Şimdi Ara

canon G9 ya da S5

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bende a540 var ama yurtdisindan yeni bir dSLR olmayan fotograf makinesi almayi dusunuyorum, aklimda 2 model var canon G9 ya da S5

G9, boyutu cok uygun, 12 MP, ama dolar olarak bile disarda pahali, ve sanirim video sirasinda optik zoom yok.

S5, optik zoom olarak cok iyi, video cekerken optik zoom var, ama boyutu sanki biraz fazla (zaten o zoom daha kucuk olamaz ama, boyuta karsi zoom'da kararsizim).

sizin dusunceleriniz nelerdir, arkadaslar?

imla duzeltildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozoz -- 30 Mart 2008; 23:07:03 >

• CANON G-9 DAN ŞAŞMA BENDE İLK ÇIKTIĞINDA ALDIM ÇOK MEMNUNUM ÖZELLİKLE VİDEO ÇEKİMİ MÜKEMMEL GİTTİ GİDİYOR .COM DAN ALDIM BEN MEMNUNUN EĞER ONU ALMAZSAN NİXON YADA OLİMPUS TERCİĞİN OLSUN
  • G9, S5'den üstün bir makine.

G9'u tavsiye ederim.. Yanlız fiyat olarak biraz pahalı, fakat değecektir diyorum...
  • Canon g-9 ile başlicaktım ilk fotoğraf macerama ama o paraya d-slr alabilirm diye vazgeçmiştim s5 e göre daha üstün bi makina hem de daha compact ölçülerde..
  • S5'ten daha büyük sensörüyle direkman öne çıkan bir model, sırf bunun için tercih edilir.

ISO konusunda gayet başarılıdır. Fotoğraf kalitesi zaten S5'ten üstün tartışılmaz.
  • fuji f50fd de çok başarılı ,yabana atmayın sakın
  • G9 fotograf kalitesi acısından daha iyi. Ayrıca daha pro kullanım tarzına gore dizayn edilmis
    S5 video konusunda iyi fakat fotograf kalitesi iyi degil.
    G9 daha ust sınıfa hitap ediyor gibi. G9 da birde genis acı 28 mm gibi olsaymıs cok daha iyi olacakmıs. O makinaya 35mm yakısmıyor. Birde 12 mp degilde 8 mp falan olsaymıs daha isabetli olurmus. 12 mp crop yada A3 ten buyuk baskı alınmayacaksa gereksiz bir boyut.
  • anladığım kadarı ile zoom da olsun istiyorsun ama boyutlarından dolayı kararsızsın... yeni çıkan fz28i incelemeni tavsiye ederim elbette canon g9un fotoğraf kalitesi bundan biraz daha iyi olabilir... ama zoomlu bir makine için boyut ve diğer özellikleri ile o fiyata alınabilecek en iyi makine diyebilirim...
  • konuyu açan arkadaş şimdiye kadar istediği makinayı çoktan almıştır.konunun açılış tarihi 30 mart çünkü.
  • Olsun guncel satılan makinalar nasılsa, birilerine faydası olur mutlaka.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

fuji f50fd de çok başarılı ,yabana atmayın sakın

Yok canım yabana atar mıyız hiç.
    İyiki söyledin
  • canon g-9 üzerine makine yok derim okadar bir sürü aynı işlevde makine ile kıyaslamak için makineleri test etmelisin tavsiyem g-9 dan şaşmayın...
  • Yüksek zoom isteğiniz varsa G9 ile başlamayın, bırakın önce bu isteğiniz körelsin. Bende sırası ile kodak(modelini hatırlamıyorum) , Canon S2, Canon S3 ve son olarakta Canon G9 kullandım. Kesinlikle kalite ve renkler açısından G9 daha önde. Bu tartışılmaz ama yüksek zoom her zaman yeni başlayanların ilgisini çekiyor. Ama emin olun eğer biraz amatör ruhla foto çekmeye başlarsanız S5 sizi ilerde üzer kalite olarak.

Gerçi bunun sonu yok, bende şimdi SLR bakmaya başladım.. Siz nereye kadar gideceğinize karar verip o şekilde alın makinanızı.

Bu arada Canon'un yeni modelleri çıktı 20X optik zoomlu. İsterseniz onları bekleyin. Fiyat olarak çok farklı gözükmüyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.