Şimdi Ara

Canon EOS M100 M15-45mm? Olympus OM-D E-M10 Mark III 14-42mm?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fotoğrafçılığa yeni başlayacağım. Kaliteli kişisel fotoğraflar çekip bastırmanın yanı sıra stok fotoğrafçılığı konusunda da kendimi geliştirmek istiyorum. Sizce hangisini almalıyım?

• M10 mark 3 , Canon M100'ün yanında PROFESYONEL gibi olur.
    www.apotelyt.com
    Canon M100 vs Olympus E-M10 III Comparison Review
    https://www.apotelyt.com/compare-camera/canon-m100-vs-olympus-e-m10-iii

Bunca ayar tekerleri neye yarar ? Gerektiği durumda anında ayarları zaten parmaklarınızın ucunda olan bu ayar tekerleri ile çok seri değiştirebilmenize.

Ayrıca M10 Mark 3'teki harika vizöre karşın Canon M100'ün vizörü de yoktur. Güneşli günlerde LCD ekran bazen hiçbirşey görünmeyecek durumda olabiliyor.

5 eksenli titreşim engelleme sistemi ile e Olympus OM-D E-M10 düşük ışığın olduğu durumlarda ISO'yu Canon EOS M100'deki gibi çok yükseltmeden fotoğrafı net çekebilmenize olanak verir ve bu da size daha temiz bir fotoğraf olarak döner.

M10 Mark 3'te 4K video da Canon M100'e göre önemli bir fark. Özellikle de stok görsel üretimi konusunda fotoğraftan ziyade 4k video çekimine yönelirseniz az üretim ile çok daha misli miktarda gelir elde etme şansınız olacaktır. Fotoğraflar 0.25 $'a satılıyor iken bir tane 10-15 saniyelik video 10-30 katı daha yüksek kazanç sağlayabiliyor. Bu nedenle de M10 Mark 3 ileriye dönük olarak da çok daha yararlı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 2 Nisan 2020; 6:39:5 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

M10 mark 3 , Canon M100'ün yanında PROFESYONEL gibi olur. https://www.apotelyt.com/compare-camera/canon-m100-vs-olympus-e-m10-iii

Bunca ayar tekerleri neye yarar ? Gerektiği durumda anında ayarları zaten parmaklarınızın ucunda olan bu ayar tekerleri ile çok seri değiştirebilmenize.

Ayrıca M10 Mark 3'teki harika vizöre karşın Canon M100'ün vizörü de yoktur. Güneşli günlerde LCD ekran bazen hiçbirşey görünmeyecek durumda olabiliyor.

5 eksenli titreşim engelleme sistemi ile e Olympus OM-D E-M10 düşük ışığın olduğu durumlarda ISO'yu Canon EOS M100'deki gibi çok yükseltmeden fotoğrafı net çekebilmenize olanak verir ve bu da size daha temiz bir fotoğraf olarak döner.

M10 Mark 3'te 4K video da Canon M100'e göre önemli bir fark. Özellikle de stok görsel üretimi konusunda fotoğraftan ziyade 4k video çekimine yönelirseniz az üretim ile çok daha misli miktarda gelir elde etme şansınız olacaktır. Fotoğraflar 0.25 $'a satılıyor iken bir tane 10-15 saniyelik video 10-30 katı daha yüksek kazanç sağlayabiliyor. Bu nedenle de M10 Mark 3 ileriye dönük olarak da çok daha yararlı olabilir.
    Çok teşekkür ederim vakit ayırdığınız için.

İlk linkteki gibi sadece gövde alıp farklı bir lens mi almalıyım yoksa ikinci linkteki 14-42 lensi mi kullanmalıyım?

Sony A6000 hakkında görüşünüz nedir?

M10 Mark 3'ün otomatik odaklaması olmadığı ve pixel açısından geride olduğu yazıyor bunlar bir sorun teşkil eder mi?

Tekrar teşekkür ederim.
    https://www.amazon.com.tr/Olympus-Gövde-Megapiksel-Video-5-Eksen/dp/B0756QLGKV/ref=asc_df_B0756QLGKV/?tag=googleshoptr-21&linkCode=df0&hvadid=344882438061&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=4931901279128769091&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=1012780&hvtargid=pla-366760482153&psc=1

• Hocam bir de Canon M50'yle kıyaslayabilir misiniz?
  • Rica ederim...

OM-D E-M10'u geçeyim, tee Olympus PEN E-PL5'te bile otomatik odaklama vardı. Hatta tam 10 yıl önce çıkan modellerinde bile otomatik odaklama vardı. Bu bilgiyi aldığınız kaynak neresi ise o kaynaktan koşarak uzaklaşın size verdiği şey bilgi değil zehir !..

Bana da inanmayın. Bakalım kaynak ne diyor ?
    Imaging Resource
    Olympus E-M10 III Review - Performance
    https://www.imaging-resource.com/PRODS/olympus-e-m10-iii/olympus-e-m10-iiiA6.HTM

Kaynakta da göreceğiniz üzere ürünlerin-modellerin "AutoFocus" anlaşılması zor olmayacak bir ingilizce sanırım "oto fokus" hızları test ediliyor. OM-D E-M10 Mark 3'ün test sonuçları. Yani var mıymış ?

14-42 kit lens ile epey ilerleme kayıt edilir. Benim bugün dahi 14-42 kit lens ile çektiğim fotoğraflarım satın alınmaktadır. Fotoğraf çekim teknik bilginizi geliştirirken sizi yeterince ileri taşır. Bundan sonra da uygun fiyatlı filmli makina lensleri ile ucuz yollu devam yoluna yönlebilirsiniz. Helios helios 44m-6 gibi prime lensler ile mesela, gövdede 5 eksenli is olduğundan da bu lens ile bile kullanırken titreşim önleme özelliğiniz olur.

Bu da EOS M50'nin
    Imaging Resource
    Canon EOS M50 Review - Performance
    https://www.imaging-resource.com/PRODS/canon-eos-m50/canon-eos-m50A6.HTM

Bence Canon EOS M50'de gayet güzel, alınabilir bir gövde. Gövdede IS (titreşim engelleme yok ama diğer yönleri sebebi ile tercih ediyorsanız elbette güzel alet).

Helios 44M-6 ve adaptör ile olay şu

Bu da bu lensle ve Olympus PEN E-P3 (ki çok eski 12mp. olan bir gövdedir) ile çekilmiş bir örnek :
    Cat by Esat Sanlav, on Flickr

Tabi bu lensi uygun adaptör ile Canon EOS M50'de de kullanabilirsiniz.
    Sony a6000 sensör olarak bunların içinde en iyisidir fakat epey eski bir model. Elektronik vizörünün ekran tazeleme hızı biraz yavaş ve de LOŞ. Biraz da barındırdığı teknolojiler olarak en yaşlısı olması nedeni ile eksikleri var. Sırf fotoğraf için iyi bir makina. Yanılmıyor isem "timelapse" için Sony a6000'e ücret ödeyerek uygulama yükleyip bu özelliğe kavuşabiliyordunuz. O ise güncel makinalarda artık bu özellik (Olympus OM-D E-M10 Mark 3'te mesela) direk ve hem de 4K seçeneği ile geliyor.

Benim şu fotoğrarım,
    Foggy bus - #m43turkiye by Ciddi iyi1i, on Flickr
    Linkten de dikkat ederseniz hangi makina ve hangi lens ile çekildiğinin orijinal EXiF bilgisini de görürsünüz... Bu fotoğrafım en çok satılan fotoğraflarım arasında. Olympus PEN E-PL6 + 14-42 kit lens ile çektiğim bir fotoğrafımdır. Tabi aynı makina ile yüzlerce foto çekmişim ama hepsi bunun gibi çok satan olmamıştır. Sebep makinanın ve lensin iyi olup olmaması değil, fotoğrafçının konuyu iyi bulup, onu iyi çekebilmesi ki bu farklılık oluyor.

Bu 5 eksenli IS olayı nedir hani yaşamadan, tecrübe etmeden anlamak da anlatmak da çok zor ama size şöyle kaynak da sunayım.

Tony & Chelsea Northrupyoutube
    X-T10 vs E-M5 II vs a6000: Mirrorless Shootout!
    https://www.youtube.com/watch?v=rHp0PyBu2CQ

Bu görselde gördüğümüz şey elde çekimde (yani tripod ile gezmiyorken, makinamız tripoda takmadığımız durumlarda) Olympus'taki 5 eksenli IS'in titreşim engelleme teknolojisi sayesinde ISO'yu çok yükseltmeden ISO 400'ile gördüğünüz gibi çok daha temiz bir fotoğraf çekebiliyor olmamız. Buna karşın IS olmayan ve hatta IS'i bu kadar başarılı da olmayan bir gövde ile aynı kareyi ancak ISO 6400'de net çekebilmiş ve haliyle fotoğraf kumlu/karıncalı gibi olmuş.
    . . .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 2 Nisan 2020; 16:31:16 >

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim detaylı yazdığınız için. Stok fotoğrafçılığı konusundaki tavsiyeleriniz için de tekrar teşekkür ederim. Olympus OM-D E-M10 Mark III satın almaya karar verdim.
    Keşke siyah gövdeli olanı da bulabilsem tüm siteler gümüş gövde satıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WP Maokai

Çok teşekkür ederim detaylı yazdığınız için. Stok fotoğrafçılığı konusundaki tavsiyeleriniz için de tekrar teşekkür ederim. Olympus OM-D E-M10 Mark III satın almaya karar verdim.
    Keşke siyah gövdeli olanı da bulabilsem tüm siteler gümüş gövde satıyor.
    Rica ederim... Umarım memnun kalırsınız.
    Evet, haklısınız burada bir başlıkta da arkadaşlar neden siyahı yok diye şikat konusu açmışlardı. Seçenek olamması kötü bir durum. Yalnız yıllarca gümüş gümüş diye tutturan bir kitle vardı. Sanırım bu nedenle siyahların talep görmemesi yüzünden ithalatçı da böyle yönlendirilmiş oldu. Çünki çok rastlamıştım gümüşü yok mu diye soranı da zamanında .

• WP Maokai kullanıcısına yanıt
    M10 Mark3 deki ayar tekerleri bugüne kadar denediğim en güzel hissiyata sahip tekerlerdi açıkcası, Kısaca deneyimlemiştim ve şuana kadar elime alıp denediğim en keyifli ayar tekerleri açıkcası ne kadar önemli bilmem tabi ama çok güzel gelmişti bana, Kişisel bir yorum tabi bu aynı şekilde denediğim diğer modellerden bazıları, Em1 Mark2, D90, D7100-7200, D850, Canon 70D fuji Xh-1 ve önceden kullandığım A6000...

A6000 hakkında'da bir yorumda bulunayım adı geçmiş konuda, Sadece fotoğraf olarak düşünülürse önüne takılacak iyi bir lens ile hala çok iyi iş görür uzun zaman boyunca, Her işi görebilecek kapasiteye sahip doğru kullanıldığında, Vizör gündüz iyi ama ışık azaldığı zaman zorlar, Af sistemide aynı şekilde ama gün ışığında Af çok çok iyidir, Ama yazdığım gibi bu makinayı alıp önüne takacağınız lens önemli.
  • Canon EOS M100 M15-45mm? Olympus OM-D E-M10 Mark III 14-42mm?

Şöyle bir kaynak daha paylaşayım... Herşeyin sadece "sensör büyük" ezberi ile doğruyu gösteremeyeceğine dair bir kanıt.

Kaynak :
    www.optyczne.pl
    Test Olympus E-PL9 - Szumy i jakość obrazu w RAW - Test aparatu - Optyczne.pl
    https://www.optyczne.pl/396.7-Test_aparatu-Olympus_E-PL9_Szumy_i_jako%C5%9B%C4%87_obrazu_w_RAW.html
    -
    www.optyczne.pl
    Test Fujifilm X-A7 - Szumy i jakość obrazu w RAW - Test aparatu - Optyczne.pl
    https://www.optyczne.pl/436.7-Test_aparatu-Fujifilm_X-A7_Szumy_i_jako%C5%9B%C4%87_obrazu_w_RAW.html

Şu da OM-D E-M10 Mark 3'e ait :
    www.optyczne.pl
    Test Olympus OM-D E-M10 Mark III - Szumy i jakość obrazu w RAW - Test aparatu - Optyczne.pl
    https://www.optyczne.pl/388.7-Test_aparatu-Olympus_OM-D_E-M10_Mark_III_Szumy_i_jako%C5%9B%C4%87_obrazu_w_RAW.html
    - ISO 800'e kadar en temiz foto veren bunlar içinde bu görünüyor. Zaten 5 eksenli IS'i ile de ISO 1600 üstüne ben hiç çıkmadım (F1.8 bir lens aldıktan sonra).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 6 Nisan 2020; 14:47:0 >

• OM-D E-M10 Mark II Body alıp, daha iyi bir lens (ya da bütçeden tasarruf) de düşünülebilir 4K video kullanılmayacaksa. Mark II'den çok bir fark yaratabilir mi sanmıyorum ama video için düşünüyorsan hayal kırıklığına yol açabilir. Onun dışında sokakta iyi bir görünümü var, hafif ve 5 eksenli sabitleme özellikle geceleri hayat kurtarıcı. Lens içinse açıkçası 17mm f1.8 kullanmayı en çok sevdiğim lens sanırım ama bu benim. Kit lens ile de oldukça keskin, güzel fotoğraflar çekebilirsin. Düşük ışık koşulları dışında belki de çoğu zaman daha hızlı lens alsaydım da demeyebilirsin. Bunda fotoğraf çekme alışkanlığı da devreye giriyor. Kısacası buradaki tavsiyem ihtiyaçlarını ve beklentilerini önceden belirleyerek seçimini yap. Benim için sokağa 17mm ile çıkmak çoğu zaman yeterliyken bir başkası 12-40 olmadan rahat edemez ya da başkasına bu da yetmez 14-140 ister. Tüm bunların artısı ve eksisine göre seçimini sadece sen yapmalısın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.