Şimdi Ara

@@ Canon EOS DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@ (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44.056
Cevap
43
Favori
1.831.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

@@ Canon EOS DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@
  • Rouvax yanliş anlamazsan bişey sorcam, whitebalance ayarı yapmayı biliomusun?
  • Niye yanlış anlayayım? anlamadım ne whitebalance ı soruyosun ? Makineden nerden ayarlandığını mı soruyorsun ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: BzBz

Rouvax yanliş anlamazsan bişey sorcam, whitebalance ayarı yapmayı biliomusun?

bu tamda benim sormayı düşündüğüm konulardan birisi hehe
    madem 400D topiğindeyiz menüden neyi nasıl yapacağımızı anlatırsanız doğru mu yanlış mı yapıyoruz hep beraber öğreniriz
  • Beyaz denge ayarı nedir ? Makine hangi renk beyaz bilmez o yüzden makineye beyazı tanımlamamız gerekir.Beyaz denge ayarı doğru olmayan fotolarda beyaz ya maviye ya sarıya doğru gider. 400D de şöyle ayarlıyabiliyoruz. Yön tuşlarından aşağı olana basarsanız sizde görmüşsünüzdür farklı ortamlarda kullanılacak beyaz denge ayarı var. Burdan seçim yapabiliriz. Custom seçeneği sonda ona geldiğimizde custom ı seçer. Peki custom seçeneği ne işe yarıyor ? Beyazın nasıl bir renk olduğunu makineye anlatmamıza yarıyoz. Beyazı makineye nasıl anlatırsınız? Bulunduğunuz ordam da beyaza en yakın objeyi makineye gösterirseniz o bunu halledecektir. Ayrıca şöyle 2 yol var. A4 Parşömeni alın beyaz dimi bunun fotoğrafını çekin ortamda. daha sonra menu tuşuna basın. Size hafıza kartındaki fotoları gösterecek sizde burda beyazın en çok beyaza benzediği fotoğrafı seçeceksiniz. Artık makine beyazı bu şekilde biliyor. Birde yine menu de CUSTOM WB nin hemen üzerinde, WB SHIFT/BKT M B G A (menu 2. sekme) yönleri var renk yönleri burdanda siz tam orta noktayı renklere doğru hareket ettirerek fotoğraflar çekersiniz ve size en uygun olanı bulabilirsiniz. Aslında WB benim çok hoşuma gidiyor makinenin önüne farklı renkte filtreler takmak gibi. Güzel anlatamadım bu saatte ama sorun siz ben bildiğim kadarıyla elden ne geliyosa yaparım
  • WB bracketing de güzel bi çözüm olabilir çekimlerde
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rouvax

Beyaz denge ayarı nedir ? Makine hangi renk beyaz bilmez o yüzden makineye beyazı tanımlamamız gerekir.Beyaz denge ayarı doğru olmayan fotolarda beyaz ya maviye ya sarıya doğru gider. 400D de şöyle ayarlıyabiliyoruz. Yön tuşlarından aşağı olana basarsanız sizde görmüşsünüzdür farklı ortamlarda kullanılacak beyaz denge ayarı var. Burdan seçim yapabiliriz. Custom seçeneği sonda ona geldiğimizde custom ı seçer. Peki custom seçeneği ne işe yarıyor ? Beyazın nasıl bir renk olduğunu makineye anlatmamıza yarıyoz. Beyazı makineye nasıl anlatırsınız? Bulunduğunuz ordam da beyaza en yakın objeyi makineye gösterirseniz o bunu halledecektir. Ayrıca şöyle 2 yol var. A4 Parşömeni alın beyaz dimi bunun fotoğrafını çekin ortamda. daha sonra menu tuşuna basın. Size hafıza kartındaki fotoları gösterecek sizde burda beyazın en çok beyaza benzediği fotoğrafı seçeceksiniz. Artık makine beyazı bu şekilde biliyor. Birde yine menu de CUSTOM WB nin hemen üzerinde, WB SHIFT/BKT M B G A (menu 2. sekme) yönleri var renk yönleri burdanda siz tam orta noktayı renklere doğru hareket ettirerek fotoğraflar çekersiniz ve size en uygun olanı bulabilirsiniz. Aslında WB benim çok hoşuma gidiyor makinenin önüne farklı renkte filtreler takmak gibi. Güzel anlatamadım bu saatte ama sorun siz ben bildiğim kadarıyla elden ne geliyosa yaparım

gayet güzel anlatmışsın , Teşekkürler
    ben sadece customs WB yi tam kavrıyamamıştım, akşamları sarı ışık alatında istediğim renk tonlarını yakalıyamıyordum, bu akşam customs ayarı yapıp deniyeceğim.
  • Ustalarım üst konularda bir noktaya değinmişsiniz benimde başıma geldi bu olay.Mesele şu makro çekimlerde bazı cisimlerde aslında var olmayan ama fotoğrafta görülen bazı şeyler görünüyor mesela tv kumandası cep telefonu gibi materyalleri makro çekdiğimde cisimlerin tuş etraflarında beyaz pislik gibi toz gibi zerreler görünüyor veya kol saati ekranında çizikler,diyeceksinizki onlar zaten var sen normalde göremiyorsun ama fotoğrafta çıkıyor ve yine diyebilirsiniz objektifin kirli ondan öyle çıkıyor.Kesinlikle eminim normalde bunlar gözle bakıldığında görülmüyor ayrıca objektifim tertemiz hatta kendimin çekdiği değil başka makinalarda çekilen fotolardada buna rastladım.Acaba bu neden böyle oluyor ustalarım?
  • Örnek fotoğraf alabilirsek belki daha faydalı olabiliriz.
  • Rouvax bende tam olarak bu custom'ı biliomusun die sorcaktım. Sirkecide artık kanka olduum bi fotoğrafçı 400D üzerinde göstermeli anlattı. "Bu makine nelerde biliomuş" die azım açık kaldı. O WB merceği ile yapıyordu ve şöyle...

menü'nün 2. sekmesinde 4. sırada "costom WB" var ona set tuşuyla girip WB merceğini (ki bende yok 67mm'si 120 avro'imişte ) objektifin önüne tutuyorsunuz, tıpkı objektifin kapağını kapar gibi.. ve olduğunuz ortamda <<bu önemli>> ne işik kaynağına doğru tutup nede karanlık bir yere tutup çekmiyorsunuz . Tercihen duvara yada tavana doğru tutup bi kare çekiyorsunuz bu grimsi bir beyaz çıkartıyor. Sonra tekrar menüde 2. sekmenin 4. satırına "custom WB" ye girip set tuşuna basıyorsunuz. Makinede "Add to custom WB" diyor.. işlem tamam

Burada amaç makineye olduğunuz odadaki ışık sıcaklığı ve yoğunluğunu göstermek (yani 4000-7000K gibi). Gün içinde dolaşırken aslında güneş açar,bulutlanır, hava kararır... bunu AWB doğru şekilde ayarlıyamıyor. Bu sebepten önemli bir kare çekmeden önce mutlaka olduğunuz ortama göre WB yapmak lazım.

Peki sen neyle yapıyorsun derseniz , şu yarı şeffaf, resim kopyalamaya yarayan , gri (adını bilmiorum asetat, aydınger..?) bir sayfa . Amaç pürüzlü olmayan ışığı yayabilecek bir sayfa.. hafif kalın beyaz bir torbada olabilir..
  • Bir sonraki ipucu alan derinliği düğmesi olsun ozaman...
  • quote:

Bir sonraki ipucu alan derinliği düğmesi olsun ozaman...

Dostum onu bilmiyorumda şu AF assist lamp beni çok üzdü yahu Ne anlamı kaldı şimdi flaş çakınca??
  • Ne zararı var ki ? Fotoğrafı çekerken patlamıyor sadece af yi ayarlıyor. Başka hangi makinede "daha çok işe yarayan" bir sistem var ki ? AF lamp i ayrı koysa zaten 1-2 metre etkisi olur sağlıklı olarak. Bilmiyorum çevrenin dikkatini daha çok çekerim diyosan olabilir. Ama zaten çekeceğin ortamın ışığı yetecektir AF yapmasına bu sınıf DSLR lar için. onun dışında hala AF yapamıyorsan ya o resim çıkmaz :D yada flash kullanıp aydınlatacağın bir çekim olur. ozaman da bırak flash kullandığın yerde Flash strobe olsun :D
  • quote:

Ne zararı var ki ? Fotoğrafı çekerken patlamıyor sadece af yi ayarlıyor. Başka hangi makinede "daha çok işe yarayan" bir sistem var ki ? AF lamp i ayrı koysa zaten 1-2 metre etkisi olur sağlıklı olarak. Bilmiyorum çevrenin dikkatini daha çok çekerim diyosan olabilir. Ama zaten çekeceğin ortamın ışığı yetecektir AF yapmasına bu sınıf DSLR lar için. onun dışında hala AF yapamıyorsan ya o resim çıkmaz :D yada flash kullanıp aydınlatacağın bir çekim olur. ozaman da bırak flash kullandığın yerde Flash strobe olsun :D

Normalde zaten en önemli yanı (benim için) çevrenin dikkatini çekmesi. Ama bilgim az bu konuda, çekeceğim ortamın ışığı yeterli gelir demişsin mesela. Yani bu sınıf (dSLR) loş ışıkta assist lamp olmadanda çekim yapabiliyor - diye anlıyorum ben bu cümlelerden doğrumuyum??
  • gece AF point i karanlık siyah bir yere doğrultmazsan AF yapmakta zorlanmıyor alet. yanlış yönlendirmiş olmayayım. Mesela ilk safyada gece çekilmiş fotolar da AF asist için flash kullanmadım.
  • quote:

gece AF point i karanlık siyah bir yere doğrultmazsan AF yapmakta zorlanmıyor alet. yanlış yönlendirmiş olmayayım. Mesela ilk safyada gece çekilmiş fotolar da AF asist için flash kullanmadım.

Hmmmm, eğer onlarda kullanmadıysan (bende soracaktım zaten) o zaman çok çok başarılı focus yapıyor zaten. Benim S2 de AF assist lamp var, loş ışıkta bile bazen çalışmıyor

Bende bu sıralar iyice bir eos 400d - nikon d40 kıyaslaması yapıyorum, o açıdan benim nazarımda büyük eksi oluşturmuştu başlangıçta bu AF assist lamb.
  • Biliyorum S2 nin yeşil ışığını, gece karanlıkta çekim yapardım, hatta o yeşil ışık lazer gibi yoğun ama sonuç olarak ne kadar işe yarıyor dediğin gibi tartışılır.
  • Dediğim olay budur. Sirkeci metroda 125$ 77mm

@@ Canon EOS DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@
  • Evet biliyorum bunları ama hiç kullanmak nasip olmadı, zaten beni aşarlar :D
  • Bugün 50mm F1.8 II lensimi 120YTL ye aldım. 18-55 ve 50mm yi 50mm de test etmeye çalıştım. Çıktılarda gözüme çarpan bişey 18-55 F6.3 de 50mm lensten daha çok ışık alıyor. Keskinlik konusunda henüz kayda değer bir fark göremediğim için foto yayınlamıyorum . Test için önerilerinizi alıyım o kriterlerde test ediyim. Mesela ne dersiniz aynı mm de farklı diyafram kullanmak caiz midir sizin için? Yoksa aynı mm de lenslerin maks performans gösterdikleri F lerimi seçiyim ?

Lens için link
    http://www.photozone.de/8Reviews/lenses/canon_50_18/index.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rouvax -- 30 Ocak 2007; 13:13:28 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.