Şimdi Ara

@@ Canon EOS DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@ (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
44.056
Cevap
43
Favori
1.831.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Ankara da Canon 50mm 1.8 satan yer yok mu? Tripodfoto da kalmamış, Yalçınlar, stoklarımıza hiç girmemiş diyor :( Aydınların Websitesinde görünüyor ama ordada tripoddan 25 YTL daha fazla :( Bu aydınlarda pazarlık şansımız yok dimi... Şuna bak ya yine asabım bozuldu kokskoca Ankara da (Başkent olduğu için böyle dedim) Fotoğrafçımız yok doğru düzgün. Evet benim bilmediğim güvenli 50mm temin edebileceğim, 1 veya 2. el farketmez, yerleri bana söylerseniz sevinirim.
  • İstanbul'dan birine aldırıp kargoyla göndertsen daha ucuza mı gelir daha pahalıya mı acaba ?.... Yolum düşerse Hayyam fiyatlarını alırım senin için
  • Sağol ya süper olur valla, yolun düşerse söyliyim de spot veya garantili farketmez

Büyüksün PlutosDaddy
  • sahibinden com da 120 usd ye sıfır ilan vardı bi bak istersen.
    http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/AdDetail.DoIt?AdId=3343118

edit : Linkini buldum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @p4p800se -- 25 Ocak 2007; 15:45:23 >
  • Cidden ya bende 50mm 1,8 alayım.2. el fiyatları ne kadardır ki?Ben de ankaradayım.

160ytl imiş

Bu arada sayın rouvax imzanızdaki resimden esinlendim umarım kızmazsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-18F1A75FA -- 25 Ocak 2007; 18:19:39 >
  • Güzel olmuş imza

@p4p800se aynı ilan galiba fotokritikte olabilir 120usd istiyor satan kişi. Fotokritikte ankarada elden alma şansımız olur mu dedim malesef istanbuldayım dedi...

Bakalım araştırıyoruz :)
  • ya bende şöyle güzel bir lens almaya karar verdim ama öyle bir üçlemdeyimki birtürlü son kararımı veremiyorum;
    @Alehar arkadaşımızında tavsiye ettiği Sigma 17-70 1. sırada;
    canon ef 100mm f2.8 USM makro 2. sırada
    birde son zamanlarda çok karşılaştığım ama çekilen resimlerini pek bulamadığım canon 17-85 IS USM 3. sırada.
    ihtiyacım olan iç mekanda en önemlisi düşük ışıkda keskin görüntü verecek, daha az önemle makro çekime imkan veren (aslında o o kadarda önemli değil Hoya close up macro almayı da düşünüyorum iş görür derseniz), birde manzara çekimlerinde beni fazla üzmeyecek bir objektif ama bu 3 lens den hangisi ?
  • düşük ışıkta keskin fotlar istiyorsan hızlı bir lens alacaksın, ne kadar açık diyaframlı olursa okadar iyi. Bende düşük ışıkta biraz olsun rahat etmek için 50mm 1.8 alıcam
    ama saydığın lenslerin birbirlerinden arda kalır yanları yok. Ama bence 17-85 IS para sorun değilse en önce tercih edilmesi gereken.
  • oldukça bilgili bir fotoğrafçıyla konuştum. banada değil 350D ile 300D ile arasındaki farka bile değez dedi. O parayı verip o kit lens ile 400D alacağına, ikinci el bir 300D al ve güzel bir lens al dedi.

yorum yapmak bana düşmez :)

quote:

Orjinalden alıntı: rb.atasoy

Peki şunu öğrenelim.350d ile arasındaki fiyat farkına değiyor mu?Sonuçta bizim gibi sınırlı bütçesi olup slr almak isteyen için 200-300ytl de önemlidir.O paraya da lens alınır biryerde.

Çok düşündüm galiba slr a canon ile başlıyacağım.Dolayısıyla lens birikimi de canon üzerinden olacağı için canonla devam.350d mi 400d mi p/f açısından?
  • EN GEÇ 2 hafta içinde bi uğricam zaten zira kendime de alcam inşallah 50mm 1.8 Daha erken uğrarsam da kesin haber veririm
    quote:

Orjinalden alıntı: Rouvax

Sağol ya süper olur valla, yolun düşerse söyliyim de spot veya garantili farketmez

Büyüksün PlutosDaddy
  • DP' den baktım bende ayrıntılı, sadece ana parametreler değil, diğerleride tek tuşla ve tekerle değişiyor 400D de. Bence gayet ergonomik bir cihaz.

Bu arada AF Assist Lamp için flaşmı patlatıyor bu??
  • Yanlış bilmiyorsam hafif bi aydınlatma yapıyor assist olarak.

edit: flaşla yani
    quote:

Orjinalden alıntı: Ahmet1980

DP' den baktım bende ayrıntılı, sadece ana parametreler değil, diğerleride tek tuşla ve tekerle değişiyor 400D de. Bence gayet ergonomik bir cihaz.

Bu arada AF Assist Lamp için flaşmı patlatıyor bu??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 26 Ocak 2007; 1:22:42 >
  • Nette okudum bende, 400D de spot metering olmayınca, zoom yaparak evaluative pozlama alıyorlarmış ve geri çekilince spot görevi yerine geçiyormuş

Bugün biraz 400D ve D40 kıyaslamaları yaptım nette, orda okumuştum
  • Evet AF asist için flash patlatıyor hızlı bir şekilde üst üste ... baya bi hızlı :p
  • 50mm f1.8 gerçekten düşük ışık koşullarında güzel bir lens. Fiyatı da insanı hiç üzmeyecek cinsten. Fakat bu lensi kulanmış biri olarak almayı düşünenleri bazı yönlerden uyarmak isterim.

Bu lensi kullanmak sanıldığı kadar kolay değil. Düşük ışıkta diyaframı kıstığınızda acayip bir bokeh oluşuyor (dar bir DOF) ve bunu istemiyecekseniz buna hazırlıklı olun. Ayrıca DOF bu kadar dar olunca fokuslama doğruluğu çok ön plana çıkıyor. En ufak bir front fokus veya back fokus durumları varsa sizi epey üzebilir. Fokus sisteminin de çok hızlı ve başarılı olmadığını söyleyebilirim.

Ayrıca f1.8-f2.5 arası, kenarlarda oluşan bokeh ve "aberration" ve bozulmalar lar pek hoş değil. Bu da 50f1.4 ten bu lensi ayıran en önemli fark. Aksi takdirde 50f1.5 o fiyat farkına hiç satılamazdı :)

Ama neticede o kadar ucuz ve bazı yönlerden artıları var ki (mesela küçük, düşük diyafram gibi...) kesinlikle çantanızda duracak olması sizi üzmez. Alınası bir lens.

Sadece aşırı beklentiler sonra hüsrana uğratmasın diye uyarmak istedim.
  • cevaplar için tşk.ler arkadaşlar :)

uzun süredir bakıyorum, o fiyat diliminde 400D gövdesi ufak olmasına rağmen bana en ideal seçim olarak gözüküyor. bir ara D70s mi alsam dedim ama 400D daha iyi sanırım. Ixus 65'ten sonra alışması ne kadar sürecek bakalım :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alehar

50mm f1.8 gerçekten düşük ışık koşullarında güzel bir lens. Fiyatı da insanı hiç üzmeyecek cinsten. Fakat bu lensi kulanmış biri olarak almayı düşünenleri bazı yönlerden uyarmak isterim.

Bu lensi kullanmak sanıldığı kadar kolay değil. Düşük ışıkta diyaframı kıstığınızda acayip bir bokeh oluşuyor (dar bir DOF) ve bunu istemiyecekseniz buna hazırlıklı olun. Ayrıca DOF bu kadar dar olunca fokuslama doğruluğu çok ön plana çıkıyor. En ufak bir front fokus veya back fokus durumları varsa sizi epey üzebilir. Fokus sisteminin de çok hızlı ve başarılı olmadığını söyleyebilirim.

Ayrıca f1.8-f2.5 arası, kenarlarda oluşan bokeh ve "aberration" ve bozulmalar lar pek hoş değil. Bu da 50f1.4 ten bu lensi ayıran en önemli fark. Aksi takdirde 50f1.5 o fiyat farkına hiç satılamazdı :)

Ama neticede o kadar ucuz ve bazı yönlerden artıları var ki (mesela küçük, düşük diyafram gibi...) kesinlikle çantanızda duracak olması sizi üzmez. Alınası bir lens.

Sadece aşırı beklentiler sonra hüsrana uğratmasın diye uyarmak istedim.

Digital makineler çıktığın da bir hışımla modaya uydum digital çılgını oldum, ama ne oldu artık Alan derinliği öğesini elimden almışlardır :P DSLR a terfi edince çok sevdiğimi tekrar anladım :P Dar DOF u severiz :D Elbette prime lensin bazı avantaj ve dezavantajları ama fiyatı çok iyi :D. Buarada buldum bi tane fiyat 120YTL. Bir aksilik olamazsa pazartesi elimde.

@MP4
    Makinenin ergonomisi seni rahatsız ediyorsa, şöyle büyük bir fotoğrafçıya gidip vertical grip taktır öyle dene bakalım ne hissedeceksin.

@spdrmn

Yok okadar da değil bence 300D ile arasında 4mp fark var. Hadi sen büyük çıktılar almayacaksın diyelim mp yi geçelim, focus sistemi farklı, buffer farklı, lcd farklı. biri 4. sene öncesinin teknolojisi artık sen düşün. zaten 300D nin sıfırı bile kalmamıştır piyasada.
  • Bişey aklımı kurcalıyor aslına bakarsan Rouvax;

Sigma 70-300mm ile Nikkor 50mm 1.8 aynı fiyat... Acaba prime yerine bi tele mi alsam, tabii ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı 70-300'den çok iyi sonuçlar beklemek gereksiz... Ama 300mm de çekmiyo değil
  • 70-300 güneşli bir havada 50mm den daha eğlenceli olur kesin, ama sonuç olarak ihtiyaç meselesi. Eğer sana 50mm çok cazip gelmiyorsa 70-300 ü al bence. Belki herkesin yolu 50mm ye düşmüyor ama enin de sonunda bir tele objektif alıyo.
  • Zaten bu kararsızlık içinde kendimi yiyorum işte;

Bi yanda keskin ve hızlı bi lens 1.8 diyaframla

Diğer yanda da 300mm tele...

Heralde zamanı gelince ikisini de deneyerek orda karar vericem
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.