Şimdi Ara

CANON EOS 70D SAHİPLERİ KULÜBÜ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.983
Cevap
29
Favori
117.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    eeee yol göstericimiz kim ;)
  • senın menu ıngılızce mi ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: komod

Arkadaşlar

Sonun da benim sorunumu buldum ;)

AF (Auto Focus) Micro Adjustment

DSLR Makinelerde bazılarında bulunan netleme ve ince ayar özelliğiymiş.
    Body objektifler üretilirken odaklama modülleri bir tolerans payı ile üretiliyormuş.
    Buda auto focus'ta tam odaklamama sorunu olarak karşımıza geliyormuş.
    Bu da backfocus ya da frontfocus problemi olarak adlandırılıyor.

70D Menüsünde...

0: Disable (Kapalı)
    1: Adjust all by same amount (Tüm lensler için aynı değeri uygular)
    2: Adjust by lens (Her lens için ayrı ayar yapabilirsiniz, 20 adet lense ait bilgiyi

hafızasında tutuyor)

Bu Menüden 2. Seçenegi seçip Change dediğimiz de

(W)geniş açı için (T) telefoto için
    (-20 .. +20). -20′ye yaklaştıkça AF ayarınızı biraz daha yakına odaklamak üzere, +20 ye

yaklaştıkça ise daha uzağa odaklamak üzere ayarlamış oluyorsunuz.

Ben deneme yanılma yöntemiyle bir sürü deneme yaptım en uygun olanını seçtim. (Umarım doğru

yapmışımdır.)

Şimdi Gelelim nasıl yaptığıma

Makinamızı tripoda sabitliyoruz.

sayfanın ortasındaki “Focus” yazısına tam 45 derecelik açı ile odaklanabileceğimiz şekilde

ayarlıyoruz (Bu açının mümkün olduğunca 45 derece olmasına özen gösterin, bu kısım önemli).

Objektifinizi maksimum zoomlayıp, diyaframı da maksimum açmak, net alan derinliğini

azaltacağı için bu testi daha sağlıklı yapmanızı sağlayacaktır.

Live View modunu açarak auto focus yapıp LCD ekrandan sonuca bakarak, menüden + ya da –

yönüne doğru istediğimiz düzeye gelene kadar ayarlayabiliriz.

Live View ile uğraşmak istemiyorsanız, her ayar değiştirdiğinizde fotoğraf çekip

inceleyerek bakabilirsiniz.
    Buradaki amacımız, “Focus ” ve hem solda hem sağda bulunan “This text should be perfectly

in focus” yazısının mümkün olduğunca net olması.

Sonuç....

Umarım diğer arkadaşlarada faydası olur..

yanlış yaptığım bişey varsa lütfen düzeltin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ewsd212 -- 4 Kasım 2013; 1:32:26 >

• ewsd212 E kullanıcısına yanıt
    Türkçe kullanıyorum genelde ama forumda genelde ingilizce kullanıyordiye ingilizce yaptım..
  • Bunlar Nasıl ?

CANON EOS 70D SAHİPLERİ KULÜBÜ CANON EOS 70D SAHİPLERİ KULÜBÜ CANON EOS 70D SAHİPLERİ KULÜBÜ CANON EOS 70D SAHİPLERİ KULÜBÜ
     CANON EOS 70D SAHİPLERİ KULÜBÜ CANON EOS 70D SAHİPLERİ KULÜBÜ CANON EOS 70D SAHİPLERİ KULÜBÜ CANON EOS 70D SAHİPLERİ KULÜBÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komod -- 4 Kasım 2013; 3:11:27 >

• Gün geçtıkce hersey çok daha güzel oluyor ;) bende dun bıkac foto cektım 55-250 ile ama hava cok sıslıydı gun ıcerısınde koyarım konuya
  • Bence de daha iyi. Biraz daha konulu, kompozisyonlu çekimler yapmaya çalışırsan daha iyi olacak
    Ama dediğim gibi, çekimler ve fotoğraf kalitesi çok iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

Biraz daha doğru paylaşımlar yapmak gerekiyor .

dpreview Canon 70d ' ye 83 puan verip altın vermiş.

D7100 ' e ise 85 puan verip altın vermiş .

Pentax k-5 ' ede 83 puan vermiş

70d

http://www.dpreview.com/reviews/canon-eos-70d/19

D7100

http://www.dpreview.com/reviews/nikon-d7100/24

Pentax k-5

http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk5/21

Foto çekiminde dediğin doğru ama video çekimde dualfocus özelliği bir ilk dostum.. o yüzden benim için 70d açık ara önde.. ve bir çok sitede youtube da incelemelerde bu öne çıkarılıyor.. Tabi video çekimle ilgilenmeyenler için bişey diyemem ama yinede fotoğraf için bile bu özellik muhteşem

• quote:

Bunlar Nasıl ?

Bence resimler çok başarılı ham halleri gibi biraz photoshop ve filtre kullansan bambaska hal alırlar :) tebrikler..

• Herhangi sorusu olan varsa cevaplarım forumdan uzak kalmıştım.. herkese bol fotoğraflı günler :)
  • 60d ile 70d arasında fotoğraf kalitesinde bir fark var mı?
    Ben mm de göz attım 70 d 60 d nin aynısı gibi geldi
    Bilgi veren olursa sevinirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bunlar Nasıl ?

lens nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loading -- 4 Kasım 2013; 14:41:43 >
  • Loading L kullanıcısına yanıt
    Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM
  • quote:

Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM

kareler gayet kaliteli. lens de iyi iş çıkarmış. elinize sağlık
  • quote:

Bunlar Nasıl ?

Fotolar bence çok iyi... Bende belirttiğiniz ayarlarda denemeler yapacam bakalım nasıl sonuçlar alacam. Fırsat olursa da yayınlamaya çalışacam...

• 50mm

CANON EOS 70D SAHİPLERİ KULÜBÜ

55-250 mm (200mm)

CANON EOS 70D SAHİPLERİ KULÜBÜ

• quote:

Orijinalden alıntı: panasonica

60d ile 70d arasında fotoğraf kalitesinde bir fark var mı?
    Ben mm de göz attım 70 d 60 d nin aynısı gibi geldi
    Bilgi veren olursa sevinirim

iso açısından bakınca
    iso 100-1600'e kadar görüntü kalitesi çok yakın geldi
    iso 3200'de D70 biraz daha üstün
    aradaki fiyat farkı nedir?
    çıkış tarihi olarak aralarında 3 yıl var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfatih85 -- 11 Kasım 2013; 21:40:14 >
  • Tşklr....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  •  CANON EOS 70D SAHİPLERİ KULÜBÜ
  • arkadaşlar ben dun aldım 138-135 lensle beraber..harıka bır makıne bır sıteden 3,300tl ye aldım..kesınlıkle tavsıye ederım
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.