Şimdi Ara

CANON EOS 70D SAHİPLERİ KULÜBÜ (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.983
Cevap
29
Favori
117.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkürler birde bu cihazi alir almaz guncelleme yapmak gerek mi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bildiğim kadarıyla henüz bir güncelleme yayınlanmadı o yüzden istesende güncelleme yapamazsın
  • Arkadaşlar bende makinayı alalı 1 hafta oldu. Alıştırmalar yaptıkça gerçekten memnun kalıyorsunuz. Benden de bir iki gece resim ...
     CANON EOS 70D SAHİPLERİ KULÜBÜ CANON EOS 70D SAHİPLERİ KULÜBÜ CANON EOS 70D SAHİPLERİ KULÜBÜ CANON EOS 70D SAHİPLERİ KULÜBÜ

• tarkandemir T kullanıcısına yanıt
    Bence uzun pozlama tekniklerini biraz araştırın. Özellikle aynayı kilitleme, uzaktan kumanda veya makinenin zamanlayıcısı ve iyi bir tripod. Fotoğrafların hepsi bulanık çıkmış.
  • Evet farkındayım. İlk çekimlerim daha. Genellikle aşağıdaki ayarları kullandım. Bir tavsiyen olurmu ayarlarda. Çekimleri dokunmatik denklanşörle yaptım bu durumda kumanda çok ihtiyaç değildir sanırım

f/3,5
    15/30 sn
    ISO 100
    18 mm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarkandemir -- 23 Temmuz 2015; 15:34:46 >
  • tarkandemir T kullanıcısına yanıt
    Dokunmatik deklanşör dediğiniz dokunmatik ekran mı? Uzaktan kumanda yoksa en iyisi 3-5 saniye gibi bir zamanlayıcı ayarlamak. Canon kullanmadığım için ayna kilitleme nereden yapılıyor bilmiyorum ama biraz araştırırsanız bulursunuz. Çekimden önce ayarları yapıp aynayı kilitledikten sonra çekerseniz titremeyi önlemiş olursunuz. Ayarlar konusunda ise en önemli şey pazometreyi ayarlayabilmek. Pazometre dediğim şey vizörde veya ekranda gördüğünüz + ve - arası skala. O skala tam ortada olursa makine gözünüzün gördüğü parlaklıkta bir fotoğraf elde etmeye çalışacak demektir. Sağına geçerse daha aydınlık, soluna geçerse daha karanlık olur. Mesela f/3.5 1sn ve iso 100 şeklinde ayarladığınız zaman çizgi tam ortadaysa diyaframı biraz kısarsanız çizgi sola kayar veya isoyu artırırsanız sağa kayar. Birinde gözünüzün gördüğünden daha karanlık diğerinde ise daha aydınlık çıkar.

Manzarada olabildiğince çok kısmı odağa alabilmek için diyaframı kısmak lazım. Diyaframın alan derinliğini nasıl etkilediğini araştırabilirsiniz.

Isoyu düşük tutmak fotoğrafı daha kaliteli yapacaktır. Ayrıca diyaframı 3.5 gibi değerlerde tutarsanız manzaranın tamamını odağa alamayabilirsiniz. Bu yüzden f/8 ve iso 100 gibi ayarlarla başlayın ve pazometredeki çizginin nerede olduğuna bakın. Eğer solda ise enstantane süresini uzatın ve sağda ise düşürün. Diyaframı 3.5'ten 8'e getirmemiz dolayısıyla lensten sensöre daha az ışık ulaşacağı için ya isoyu artırmalıyız ya da enstantaneyi. Önceliğimiz tabii ki enstantane. 30 saniyeye kadar artırın ve pazometre hala sıfırlanmadıysa isoyu da biraz artırabilirsiniz. Isoyu düşük tutmalıyız ama elimizdeki alet sonuçta bir dslr ve sürekli iso 100'de kullanacaksak cep telefonundan ne farkı kalır? :) İsoyu yavaşça artırıp pazometreyi sıfırlayabilirsiniz. Diyaframı F/8 dedim ama 11 de yapabilirsiniz. Daha fazla artırmanızı tavsiye etmem çünkü alan derinliği artar fakat ingilizcede diffraction denen ışık kırılması olabiliyor çok kıstığımız zaman. Kısaca anlatmak gerekirse; f/16 veya daha da üstüne çıkardığımız zaman lensin açıklığı çok daraldığı için lense giren ışınlar diyaframı bıçaklarına (bu bıçaklar sayesinden açıklığı ayarlıyoruz) çarpıp asıl doğrultularından sapabiliyorlar ve bu durum da netliği düşürüyor.

Odaklama konusuna gelince ise en basit yöntem olarak makinenin ekranında veya vizörde 3X3 ızgara ayarlayıp en altta kalan satır üzerindeki bir noktaya odaklanabilirsiniz. Böylece alan derinliği maksimumda tutabilirsiniz. Veya manuel odağa alıp ekran üzerinde görüntüye zoom yaparak uzaktaki bir cismi netleyene kadar odaklamayı lens üzerinden değiştirebilirsiniz. Hem doğru bir odaklama yapmış olursunuz hem de manuel odak olduğu için her çekimden önce odaklamanıza gerek kalmadan odak hep aynı yerde durur.

• "Şeytan çarkı", Baküden sevgilerle :)

CANON EOS 70D SAHİPLERİ KULÜBÜ
    Wheel of Devil by Eldəniz Abdullayev, on Flickr

• Pek resim paylaşılmıyor bu sıralar

National Flag Square and Crystal Hall by Eldəniz Abdullayev, on Flickr

• Bende 70d aldım arkadaşlar. Aşağıdaki fotografı da dün çektim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sergy -- 2 Ağustos 2015; 21:28:54 >
  • Arkadşlar 70D body olarak en ucuz 9 taksit nerden bulabilirim. 2679 tl hepsiburada 9 taksit.
    Ya da hayyam da vs daha uygunmudur acaba tabi spot olacak oda.
    Sizce ne yapmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: LETHALDOZE

Arkadşlar 70D body olarak en ucuz 9 taksit nerden bulabilirim. 2679 tl hepsiburada 9 taksit.
    Sizce ne yapmalı

merhaba
    eğer peşin paran varsa hayyamda veya çevresinden ilk önce fiyat araştırarak makineni alabilirsin tabi makinen ithalat garantili olacaktır benim tavsiyem buna fazla takılma çünkü bu tür makineler kaliteli yapılıyor ve kolay kolay arıza vermiyor (tabi yere düşürme gibi kullanıcı kusurlarını saymassak) zaten diğerlerinide kullanıcı hatası deyip ücret talep ediyorlar ben hayyamdan aldım yaklaşık bir yıldan fazladır kullanıyorum hiç bir şikayetim yok gerçi bu elektronik biraz da şans işi param yok diyorsan o zaman buralara hiç bulaşma ve git en uygun bulduğun yerden al ama dikkat et sana gönderilen pakette başka şeylerde çıkabilir sana tavsiyem bir elektronik mağzası veya çok bilindik bir site çünkü az para değil Allah korusun

• quote:

Orijinalden alıntı: baso34

quote:

Orijinalden alıntı: LETHALDOZE

Arkadşlar 70D body olarak en ucuz 9 taksit nerden bulabilirim. 2679 tl hepsiburada 9 taksit.
    Sizce ne yapmalı

merhaba
    eğer peşin paran varsa hayyamda veya çevresinden ilk önce fiyat araştırarak makineni alabilirsin tabi makinen ithalat garantili olacaktır benim tavsiyem buna fazla takılma çünkü bu tür makineler kaliteli yapılıyor ve kolay kolay arıza vermiyor (tabi yere düşürme gibi kullanıcı kusurlarını saymassak) zaten diğerlerinide kullanıcı hatası deyip ücret talep ediyorlar ben hayyamdan aldım yaklaşık bir yıldan fazladır kullanıyorum hiç bir şikayetim yok gerçi bu elektronik biraz da şans işi param yok diyorsan o zaman buralara hiç bulaşma ve git en uygun bulduğun yerden al ama dikkat et sana gönderilen pakette başka şeylerde çıkabilir sana tavsiyem bir elektronik mağzası veya çok bilindik bir site çünkü az para değil Allah korusun

Teşekkürler cevap için.
    Nakit yok, kartla alıcam. Şuan en uygun hepsiburada da, zaten bilinmedik siteden almam. Hayyamda daha ucuza bulursam bi şekil vade farkı falan taksite bölerim daha uyguna gelirse.

Lens için nakitim var. 750-800 kadar. Sigma 17-50 f 2,8 bakıyorum 2. el. Fiyatlar bu civarda.
    Yalnız 1000 tl ye canon 17-55 f2,8 var bi tane, yine 2. el. 200 tl kadar borç alıp onu alsam değer mi diye düşünüyorum.

• LETHALDOZE L kullanıcısına yanıt
    Daha önceden deneyimin yoksa tavsiyem 18 135 Stm kit al ben çok memnunum yine bu sayfalarda fotoğraflar var inceleyebilirsin gerçi ben usta değilim sadece amatör olarak ilgileniyorum belki bir faydam dokunur inan o kadar zaman kullandım herhangi artı lens ihtiyacım olmadı bu arada bende bide 50 mm ver o da potre için ideal eğer bütçen bir çoğumuz gibi kısıtlıysa ve hayyam a da yakınsan sana tavsiyem bunla tabi yine de karar seninr IŞIĞIN BOL OLSUN
  • Arkadaşlar 2 sorum var ;
    1.si şelale fotografi cekerken makineye nasil bi ayar yapmaliyiz. Hani tül gibi çekim yapiyorlarya iso yu düşürmek gerek ama hangi moda getirecegiz tv ya da p mod a mi alacagiz
    2.si millet gece yildizlari cekiyorya onun icin nasil bi ayar yapmak gerekiyor. Bende gopro da var ama bu gece yildizlari cekme olayini bi okuyup bulamadim. Teşekkürler. Canon eos 70d 18 15 lens var bende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herdemasivemavi -- 8 Ağustos 2015; 20:44:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: herdemasivemavi

Arkadaşlar 2 sorum var ;
    1.si şelale fotografi cekerken makineye nasil bi ayar yapmaliyiz. Hani tül gibi çekim yapiyorlarya iso yu düşürmek gerek ama hangi moda getirecegiz tv ya da p mod a mi alacagiz
    2.si millet gece yildizlari cekiyorya onun icin nasil bi ayar yapmak gerekiyor. Bende gopro da var ama bu gece yildizlari cekme olayini bi okuyup bulamadim. Teşekkürler. Canon eos 70d 18 15 lens var bende

1. Gunduz selale cekimi icin nd filtre almaniz lazim. Boylece pozlamayi uzun tutarak o goruntuyu elde edebilirsiniz. Nd filtresiz uzun pozlana ile goruntu bembeyaz cikacaktir, nd filtre almaniz lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nd filtre siparisi verrdim ama sanirim kaliteli diil. Kargodab elime ulasmadi. Yarin yola cikacam. Malatya darende yolunda bi göl var gecen hafta arabayla geçerken görmüştüm . Bi deneme yapayim diyorum . Videolari izledim ama bizdeki makineyi B moduna aldigimizda iso yu 100 yaptiktan sonra enstantene ayari vb ayarlarda kafam karıştı. . Nd filtre alirken nd 16 alacagiz sanirim. Gittigidiyora baktim ucuz hepsi. Fotograf sitelerine baktim ordakilerde çok pahali. Önerilerinize açığım. Yakin zamanda da yahyali selalerine gidecem. Bazi ayarlari deneme yanilma ile bulacagiz ama yanlis ayarlarda bilgisizlikte ugraş dur bi yere kadar

• Birde simdi makineyi B moduna aldim. B moduna aldiktan sonra cep telinden makineye baglandim ve Foto cekmek icin telefon uzerinden deklanşöre 10 saniye felan bastim
    Şelaleyi cekerken nd filtre yaninda uzaktan kumanda almaya gerek varmi yoksa telefondan wi fi de iş görür mu . Time lapse için almayi düşünüyordum bi video da şelale cekerken kumanda lazim olur felan dedi
    Nette ki uzaktan kumanda almak yerine wi fi ayarlari da iş gorur mu
    http://m.n11.com/canon-icin-timer-kumanda-time-laps-5-yil-garantili-faturali-P29768044

• Merhabalar
    Malatya / Kale / Aluçlu

Dük Köyü by Basri Koçyiğit, on Flickr

• Denemeler malatya ili Darende ilcesi . Note 3 ile uzaktan kumanda edip fotograf cektim.
    yüklemeyi beceremedim telefondan yüklemeyi denedim sanırım fotograf boyutundan yükleme olmadı .
    https://www.flickr.com/photos/24633796@N06/20463989225/in/dateposted-public/
    https://www.flickr.com/photos/24633796@N06/20276018158/in/dateposted-public/

farklı bi foto
    https://www.flickr.com/photos/24633796@N06/19843157333/in/dateposted-public/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herdemasivemavi -- 10 Ağustos 2015; 21:09:41 >

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herdemasivemavi -- 10 Ağustos 2015; 22:22:14 >
  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.