Şimdi Ara

CANON EOS 70D SAHİPLERİ KULÜBÜ (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.983
Cevap
29
Favori
117.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle usta bir fotoğrafçı değilim. Ancak elektronik bilgim hayli fazla. Hayatımda DSLR makine kullanmadığım halde aldıktan 30 dkaika sonra çekimlerimi yaptım ve wifi bağlantısını kullanarak cep telefonuma aktarım yaptım ardından direk facebook da paylaştım. Bu muhteşem bir şey. Yani wi-fi modülünün üzerinde olması.

Onun dışında dokunmatik lcd ekranı muhteşem. Resimleri incelerken ipad kullanır gibi geçiş yapmak, sıralamak veya büyütmek olağan üstü avantaj. Set halinde gelen 18-135 lens son sürüm imiş. Yılbaşı günü yurt dışından getirip satan birinden set olarak (sıfır ürün) 2.900 TL ya aldım. Aynı gece Nikon cu bir arkadaşın evinde idik oda çekim yaptı iki makine ile Canon 70D fena fark attı diyebilirim. Bunu kendisi ifade etti.

Salı günü kursa başlıyorum. O zaman dibine kadar kullanırım makineyi. Henüz resmi olarak Türkiye de satılmıyor.

Özellikleri çok fena. Ben özellikle saniye de 7 seri çekim yapmasına(dans fotoğrafları da çekeceğim), Dokunmatik ve açılır LCd ye, Dual pixel ile HD video çekerken(ki almamda büyük etken video çekimi) mükemmel odaklanmasına ve de wifi yına tav oldum. Ama diğer teknik özellikleri inanılmaz.

Bence bu fiyata efsane bir makine üretmiş Canon.

• Bir de sahibinden de 1.4 50 mm lensler ebaktım. Bazıları çok ücüz. Canonun 1.4 50 mm lensleri çok mu çeşitl. Bir de bizim makineye hepsi uyumlu mu?

Ya da 70d için tavsiye edeceğiniz canon 1.4 50mm lens hangisi olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem_hakan

Bir de sahibinden de 1.4 50 mm lensler ebaktım. Bazıları çok ücüz. Canonun 1.4 50 mm lensleri çok mu çeşitl. Bir de bizim makineye hepsi uyumlu mu?

Ya da 70d için tavsiye edeceğiniz canon 1.4 50mm lens hangisi olurdu.

Makineniz hayırlı olsun güle güle kullanın.Ben de kursa gitmek istiyorum siz hangi kursa gideceksiniz biraz bilgi verir misiniz.Özelden de yazabilirsiniz teşekkürler.
  • nazmikose kullanıcısına yanıt
    iyi çalışmışsın..
    fotolar iyi gözüküyor..bi kaç tanede orjinal halinde yollarmısınız..
  • cem_hakan kullanıcısına yanıt
    Makinanız hayırlı olsun.Güle güle kullanın. Bir yerde Canon dual pixel AF uyumlu lenslerin tablosunu bulmuştum. Linki bulamadım ama elimdeki pdf dosyasını upload ettim.

http://www.dosya.tc/server21/WPhBuQ/CANONLENSLER.pdf.html Burada Canon uyumlu bütün lenslerin listesi var.

Wi-fi ile telefonunuza resimleri nasıl gönderdiniz. Kullanma klavuzunda bu konu anlatılmıyor maalesef.Sitesinde İngilizce kullanım klavuzu var. Android ya da i-phone olması fark ediyor mu? Yapılması gerekenleri kısaca yazabilir misiniz acaba?

Geçen gün makineyi açma kapama düğmesinden açık unutmuşum. Hiç yapmadığım şey. Sakınan göze çöp batıyor. Bir gün sonra farkettim. Gerçi açtığımda batarya falan aynı bıraktığım durumda idi. Sanırım otomatik kapanma devreye girdiğinden makine güç harcamamış. Makinanın güç düğmesinin açık bırakılması sensore ya da elektronik donanıma zarar vermiş midir acaba? Fotoğraflarda falan bir sorun göremedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: LokmanHekim

Makinanız hayırlı olsun.Güle güle kullanın. Bir yerde Canon dual pixel AF uyumlu lenslerin tablosunu bulmuştum. Linki bulamadım ama elimdeki pdf dosyasını upload ettim.

http://www.dosya.tc/server21/WPhBuQ/CANONLENSLER.pdf.html Burada Canon uyumlu bütün lenslerin listesi var.

Wi-fi ile telefonunuza resimleri nasıl gönderdiniz. Kullanma klavuzunda bu konu anlatılmıyor maalesef.Sitesinde İngilizce kullanım klavuzu var. Android ya da i-phone olması fark ediyor mu? Yapılması gerekenleri kısaca yazabilir misiniz acaba?

Geçen gün makineyi açma kapama düğmesinden açık unutmuşum. Hiç yapmadığım şey. Sakınan göze çöp batıyor. Bir gün sonra farkettim. Gerçi açtığımda batarya falan aynı bıraktığım durumda idi. Sanırım otomatik kapanma devreye girdiğinden makine güç harcamamış. Makinanın güç düğmesinin açık bırakılması sensore ya da elektronik donanıma zarar vermiş midir acaba? Fotoğraflarda falan bir sorun göremedim.

Makinede wifi ı etkin hale getirin. Sonra ne amaçlı diye soracak cep telefonunu seç. Öncesinde android ya da iphone a marketlerinden eos yazılımını indirin. Telefonunuzu wifi da canon 70D ye bağlayın. Yani modem gibi göreceksiniz makineyi. Bağlandıktan sonra programı çalıştırın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Teşekkürler...Tamamdır.Olayı çözdüm.Eos remote ile hem iphone hem de galaxy s3 de çalışıyor.Ayrı ayrı tanımladım cihazları.Dediğiniz gibi , kamerayı wi-fi modem olarak görüyor.Eos remote üzerinden hem izleme,telefona resim aktarımı hem de çekim yapılabiliyor.Çok güzel çok pratik bir şey. :).
  • Makineme flash, hızlı sd care ve 1.4 50mm lens tavsiyesi alabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LokmanHekim

Teşekkürler...Tamamdır.Olayı çözdüm.Eos remote ile hem iphone hem de galaxy s3 de çalışıyor.Ayrı ayrı tanımladım cihazları.Dediğiniz gibi , kamerayı wi-fi modem olarak görüyor.Eos remote üzerinden hem izleme,telefona resim aktarımı hem de çekim yapılabiliyor.Çok güzel çok pratik bir şey. :).

Rica ederim
  • LokmanHekim kullanıcısına yanıt
    merhabalar. camera ile telefon arasında nasıl bağlantı kurulduğunu biraz detaylı anlatabilir msiniz... hangi program gerekiyor vb. şimdiden teşekürler
  • Yukarıda yazdım başka detayı yok aslında.
  • Merhaba arkadaşlar. Eşim ve ben de dün itibari ile canon eos70d sahibi olduk. Ama şu an için amatörüz. Cihazı 18-135 mm lens ile 3399tl'ye 12 taksitle mediamarkt'tan aldık. Yanında sigma filtre, 32gb toshıba card, samsonite çanta ve tripot ile toplam maliyet 3789tl oldu. Umarım güzel çekimler yaparız. Henüz oyuncak gibi kurcalama modundayız ve genellikle otomatik çekimler yapıyoruz ama birkaç güzel fotoda çektik. Doktor olduğum için çok fazla siteyi takip edemeyebilirim ancak soru ve sorunlarım oldukça yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Iyi günler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drhts D kullanıcısına yanıt
    Sayın drhts;

canon eos70d 18-135 mm lens ile 3399tl'ye 12 taksitle mediamarkt'tan aldığınızı belirtişsiniz. Ancak uzun zamandır Canon 70d'nin fiyat takipçisi biri olarak mediamarkt'ta fiyatın cihazın çıktığı tarihten itibaren 4bin küsür TL olduğunu biliyorum.

Hangi İldeki mediamarktan ve hangi mağazasında bu fiyatı buldunuz.?

Hoşçakalın
  • bsiso B kullanıcısına yanıt
    Android ya da IOS marketten telefona Eors remote yazılımını indirin.Kameranın menusunden wi-fi enable olarak ayarlayın.Kamera için bir isim vermeniz gerekecek. Menuyu takip ederek otomatik kurulum seçeneğini takip edin. Bir şifre verecek. Bu kameranın wi-fi bağlantı şifresi oluyor. Telefonun wi-fi ayarını açıp modem arar gibi kameranın wifisini bulun. Kamera menusundeki ayarı onaylayın. telefondaki eos remote yazılımını açıp ana ekrandaki kameranın adı yazılı olan yere tıkladığınızda kamera bağlantıyı tanıyacak ve eos remote yazılımının fotoğraf izleme ve çekme bölümlerine girebileceksiniz.Şu anda kamera elimde olmadığından menüyü kafadan tarif ediyorum. Aşağıdaki youtube linki İngilizce ama işlemin nasıl yapılacağını anlayabilirsiniz.

http://youtu.be/tBVe9u4KXdY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 7 Ocak 2014; 18:20:37 >

• LokmanHekim kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim. bendeki sorunu buldum. benim android sürümüm 2.2.2 olduğundan eos remoteyi kabul etmiyor yani programın çalışması için daha yüksek bir sürümün olması gerekiyor. eos remoteden başka programlar ama onlar otg usb kablo ile oluyor.
  • GHOS_T G kullanıcısına yanıt
    merhabalar. Fotoğraf makinasını dün Şanlıurfa Piazza alışveriş merkezi içindeki media markt'tan aldım. Açıkçası eşimle canon eos 600d almak için gitmiştik oraya ancak oradaki müşteri temsilcisi sayesinde bu cihazı aldık. Cihaz ellerinde kalan son ürün olduğu için fırsat fiyatı ile verildi. bize. yani teşhir ürünü. ancak makina açılalı 1 hafta olmuş ve iyice inceledikten sonra aldık. herhangi bir yerinde çizik vesaire birşeyi yok.
  • Bu makinayı alan tüm dostlara şunu söyleyebilriim.. Harika bir makina sahibi oldunuz ve güle güle kullanınız.. sevgiler saygılar :)
  • Yeni Alan arkadaşlara hayırlı olsun....

foto bekliyoruz...
  • hayırlısı olsun... güle güle kullan...
  • Kursa başladım. Yetkili Canon eğitim merkezi imiş aynı anda. Hoca şu anda en yeni teknoloji hatta dünya da tek bunda olan özellikler var dedi. Bende başka makineleri denedim. O lenslerin sesi(kit lens stm geliyor inanılamz sessiz) , ayrıca dualpixel sayesinde muhteşem hızda odaklama yapıyor. MEsela 60D kullandım 70D nin yanından geçemez. Kursta ki 4 arkadaş makinelerinden iğrendiler. 2 Canon 2 de Nikon cular var. Makineleri giriş sayılır. Nikon 5100 , Canon 1100 biri de Nikon D80 ama benim makine kursta efsane oldu. Hoca ha bire benim makineyi laıp eğitim yaptırıyor :) alet muhteşem gerçekten.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.