Şimdi Ara

@@ Canon EOS DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@ (2191. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44.056
Cevap
43
Favori
1.832.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21892190219121922193
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • fikrasinagulunmeyen- F kullanıcısına yanıt
    Kuzenini 5 i kattan düşür sen de garantiliyse gönder,değilse servise gönderme,yada şöyle yap bana yeni bir 85mm almak zorundasın de kuzenine 2 85mm lensin olur,diğerini sonra yaptırırsın
  • Bi lens için değmez be...
  • Stainless.. kullanıcısına yanıt
    öyle şey mi olur ya 85mm dion
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemenkirpici

@@ Canon EOS DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@

Park and Stars.. by EgemenKırpıcı, on Flickr

Belki İlginizi Çeker ''Astronomi Fotoğrafçılığı & Nasıl Daha İyi Uzun Pozlama Fotoğraf Çekilir ??''Yazım

Uzun pozlama yaparken uv filtreyi çıkartın, aksi takdirde görüldüğü gibi flare yapar.

Uzun pozlama yaparken kadraja mümkün olduğunca az direkt gelen ışık kaynağı denk getirmeye çalışın, yoksa patlama yapar, etrafındakileri de patlatır.

Ortama göre wb ayarını kendiniz verin, yoksa buradaki gibi yeşil, pembe yada mavimsi görüntüler alırsınız.

Yine, uzun pozlama yaparken kadraja giren cisimlerin hareket edip etmediğine dikkat edin, mesela ağaçlar, çok titremiş, dikkat dağıtıyor.

Kadraj içine giren objenin kesik kalmamasına dikkat edin, ya tamamen alın, yada almamaya bakın. (Tabi bunu ayarlamak için vaktiniz var ise.)

Asıl çekmek istediğiniz şey eğer ki yıldızlar idiyse, çok yanlış bir konuma konuşlanmışsınız. Bunun için en yakın il, ilçe merkezinden hemen hemen (en az) 2 saat mesafe uzakta çekimi yapmalısınız ki, amaca ulaşabilesiniz. bknz.http://www.canonturk.com/vbulletin/doga-fotograflari-cekim-teknikleri/63-uzun-pozlama-yildiz-izi-star-trail.html
  • uguruyaniker kullanıcısına yanıt
    Bana mı öğretiyorsun ?
    UV yok,flare lensten dolayı
    Burayı beğendim onun için uzaklaşmadım buradan.
    RAW çektiğim için WB bende.bu arada nerede var pembe bi görüntü ?
    ağaçlar bence dikkat dağıtmıyor
    1 den fazla fotoğraf çektim en iyisi bu oldu,k.bakmayın 8-15mm gibi herşeyi içine alıcak balıkgözü lensim yok.

Bana Bu Konuyu Öğretmeye çalışma.Al sen buradan öğren LİNK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egemenkirpici -- 20 Ağustos 2013; 22:07:28 >
  • egemenkirpici kullanıcısına yanıt
    İstiyorsa 885 mm olsun, değmez :) İsteyerek yapılmış bir şey olsa neyse. Zaten durumu iyiyse ve vicdanı varsa telafi edecektir.
  • Sakin ol laa, arkadaş gayet düzgün açıklamış. Ama bence de kadraj olmamış, o parlak ışık kaynağı da bozmuş kesinlikle.

Bir de; karşındakinin yaşını bilmiyorken ona hitabında dikkat et.
  • quote:

Bana mı öğretiyorsun ?
    UV yok,flare lensten dolayı
    Burayı beğendim onun için uzaklaşmadım buradan.
    RAW çektiğim için WB bende.bu arada nerede var pembe bi görüntü var ?
    ağaçlar bence dikkat dağıtmıyor
    1 den fazla fotoğraf çektim en iyisi bu oldu,k.bakmayın 8-15mm gibi herşeyi içine alıcak balıkgözü lensim yok.

Bana Bu Konuyu Öğretmeye çalışma.Al sen buradan öğren LİNK

Sen bu fotoğrafı buraya yorum yapılsın diye mi koydun, yoksa ben en iyisiyim, kimse bana bir şey diyemez demek için mi?

Ben sadece kendi düşüncelerimi söyledim. Ayrıca wb ayarınız kaymış, fotoğrafta bariz bi yeşil baskınlığı var.

UV yok lensten dolayı demişsin, uv sadece bi tahmindi.

Uzun pozlama hakkında yazdığın 3-5 satır yazı seni profesör yapmaz. Buraya bi fotoğraf koyduysan eleştirileri kabul edeceksin.
    eleştirilerin çok ağır ve boş olduğunu düşünüyorum.kendimi profesör felan sandığım da yok,yeşil baskınlığının wb ile alakası yok.titreşim ve doygunluktan kaynaklanıyor.
  • quote:

eleştirilerin çok ağır ve boş olduğunu düşünüyorum.kendimi profesör felan sandığım da yok,yeşil baskınlığının wb ile alakası yok.titreşim ve doygunluktan kaynaklanıyor.

Fotoğraftaki renk değişikliğinin titreşimden kaynaklandığını söyleyen ilk insan sensin. Ben sana sadece güzellikle fotoğrafını nasıl daha iyi yapabileceğini açıklamaya çalıştım ama madem boş konuşmuşum, salla gitsin.

He bir de ben sana beceriksizsin, hiç fotoğraf gözün yok, bırak bu işi falan demedim. Cümleleri uzatmadan en kısa yoldan yazdım. Ve de bunda en ufak bi ağır ifade yok bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uguruyaniker -- 20 Ağustos 2013; 22:22:32 >
    Titreşim ve doygunluk kırmızıyı daha kırmızı,maviyi daha mavi,sarıyı daha sarı daha doygun göstemez mi,sen duymadın diye öyle birşey yok deme.
  • quote:

Titreşim ve doygunluk kırmızıyı daha kırmızı,maviyi daha mavi,sarıyı daha sarı daha doygun göstemez mi,sen duymadın diye öyle birşey yok deme.

Doygunluğa lafım yok, saturation veya vibrance verirsin artar. Ama titreşim, renkleri baskınlaştırmaz. Senin fotoğrafındaki yeşillik wb'dan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fikrasinagulunmeyen-

Arkadaslar yardiminiza ihtiyacim var

Kuzenim 85mm lensi yere dusurdu. Lensin focusu bozuldu kirk yilda bir odakliyo diyebilirim. Manuel netleyeyim dedim o da olmuyor. Servise gonderirsem ne kadar ucret alirlar ve ne kadar zamanda gelir?

aynısı benim nikon 18-135'in başına geldi. netleme sırasında AF motoru sürekli dönüyordu. hayyama götürdüm. 1. kattaki dükkanlardan biriydi. AF gözü dediler, muhtemelen AF sensörüydü. 60 liraya halletiler. cumartesi verdim, pazartesi geri aldım. eskisi gibi oldu.
    Tamam fotoğrafı sen kendi gözünle yaptın sen çektin,senin fotoğraf sen daha iyi bilirsin.iyi akşamlar
  • Oncelikle cevaplariniz icin tesekkur ederim ama kuzenime git bana 85mm al diyecek halim yok maalesef zaten baya takti kafasina ben de bosver alt tarafi bi lens dedim tabi icim kan agliyodu hala garanti kapsaminda, sanirim en mantiklisi servise gondermek. Seni hic unutmayacagim 85mm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fikrasinagulunmeyen- -- 21 Ağustos 2013; 3:14:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xpug

quote:

Arkadaslar yardiminiza ihtiyacim var

Kuzenim 85mm lensi yere dusurdu. Lensin focusu bozuldu kirk yilda bir odakliyo diyebilirim. Manuel netleyeyim dedim o da olmuyor. Servise gonderirsem ne kadar ucret alirlar ve ne kadar zamanda gelir?

aynısı benim nikon 18-135'in başına geldi. netleme sırasında AF motoru sürekli dönüyordu. hayyama götürdüm. 1. kattaki dükkanlardan biriydi. AF gözü dediler, muhtemelen AF sensörüydü. 60 liraya halletiler. cumartesi verdim, pazartesi geri aldım. eskisi gibi oldu.

Bursa'da yasiyorum anlasilan İstanbul'a ilk firsatta gitmem gerekicek. Ne olursa olsun icimde Hayyama goturdugum takdirde durumu daha da berbat edicekleri korkusu var nedense bir tek servise guvenebiliyorum. Neyse hayirlisi, gozlerimde yas kalbimde sizi... :(((

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stainless.. kullanıcısına yanıt
    hocam haklısın. var birkaç tane yeni ve heyecanlı arkadaş. iki kare ile fotoğrafçı oluyorlar. muhatap olsan bir dert olmasan bir dert.
  • quote:

Oncelikle cevaplariniz icin tesekkur ederim ama kuzenime git bana 85mm al diyecek halim yok maalesef zaten baya takti kafasina ben de bosver alt tarafi bi lens dedim tabi icim kan agliyodu hala garanti kapsaminda, sanirim en mantiklisi servise gondermek. Seni hic unutmayacagim 85mm

Hayyam'da Hayyam Foto Teknik'e giderseniz hemen ilgilenirler, teknik servisi de son derece güvenilirdir, gözünüz arkada kalmaz.
  • 
Sayfa: önceki 21892190219121922193
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.