıtıyor . Sizde ucuza sıfır ürün alıyoruz sanıyorsunuz ama 1000 lira kar edip size yenilenmiş ürünleri veriyorlar . Bu fiyat zaten Abd'de satılan yenilenmiş ürün fiyatları .

Senin oradan alacağın ürün spot değil , garantili faturalı bir ürün. Sadece garantisi Türkiye'de geçmiyor . Bu konuya detaylı olarak önceki sayfada değindim .

• Arkadaşlar

Sonun da benim sorunumu buldum ;)

AF (Auto Focus) Micro Adjustment

DSLR Makinelerde bazılarında bulunan netleme ve ince ayar özelliğiymiş.
    Body objektifler üretilirken odaklama modülleri bir tolerans payı ile üretiliyormuş.
    Buda auto focus'ta tam odaklamama sorunu olarak karşımıza geliyormuş.
    Bu da backfocus ya da frontfocus problemi olarak adlandırılıyor.

70D Menüsünde...

CANON EOS 70D SAHİPLERİ KULÜBÜ

0: Disable (Kapalı)
    1: Adjust all by same amount (Tüm lensler için aynı değeri uygular)
    2: Adjust by lens (Her lens için ayrı ayar yapabilirsiniz, 20 adet lense ait bilgiyi

hafızasında tutuyor)

Bu Menüden 2. Seçenegi seçip Change dediğimiz de

(W)geniş açı için (T) telefoto için
    (-20 .. +20). -20′ye yaklaştıkça AF ayarınızı biraz daha yakına odaklamak üzere, +20 ye

yaklaştıkça ise daha uzağa odaklamak üzere ayarlamış oluyorsunuz.

Ben deneme yanılma yöntemiyle bir sürü deneme yaptım en uygun olanını seçtim. (Umarım doğru

yapmışımdır.)

Şimdi Gelelim nasıl yaptığıma

Makinamızı tripoda sabitliyoruz.

sayfanın ortasındaki “Focus” yazısına tam 45 derecelik açı ile odaklanabileceğimiz şekilde

ayarlıyoruz (Bu açının mümkün olduğunca 45 derece olmasına özen gösterin, bu kısım önemli).

Objektifinizi maksimum zoomlayıp, diyaframı da maksimum açmak, net alan derinliğini

azaltacağı için bu testi daha sağlıklı yapmanızı sağlayacaktır.

Live View modunu açarak auto focus yapıp LCD ekrandan sonuca bakarak, menüden + ya da –

yönüne doğru istediğimiz düzeye gelene kadar ayarlayabiliriz.

Live View ile uğraşmak istemiyorsanız, her ayar değiştirdiğinizde fotoğraf çekip

inceleyerek bakabilirsiniz.
    Buradaki amacımız, “Focus ” ve hem solda hem sağda bulunan “This text should be perfectly

in focus” yazısının mümkün olduğunca net olması.

Sonuç....

Umarım diğer arkadaşlarada faydası olur..

yanlış yaptığım bişey varsa lütfen düzeltin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komod -- 2 Kasım 2013; 22:26:56 >

• komod kullanıcısına yanıt
    Faydalı bir paylaşıma benziyor .

Ama işe yarayıp yaramadığı noktasında , yeni çektiğin resimleri görmeliyiz .
  • En kısa zamanda paylaşacağım..
  • Her makinada olması gereken özellik aslında. Lensler bazen BF/FF yapabiliyor
  • komod kullanıcısına yanıt
    hocam baya ince çalışmışsın :)
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.