Şimdi Ara

CANON EOS 70D SAHİPLERİ KULÜBÜ (85. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.983
Cevap
29
Favori
117.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: murat 131

Sadece zum

eyvallah usta
  • benimde yolda bir iki güne gelecek makinam 70d 18 135 ıs stm :)
  • ilk geldiğinde makinaya ne yapmak gerekiyor acaba bişey gerekiyormu ayar falan vs
  • Merhabalar acabası cihazda siyah beyaz fotoğraf nasıl çekilir. Yakın çekim yapmak istesem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 70 d makinemi 1.8 ve 2.8 diyaframda odak kacırıo diye servise verdim bakalım sonuc nolcak merak ediorum Makinemi cok seviorum ama odaklamamasi deli edio
  • makineyi 1 haftadır kullanıyorum. body only 2700 e internet magazasından aldım. sigma 17-70 dc hsm os macro ; canon 50mm 1.8 ıı ; helios 44-2 le kullanıyorum. önceden 18-200, 50-300 ve 18-55 lenslerlede kullandım.oncekı makıne 550 d ıdı. arada çok buyuk fark var. zaten focus sıstemı,tosu gecırmezlık gıbı canon 7d den gelen ozellıkler var. dual pıxel ve dokunmatık ekran oldukca ıyı.makinanın efektif isosu 900 cıvarı verılmıs ama ben 800 ustunu tavsıye etmem. adobe RGB destegı var.

soyle bır vıdeo yaptım. govde ve genel ozellıklerıne degınmeye calıstım. almayı dusunenler vs varsa sorabılırler.ornek resım vs ısteyen olursa gondermeye calısırım.malum ucuz bır alet degıl ve almadan once hakkında da afazla sey ogrenıp oyle almak mantıklı olur.
    video linki

• herdemasivemavi H kullanıcısına yanıt
    fotoğraf stıllerınden yada fızıkı olarak fıltre takarak cekebılırsınız.

ıster hazır fotograf stıllerınden monokromu secın.ıstersenız bos bırakılmıs 3 adet fotoğraf stılı stoluntan bırını ıstedıgınız sekılde ayarlayarak sıyah beyaz tonlamayı yapın.
  • erol_152 kullanıcısına yanıt
    bıraz gec gelmıs bır cevap olacak ama baskalarının ısıne yarar belkı.
    -ılk alındıgında batarya bos gelecektır. bataryayıo full şarj olana kadar cıkarmayın. ful şarj olduktan sonra sonuna kadar bıtırmeden sarj etmeyın.
    -makınadan vızordekı fokus vs cızgılerının gosterımınıı menuye gırerek acın. fotoğraf cekerken faydası olacaktır.
    -beyaz ayarı kaçıksa beyaz ayarı yaptırabılırsınız. eger lazım olacaksa fotoğraf stıllerını ayarlayabılırsınız.
    -hafıza kartını makineye formatlat. makine nın atacagı format daha uygun olacaktır. malum format atarken hem dosyha sıstemı hemde bırım boyutları falan ayarlanabılıyor.makına bunu en uygun sekılde yapacaktır zaten.
    bunlar dısında pek bırsey gerekmez.makına zaten kullanıma hazırdır.
  • kasezo K kullanıcısına yanıt
    çok sağol usta evet sarz boştu dolana kadar bekledim güzel cihaz benimki 18 135 ıs stm kit
    stm lensler çok iyi. millet kit lens diye küçümser hep ama bence yanlış. sonuçta kalem altında olsa ahşaptanda olsa ortaya çıkacak eser yazara bağlıdır. benzer şeklde yaklaşmak lazım.

lensinizin keskinlik, distort, ve kromatik aberasyon değerlerini öğrenin. özellikle keskinlik değerleri önemli. her zum lens farklı odak uzaklıklarında farklı bolgelerde keskinlk artışı ve kaybı yaşar. bunu bilir ve kompozısyonunuzdaki ana objeleri bu bolgelere denk getırırsenız normalden daha iyi sonuçlar elde edersiniz. objektif ve makina hakkında bu tarz teknik detayları öğrenmeniz makineyi aldıktan sonra yapacağınız şeylerden olmalı. sonrada experimental takılmalısınız.

vakit bulursam çok ilginc experimental çekim ve stok çekim dersleri yapacağım. kanaldan veya stok sitemizden yayınlayacagım. fotoğrafla alakali olanları burayada eklerim. ilginizi çeken merak ettiğiniz şeyler varsa yardımcı olmaya çalışırım.

ben baya acemiyim bu güncelleme falan yazıyor onu anlamadım ben usta
    bahsettiğiniz firmware(sistem) güncellemesiyse pc üzerinden kablo bağlantısı le makine beraberinde gelmiş programlarla güncelleme yapabilirsiniz. yada karta atarak makine üzerinden açarak güncelleme yapabilirsiniz.(bu iknci konu öncek makinalarda vardı bunda denemedim)
    yarın deneyim ben baya acemiyim geldimi güncelleme bilmiyoruz ki youtube de ms yazan benim bu arada :)
    eos utility adlı programda, camera controla girince pc üzerinden makneyi kontrol edersiniz. orada ortada biryerlerde ayarlar gügmesi var. yada diğer... yazan bir seçenek. orada firmware kısmına girerseniz zaten size soruyor guncelleyeyımmı dıye. oradan guncellersınız.

youtube u farkettım.:) sagolun yorumlarınız ıcın.
    eyvallah kardeşim denerim sen hangi ildesin keske aynı şehirde olsak
    antalyadayım. iletişim için burayı kullanabılırsınız. yada vıdeonun altındada belırttıgım sıtemden ıletısımde bulunabılırsınız.orada aktıf chat bolumumuzde var. yarımdı olmaya calısırm.sohbet etmek ıstersenız oda mumkundur.
    anladım sağol kardeşim ben bursadan uzakmışız neyse ben takipteyim :)
    Tümüyle acemi olduğumu varsayarak Bilal e anlatır gibi anlatsaniz . Sol tarafta M B C AV TV gibi notlar var . Acaba onlardan mi ayar yapacağız yoksa menü den mi .menü ye baktım bulamadım da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: herdemasivemavi

Tümüyle acemi olduğumu varsayarak Bilal e anlatır gibi anlatsaniz . Sol tarafta M B C AV TV gibi notlar var . Acaba onlardan mi ayar yapacağız yoksa menü den mi .menü ye baktım bulamadım da

şu anda vaktim yok ama yarın size bir video hazırlayayım. zaten menü sstemi için ayrı bir video hazırlamak aklımdaydı.bu vesileyle sizede yardımcı olmuş olurum. şimdlik iyi akşamlar.
  • 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.