Şimdi Ara

@@ Canon EOS DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@ (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44.056
Cevap
43
Favori
1.831.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu gün HAYYAM da bir 350D de KİT 18-55 de USM yazıyordu önünde kırmızı renk ile acaba KİT objektifin de USM si var mı
  • Ben de Hayyam'daydım bugün yav, yanyana 5D 20D 350D duran mağazayı mı diyosun
  • Bir kere 5D yi alan adam her halde pop up flash kullanmaz en kötüsünden 430 kullanır (ama adam da benim gibi bir fotoğrafçı herhalde :) olsa güzel olurdu deriz). 5D okadarda amatör işi bir makine değil. Yanında çantasını taşır en az 2 lensle birlikte bir de flash. 5D nin 20D den daha kötü Noise performansı sergileyeceğini hiç sanmıyorum. Bir kere Aletin sensörünün pitch başına düşen ışığı daha fazladır diye tahmin ediyorum. Yada şöyle diyebiliriz 5D yi 1600 iso ya getirseniz 20D nin 1650-1700 isosuna denk gelecek şekilde pozlamak lazım. FF sensör ki şahsen elime alıp kullanma çekme fırsatım olmadı ama internetteki çıktı sonuçları açık. Bu tür bir yorumu ancak makineye alışamamak diye yorumlayabilirim. FPS si düşüktür ona bişey diyemem. Arada bir kere 4 MP fark var. İso yelpazesi daha geniş, White balance ayarları daha gelişmiş. Makine daha yavaş ama bufferı daha büyük, daha uzun süre arka arkaya çekim yapabiliyor. Ama hepsini Geç yani 5D nin 4MP daha ayrıtılı çekim yapan FF sensörü 1 Çarpanı yeter. Ama tabi iş body de bitmiyor. Lens konusunda EF-S lenslerle sorun yaratabiliyor. Onun dışında 5D hem paha olarak hem makine olarak herkesin harcı değil diye düşünüyorum bilmiyorum arkadaşlar ne der. Hem zaten daha kötü olsa Adamlar 3000$ a birini 1000$ a satar mı :D
  • ff i 5d den cikartip kiyaslamanin bir anlami yok bence
    en buyuk artisi ff olmasidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Black Mambas

bu gün HAYYAM da bir 350D de KİT 18-55 de USM yazıyordu önünde kırmızı renk ile acaba KİT objektifin de USM si var mı

Evet, Kit lensin USM modeli de var ve sadece Japonya'da satılıyor :(
  • Fotolar güzel ve canlı. Fakat overcontast durumu var gibi, beyazlar hafif patlamış...
    bu ayarlarda mı çekim yapıyorsun yoksa PC'de mi oynadın merak ettim?

quote:

Orjinalden alıntı: aLper_iLeri

bahar geldi yaw bir iki foto koyayım yaw çok renksizleşti burası :)
    aşağı yukarı %80 crop etmek zorunda kaldım, DH'nin alanı çok dar yaw..

@@ Canon EOS DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@

• yorum için teşekkürler alehar,

photoshop ile %50 unsharp mask verdim cunku az da küçültsem keskinliği azalıyordu.
    onun dışında hafif kontrast verdim ama bu beyaz bölgelerle alakalı degil cunku
    onlar zaten öyleydi, sebebi ise sert güneş ışığı altında cekim yapmam.

bir de ben bu lensi satmak üzereyim isteyen varsa ona satabilirim
    sebebi ise ramak kaldı 17-40 almama :)
  • bu sitede hiç mi canon cu yok, başlık ikinci sayfalara düşüyor, arkadaşlar lütfen biraz katılım...
  • Havaların düzelmsini bekliyoru(m)z.. evde malzeme çıkmıyor..
  • canon cmos farkı :)
    lens : sigma 28-70 f/2.8-4 DG

foto ayrıntıları : odak uzunluğu : 64mm
    iso : 100
    diyafram : f/5.0
    shutter : 1/500 saniye

ana foto

%100 crop

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrakOff -- 15 Mart 2007; 2:18:04 >
  • arkadaşlar,
    büyük mutlulukla 17-40 L aldım

28-70 ve 18-55 lensleri hemen satmayı dusunuyorum,
    isteyen olursa fotokritikte ilan verdim ordan bakın,
    çok uygun fiyatlar, DHlilere de bişiler daha yaparım
  • Öncelikle aLper_iLeri hayırlı olsun lensin.

Beyler bende yazın tele zoom lens almak istiyorum.Kafamda sigma 70-300apo macro vardı.Şimdilerde canon 75-300 1:4-5,6 III USM takıldı kafama.Amerika fiyatı 200-250dolar civarında.Belki amerikadan getirtme şansım olabilir akrabama.Sizce en fazla 250dolara kadar hangi lens en iyidir tele zoom da.
  • tesekkurler :)

benim 350d sahibi bi arkadaşım sigma 70-300 APO'nun çok iyi oldugunu söyledi ama tabi denemek lazım.

bende 90-300 vardı, optik olarak 75-300'den bi farkı yokmuş. açıkçası ben begenmedim.
    sadece f:8 ve f:11'de netlik var gerisi yalan. denemeden alma.
  • arkadaşlar geçen gün 1540 ytl ye 400d+18-55 gördüm.peşin alımda. bu fiyat iyimi sizce.

şu anda 400d almak mantıklımı yoksa biraz daha bekleyip yeni modellerin çıkmasınımı beklemek lazım.kararsız kaldım. eylülde zaten okul bitince askere gidicem.askerden sonramı alsam. düşünmekten kafayı yedim.nerden girdik bu fotoğraf işine ya
  • Fiyat iyi gibi.Ama biraz daha pazarlık yapın çünkü bu iş sadece makine ve kitlensle bitmiyo.Biz 1610ytl ye 4 taksitle almıştık.

Bu apo macro madem iyi bende ondan getirteyim bari.Olmadı biryerde denerim ikisini de sonra karar veririm.Neyse ya tele lense daha vaktim var nasılsa.
  • 400d cıkalı baya zaman oldu .nikon o zamandan beri bi kaç yeni model çıkardı d40 , d40x gibi ama canon çıkarmadı. bence canon kısa zaman içinde yeni bir dslr çıkarabilir giriş sınıfında. ondan korkuyorum birazda.
  • macro'da 400d bir yıl garantili 1300 ytl
    ayrıca giriş sınıfına bence 400d fazla bile..
    çogu özellik ileri sınıflarda da yok..
  • Merhaba, böyle bir forumu görmek gerçekten iyi oldu. Ben de 400D almayı planlıyorum ancak çeşitli fiyatlar biraz daha beklememe yol açtı. Sn. Alper İleri 1300 YTL demişsiniz, bu fiyata nerede satılıyor.? Benim bulabildiğim en uygun fiyat köksallar'da 400d+ 1 Gb CF +Tripod peşin 1570ytl taksit 10*170.
    Ankarada oturdugum için simdilik görebildiğim en iyi seçenek bu.
  • evet bende köksallarda gördüm 1540 lık fiyatı. makro nerdeki acaba?
  • macro Hayyam'da :) sirkeci
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.