Şimdi Ara

Canon HV 30 alım sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kendimce kısa filmler çekmek gibi bir hevese kapıldım ve bir kaç günlük araştırma sonucunda bu iş için en uygun fiyat/performans kamerasının Canon HV30 olduğuna kanaat getirdim.

Kararımı verdikten sonra giriştiğim fiyat araştırmasında ise işin içinde çıkamadım. Kamera Türkiye'de garantili olarak 2000-3000 TL fiyat aralığında satılıyor ki, parayı zor kazanana biri olarak bin dereden su getiren elektornik garantisi için bu bedeli ödemek istemem! Amerika BH Photo Sitesinde kamera şu an 599 $'a satılıyor, GG'de ise 1277 TL gibi bir fiyat buldum. (Satıcı henüz kameranın refurbished olup olmadığı ile ilgili soruma cevap vermedi.) Son olarak Doğubank Gap Elektroniği aradım ki daha önce bir kaç uygun alışveriş yaptığım bu firma spot HV30 için 1750 TL istiyerek beni şaşırttı!

Bu alışveriş için deneyimleriniziden ve bilgilerinizden yararlanmak istiyorum. ilgi gösterirseniz çok sevinirim.

• Bu kameranın Amerikada satılan NTSC özellikte olanları daha düşük fiyatlı oluyor.PAL özellikte olanlar daha pahalı.Şimdiye kadar Türkiye'de güvenlir yerlerde 2100 ytl altında fiyata satıldığını pek görmedim.Hatta 2500-2800 lere kadar çıktığı yerler var.1750 ytl gerçekten çok uygun ve kaçırılmaması gereken bir fiyat bence.Ama özelliklerine bakın acaba PAL mı? diye

NTSC kamera sorun olabilir belki.Tabii önemli olan sizin ihtiyacınız.Bu kadar uygun fiyat olunca insan ister istemez biraz işkillenmeli.Kamerada acaba bir sorun var mı?

Sıfır orijinal ürün müdür?Yoksa kenarında köşesinde bir hatası olup da biz bunu birine kakalarız düşüncesiyle satılan bir ürün müdür? Eğer güvendiğiniz bir yerse ve size teminat veriyorsa çok uygun bir fiyat gerçekten.

Garanti konusunda size katılıyorum.Aldığınız ürün sorunlu çıktı mı yandınız.İstersen en sağlam garanti olsun.Bin dereden su getirirler.Elektronik eşyada kesin bir şey söylemek zor.Kimisi ilk bir kaç gün içinde belli eder arızasını kimi bir yılda çıkartır.Bir kaç gün içinde çıkarsa mesele yok.Tutar geri verirsiniz.Ama arıza 3-5 ay sonra başladı mıydı işler zorlaşır."Filanca falanca garantisi var efenim bu ürürünün" derler.Onlar malı satana kadar göz boyaması.Yepyeni eşyanız tamir edilcem diye sağı solu kanırtılmış bir şekilde elinize geri gelir.Garanti bu işte...İnsan bu yüzden sırf garanti için çok fazla fiyat farkı vermeyi göze alamıyor.Sonuçta her halukarda sinir sahibi oluyoruz.

Bu yüzden hep derim.Elektronik eşya aldın mı ilk 2-3 gün her bir yerini kurcalayacak,inceleyeceksin,her bir özelliğini test edeceksin,her bir fonksiyonunu deniyeceksin.Böylece kenarda köşede kalmış bir üretim hatasını zamanında farketmek mümkün olur.

Adam kamerayı alıyor ilkdefa ta 6 ay sonra bilgisayara bağlıyor...mesela söz gelimi...anaa! bir bakıyor firewire kapısı sorunlu..Hadi bakalım geçmiş olsun uğraş bakalım artık garanti peşinde.Gönder garantiye altei 2 ay sonra sağı solu kanırtılmış çizilmiş olarak "efenim arızanız giderilmiştir" diye geri göndersinler"

O yüzden her zaman derim elektronik eşya biraz şans işidir.Para kolay kazanılmıyor.İyi ki tüketici hakları var.Kullanmayı bilmek lazım.Yoksa daha çook sömürür bu insafsızlar bizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 21 Ocak 2009; 14:58:46 >

• Lokman hekim, ilgine çok teşekkür ederim.

Gap elektroniğin sattığı ürün de Spot imiş... ABD fiyatı 599 $'a düşmüşken, GG'de 1270 TL bulunurken, spot bir ürün için o para çok geldi açıkcası.

Daha evvelden DV edit işleriyle uğraştığım ve o zamanki kameram da NTSC olduğu için NTSC bana bir sıkıntı yaratmaz. Evde bütün TV'ler NTSC destekliyor. O yüzden sadece Pal ve garantili diye 2000 ve üstü TL'yi harcamak istemiyorum.

Birkaç gün bütün alternatifleri araştıracağım. HV40 çıkmak üzereymiş belki bu fiyatları biraz geri çekebilir (Fakirin umudu işte :) )

Satmak isteyen ya da uygun fiyat bilen arkadaşlar da yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murattolga -- 21 Ocak 2009; 18:39:25 >
  • 116.5x12: 1399 TL'ye aldım. Pazartesi elimde olacak. (NTSC)

Okuyan herkese ve cevaplayarak yön veren LokmanHekim'e çok teşekkür ederim.
  • Bence çok iyi fiyat!
    Hayırlı uğurlu olsun, iyi günlerde kullan!
    Aldığın yer neresi acaba? Ben de ileride HV40'a yazılırım belki!

NTSC seçmiş olman da doğru karar bence!
    Nedense son zamanlarda bu duyguya çok fazla kapılır oldum: Vegas'ı karıştırırken, bir NTSC sistem için yapabildiklerine bakıyorum bir PAL sistem için yaptıklarına...
    "yav diyorum bu program aslında NTSC için galiba! PAL ile ilgili seçenekleri ayıp olmasın diye, fasulyeden koymuşlar":))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MIND GAMES -- 24 Ocak 2009; 2:42:16 >
  • Mind Games,
    NTSC kameranın avantajları editle uğraşanlar için daha fazla. Ben de ince eleyip sık dokuduktan sonra karar verdim yani NTSC' yi sadece ucuz olduğu için tercih etmedim.

Kamerayı GG üzerinden aldım. Satıcı refurbished olmadığının ve sıfır olduğunun garantisini verdi. Pazartesi-Salı elimde olur sanırım. ABD'den getirme imkanımda vardı ama tax'i ile birlikte yine cebimden en az 750$:1275 TL civarı bir para çıkacaktı ve 1 ay kadar da beklemem gerekecekti. Taksitli olması bütçemi fazla yormamama yaradı. Kamera geldikten sonra ilk aşamada geniş açı filtresi ve mikrofon sonra da 35mm adaptör almayı planlıyorum.

quote:

Sinema filmine en yakın görüntüyü elde etmek için sayısal mecrada kabul görmüş standart saniyede 24 kare ve 180 derecelik (1/48) shutter ayarıdır. Bu tam olarak sadece NTSC sürümünde mevcut. PAL ise 25p kullanıyor ve shutter ayarları da ona göre. Yapılan çalışma filme basılacaksa ya da internet üzerinde yayınlanacaksa, 24p Sinematik görüntü ve düşük ışık için çok önemli bir sistem. gerçekten büyük bir avantaj. Ayrıca bu modda iken ışık ve renk hassasiyeti de inanılmaz derecede artıyor. Yani düşük ışık için de büyük bir avantaj.

PAL’de bulunmayan diğer bir özellik ise 30p özelliği. Yani 24p 30p arasından seçim yapabiliyorsunuz. Daha fazla aksiyon olduğu için yüksek kare sayısı gerektiğinde 30p yardıma koşuyor. Hem de film görünümünü farkedilir ölçüde zedelemeden.

60i özelliği de yine sadece NTSC HV30'larda bulunan bir özellik. Deinterlace işleminden sonra 60p görüntü elde edilebiliyor (saniyede 60 karelik). Bu işlemi Red Giant frames gibi bir plugin’le yaparsanız, gerçekten 60p görüntü çekmiş gibi bir sonuç elde edebilirsiniz çünkü bu plugin sadece satırları birbirine kopyalamıyor. Önceki ve sonraki kareleri inceleyip optimum bir sonuç elde ediyor. 60p görüntüyü elde ettikten sonra bunu 24p olarak oynattığınızda ise muhteşem bir yavaş çekim elde ediyorsunuz. PAL sürüm ile de bunu 50i’de yaklaşık kalitede yapmak mümkün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murattolga -- 24 Ocak 2009; 10:34:27 >

• Hocam kameranız hayırlı olsun,iyi günlerde güle güle kullanın.Fiyat bakımından gerçekten uygun.Canon HV30 çok güzel bir kamera.

Ayrıca yukarıdaki bilgilendirme için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 24 Ocak 2009; 14:20:22 >
  • kamera bugün geldi. İlk izlenimlerim çok olumlu makrosu falan dehşet. Bununla karınca belgeseli bile çekilir :)
  • Hayırlı olsun. Videoları bekliyoruz.
  • Evet, belgesel bile çekilir!
    Sony Vegas'ın forumunda rastlamıştım! National Geographic Channel'daki belgesellerin bir kısmı HC3 ile çekiliyor diye yazmıştı biri! Taşıma ve kullanım kolaylığı açısından tercih ediliyormuş!
    Diyelim Amazon ormanlarındasın... Kim olsa tercih eder...
    HV30 da aynı şekilde, eksiği yok fazlası var belki de. Belgesel çekilmemesi için hiç bir sebep yok! Madem zebra'sı da varmış:)

Bu 24p işini daima merak etmişimdir! Bakalım Vegas nasıl reaksiyon verecek, çıkan sonuçlar neye benzeyecek diye...
    Makinene iyice ısındıktan sonra, bana bir 5-10 dakikalık 24p kaydı göndermen mümkün mü? Boş bir DVD'ye dosya olarak kaydedip de?
    Kargo, DVD ücretini ben karşılarım:)
  • NTSC olmasının sanırım edit yapmada görüntü -ses işlemede sıkıntısı olur..
    yanılıyor muyum arkadaşlar..
  • Hocam bu alet direk harddisk üzerine kayıt yapıyor değil mi? Eğer öyle ise hafızası ne kadar? Pek bilgim yok ama ilgim var ve ileride böyle bir model almayı düşünüyorum.

Düzeltme: Galiba miniDV kasete kayıt yapıyor. Bunu açıklar mısınız biraz. Dijital ortama nasıl aktarılır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-18F1A75FA -- 6 Şubat 2009; 16:52:47 >
  • Orjinal görüntü Firewire (IEEE 1394) kablosuyla bilgisayara m2t uzantısıyla aktarılır.
  • PAL la NTSC arasında ne gibi farklar var acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ultura

PAL la NTSC arasında ne gibi farklar var acaba?

bununla ilgili çok detaylı açıklamayı aşağıdaki siteden öğrenebilirsin. Ayrıca 24p çekim 60i çekimlerle ilgili detaylar mevcut bir gözatın derim. :)

http://www.sayisalmedya.com/88-pal-ntsc-24p-25p-canon-hv30-hv20.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.