Şimdi Ara

@@ Canon EOS DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@ (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
44.056
Cevap
43
Favori
1.831.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 50mm 1.8 üstüne ilk görüşlerim. Malzeme kalitesi iyi değil, ama işlevselliği tabiki etkilemiyor. Diyaframın 1.8 e kadar inmesi alan derinliği kavramını benim için baştan yazıyor :). Makinedeki alan derinliği tuşu bir işe yarıyor artık :D . Yanlız En keskin sonuçları tabiki 1.8 de alamıyoruz diyafram 4 e çekilse daha iyi keskinlik elde ediyoruz. Şöyle güneşli bir havada yüksek diyaframlarda nasıl sonuçlar elde edilicek diye merak ediyorum. Backfocus Frontfocus a etkisini inceledim gayet başarılı sonuçlar aldım. Zaten bu birazda makineyle ilgili bir konu ama tabi lensde etkiliyor bir miktar. Gelişmeleri bildirimcem :) 400D ye yakışıyor şimdilik :P

Ayrıca
    http://forum.donanimhaber.com/m_11981116/mpage_1/key_//tm.htm#11981116 bu başlığı da gözden kaçırmayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rouvax -- 30 Ocak 2007; 20:20:46 >
  • Bu keskinlik testi için ne yapmak lazım?? Mesela ben S2 de farklı diyaframlar ile bakmam için ne yapmalıyım?? Yakın mesafeden saat felan çekip, 100% crop yapıp detay yerlerde, ona felanmı bakmak gerek acaba??
  • Yakın çekimlerde fark azalıyor, uzakta fark daha çok belli oluyor detay yakalama konusunda. Mazara fotoğraflarında deneme yapabilirsin, veya dpreview gibi normal mesafede resmin küçük bir kısmında crop yaparak bakabilirsin.
  • O zaman yaklaşık 4 metre mesafeden (yeterlidir umarım) masanın üstüne bir sürü ıvır zıvır bırakıcam. Genel bir çekim yapıcam. Diyafram kıstıkça süre uzatıcam (aynı ışık durumu) Sonrada croplar alıp karşılaştırcam sanırım.

Hani belki çok bişey belli olmaz ama, oyalancaz işte, hobimiz bu
  • alper di galiba film kutuları koyum çekmişti mesela o güzel bir örnek böyle üstünde farklı renkler yazılar olan karmaşık bişeyler, yine bir kutu olabilir koyarsan her halde daha çok verim alırsın. Gerçi S2 için hangi diyaframları tavsiye ettikleri yazıyo heryerde ama sen bi dene :D
  • Bende okumuştum biraz ama en azından testi doğrumu yapmışız, yanlışmı, onu gözlemlemiş oluruz
  • ya ben biryerde birşeyi yanlış yapıyorum ama ne?
    çektiğim fotolarda tüm renkler gerçeğine çok yakın çıkıyor ama kırmızı nedense ya daha koyu yada kremit rengine yakın çıkıyor (ayarlarla oynayınca) ama birtürlü gerçek rengine yakın bir renk olmuyor. Bu kırmızı için özel bir ayar varmı veya ne yapabilirim.
  • satürasyon ayarlarını kontrol ettin mi ?
  • tabii kitapçıkda yazan bilgiler doğrultusunda o bölümdeki ayarlarla pek çok deneme yaptım hatta user def. da 2 ayrı ayar yapıp kaydettim ki bu ayarlar def. ayarlara göre daha gerçekçi doğal renkler veriyorlar, ama dediğim gibi diğer renklerde gerçeğe çok yakın tonlar elde ederken iş kırmızıya gelince herseferinde çuvalladım.
  • bu kırmızı olayına bende dikkat ettim. bana canon un sensörün kırmızı renge böyle bir duyarlılığı var gibi geldi.. diğer renkleri bozmadan değiştirilebileceğini sanmıyorum malesef.
  • beyler ozaman şöyle yapın isterseniz başka bir makineyle karşılaştırma imkanınız varsa onun la karşılaştırın. Benim gözüme pek çarpmadı renklerde bir konu. şöyle bir link veriyim siz karar verin...
    http://www.dpreview.com/reviews/canoneos400d/page20.asp
  • bende birde kodak easy cx 7525 var, onla da aynı kareleri aynı ortamda aynı şekilde çektim, ondaki kırmızı ayrılığı daha kötü, çektiğim kadrajda; lacivert yastık, kadife kırmızı yastık, koyu borda örtü, borda küçük araba, kırmzı büyük araba var :)
    lacivert yastık ve koyu borda örtü nerdeyse 1-1 ama diğerlerinde bariz ton farklılığı çıkıyor?
    ayarlarda daha önce kurcalamadığım srgb yerine adobe rgb ile denedim dahada kötü oldu :(
    deneme yapıpda ton farkı yok çok yakın diyen varsa ayarlarını bizahmet yazabilirse aynı ayarlarla bende bir denem yapayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @p4p800se -- 3 Şubat 2007; 0:13:48 >
  • Bende daha önce canon a85 vardı . Bu konu a85 tede vardı ve daha orda dikkatimi çekmişti. a55w ve exilim in bir modeliyle deneme şansım oldu kırmızı canon da birazdaha vurgulu çıkıyor. Bu o anın ışık ortamına göre rahatsızlık veriyor yada vermiyor. Şimdi bende çektiğim resimlere birkez daha baktım, evet, kırmızılar daha vurgulu diğer renklere göre ama öyle çok dikkat çeken bir durum değil..

Bir ornek yolluyorum...
  • buradada kırmızı farkı belli oluyor...

@@ Canon EOS DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BzBz -- 2 Şubat 2007; 0:58:59 >
  • BU FORM NASIL OLURDA DİPLERDE GEZEEERRR .. naayYYYIIRRRR!!

Alın bi örnek resim, arkasıda gelcek, havalar soğuk içerde çalışıorz..

• @BzBz
    renkler ve netlik çok güzel bence ışıkta güzel olmuş, flash kullandın mı ?
    Ama bişeyi söylemedn geçemiycem bence köpekte önemli bir öğe fotoda keşke odak noktanı köpekle adam arasında seçseydin. Belki daha da güzel olurdu.
    Ama pozlama konusunda çok iyi!
  • plutos cevap bekliyorum daha çok şey var sorucağım
  • Beyler bu formu tartışmalarla kirletmeyelim.Özelden devam edelim.. Dikkat lütfen!!!

Şu eksiği bi gideriim dedim..

Nasılım??!!

• sende hangi lens vardı bzbz

• Ben makineyi aldıım gün araba fuarında kapağı kaybettim, arabaya in-bin cebimden düştü. Bende hayyamda adam gibi bi bunu buldum. Zaten aldıım an şaşırmıştım, nası olurda kapakta ip olmazdı ama düşününce tabi mantıklı olan ip olmaması ama ip olmayıncada her seferinde kapağı koycak yer arıodum. Allaın plastiğine 15YTL verdikten sonra kafamda ipleme planları yaptım :)) Yabancı turistin biri ipi direk kapağa japonlamıştı (hyar:) e bende kuyumcu olduumun avantajını kullandım

Yani kısaca hala kit lensteyim. Ama madem konu açıldı yurt dışından 17-40L almayı düşünüyorum. Hayyamda 850$, L için bence uygun fiyat. Kullananlar varmı yada deneyenler? Naslıdır?

NOT: yabancı sitelerdeki test değerlerinden pek anlamadığımdan soruyorum..
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.