Bildirim
CANON EOS 70D SAHİPLERİ KULÜBÜ (74. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
şuan disardayim eve geçince denetim paylasirim.cokmu kayma oluyor sende.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: kurtog
şuan disardayim eve geçince denetim paylasirim.cokmu kayma oluyor sende.
Ne kadar kayıyo bilmem foto koycam ama insanın canını sıkıo... Bi portre cekiom goze netliorum tam net deil... O kadar para berip aliyoruz sonucta makineyi..... Bakalım lenste hata vardır belki
-
http://www.canonturk.com/profesyonel-seri/19205-profesyonel-seri-lens-mikro-adjustment-kalibrasyon.html
Arkadaslar lens hatası olanlar baksın. Ortaklasa program almak ısreyen varda ben burdayım. Plus pro farketmez. 1 programı 5 kısı satın alabılıyorrr
quote:
Orijinalden alıntı: gunesindostu
http://www.canonturk.com/profesyonel-seri/19205-profesyonel-seri-lens-mikro-adjustment-kalibrasyon.html
Arkadaslar lens hatası olanlar baksın. Ortaklasa program almak ısreyen varda ben burdayım. Plus pro farketmez. 1 programı 5 kısı satın alabılıyorrr
merhaba hocam bende 650d var programa baktım işe yarar gibi. Bende varım beraber almak için.
-
quote:
Orijinalden alıntı: gunesindostu
Arkadaşlar bu fokus hatalarının neden kaynaklandığını merak eden veya detayını bilmeyen olur diye açıklayayım:
Kamera sensörü (ana sensör) hemen lensin arkasında yer alır bildiğiniz gibi. SLR makinalarda, fokus sensörü ise ana sensörden ayrı olarak, alt kısımda bulunur. Aynanın hemen arkasında ana aynaya 90 derece baka bir ayna vardır, ve öndeki yarı geçirgen aynadan arkaya geçen bir kısım ışınları (bu kısmı üstteki optik vizöre giderek bizim baktığımız görüntüyü oluşturur) kırarak alttaki fokus sensörüne gönderir. Olay yani sorun da burdan başlar. Işık patikası iki farklı yola ayrılıp, A yolunda fokus kararı verilirken, daha sonra aynanın kalkması ile aktifleşen B yolundaki ana sensörde de görüntü (fotoğraf) elde edilir. Fokus yani netleme kararı başka bir düzlemde karar verildiği için, bu düzlem ile ana sensörün düzlemi, montaj kaynaklı mikrometrik "miss-alignement" sorunlarına yol açabiliyor. Şöyle düşünün; alttaki fokus sensörü, tıpkı ana sensör gibi, kendi konumuna bağlı olarak çalışır. Teorik olarka ikisinin de uzayda belli bir pozisyonda olacğaı varsayımına göre hesaplamalar yapılmıştır. Ama montaj veya üretim kaynaklı oluşan sapmalar, hatta belki de sıcaklık etkisi ile genleşmeler bile, hassasiyeti etkiler. Yani fokus sensörü belli bir mesafe için netleme yaptığını zannederken, ana sensör daha farklı bir konum için çekim yapıyor olabilir...
İşte mikro adjustment burda devereye giriyor. Aslında bu tür bir montaj üretimde %100 kalibrasyon gerektirir. Bu kısmını %100 bilmemekle birlikte, profosyonel lens ve kamera sistemlerinde bu ayarlamanın çok daha kesin ve üretilen her bir parça için yapılıp kontrol edildiğini varsayarken, amatör sistmlerde kısmen varsayım ve örneklemeli kontrol ile yapıldığını düşünüyorum. bu da bizim aldığımız her bir body ile lens arasında fokus uyuşmazlıkları doğuruyor...
Buraya kadar anlattıklarım, body lerdeki sensör düzlemi ile fokus sensörü düzlemi arasında uyuşmazlıktan doğan front veya back fokus olarka ortaya çıkan kronik ve tekrar eden bir sorundur. Bunun dışındai lenslerin kendi içinde de hareketli parçaların harketinin belli bir sapmayla durdurulabilmesi yani ataletinden ve hareket mekanizmalarından doğan ve farklı koşullarda farklı neticeler veren fokus problemleri vardır ki, bunun tedavisi daha zordur ve genellikle üretimde bunlar daha iyi tolere edilir veya tasarımla halledilir zaten.
Bizim asıl karşılaştığımız olan, belli bir karakterisitikte, hep aynı front veya back focus problemine yol açan ilk izah ettiğim durumdur. Bunun tedavisi de "mikro fokus adjustment" tır.
Ben bu olayları anlamaya başladığımdan beri mikro fokus adjusement ayarı olmayan bir body almıyorum!
Ek olarak; yukarda bahsi geçen yazılım, işe yaramakla birlikte, bu ayarı yapabilmeniz için illa gerekli olan bir program değildir. Sadece ayar kararlarını daha rahat ve net verebilmeniz için yardımcı tool lar içeriyor.
Asıl olan, fokuslama testi yapacağınız internetten uygun bir fokus chart bulup bunu A4 veya A3 ebadında bastırmanızdır. Bunu kameranıza belli bir uzaklıkta ve 45 derece eğimli yerleştirip uygun çekimler yaprsanız, elinizdeki body ile lens arasındak fokus karakteristiğini öğrenmiş ve body ye girmeniz gereken mikro ayar değeri tespit etmiş olursunuz. Tabii bu iş fokal değere ve objenin mesafesine göre değişebildiğinden, öncelikle ana fokal değerlerde testi tekrarlamanız ve farklı mesafelere chartı yerleştirerek, ana eğilimden emin olmanız gerekir. bunun anlamı bir çok deneme yapmanız gerektiğidir. Sonuçta deneme yanılma ile en doğru sonuca ulaşırsınız.
Zamanla bu işi çok daha az test çekimi ile yapar hale gelirsiniz.
Yaşadığınız fokus problemi , body nin size sapladığı mikro adjusement sınırlarının dışında ise, ya lensi değiştirin ya da makineyi!
aşağıdaki linklerde kullanabileceğiniz fokus chart lar ve nasıl yapılacağına dair bilgiler var:
http://regex.info/blog/photo-tech/focus-chart
http://www.squit.co.uk/photo/focuschart.html
https://photographylife.com/how-to-quickly-test-your-dslr-for-autofocus-issues
benim kullandığım chart burdaki:
http://www.ophrysphotography.co.uk/pages/tutoriallensmicroadjustment.htm
Özetle ben yukardaki yazılımı kullanmadan bu işi rahatlıkla yapıyorum. Ama bu yazılımın sonuca daha çabuk ulaşmak için avantajları olabilir, kullananlar varsa burdan paylaşmaları halinde biz de öğreniriz...
kolay gelsin.
NOT: Mirorless kameralar, tüm fokus işlemini ana sensörü üzerinden yaptığı için, bu tür montaj ve kalibrasyon kaynaklı kronik front veya back fokus hatalarına asla yol açmazlar! Ne güzel bir avantaj değil mi?
Ama buna karşın, fokus işlemini dedike bir sensör üzerinde ve phase detection kuralına göre yapamadıklarında dolayı, daha yavaş çalışırlar ve düşük ışık koşullarında zorlanırlar. SLR lerin en temel avantajı da çok hızlı fokus yapabilmeleir olarak fark yaratmalarıdır...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alehar -- 4 Ocak 2015; 10:26:04 >
-
-
Ben iki lensim için de ayrı ayrı Micro Fokus ayarı yaptım. Şu anda liveview ile vizorden yaptığım af aynı netlige kavuştu. Fark kalmadı. İlk aldığımda bariz fark vardı. Mfa ayarı önemli.
Ancak bazen orta nokta af de şaşırıyor. Bunun için de soylenen hep şu ki orta noktanın double cross type olması. Diğer noktaların tümü cross type. Bu sebeple bazı lenslerle değişik ışık koşullarında aşırı hız nedeni af de hata olabiliyormus. Çok dert etmedigimden bunun detayina inip arastirmadim. Çünkü orta noktanın yanindakileri kullanıyorum. Bunlar ve orta hariç tümü hiç hata yapmadı henüz. Orta ile cektimlerim de yüzde95 hatasiz su anda ama dedigim gibi hic hatasiz fokus yapıyor. Fokus chart ile hem normal ışıkta hem de cok düşük ışıkta testleri yaptım liveview ve vizör den af birebir ve hatasız.
Merhabalar
Malatya / Pötürge / Bakımlı köyü
[simage]Bakımlı 1 by Basri Koçyiğit, on Flickr[/simage]
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baso34 -- 4 Ocak 2015; 14:32:54 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mecanica
Ben iki lensim için de ayrı ayrı Micro Fokus ayarı yaptım. Şu anda liveview ile vizorden yaptığım af aynı netlige kavuştu. Fark kalmadı. İlk aldığımda bariz fark vardı. Mfa ayarı önemli.
Ancak bazen orta nokta af de şaşırıyor. Bunun için de soylenen hep şu ki orta noktanın double cross type olması. Diğer noktaların tümü cross type. Bu sebeple bazı lenslerle değişik ışık koşullarında aşırı hız nedeni af de hata olabiliyormus. Çok dert etmedigimden bunun detayina inip arastirmadim. Çünkü orta noktanın yanindakileri kullanıyorum. Bunlar ve orta hariç tümü hiç hata yapmadı henüz. Orta ile cektimlerim de yüzde95 hatasiz su anda ama dedigim gibi hic hatasiz fokus yapıyor. Fokus chart ile hem normal ışıkta hem de cok düşük ışıkta testleri yaptım liveview ve vizör den af birebir ve hatasız.
Hayırlı olsun kardes degerler kac cıktı. Hangi lensleri yaptın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
bu focus olayı aslında tum dslr makinelerindede varmı...Cok kucuk miktarlar oldugu için goz ardi edilen birşeymiii...Ben ilk defa duydum...Bu arada guzel olmus bakalım program alyamı dusunuyorum ben lazım olur ilerdede -
Merhaba arkadaşlar bende 70d alarak aranıza katıldım. Hafıza kartı yok. Bu cihaz için hangi kartı tavsiye edersiniz? İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Hayırlı olsun hocam. Kart olarak tak diye gösterilecek ürün yok. İhtiyacınıza göre kaç gb kullanacağınıza karar verin. ister 64gb tek kart alın ister 32+32 alın 16+16+32 alın. Bunlar fazla dersen 16+16 alabilirsin. Önerim tek kart olmasın en az iki hafıza kartı olsun.
Buna karar verdikten sonra hızlı bir kart almanız illaki lazım. Sandiskin extreme serisi veya üstü lexar ın premium serisi ve üstü serileri gibi gibi diğer markaları da kullanabilirsiniz. Yani sanki makina aldık üstüne bir de bu masraf çıktı gibi oluyo çoğu zaman. Bence paraya kıyın biraz. 400x hızı olan kartlar uygundur bence. 16 gb lık bir karta 65-70 tl bayılmak gereksiz derseniz daha ucuzuna da kaçabilirsiniz. Sonuçta onlar da çalışacak ama hızınızı niye kesesiniz o kadar para için.. -
70D 10-22mm lensimle ilk denemem :)
https://store.donanimhaber.com/21/16/7d/21167d4d77ac69439d07cd321b34a3f0.jpg
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mokok0
70D 10-22mm lensimle ilk denemem :)
https://store.donanimhaber.com/21/16/7d/21167d4d77ac69439d07cd321b34a3f0.jpg
orjinal halini merakettim kesilmemis canon10-22 diyafram kac
-
Canon eos 70d 2000 shutter 50mm 1.8 lensle beraber 6 aylık Reflex Foto'dan alınma bir cihaz buldum Fiyat Olarak 2100TL ne dersiniz alınırmı fikriniz nedir arkadaşlar....
Futu içeriği eksiksiz herhangi bir olumsuz durumu olmadığı söylendi... -
bence alinir o fiyata.
quote:
Orijinalden alıntı: imiyousa
Hayırlı olsun hocam. Kart olarak tak diye gösterilecek ürün yok. İhtiyacınıza göre kaç gb kullanacağınıza karar verin. ister 64gb tek kart alın ister 32+32 alın 16+16+32 alın. Bunlar fazla dersen 16+16 alabilirsin. Önerim tek kart olmasın en az iki hafıza kartı olsun.
Buna karar verdikten sonra hızlı bir kart almanız illaki lazım. Sandiskin extreme serisi veya üstü lexar ın premium serisi ve üstü serileri gibi gibi diğer markaları da kullanabilirsiniz. Yani sanki makina aldık üstüne bir de bu masraf çıktı gibi oluyo çoğu zaman. Bence paraya kıyın biraz. 400x hızı olan kartlar uygundur bence. 16 gb lık bir karta 65-70 tl bayılmak gereksiz derseniz daha ucuzuna da kaçabilirsiniz. Sonuçta onlar da çalışacak ama hızınızı niye kesesiniz o kadar para için..
Cevabınız için teşekkür ederim. Şöyle bir kart buldum. Fiyatı da uygun fakat başka sitelerde fiyatı daha yüksek gözüküyor. Kart sahte mi? yada farklı bir kart mı acaba?
http://www.n11.com/sandisk-32gb-sd-extreme-pro-95mbs-hafiza-karti-P44855752
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X