Şimdi Ara

CANON EOS 70D SAHİPLERİ KULÜBÜ (84. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.983
Cevap
29
Favori
117.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TiesTorN

70D hala alınır mı ne dersiniz? 80D'yi beklemek gerekir mi?

fotograf icin bekleyeceksen bir farkı olmayacaktır. video icin bekleyeceksen 80 cıksın sen yine 70d al cunku yine farkı olmayacaktır ki ucuza almıs olursun.
    kamerada son cıkan modeli almaktansa iyi bir lens seti kurmak daha onemli
  • quote:

Orijinalden alıntı: indigo_blue

quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

70D hala alınır mı ne dersiniz? 80D'yi beklemek gerekir mi?

fotograf icin bekleyeceksen bir farkı olmayacaktır. video icin bekleyeceksen 80 cıksın sen yine 70d al cunku yine farkı olmayacaktır ki ucuza almıs olursun.
    kamerada son cıkan modeli almaktansa iyi bir lens seti kurmak daha onemli

video ile işim yok, fotoğraf için alacağım. foto kalitesi tabii ki hem iso performansı hem MP arttırımı olarak gelişecektir ama, bunlar kaydadeğer farklar olur mu bilemiyorum... bir de AF noktaları artacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiesTorN -- 12 Kasım 2015; 23:33:40 >
  • TiesTorN kullanıcısına yanıt
    genelde soyledikleriniz 2 jenerasyonda bir oluyor. 80d çıkmadan yeni özellikler gelmeden bence karar vermeyin. benim gözlemledigim genelde işlemci ve bir iki kozmetik degisiklik oluyor
  • 70D sini satmak isteyen var mı :)
  • Akadaşlar 60D kullanıyorum 70D ye geçmeyi düşünüyorum özellikle wifi den dolayı ama sadece bu sebeple geçmeye değer mi? foto kalitesi olarak bir fark var mı ? seri çekimde 60d 5 foto 70d 7 foto çekiyor bu çok önemli değil benim için bunların dışında 700 tl daha verip 70d ye geçmelimiyim.?
  • Öncelikle selamlar,

19 çapraz af noktası ve takip, dokunmatik ekran ve dokunarak odaklama, video çekerken üstün otofokus performansı, telefondan fotoğraf çekme gibi özellikler sizin için 700 lira ederse geçin değilse gerek yok. Fotoğraf kalitesinde çok bir fark yok (Ben 60d ile aynı sensörü kullanan 550d den geçmiştim.).
  • First_Person kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim bilgi için .. benim için tek önemli olan telefona atma olayı ile video oto focus ama 700 tl farka değer mi tartışılır :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: First_Person

Öncelikle selamlar,

19 çapraz af noktası ve takip, dokunmatik ekran ve dokunarak odaklama, video çekerken üstün otofokus performansı, telefondan fotoğraf çekme gibi özellikler sizin için 700 lira ederse geçin değilse gerek yok. Fotoğraf kalitesinde çok bir fark yok (Ben 60d ile aynı sensörü kullanan 550d den geçmiştim.).

Daha ne olacaktı. Bir de dualpixel teknolojisi. 700 tl bu kadar farka az bile

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 70D + Tamron 17-50 mm Lens ile çekilmiştir

CANON EOS 70D SAHİPLERİ KULÜBÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srcn09 -- 21 Aralık 2015; 7:24:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mavvrick

Akadaşlar 60D kullanıyorum 70D ye geçmeyi düşünüyorum özellikle wifi den dolayı ama sadece bu sebeple geçmeye değer mi? foto kalitesi olarak bir fark var mı ? seri çekimde 60d 5 foto 70d 7 foto çekiyor bu çok önemli değil benim için bunların dışında 700 tl daha verip 70d ye geçmelimiyim.?

Bence 60D 'den sonra Full Frame bir makineye geçmek daha mantıklı olacaktır.
  • cümletem selam arakdaslar

Canon 70D aldım 15 20 gün olacak fakat bulutlu havada birtürlü istedigim kareleri cekemiyorum AV modunda kullanıyorum

kısaca bilmek istedigim ilk kullanımda yapılması gereken ayarlar varmıdır.

tesekkürler.
  • Valla benim elimde 5D MarkIII olduğu halde bulutlu havalarda istediğim sonuçları alamıyorum, ışık yoksa fotoğraf da yok ne yazık ki. Ya havaların açmasını bekleyeceksiniz ya da flaş vs yatırımı yapacaksınız.
    cevp için tskler kardesim.

AV modunda cektigim zaman dedigim gibi bulutlu havalarda Enstantane otomatikman 20 saniyeye pozluyor ısık yetersziliginden
    mod degiştirdigim zaman da fotolar ya karanlık yada flu cıkıyor
    yani demek oluyorki hava bulutluysa makineyi kılıfına koymak gerekiyor :)
    ceptelefonuna muhtac kalıyoruz :)
  • 20 saniye mi pozluyor? 1/20 mi acaba? Diyaframı kaç seçiyorsunuz ki? Aslında 1/20 de is açıksa ve geniş açı çekim yapılıyorsa bir kaç denemede net bir kare alınabilir. Yine de ideal değil tabi, isoyu bir miktar arttırabilir veya diyaframı en açıkta değilse biraz açabilirsiniz. Eğer bulutlu bir havada, gerçekten 20 sn pozluyorsa bir sıkıntı var demektir. Ya iso 100 de kalmıştır, ya da diyafram f11 de falandır. Bir de Auto moduna alıp deneyin bakalım. Sonuçta elinizdeki cihaz, her türlü cep telefonundan iyi çekmesi gereken bir cihaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lorddincer kullanıcısına yanıt
    Bulutlu bir günde f/8 ve iso 100 ikilisi ile 1/100sn civarı deklanşör hızı almanız lazım. 20 saniye için f/320 kullanmalısınız :D

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    tskler hocam bilgi için.

makineye yeniyim ilk kez dslr kullanıyorum kurcalayaraktan ve netten egitim videolarını izliyerekten ögreniyorum.

fotograf cekmenin bukadar zor oldugunu yeni ögrendim :)
    aynen hocam haklısınız cep telefonundan iyi cekmesi lazım :)

AV modda bu degeri alıyordum gerci hangisini denesem karanlık bir görüntü elde ettim

cihazın beyaz ayarlarında sorun varmıs netten videoları izliyerekten sonra ayar yaptım su an bulutlu havalarda kısmen daha iyi görüntü elde ediyorum.

Enstantane, Diyafram ve ISO üçlüsünü tam kavrayamadım bunun için daha sık fotograf cekiyorum.
  • Yarın İstanbul'a kar geliyor diyor hava tahmincileri. 70D hava şartlarına(yağmur, toz, kar vb.) dayanıklı mıdır? Mesala kar yağarken İstiklal Caddesini 70D ile fotoğraflayan arkadaş cevaplarsa sevinirim.
  • 18 55 ıs stm 18 135 ıs stm arasındaki fark sadece zoom mu acaba başka fark varmı
  • Sadece zum
  • 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.