Şimdi Ara

CANON EOS 70D SAHİPLERİ KULÜBÜ (86. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.983
Cevap
29
Favori
117.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herdemasivemavi H kullanıcısına yanıt
    videoyu cektım bır kac saate yukleyıp lınkı verırım.
  • son yazılım versiyonu kaç arkadaşlar 1.1.1 var son versiyon sanırım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavvrick -- 26 Ocak 2016; 20:52:48 >
  • https://www.youtube.com/channel/UCo0JkWNzn9mkAlnz1b7yEOw

arkadasalr lütfen farklı uzaklıklardan pil testi yapalım....Dibinden deil farklı uzaklıklardan yapalım:1-2-3 metre uzaklıktan...Bakalım pilleriniz netmi...
    Eğer micro ayar yaparsanız bu ayarla farklı uzaklıkta ve flashınız varsa flashla deneyin.Durumu yazarsanız sevinirim.Canon yetkililerine aktarıcam
  • mavvrick kullanıcısına yanıt
    2 küsürlü birşey gördum ınternette. 2.2.1 sanırım. ben guncellemıyorum ılerıde magıc lantern kullanacagımda problemlem olmaması ıcın
  • gunesindostu G kullanıcısına yanıt
    lensten, lensın güncellemesınden yada makınanın guncellemesınden olabılır. bır bakın ıstersenız varsa guncellemeler hem lens ıcın hemde makına ıcın yukleyın.

ben sıgma 17-70 lenste kullanıyorum, bı sorun yasamadım.genelde fokuslar olması gereken yerde. zaten ekranda fokus noktalarını gostermeyı actıyıgnız yaman gosterdıgı fokus noktası resmın en net kısmında oluyor.kayma yok. benımkınde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kasezo

lensten, lensın güncellemesınden yada makınanın guncellemesınden olabılır. bır bakın ıstersenız varsa guncellemeler hem lens ıcın hemde makına ıcın yukleyın.

ben sıgma 17-70 lenste kullanıyorum, bı sorun yasamadım.genelde fokuslar olması gereken yerde. zaten ekranda fokus noktalarını gostermeyı actıyıgnız yaman gosterdıgı fokus noktası resmın en net kısmında oluyor.kayma yok. benımkınde.

2.8 ile pil testi yaparmısınız
    sigma 17-70 ile 17mmde 2.8 ile sorun yok gibi

50mm 1.8 II ile 1.8 diyaframda sorun yok gibi

50mmde lenste sanki bıraz kayma var gıbı ama ben bunu pıllerın rengıne ve dusuk kontrastına bağladım. gıcık parlak renkler kullanılmış. şimdi çıkıyorum evden, aksam donunce bıraz daha teferruatlı bır test yapmaya calısırım.
    https://www.youtube.com/watch?v=m2tKs1zQ58E bu cozum olur sanırım bır bakarsanız.
  • quote:

https://www.youtube.com/watch?v=m2tKs1zQ58E bu cozum olur sanırım bır bakarsanız.

işteki bilgisayarda youtuba giremiom.Benim pil testimi inceledinmi sen yukarda....eve gidince izlicem
    evet ızledım. genelde yaygın bır problem. bıldıgım kadarıyla kalıbrasyon ıle duzelebılen bırsey. verdıgım vıdeoda bu kalıbrasyon konusunda bılgı var. oradakı elemanda once gosterıyor nasıl fokus kacırdıgını sonra ayarlarda gosterıyor . ben akşama detaylı test yapacagım. heralde bıraz kacırma vardır. kalıbreyle duzelecek sanırım.
  • quote:

evet ızledım. genelde yaygın bır problem. bıldıgım kadarıyla kalıbrasyon ıle duzelebılen bırsey. verdıgım vıdeoda bu kalıbrasyon konusunda bılgı var. oradakı elemanda once gosterıyor nasıl fokus kacırdıgını sonra ayarlarda gosterıyor . ben akşama detaylı test yapacagım. heralde bıraz kacırma vardır. kalıbreyle duzelecek sanırım.

9 CM DE kalibre edilior.Fakat cisim ile benim aramdaki mesafe değişincede focus arrıgı ıcın malesef ayarlanmıoooo.Flash kullandıgımız zaman micro ayar kullanmak kotu...Yardımcı ısık netlemeye yardımcı oluo...Micro ayarla bu sefer focus kacırıo
  • quote:

2 küsürlü birşey gördum ınternette. 2.2.1 sanırım. ben guncellemıyorum ılerıde magıc lantern kullanacagımda problemlem olmaması ıcın

2.2.1 yazılım yok kardes nerden duydun
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunesindostu

quote:

dedıgım gıbı ınternette gordugum bırseydı yanılmıs olabılırım yada onlar yanılmıs olabılır. guncelleme degıl baska bırsey arıyordum o arada gormustum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gunesindostu

quote:

dedıgım gıbı ınternette gordugum bırseydı yanılmıs olabılırım yada onlar yanılmıs olabılır. guncelleme degıl baska bırsey arıyordum o arada gormustum.

su an antalyada deilim ama doğma buyume antalyalıyım.Bi ara musait olursan geldiğimde sorunsuzbi 70d test etmek isterim:)

olur tabii. konusuruz ıleride. ben kemer tarafındayım.
  • Bu konuyu baştan sona okudum ayrıca yabancı internet sitelerinde ve youtube'da da odaklanma ile alakalı içerikleri takip ediyorum. Açıkçası 70D tercih etmek istiyorum fakat bu olay kafamı karıştırıyor. Kimisi microajdumant ayarları ile sorunu çözmüş. Fakat bu hususta şikayetçi arkadaşlarda var.

Bu odaklanma meselesinin bilincinde mi üretildi bu 70D? Yani her şey normal mi? Yoksa bu bir teknik sorun mu?

Biliyorum çok konuşuldu bu mesele hepsini de okudum fakat bunun bir sorun olup olmadığını kavrayamadım. Forum ahalisi beni aydınlatırsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schiffsführer

Bu konuyu baştan sona okudum ayrıca yabancı internet sitelerinde ve youtube'da da odaklanma ile alakalı içerikleri takip ediyorum. Açıkçası 70D tercih etmek istiyorum fakat bu olay kafamı karıştırıyor. Kimisi microajdumant ayarları ile sorunu çözmüş. Fakat bu hususta şikayetçi arkadaşlarda var.

Bu odaklanma meselesinin bilincinde mi üretildi bu 70D? Yani her şey normal mi? Yoksa bu bir teknik sorun mu?

Biliyorum çok konuşuldu bu mesele hepsini de okudum fakat bunun bir sorun olup olmadığını kavrayamadım. Forum ahalisi beni aydınlatırsa sevinirim.

Bu fokus ayarı ile çok uğraşmış biri olarak;
    bu sorun SLR makinaların hepsinin sorunudur. Mikro Focus Adjusting ayar imkanı veriyor olması, aksine 70D için tercih sebebidir. Daha alt kategori makianalrda bu ayar kullanıcıya sunulmamıştır ve fokus sorunu sorun çıkınca servise götürüp ayar ettirmek zorundasınız...

• quote:

Orijinalden alıntı: Alehar

quote:

Orijinalden alıntı: Schiffsführer

Bu konuyu baştan sona okudum ayrıca yabancı internet sitelerinde ve youtube'da da odaklanma ile alakalı içerikleri takip ediyorum. Açıkçası 70D tercih etmek istiyorum fakat bu olay kafamı karıştırıyor. Kimisi microajdumant ayarları ile sorunu çözmüş. Fakat bu hususta şikayetçi arkadaşlarda var.

Bu fokus ayarı ile çok uğraşmış biri olarak;
    bu sorun SLR makinaların hepsinin sorunudur. Mikro Focus Adjusting ayar imkanı veriyor olması, aksine 70D için tercih sebebidir. Daha alt kategori makianalrda bu ayar kullanıcıya sunulmamıştır ve fokus sorunu sorun çıkınca servise götürüp ayar ettirmek zorundasınız...

Peki bu sorun sık görülen bir durum mudur? Gözlemlediğim kadarıyla 70D kullanıcılarının çoğu bununla karşılaşıp MFA ayarı ile sorunu gidermişler. Çoğu DSLR makinelerde dediğiniz gibi bu ayar özelliği bulunmuyor. Eğer 70D'de ki kadar sık karşılaşılıyorsa dediğiniz gibi çoğunun servislik olması gerekiyor. Fakat gözlemlediğim kadarıyla böyle bir durum söz konusu değil. Bu konuyla alakalı en çok şikayet 70D'de gördüm. Beni yanlış anlamanızı istemem, yalnızca tam ikna olamadım. 70D satın alma arifesindeyim ve kafamda yalnızca bu soru işareti bulunuyor. Biraz daha konuyu irdelemek istiyorum.

Vakit ayırıp yorum yaptığınız için teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.