Şimdi Ara

@@ Canon EOS DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@ (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44.056
Cevap
43
Favori
1.831.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Baktım fotoğraflara da o herkesin b.k attığı kit lens neler yapmış yav Benim 18-135 sanırım bu şekilde çekimler için uygun değil ne yaptıysam olmadı zaten görüntü de alamadım, "0" Sen denediysen 1-2 deneme fotosu eklesene Bi de bu olayın adı tam olarak ne oluyo ? Kesin bi ismi vardır bu tekniğin
  • evet yaa biraz fotoğraf çekmeye başla artık da görelim bakalım neler oluyor bitiyor senin oralarda
  • Valla beyler finaller yeni bitti daha hiç fırsat olmadı alıp şöyle çıkıp dolaşamadım. Hava da buz gibi eldiven giymezsen elin donuyo eldiven giysen makineyi rahat kullanamıyosun öyle gıcık bi durum :) inşllah biraz toparayacaz durumu :)
    ama şu evde ters lens olayını deniyecem, onun sonuçları yollarım
    @plutosdaddy
    Ters lensle çekim dışında birşey değil herhalde literatürde karşılığı varmı bilmiyorum ben duymadım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rouvax -- 21 Ocak 2007; 17:58:22 >
  • Netten biraz baktım, ters adaptörleri var fakat sanırım benim lens uyumsuz dediğim gibi, milletin kullandığı şekilde denememe rağmen sonuç "0"

Ya benim lensimin tipi uyumsuz ya da nikkorlarda adaptörsüz olmuyo bu olay
  • Objektifi Ters Takma Yöntemi

Bu işlemde de close-up larda olduğu gibi film düzlemi ile objektif arasındaki mesafe değişmediği için ilave poz düzeltmesine gerek duyulmaz. Bu yöntem en iyi orta ebat geniş açı objektiflerde (20-30 mm) sonuç verir.
    Bu tip objektifler geniş bir görüş açısını 24 x 36 mm lik film boyutuna sığdırmak üzere tasarlandıkları için. makinaya ters takıldığında küçük boyutlu bir görüntüyü film üzerinde büyütme işlevi görürler. Vidalı sistemle makinaya monte edilen objektiflerin çoğunun ön kısmında objektifi ters takmaya imkan sağlıyan ilave vida yivleri bulunur. Bununla birlikte başka bir imkanın bulunmadığı ve objektifinizde ters takmaya imkan veren vida sisteminin de bulunmadığı durumlarda objektifinizi ters çevirip ön kısmını makinanızın objektif yuvası üzerine iyice kapattıktan sonra objektifin makinaya temas eden kısımlarını da baş ve işaret parmaklarınızı yuvarlak bir şekilde bu kısma oturtarak makina içine gün ışığı girmesini önleyebilir ve yakın çekim yapabilirsiniz.

Böyle bir durumda objektifin netlik ayarı kullanılamayacaktır ve önerilen sistemi objetkifin makinadan ayrılmaması için iki elinizle idare etmeniz gerekecektir. Netlik ayarını ise makina ve objektifi birlikte ileri ve geri oynatarak sağlayabilirsiniz. Objektifin ters takılması yakın çekim imkanı sağlayan en basit ve hızlı yöntem olmakla beraber verdiği sonuçlar oldukça sınırlıdır. Hangi objektifi ters kullanırsak kullanalım ancak tek bir netlik mesafesi olacağı için değişik noktalara netleme yaparak kadrajı değiştirme olanağı yoktur. Bir diğer değişle her tip objektif için ancak bir tek görüntü boyutu mevcuttur.

ALINTIDIR.

(Kaynak:http://www.foru muz.biz/fotografcilik_dersleri_konu_12_makro_cekim-145539t.html , bi göz atmanızı öneririm arkadaş çok sağlam bilgiler sunmuş )

edit: boşluğu kaldırın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 22 Ocak 2007; 5:07:56 >
  • Geçen hafta 400D'yi inceledim. İncelemeyi yapana kadar çok olumlu düşünüyordum ama makineyi elime aldığımda o kadar küçük geldi ki bana makineden soğudum bir anda. Body çok küçük geldi bana. Ne yapsam rahat edemedim. Hayallerim yıkıldı, şunun biraz daha büyük olanı da olsa ne güzel olurdu. Acaba zamanla alışılır mı yoksa sürekli eziyet çeke çeke mi foto çekilir, makineyi almayı düşünüyodum ama çok ufak maalesef
  • Hocam ufaklık tercih meselesi.Mesela ben de d70 leri çok büyük buluyorum.Canon daha çok hoşuma gidiyor.Fotoğraf çekerken de eziyet çekeceğini sanmam yani

Bugün çantamı da aldım arkadaşlar.Canon F-101 çanta + uv filtre 50tl verdim.İstediğim tipte en kalitelisi buydu çantanın.Gayet güzel bişey.Body,lens + 2 lens sığacak büyüklükte ve birsürü ıvır zıvır için cep var.
  • Full frame olmayan bir makinanın gövdesinin büyük olması hem hamallık olur hemde gereksiz birşey bence.
    350D ve veliahtı 400D fotoğrafçıların sıklıkla tercih ettiği modellerden.
    Ama içim rahat etmez diyorsan 20D veya 30D ye bakmanı öneririm.
    http://www.sanalbayim.com/asp/listgroup.asp?group=slrdijital

quote:

Orjinalden alıntı: MP4

Geçen hafta 400D'yi inceledim. İncelemeyi yapana kadar çok olumlu düşünüyordum ama makineyi elime aldığımda o kadar küçük geldi ki bana makineden soğudum bir anda. Body çok küçük geldi bana. Ne yapsam rahat edemedim. Hayallerim yıkıldı, şunun biraz daha büyük olanı da olsa ne güzel olurdu. Acaba zamanla alışılır mı yoksa sürekli eziyet çeke çeke mi foto çekilir, makineyi almayı düşünüyodum ama çok ufak maalesef
  • full frame nedir???????????
  • quote:

Orjinalden alıntı: MP4

Geçen hafta 400D'yi inceledim. İncelemeyi yapana kadar çok olumlu düşünüyordum ama makineyi elime aldığımda o kadar küçük geldi ki bana makineden soğudum bir anda. Body çok küçük geldi bana. Ne yapsam rahat edemedim. Hayallerim yıkıldı, şunun biraz daha büyük olanı da olsa ne güzel olurdu. Acaba zamanla alışılır mı yoksa sürekli eziyet çeke çeke mi foto çekilir, makineyi almayı düşünüyodum ama çok ufak maalesef

bende alırken hem 400D hemde D80 i deneme şansı bulmuştum, orada yaklaşık 3 saat boyunca elimde durdu 400D ve sağ elimin orta ve yüzük parmağı hissizleşti, D80 i elime aldığımda tam oturduğunu görünce acaba almasammı veya D80 mi alsam diye bir tereddüt geçirdim ama aradaki 500 usd lik farkı göze alamadım. Nolcak canım zamanla alışırım herhalde deyip aldım
    İyikide almışım...Şimdi saatlerce elimden düşmüyor, parmaklarda duruma alıştıkları için ne acı var nede yadırgama...
  • quote:

Orjinalden alıntı: patrick_bateman

full frame nedir???????????

DSLR makinelerin hepsinde (format farkı olmayanlarda tabi) Sensörler 35mm filmden daha küçüktür, ancak full frame makineler 35mm film boyutunda sensörlere sahiptir. Bu makineler de Canon 1D ve 5D dir ki, hem iso performansları hem görüntü yakalama kabiliyetleri yüksektir. Ayrıca Şimdiye kadar üretilmiş 35mm filmleri ve bu lensler için kullandığımız mm değerlerini tam anlamıyla kullanırlar. Hasselbad vs.. gibi makineleri düşünmeyen her fotoğrafçının hayalidir Fullframe DSLR a sahip olmak :)

Ayrıca arkadaşlar 400D veya 350D yi tüm özellikleriyle sevmiş tek kusuru makine boyutları olarak düşünüyorlarsa makineye Vertical Grip takılabildiğini unutmasınlar. Makine vertical griple resmen ergonomo konusunda sınıf atlıyor.
  • Dışarı çıkamadım ancak birkaç fotoğraf ekleyebilirmiyim:

@@ Canon EOS DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@

@@ Canon EOS DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@
  • Makinanı güle güle kullan. Fakat bir ilginçlik var, her iki resimi de save ettim bilgisayara. İlk resimin exif i ile ikinci resimin exif i farklı. İlk resimde flaş kullanılıp kullanılmadığı exif te yok, ama ikinci resimin exif i daha ayrıntılı ve orda flaş bilgiside var (sanırım başka farklarda var ama ilk göze çarpan fark flaş olayı) Bu olay ara sıra benim S2 de de oluyordu
  • eos 400 d bende de var ama tüm resimler biraz karanlık çıkıyor özellikle de düşük ışık altnda, yani kapalı havalarda ve ev çekimlerinde, hatta flaş bile yetersiz sanki. benzer durumlar sende de varmı.
  • Evaluative metering modundan kaynaklanıyor bu, Metering modunu değiştirin sonuçlarınızda farkı göreceksiniz. 400D nin evaluative metering de eksik pozladığı üzerine bir çok tartışma var.www.depreview.com un forumlarında ne yapmanız gerektiğini araştırın yardımcı olacak başlıklar var.
  • Arkadaşlar, 400D de Enstantane - Diyafram - ISO değerlerinin nasıl değiştiği hakkında biraz bilgi verebilirseniz sevinirim (tuşlar vs. gibi)
  • Shutter ın hemen arkasında bir teker var bununla enstantaneyi ayarlayabilirsin, sağ el baş parmak hizasına bir düğme geliyor ona basarak bu tekeri çevirirsen diyafram değişiyor. Bu sefer baş parmağın uzanabileceği yerde yukarı yön gösterirmiş gibi bir tuş var ordadan da iso yu değiştirebilirsin. Ana parametreler tek hamleyle değişiyor yani.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rouvax

Ana parametreler tek hamleyle değişiyor yani.

Can alıcı cümleyi söylemişsin yahu Malum kişi yüzünden bende de psikopatlık başladı artık

Edit : Lütfen hiç bir üye üzerine alınmasın bu cümleyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet1980 -- 23 Ocak 2007; 23:38:13 >
  • Öncelikle aranıza yeni katılan bir üye olarak herkese iyi günler diliyorum. Bir fotoğraf meraklısı olarak mesajlarınızı yakından takip ediyor ve paylaşımlarınız için çok teşekkürler ediyorum. Kullanmakta olduğum Kodak DX6490 fotoğraf makinamı değiştirme karar verdim ve başladım araştırmaya. Üç aydır tüm forumları tek tek inceledim ama yinede Canon 400D ile Pentax K10D arasında kararsız kaldım. Yukarıda verilen sanalbayim adresindeki 400D'nin fiyatı hoşuma gitti, ama site hakkında fazla bilgim olmadığı için daha önce bu siteden alışveriş yapan arkadaş varsa görüşlerini almak istedim. İlgilenen arkadaşlara şimdiden çok çok teşekkürler.
  • Sevgili gkolukisa,

bahsettiğin konu, dendiği gibi yabancı forumlarda epeyce tartışılıyor. Hatta bu tartışmaların dpreview forumlarındakine ben de katılıyorum. Tam bir fikir birliği sağlanmış değil, ama çoğunluk, düşük exposure sorununun makinanın yanlış kullanımından kaynaklandığı yönünde.

Benim teorim ise, ki bazı başka üyeler de yaptıkları testlerle benzer şeyleri savunmuşlar:
    400D de pozlama bilgisinin fokus point ile olan ilişkisini biraz arttırmışlar. Yani evaluative metering modu hafif spot meterin yöntemine doğru kaymış. Şİmdi fazla detaya girmeyeyim ama sıkıntının çözümü, fokusladığınız noktanın ne aşırı koyu ne de aşırı açık renk olacak sekilde seçilmesinden geçiyor. Yani %18 gray verecek şekilde bir fokus noktası (bölgesi) seçerseniz hiç sorununuz kalmaz. Canon niye bu fokus point etki katsayısını biraz daha arttırmış bilmiyorum, ayrıca çok benimsemedim de. Bence, bu etki katsayısını, 2 veya 3 kademeli olarak parametreye dönüştürüp menülerde kullanıcılara açsalar iyi olacak.

Ama sanırım, canon bu şekilde, pozlama üzerinde kullanıcıların daha hakim olmasını sağlamaya çalışmış. Yani sizi bunu bildiğiniz takdirde, bu özelliği lehinize kullanıp çok daha kontrollü pozlamalar sağlayabilirsiniz. Ama işte bu noktada olayın spot metering ile çakıştığını düşünüyorum ve bu yüzden bu aşırı yükseltilmiş etki katsayısına sıcak bakamıyorum. Dediğim gibi en azından bu etkide kontrolümüz olmalı...

quote:

Orjinalden alıntı: gkolukisa

eos 400 d bende de var ama tüm resimler biraz karanlık çıkıyor özellikle de düşük ışık altnda, yani kapalı havalarda ve ev çekimlerinde, hatta flaş bile yetersiz sanki. benzer durumlar sende de varmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alehar -- 25 Ocak 2007; 9:11:36 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.