Şimdi Ara

@@ Canon EOS DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@ (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44.056
Cevap
43
Favori
1.831.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Titreşimle sensörü sallıyarak olduğunca tozları atıyor. Bu arada bırak a ISO 1000'de yapsın noise ya Hoş o yine çok rahatsız etcek şekilde değildir
  • quote:

Orjinalden alıntı: Carmelo_Anthony

400D Toz engelleme ile ilgili bir soru

Ya arkdaşlar bu 400D deki toz engelleme sistemi nasıl çalışıyor

Cmos sensör titreyerek tozları mı döküyor

Yoksa Titreyerek objektif değişimi sırasında Tozların üzerine yapışmasını mı

Sensörü Titretmiyor, sensörün önünde piezo elektrik malzeme var, cihaz elektriği verdimi o malzeme titriyor ve üstündeki tozları döküyor. Eğer temizleme oto durumda olursa her açılışta ve kapanışta çalışıyor. Manuelle istediğiniz süre boyuncada bu işlemi yaptırabiliyorsunuz. Objektif takıp çıkarmaya girmiyorum çünkü zaten makine açıkken lens sökmeyin takmayın...
  • Makinaları alan herkese hayırlı uğurlu olsun..

Bende 400D almaya karar verdim fakat bu kırmızı renk olayı kafamı kurcalıyor, resimleri doğal renkleri ile çekmek mümkün değilmidir...

Link:(Dcviews.com) Sİtesinde EOS 400D ve Nikon D80 karşılaştırılmış bir kırmızı problemi görmedim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Montage -- 7 Mart 2007; 20:39:47 >
  • Kırmızı olayı tamamen WB ile alakalı. Bazı durumlarda kırmızı ağır basıyor bu doğru ama nikona öyle bir WB ayarı yaparsınızki o da kırmızıyı öyle çeker. O da olmadıysa renk tonunu ayarladığınız bir bölüm var ayrıntılı bir şekilde halledersiniz.

Yani olay halledilmesi gereken bir problem olarak algılanmasın. Bazı ayarlarda kırmızıya basılıyor ama bu farklı durumlarda her makinede olabilir. canon a has bir özellik değil.

NOT: 400D ile D80 arasındaki renk tonları farkları ayrıntı şekilde dpreview sitesinde gösterilmiş. Bir ziyaret edin.
  • canon un renkleri hep doğala yakın olarak tabir edilmiştir diğer markalara oranla, benim şahsen renklerle ilgili bir sorunum yok tamamen ayarla alakalı diye düşünüyorum
  • kırmızıdan tam rengi alamayan bendim, diğer renklerde küçük ton farklarını o kadar fark etmesemde kırmızıda farkı çok iyi alabiliyordum, menüden picture style ve WB/shift/bkt ayarlarını biraz kurcalayınca ve makinaya biraz alışınca o fark o kadar rahatsız etmemeye başladı, üstüne birde 17-70 i alınca olay tam değişti. Artık öyle bir sorunum yok.
  • 17-70 sigma? memnunmusun? netleme hızı ve keskinlik nasıl? bikaç örnek alabilirmiyiz

quote:

Orjinalden alıntı: @p4p800se

kırmızıdan tam rengi alamayan bendim, diğer renklerde küçük ton farklarını o kadar fark etmesemde kırmızıda farkı çok iyi alabiliyordum, menüden picture style ve WB/shift/bkt ayarlarını biraz kurcalayınca ve makinaya biraz alışınca o fark o kadar rahatsız etmemeye başladı, üstüne birde 17-70 i alınca olay tam değişti. Artık öyle bir sorunum yok.
  • ben dün 28-70 F:2.8-4 aldım

guzel lens hele fiyatına göre :)
  • yukarıya doğru toplam 5 fotom 17-70 ile çekildi,
    18-55 le kafayı yemiş birine 17-70 çölde su bulmuş adam gibi gelir diye düşünüyorum, karşılaştırma yapabileceğim sadece 18-55 kullandım ama keskinlik, renkler , canlılık çok fark ettirdi. 18-55 ile çektiğim en güzel foto bile benzer kareyi 17-70 le çektikden sonra daha soluk ve cansız gözükmeye başladı gözüme...
    AF si çok iç açıcı, hızlı gelmedi ama 18-55 in AF yapamadığı ortamda çok zorlanıp (bayağı bir dönüp durdurdan sonra) AF yapıyor. Eğer ortam ışığı bol ise hızlı (ama 18-55 de hızlı idi) düşük ışık koşullarında bocalıyor. Ama bunun en güzel olayı 18-55 gibi Af yaparken lensin ucu oynamıyor MF'u çok daha kolay yapabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @p4p800se -- 7 Mart 2007; 23:09:41 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rouvax

@@ Canon EOS DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@

bende bunu yollayayım ismi antlaşma

rouvax eline sağlık abi güzel foto diyagonal yerleşim de yakışmış bir tek sol üst köşe ve sağ alt köşe biraz rahatsız etti biraz daha zoom yapsaydın keşke... yalnız ışık kaynağını merak ettim ne kullandın?belli 3200 kelvin dolaylarında bi ışık ama...bildiğimiz 80 lik tungsten lambalardan mı :) yoksa bikaçyüzlüklerden mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nerazzuri -- 8 Mart 2007; 2:01:45 >
  • 25W masa lambasına takılı tungsten ampul
  • helal olsun
  • Canon lens testi (ufak çaplı)

Lens 1 : Zenit 52mm F/1.8 Rus Malı (Nadir bulunan bir cins), EOS AF Adaptörlü
    Lens 2 : Sigma 28-70 F/2.8-4 DG
    Lens 3 : Canon EF-S 18-55 F/3.5-5.6 (Meşhur kit lens)

Test ortamı :
    - Işık : Arka-Çaprazda uzunlardan 40w tek floresan lamba
    - Tripod : Manfrotto 055
    - ISO : 100
    - Body : Canon Eos 30d

Örnek Fotoğrafın Tam Boyutu :

Aşama 1 : F/4

Sigma f/4

Aşama 2 : F/5.6

Aşama-3 : F/8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrakOff -- 9 Mart 2007; 2:02:36 >
  • canon 18-55 çok kötü performans sergilemiş ya.giderek soğuyorum bu kitlensden...
  • Harbiden bu ne böyle. Gözle seçilir, iyi derecede fark varmış bunda.
  • Pek ingilizcem yoktur okuyamadım yazıları fakat resimlere bakınca 350D 400D ye gözle görünür fark atmış. Benmi yanlış görüyorum yoksa..http://www.cameralabs.com/reviews/Canon400D/page4.shtml

Edit: Saçma bir soru sorcam;
    Bu 400D de çekim esnasında LCD den görüntü alınamıyormu. alınamıyorsa çektikten sonra görebiliyormuyuz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Montage -- 9 Mart 2007; 21:19:47 >
  • pek bi fark yok dostum bence. değerlendirmedede olmadığını sölüyor zaten...

400d si olan bi arkadaş 200 isoda çektiği fotoğrafın orjinal halini buraya koyabilirmi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patrick_bateman -- 9 Mart 2007; 17:34:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: patrick_bateman

canon 18-55 çok kötü performans sergilemiş ya.giderek soğuyorum bu kitlensden...

Soğumanıza gerek yok. Karşılatırılan lens 52mm prime bir lens ve 18-55 aralığında hangi marka lens olursa olsun zenit lensten daha iyi sonuç vermesi zor.
    Ayrıca gördüğüm kadarıyla ışıkta az girmiş 18-55 e. Zenit kaç mm filtre çapına sahip ?
  • zenitin filtre çapı odak uzaklıgı gibi aynı 52mm.

aslında 18-55'deki olay az girmesinin yanında bir de solukluk olayı var.

gündüz çekimlerinde de genelde soluk bir yapısı var. tabi fiyatına göre düşünmürsek
    bir zamanlar 2. elde 100 ytlye satılan bu lensi artık 100e de alan yok.

Gittigidiyorda 60 ytlye kimse almadı desem inanır mısınız ?

Kalsın artık 18mm geniş açı lazım oldugunda f:8 şeklinde fena degil.
    Başka da bişeye yaramıyo zaten
  • 18-55 in keskinlik adına bişey ifade etmediği belli, zaten önemli olanda bu.. Sigma yinede fena değil. Acaba EX olsa sonuç nasıl olurdu? çok farkedermiydi?

Çalıştığım handa 2 fotoğrafçı var. Birini usta tanıştırdı diğeriyle zaman içinde tanıştım ve fikirlerini aldım (ikiside d200 kullanıyor bu arada :) lens konusunda "L" serisinden başka hiçbir lense para verme dediler.. Hayyamda 17-40 vardı (zaten hep bi o var) baktımda katılmamak elde değil.. fiyat olarak 850$ çektiler.. 2. el 750$ ki onu saymıyorum zaten.. uzakdoğuda bu fiyat çok oynarmı? aşşa-yukarı ne olur acaba? bir link bilen varmı?

Bu arada güzel inceleme.....
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.